Προς το περιεχόμενο

NOVA VDSL 100 Στατιστικά γραμμής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον για θέμα Crosstalking μου μυρίζει εμένα. Με την 24 που είχα παλιά στο πατρικό μου, με 6 SNRM κλείδωνα κάπου στο 15 κ έπαιζε σταθερά. Σε κάτι διακοπές ρεύματος έβλεπα κάτι 18άρια ή τον Αύγουστο που άδειαζε η Αθήνα τις παλιές καλές εποχές έβλεπα πάνω από 16. Βέβαια η γραμμή γινόταν πολύ ευαίσθητη κ δεν κρατούσε για πολύ.

Αν ζητήσουμε 35b profile (με την προυπόθεση να είναι συμβατό το ρούτερ κ να το υποστηρίζει η καμπίνα) θα τερματίσουμε;

P.S. Zte σου έχει δώσει η Nova φιλαράκι;

Επεξ/σία από leonidas_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ναι το zte μου έχουν δωσει. Εντάξει δεν θα σκάσω κιόλας, μέχρι πρόπερσι έπαιζα με 6mbps στην καλύτερη (δεν υπήρχε vdsl). Απλα επειδή έχω κάνει τα πάντα για να έχω τη καλύτερη δυνατή καλωδίωση κ όσο είχα τη 50αρα την τερματιζα παντου ακόμα και στη πιο μακρινή γωνία του σπιτιου (μεζονέτα 3 όροφοι) θα ήθελα το τέλειο και τώρα με τη 100αρα. Αλλα δεν ξέρω τι θα έπρεπε να περιμένω, δεν είμαι και πολυ γνώστης. Απλα βλέπω το 97 attainable και αναρωτιέμαι γιατί είμαι στα 70 και 80 και αν αυτό είναι φυσιολογικό ή θέμα κάποιας ρύθμισης της NOVA. Αυτό ρωτάω αλλά δεν βλέπω να ξέρει κανεις να μου απαντήσει με σιγουριά. 

Ποιο μοντέλο είναι; Υποστηρίζει 35b προφίλ; Αν υποστηρίζει μπορείς να πάρεις ένα τηλ να τους εξηγήσεις αυτό που λες εδώ κ να τους πεις αν μπορούν να σε βάλουν σε 35b προφίλ (με κόφτη στα 100) για να κλειδώσεις στα μέγιστα. Ψάχνω κ εγώ τρόπο να πάρω το 200αρι ρούτερ της wind γιατί δεν υποστηρίζει 35b αυτό που έχω παρά μόνο g.fast. Αλλά δεν ξέρω αν παίζει κάποιος πάροχος γενικότερα με g.fast.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι ρε συ τι 35b το σαπακι το H267N μου δώσανε. Και με voip δεν γίνεται τίποτα. Αν κ προσωπικα δεν με ενδιαφέρει το σταθερό καθόλου. Άνετα το ξηλωνα να βάλω άλλο κ ας μην είχα σταθερό, δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Αλλά στη παρούσα φάση δεν σκοπευω να δώσω κ χρήματα για (καλό) νέο ρουτερ vdsl. 

Επεξ/σία από dhmhtrhs79

Καλημέρα. 
Είμαι σε πρόγραμμα της Cosmote (Fiber 50 L) το οποίο σήμερα γίνεται αορίστου χρόνου. Σκέφτομαι λοιπόν τη λύση της Nova2play+ & Internet 100 και θα ήθελα να μου πουν υφιστάμενοι συνδρομητές αν αξίζει τον κόπο η μετάβαση.
Επισυνάπτω τα χαρακτηριστκά της γραμμής ( η καμπίνα του ΟΤΕ απέχει 90 μ.) και θα ήθελα να δω τις γνώμες σας. Επίσης να πω πως έχω το Asus DSL-AC87VG, οπότε πιθανόν να μη χρειαστεί να πάρω το modem που δίνει η Nova.
Ευχαριστώ

Screenshot_2.jpg

Είσαι σίγουρος ότι παίρνεις από εκείνη την καμπίνα; Γιατί κ εγώ έχω ακριβώς απ έξω αλλά παίρνω από άλλη. Ρίξε μια ματιά κ στην εσωτερική σου καλωδίωση γιατί τα στατιστικά άλλα λένε. Άρα ή πρέπει να φτιάξεις καλωδίωση ή παίρνεις από πιο μακρινή καμπίνα με λίγα λόγια.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλή χρονιά!! , σήμερα το μεσημέρι ξαφνικά ή γραμμή κολούσε και για 1 ώρα περίπου σερνόταν, μία ώρα ύστερα και μετά από αρκετά restart το Actual Rate του download από 99999 πήγε στα 84000-85000 και επίσης το Line Attenuation ανέβηκε.Τις τελευταίες ώρες που και που ανεβάζω ping. Τα στατιστικα:  Screenshot_1.png.08d4548cb80685739c02e59bb77ee2f0.png

Τι μου προτείνετε να κάνω;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από GetGankNow

Στις 5/1/2020 στις 7:44 ΜΜ, leonidas_ είπε

Μεγαλύτερο attenuation στο up, απ ότι στο down, το πρόσεξες; Για δώσε μια βλάβη.

Πήρα τηλέφωνο την παρασκευή το βράδυ και  ο τεχνικός εκει στην Nova μου είπε ότι όντος κάτι τρέχει,  απο της 03-01 έως και τις 05-01 είχει προβλήματα και αποσυνδέσεις, σήμερα (07-01) έρχεται ο τεχνικός και δεν βλέπει κάποια βλάβη και με χρεωνουν 20€ στην επόμενη πληρωμή για τον τεχνικο που ήρθε και δεν είδε κάποια βλάβη, ο τεχνικός μου πρότεινε  εάν ξανά συμβεί ή κάτι παρόμοιο να πάρω τηλέφωνο να το δηλώσω ώς βλάβη και εάν φτιαχτεί να πάρω ξανα και να ακυρώσω το ραντεβού.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα σε όλους

Πριν 1 μήνα 19.12.2019 μεταφέρθηκα στη NOVA (VDSL 100) από τον ΟΤΕ που είχα γραμμή (VDSL 50) 

Όταν ήρθε ο τεχνικός της ΝOVA για να κάνει την σύνδεση διαπίστωσε οτι το καλώδιο το είχε αποσυνδέσει ο τεχνικός του ΟΤΕ και το ειχε αφήσει στον αερα. 
με τα πολλά και λόγο του οτι είναι επαγγελματικος χώρος, ο τεχνικός της NOVA έψαξε βρήκε τον αντίστοιχο τεχνικό του ΟΤΕ και του ζήτησε να επιστρέψει στην καμπίνα και να κουμπώσει τα καλώδια.

κατόπιν διαπιστώθηκε χαμηλός συγχρονισμός και δηλώθηκε βλάβη. 

χτες 15.1.2020 ήρθε ο τεχνικός του οτε ... οποίος ΔΕΝ διαπίστωσε βλάβη και έφυγε !!! 
τώρα έχει ξανακλειστει ραντεβού και με τον ΟΤΕ και NOVA μαζι. 

έχετε ιδεα τι μπορεί να συμβαίνει ?

υπάρχει περίπτωση ο ΟΤΕ να παίζει παιχνίδια σε βάρος των άλλων παροχων ? 

nova.jpg

• 1 μήνα μετά...

Καλησπερα σας....ηθελα να ρωτησω όσοι εχετε nova 100 εχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα απο θέματα μη σταθερης γραμμης πχ downtimes Κλπ;;; 

Ευχαριστω εκ των προτέρων!

• 11 μήνες μετά...

Και εγώ μια από τα ίδια . Μετάβαση από 50 σε 100. Με τα 50 είχα actual 55000. Μετά την αλλαγή σε 100 είχα 70000. Έρχεται τεχνικός Νόβα δηλώνει βλάβη στον ΟΤΕ , έρχεται από ΟΤΕ το ελέγχει και από 70000 ανέβηκα στα 75000. 

IMG_20210222_045613.jpg

Ήρθε δεύτερη φορά τεχνικός Νόβα. Μετράει κατανεμητή φέρνει 80000 πράγμα που μου λέει ότι είναι φυσιολογικό. Αλλά όταν ρώτησα πριν κάνω την μετάβαση σε 100αρα δεν μου είπαν ότι τα 80 στο κατανεμητή είναι το όριο. Τα 5mbps απώλεια είναι λέει από την καλωδίωση του κατανεμητή μέχρι το σπίτι αλλά το h288a φέρνει 75000 ενώ το h168 και ένα TPLINK που έβαλα φέρνουν 80000. Του λέω είναι προβληματικό το h288 , μου λέει όχι είναι φυσιολογικό. Χρεώθηκα το 20€. Τελικά μας κοροϊδεύουν. Δεν έπρεπε στο κατανεμητή να φέρνει 100;;;; Αφού πουλάς 100;;; 

8 ώρες πριν, pkout είπε

Ήρθε δεύτερη φορά τεχνικός Νόβα. Μετράει κατανεμητή φέρνει 80000 πράγμα που μου λέει ότι είναι φυσιολογικό. Αλλά όταν ρώτησα πριν κάνω την μετάβαση σε 100αρα δεν μου είπαν ότι τα 80 στο κατανεμητή είναι το όριο. Τα 5mbps απώλεια είναι λέει από την καλωδίωση του κατανεμητή μέχρι το σπίτι αλλά το h288a φέρνει 75000 ενώ το h168 και ένα TPLINK που έβαλα φέρνουν 80000. Του λέω είναι προβληματικό το h288 , μου λέει όχι είναι φυσιολογικό. Χρεώθηκα το 20€. Τελικά μας κοροϊδεύουν. Δεν έπρεπε στο κατανεμητή να φέρνει 100;;;; Αφού πουλάς 100;;; 

Είναι υποχρεωμένοι πλέον να αναφέρουν min και max γραμμής(δες εδω).

Από εκεί και πέρα πάρε τα ρουτερ σου και πήγαινε στον κατανεμητή και κούμπωσε τα κατευθείαν πάνω στο ζεύγος της γραμμής με ένα rj11 για να δεις την πραγματική ταχύτητα που έχει η γραμμή σου.

Έτσι διαπίστωσα εγώ ότι έχω πρόβλημα στην κάθετη καλωδίωση.

Επιπλέον στη νοβα έχουν μια τακτική(δεν ξέρω αν το κάνουν και οι άλλοι πάροχοι) που αθροίζουν το down + up και αν το άθροισμα είναι πάνω από 80mbps σου λένε ότι είσαι μέσα στο όριο, αν είσαι πιο κάτω το δίνουν βλάβη στον αντίστοιχο πάροχο.

Στις 25/2/2021 στις 4:21 ΜΜ, alxnt είπε

Είναι υποχρεωμένοι πλέον να αναφέρουν min και max γραμμής(δες εδω).

Από εκεί και πέρα πάρε τα ρουτερ σου και πήγαινε στον κατανεμητή και κούμπωσε τα κατευθείαν πάνω στο ζεύγος της γραμμής με ένα rj11 για να δεις την πραγματική ταχύτητα που έχει η γραμμή σου.

Έτσι διαπίστωσα εγώ ότι έχω πρόβλημα στην κάθετη καλωδίωση.

Επιπλέον στη νοβα έχουν μια τακτική(δεν ξέρω αν το κάνουν και οι άλλοι πάροχοι) που αθροίζουν το down + up και αν το άθροισμα είναι πάνω από 80mbps σου λένε ότι είσαι μέσα στο όριο, αν είσαι πιο κάτω το δίνουν βλάβη στον αντίστοιχο πάροχο.

Το σκέφτηκα να βάλω το ρούτερ κατευθείαν στον κατανεμητή αλλά άμα βγάλω τα καλώδια από τον κατανεμητή θέλει εργαλείο για να ξαναμπούν σωστά η κάνω λάθος; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...