alxnt Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 11 ώρες πριν, pkout είπε Το σκέφτηκα να βάλω το ρούτερ κατευθείαν στον κατανεμητή αλλά άμα βγάλω τα καλώδια από τον κατανεμητή θέλει εργαλείο για να ξαναμπούν σωστά η κάνω λάθος; Μην τα βγαλεις απο τη ρεγκλετα.το rj11 βαλτο στην αλλη ακρη που παει στην κλεμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_ Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέ ένα κατσαβίδι άμα τα σπρώξεις μια χαρά ξανά μπαίνουν μόνα τους, κ ξεγυμνώνεται το καλώδιο στο σημείο που πρέπει να κάνει επαφή καθώς η επαφή είναι αιχμηρή!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chriskan22 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπερα στο φορουμ. Ηρθα στη νοβα και εγω σe 100αρα προερχομενος απο wind 50 vdsl (επιανα 47/5).Στην νοβα πιανω 56/10 μονο , δηλωσα βλαβη και ειπαν οτι μεγιστο πιανω 68 στο κουτι αρα φταιει ο Οτε. Εγινε συνδυαστικη επισκεψη τεχνικων και ειπαν οτι δεν μπορει να γινει κατι και θα μου κανουν καλυτερη προσφορα. Στη συνεχεια κσι μετα απο απλο κοψιμο των καλωδιων (στην πριζα) προς τα υπολοιπα τηλεφωνα του σπιτιου επανερχομαι με νεες μετρησεις που ανεβαζουν το attainable download απο 80.3 σε 107.7 , το actual απο 67.7 σε 81.8 Mbps , το noise margin απο 24.4/8.49(up/down) σε 27.7/11.9 και μειωνουν το line attenuation απο 3.2/13.2 σε 3/10.9 ενω τα errors μηδενιστηκαν . To περιεργο ειναι πως οι επιστροφες δεν μειωναν μονο το actual αλλα και το attainable. Oι τεχνικοι παλια μου ειχαν πει οτι επιανα 68 στο κουτι . Ειναι δυνατον μονο με διορθωση των επιστροφων να βελτιωθει το attainable rate (to actual δεν επρεπε να βελτιωθει μονο)? Παραθετω τις μετρησεις , πριν και μετα την διορθωση. Εχω ηδη παραγγειλει διπλη μπριζα για να συνδεσω και τα αλλα τηλεφωνα ( ισως αλλαξω και γραμμη απο το κουτι της πολυκατοικιας). Παρακαλω πολυ καποιος ας μου πει ,συμφωνα με τις νεες μετρησεις τι πρεπει να κανω ?Τι δειχνουν τα στοιχεια? Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2021 από chriskan22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Η ΜΗ απομόνωση της εσωτερικής εγκατάστασης φέρνει προβλήματα στο VDSL, ειδικά στις 100άρες.., λόγω αντανάκλασης σήματος πίσω στην πηγή.. Πάρε την τεχνική υποστήριξη του παρόχου, ζήτα να σε βάλουν σε ελεύθερο προφίλ με το ελάχιστο δυνατό noise margin (τώρα έχεις σχεδόν 12 dB) , λογικά θα δίνουν και 9dB, θα ανέβεις λίγο σε ταχύτητα λογικά 90+ Βλέπω αρκετά σφάλματα CRC.., ίσως να έβλεπες λίγο τη συνδεσμολογία στο κουτί που διακλαδώνεται η εσωτερική σου εγκατάσταση με του ΟΤΕ, όπου και εκεί καλά θα ήταν να έπαιρνες μια μέτρηση.., αν είναι τα ίδια και είσαι ικανοποιημένος με 90+ τότε κάνε τις ενώσεις με scotchlok ώστε να μην έχεις διαβρώσεις κλπ.. Επίσης μια φωτογραφία από τη πρίζα με τις συνδέσεις της θα βοηθούσε.. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2021 από Kozanitis1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chriskan22 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) με μια απλη αλλαγη τηλ. καλωδιου το actual down rate πηγε στο 91.8 και ο θορυβος στο 8.9. Τωρα θα ψαξω οπως μου προτεινες τα errors. (Αν δεν κανω τιποτα θα εχω προβλημα ?), Σε ευχαριστω παντως. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από chriskan22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 19 λεπτά πριν, chriskan22 είπε με μια απλη αλλαγη τηλ. καλωδιου το actual down rate πηγε στο 91.8 και ο θορυβος στο 8.9. Τωρα θα ψαξω οπως μου προτεινες τα errors. (Αν δεν κανω τιποτα θα εχω προβλημα ?), Σε ευχαριστω παντως. Το ρουτερ να ειναι απευθείας στην τηλεφωνική πρίζα χωρίς σπλιττερ κλπ και το καλώδιο όσο πιο κοντό μπορείς, ιδανικά κάτω από 2 μέτρα γίνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chriskan22 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Ναι , ετσι τα εχω. Τωρα θα ψαξω οπως μου προτεινες τα errors. (Αν δεν κανω τιποτα θα εχω προβλημα ?), Tωρα κατεβαζω αρχεια με 80Mbps Ειναι καλη ταχυτητα με 91.8 θεωρητικο actual? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Ναι, γιατί έχεις περίπου 10% χασούρα λόγω overhead για αυτό δίνουν έως +10% στο μέγιστο συγχρονισμό, δηλαδή 110/11 για να δεις καθαρά 100/10.. Πάρε την τεχνική υποστήριξη να σε βάλουν σε ελεύθερο προφίλ με το ελάχιστο noise margin που δίνουν (ζήτα 9dB για αρχή) στην τοποθέτηση διπλής τηλεφωνικής, θελουμε στη μια υποδοχή να συνδέσεις το ζεύγος που έρχεται από τον κατανεμητή και στην άλλη τα ζεύγη που δίνουν στις από λοιπές πρίζες, ώστε από τη μια να πάρεις το DSL σήμα προς το ρούτερ και από την έξοδο πχ phone 2 του ρουτερ να στείλεις την τηλεφωνία στα υπόλοιπα δωμάτια.. θυμίζω πάντα συνδέουμε τις δύο μεσαίες επαφές.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chriskan22 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) αυτη η πριζα κανει ή να την αλλαξω και με ποια ? (αν την κρατησω πως θα συνδεσω τα καλωδια?) Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από chriskan22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Μία χαρά είναι η πρίζα. Θα συνδέσεις τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή σου στην μία από τις δύο πρίζες στις δύο μεσαίες επαφές (κόκκινο, πράσινο). Στις ίδιες επαφές (πράσινο, κόκκινο) θα συνδέσεις στο άλλο πριζάκι τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες. Αυτό αν θέλεις τηλέφωνο στις άλλες πρίζες αλλιώς τα αφήνεις χωρίς να τα συνδέσεις. Συνδέεις το router με ένα τηλεφωνικό καλώδιο απευθείας στο πριζάκι (χωρίς splitter, φίλτρα κλπ) με τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή. Μετά συνδέεις το phone 1 ή phone 2 του router (με ένα τηλεφωνικό καλώδιο πάλι) με το πριζάκι που έχεις συνδέσει τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες - δωμάτια. Είσαι έτοιμος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 εγώ πάντως έβαλα καινούργιο καλώδιο εξωτερικό στο κατανεμητη βρέξει, χιονίσει κλειδωμένο στα 88-90mbps από 60-65 μαξ με απόσταση από καφαο 1 χιλιόμετρο σχεδόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε εγώ πάντως έβαλα καινούργιο καλώδιο εξωτερικό στο κατανεμητη βρέξει, χιονίσει κλειδωμένο στα 88-90mbps από 60-65 μαξ με απόσταση από καφαο 1 χιλιόμετρο σχεδόν. Αυτό προϋποθέτει να πιάνεις παραπάνω έξω και μέσα να έχεις απώλειες.. Ακόμα και η απομόνωση και ο διαχωρισμός της εσωτερικής εγκατάστασης παίζει ρόλο και δημιουργεί απώλειες.. Φυσικά χωρίς μέτρηση έξω.., μόνο σενάρια μπορούμε να κάνουμε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkout Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα εδώ και μια εβδομάδα περίπου η ταχύτητα έπεσε από τα 82 στα 76( έχω νόβα 100) . Είμαι περιοχή νέα Φιλαδέλφεια . Έχει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα; Να πω ότι έχω μόντεμ tplink και όχι το zte. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 38 λεπτά πριν, pkout είπε Καλησπέρα εδώ και μια εβδομάδα περίπου η ταχύτητα έπεσε από τα 82 στα 76( έχω νόβα 100) . Είμαι περιοχή νέα Φιλαδέλφεια . Έχει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα; Να πω ότι έχω μόντεμ tplink και όχι το zte. Σου έχουν υψηλό snr κ επίσης το tplink είναι λίγο χάλια μόνο fritzbox αξίζει προσωπική άποψη.. Αν ζητήσεις να σου πάνε το snr στο 7 κ στο κάνουν καλός Αλλά στο vdsl παίζει ρόλο αν έχει το σπίτι αρκετές διακλαδώσεις με γραμμές αν τις απομονωσης ίσως δεις και βελτιωσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkout Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 12 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Σου έχουν υψηλό snr κ επίσης το tplink είναι λίγο χάλια μόνο fritzbox αξίζει προσωπική άποψη.. Αν ζητήσεις να σου πάνε το snr στο 7 κ στο κάνουν καλός Αλλά στο vdsl παίζει ρόλο αν έχει το σπίτι αρκετές διακλαδώσεις με γραμμές αν τις απομονωσης ίσως δεις και βελτιωσει Ευχαριστώ για την απάντηση . Διακλαδώσεις δεν υπάρχουν μόνο η κεντρική είναι ενεργή όσο για το fritzbox είναι στα υπόψιν μου αλλά το κόστος μεγάλο . Επίσης το tplink σε σχέση με το zte της nova είναι ανώτερο. ΘΑ μιλήσω με νόβα τεχνικό τμήμα να δω τι θα μου πούνε πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα