Προς το περιεχόμενο

Έρωτηση για άνοιγμα μαγειρίου


max667

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 24/11/2019 στις 8:33 ΜΜ, max667 είπε

Γεια σας. Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσει αν μπορεί κάποιο μέλος του φόρουμ να με κατευθύνει. Είμαστε 4 άτομα που θέλουμε να ανοίξουμε ένα μαγειρείο σε στυλ "σπιτικής κουζίνας". Δηλαδή να δουλεύει 11:00 με 16:00 χωρίς να σερβίρουμε κλπ. Μόνο take away. Δυο από εμάς ξέρουν να μαγειρεύουν μια χαρά. Μόνο μαγειρευτά δηλαδή όχι της ώρας κλπ. Το θέμα είναι οτι προσπαθούμε να βρούμε συμβουλές για το στήσιμο του μαγαζιού. Ξέρουμε πως το θέλουμε μεν άλλα στο κομμάτι της κουζίνας σαν χώρος δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Πόσους φούρνους πχ θα χρειαζόμαστε και γενικά τι επαγγελματικά μηχανήματα χρειαζόμαστε. Ξέρει κανείς που μπορούμε να μάθουμε. Κάτι σαν υπηρεσία συμβουλών για τέτοια θέματα? Οτι πχ αν υπολογίζεις να δίνεις 200 μερίδες κάθε μέρα και στο καθημερινό μενού να έχεις 5-6 φαγητά καλό θα ήταν το τάδε. Κάποιο μπούσουλα δηλαδή. Επειδή δυστυχώς δεν ξέρουμε κάποιον επαγγελματία μάγειρα να μας κατευθύνει. Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν καλοδεχούμενη.Ή αν ξέρει κάποιον επαγγελματία να μας βοηθήσει στο πως πρέπει να το κάνουμε.

Φίλε μου, πάτε να βάλετε το κεφάλι σας στο χώμα για 15-20 χρόνια. Το ερώτημα δεν είναι πως θα στήσεις ένα μαγειρείο στην Ελλάδα αλλά πως θα το συντηρήσεις οικονομικά. 

Τα μαγειρεία οποιουδήποτε τύπου ανοιγοκλείνουν κάθε μήνα. Αυτοί που μένουν για καιρό (πάνω από δέκα χρόνια) είναι είτε γτ τους έκατσε πελατεία του τύπου "αφού εκεί πάει όλος ο κόσμος άρα εκεί θα πάμε και εμείς" (μεγάλο χαρακτηριστικό στις επαρχιακές πόλεις) και διότι νοθεύουν το φαγητό και κρατάνε το προσωπικό σε άθλιες εργασιακές συνθήκες. 

Εδώ στη Γερμανία οι μισοί 40-50 αρηδες είναι άτομα που άνοιξαν μαγαζί στην Ελλάδα, φτάσανε στο σημείο να μην μπορούν να αποπληρώσουν το τραπεζικό δάνειο τους (κόκκινο δάνειο) και ήρθαν νύχτα εδώ πέρα για ψήσιμο και λάντζα με σπαστά δωδεκαωρα για 1200. 

Αποψη μου, πηγαίνετε να δουλέψετε στην εστίαση, μάθετε μια ξένη γλώσσα μέχρι Β1 και πηγαίνετε έξω να ανοίξετε μαγαζί. 

Φιλικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις ‎26‎/‎11‎/‎2019 στις 9:10 ΜΜ, max667 είπε

Να κάνω μια έξτρα ερώτηση. Αν το προχωρήσουμε όλο αυτό βολεύει να ιδρυθεί ΙΚΕ ή ομόρυθμη?

IKE δαγκωτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 26/11/2019 στις 9:10 ΜΜ, max667 είπε

Να κάνω μια έξτρα ερώτηση. Αν το προχωρήσουμε όλο αυτό βολεύει να ιδρυθεί ΙΚΕ ή ομόρυθμη?

Εμενα με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν εχεις μιλησει εστω με εναν λογιστη να σου πει περι ΙΚΕ κτλπ και ρωτας σε ενα φορουμ. Αν ειναι να επενδυσεις για κατι που θα ειναι η δουλεια σου και το ψωμι σου, παρτο σοβαρα και πανε ψαξου πρωτα. Βαζω στοιχημα δεν εχετε καν κανει business plan για να δειτε τι budget θα χρειαστειτε στην αρχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι θέλουν να ασχοληθούν με την εστίαση ενώ δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία. Αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν υποχρεώσεις, χρειάζεσαι προσωπικό, μεγάλα ενοίκια. Αν δεν έχεις δουλέψει έστω σαν υπάλληλος σε εστιατόριο, δεν έχεις ιδέα τη σε περιμένει. 

Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος να πάτε καλά αλλά όχι αρκετά καλά, πχ να βγάζετε 2000€ καθαρά το μήνα, αν είχες τρεις υπαλλήλους θα απελυες τους δύο ή τον έναν. Τώρα αν οι δύο κάθονται επειδή η δουλειά είναι λίγη τη θα κάνετε; 

Επεξ/σία από ARRASS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...