Στεφανος123 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια, θελω να αγορασω για δωματιο 15 τμ μια σομπα. Δεν εχω ψαξει τις διαφορες με αεροθερμο, σομπα αλογονου και οτι αλλο υπαρχει και θα ηθελα να ακουγα γνωμες για το τι ειναι καλυτερο για τις αναγκες μου και τι με συμφερει κ οικονομικα. Mε ενδιαφερει και να μη καιει πολυ. Budget <= 100 ευρω Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από Στεφανος123 1
newnick Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλό είναι να μας πεις α) τι θέλεις να καίει η σόμπα (ξύλα, πέλλετ, πετρέλαιο ??? ή κάτι άλλο) β) σε ποια περιοχή μένεις γ) αν το δωμάτιο έχει καλή μονωση εγώ έχω μια πελλετ αερόθερμη. Γενικά δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί α) κάνει μόνιμα ένα βουιτό β) το δωμάτιο κρυώνει αμέσως αφού κλείσει η σόμπα γ) η θέρμανση με αέρα δεν είναι ικανοποιητική Από την άλλη όμως είναι οικονομική καθώς και θέλει πολύ λίγη φροντίδα (γέμισμα, καθάρισμα). Προτείνω να πας σε θέρμανση όχι αέρα αλλά να έχεις ένα σώμα που να ακτινοβολεί θερμότητα Edit: Βλέποντας τιμές πάντως δεν νομίζω ότι έχεις πολλές επιλογές. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από newnick
elvis7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 στα τετραγωνικα που αναφερεις η πιο οικονομικη λυση πιστευω ειναι μια σομπα υγραεριου. ακρως οικονομικοτερο το αεριο σε σχεση με τις κυμαινομενες χρεωσεις της δεη αν συζηταμε για θερμανση ρευματος. 1
Στεφανος123 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, newnick είπε Καλό είναι να μας πεις α) τι θέλεις να καίει η σόμπα (ξύλα, πέλλετ, πετρέλαιο ??? ή κάτι άλλο) β) σε ποια περιοχή μένεις γ) αν το δωμάτιο έχει καλή μονωση εγώ έχω μια πελλετ αερόθερμη. Γενικά δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί α) κάνει μόνιμα ένα βουιτό β) το δωμάτιο κρυώνει αμέσως αφού κλείσει η σόμπα γ) η θέρμανση με αέρα δεν είναι ικανοποιητική Από την άλλη όμως είναι οικονομική καθώς και θέλει πολύ λίγη φροντίδα (γέμισμα, καθάρισμα). Προτείνω να πας σε θέρμανση όχι αέρα αλλά να έχεις ένα σώμα που να ακτινοβολεί θερμότητα Edit: Βλέποντας τιμές πάντως δεν νομίζω ότι έχεις πολλές επιλογές. 5 λεπτά πριν, elvis7 είπε στα τετραγωνικα που αναφερεις η πιο οικονομικη λυση πιστευω ειναι μια σομπα υγραεριου. ακρως οικονομικοτερο το αεριο σε σχεση με τις κυμαινομενες χρεωσεις της δεη αν συζηταμε για θερμανση ρευματος. Για κατι πιο απλο ειχα στο μυαλο μου για θερμανση ρευματος τυπου αεροθερμο αλλα ειμαι ανοιχτος σε προτασεις αλλα στο 100ρικο περιπου αν υπαρχει κατι.
elvis7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 μια σομπα υγραεριου εχει κοστος αγορας που ξεκιναει απο 50€ . συν το κοστος μια φυαλης υγραεριου που κυμαινεται αναλογα με τον πωλητη γενικα απο 15-20€. Καποιος θα πουλαει κοντα στη περιοχη σου μπορεις να ρωτησεις(συνηθως σου κανουν και την αλλαγη οταν χρειαζεται). Η καταναλωση της για λειτουργια 4-5 ωρες ημερισιως ειναι περιπου στη μια φυαλη το μηνα καθως ο χωρος που θες να ζεστανεις ειναι μικρος και θα την δουλευεις στη μικρη σκαλα. 1
newnick Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Και εγώ δεν θα σου πρότεινα αερόθερμο. Η ζέστη δεν "γεμίζει" τον χώρο αλλά μια έρχεται μια φεύγει. Επιπλέον μόλις κλείσεις το αερόθερμο χάνεις την ζέστη. Θα σου πρότεινα και πάνελ υπέρυθρης αν και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα