Προς το περιεχόμενο

NOVA VDSL 100 Στατιστικά γραμμής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, πριν 2 μέρες ενεργοποιηθηκα στη Nova vdsl 100 από OTE vdsl 50 που είχα. 

Όσο ήμουν στον ΟΤΕ κλειδωνα 49999 με attainable γύρω στα 70000. Τώρα έχω attainable 95000 αλλά actual 70000. Είναι φυσιολογικό; Δεν μπορώ να πλησιάσω περισσότερο τα 95000; Μήπως είναι θέμα προφίλ της Νova; 

Σημειώνω ότι δεν τίθεται θέμα εσωτερικής καλωδιωσης, καθώς μπαίνει καρφί μέσα στο σπίτι εξωτερικό καλώδιο που έρχεται κατευθείαν από τη κολωνα χωρίς άλλες συνδέσεις, πριζες κτλ. Επίσης, η απόσταση από το kv είναι περίπου 200 μέτρα. Φυσικά ο χαλκός χάλια, περιοχή Αρτέμιδα Αττικής. 

Είναι λογικό να μην πιάνω το attainable ή εφόσον είναι attainable θα έπρεπε να το πλησιάζω και ως actual; Έχει η γραμμή μου τη δυνατότητα για παραπάνω και τι πρέπει να τους πω ή δεν αξίζει να ασχοληθω καθόλου; 

Ευχαριστώ. 

Screenshot_20191123_213642.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

image.png.fd1d23748fc17b51bd9aafc0461f9f8f.pngδες σε μένα τι γίνεται ...τώρα που βρέχει έχει πέσει η ταχύτητα στα 64 απο 72 που είναι συνήθως..και γενικά έχω λιγότερο noise απο σένα ..έχεις ιδέα γιατι στο δικό μου ρουτερ ΔΕΝ υπάρχει το  modulation type dsl 2 vectoring? έχει να κάνει με τη περιοχή και αν το υποστηρίζει?

Στη περιοχή που μένω vdsl δινουν μόνο μέσω kv του ΟΤΕ (μέσω χονδρικής). Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ίσως για αυτό σε εμένα το δειχνει έτσι. Σε εσένα μπορεί να είναι αλλιώς για αυτό να μην το δειχνει ως vectoring. Σε εμένα είναι όντως vectoring λόγω vectored καμπινας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από αστικό κέντρο τα πακέτα είναι μέχρι 50άρια (και χωρίς Vectoring). Οι μεγαλύτερες ταχύτητες (και φυσικά το Vectoring) δίνονται σε συνδέσεις μόνο από τις νέες καμπίνες.

Επεξ/σία από jkoukos

14 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Από αστικό κέντρο τα πακέτα είναι μέχρι 50άρια (και χωρίς Vectoring). Οι μεγαλύτερες ταχύτητες (και φυσικά το Vectoring) δίνονται σε συνδέσεις μόνο από τις νέες καμπίνες.

επομένως εγώ αφού έχω τη δυτνατότητα για fiber ,θα παίρνω ιντερνετ απο καινούρια καμπίνα,σωστά?

Εχω την εντυπωση πως οι γραμμες της ειναι παντα χαλια

φανταζομαι εχει λιγοτερα dslam και ειστε σε μεγαλυτερη αποσταση

εγω με (οτε) διπλα στο σπιτι μου και ειναι μπομπα

image.png.5ee73d964ee139fa9e089b01a703d248.png

Τα DSLAM των παρόχων βρίσκονται μαζί στο ίδιο κτίριο (που είναι το οικείο αστικό κέντρο του ΟΤΕ). Από αυτό ανεξάρτητα με ποιον πάροχο θα έχουμε σύνδεση, το χάλκινο καλώδιο είναι το ίδιο με όλα τα θετικά ή αρνητικά σημεία.

Ειδικά για συνδέσεις από καμπίνα, το DSLAM είναι ένα και μοναδικό (του παρόχου που του ανήκει η καμπίνα). Οπότε σε όλους η ταχύτητα συγχρονισμού θα είναι ακριβώς ή ίδια.

Γενικά ο συγχρονισμός εξαρτάται από την απόσταση που έχουμε από το DSLAM και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου στην περιοχή και της εσωτερικής μας εγκατάστασης.

Καλησπερα παιδες

ειμαι οτε και εχω αυτα τα στατιστικα.εχει ληξει ομως το συμβολαιο μου και σκεφτομαι μηπως την κανω για forthnet μερια ..παιζει να πιασω τπτ καλο?

2019-11-25.png

Μπορεί να απαντήσει κάποιος στην ερώτηση του topic starter; Είναι λάθος υπολογισμός του atteniable; (δε νομίζω) Είναι θέμα crosstalking από non vectored γειτονικά ζεύγη; Αυτό θα μπορούσε να τεσταριστεί με κλείδωμα σε ώρες μη αιχμής αργά το βράδυ. Ή είναι θέμα profile.

Είμαι κ εγώ νεοεισερχόμενος στο Vdsl αρχικά με ΟΤΕ vdsl 50 κ τώρα με Wind 100. Κλείδωνα 49.999 αλλά δε θυμάμαι ακριβώς το atteniable γιατί λόγω fast path είχε πέσει κ δεν έδινα σημασία. Με το 100 κλείδωσα αρχικά 53. Στη συνέχεια άνοιξα τις πρίζες του σπιτιού (καθώς μένω δύο χρόνια κ δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα γιατί με το 50 ήμουν μπαμ) κ διαπίστωσα ότι ήταν ethernet ready. "Ξεπάτησα" το ένα ζεύγος (μεσαίο μπλε, μπλε άσπρο) που πατούσε επάνω για να δίνει στη δεύτερη πρίζα, (τα υπόλοιπα τα άφησα καθώς δεν χρησιμοποιούνται) κ κλείδωσα στα 80. Άλλαξα τηλεφωνικό καλώδιο με ένα πιο ενισχυμένο κ πλέον κλειδώνω στο 82. Ήξερα ότι το vdsl επηρεάζεται από την αντανάκλαση του σήματος από τα παράλληλα (ακόμα κ αν δεν είναι τίποτα συδεδεμένο επάνω όπως στη δική μου περίπτωση) αλλά δεν το περίμενα ότι επηρεάζει τόσο πολύ.

Τώρα θέλω να το κυνηγήσω κ εγώ να δω αν μπορώ να πάρω τα max της γραμμής. Στατιστικά δεν μπορώ να έχω καθώς το Technicolor είναι full κλειδωμένο κ δεν ψήνομαι να το brickάρω προς το παρών (πριν 2 μέρες έγινε η αλλαγή) γιατί έχω κ voip. Οπότε μου μένει να πειραματιστώ πιο αργά το βράδυ για να δω αν παίζει crosstalking ή ύστερα να αλλάξω από τον κατανεμητή την μεικτονόμιση με άλλο ζεύγος (θα χαλάσω βέβαια τη σωστή σειρά των ζευγών του ethernet αλλά οκ). Να συνδέσω το ρουτερ εκεί έξω απευθείας δεν παίζει καθώς θα γίνει πολύ πρόχειρα η όλη φάση κ δεν θα είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα.

Αλλά πριν δοκιμάσω όλα αυτά θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μας διαφωτίσει αν μπορούμε να πιέσουμε για άλλο προφίλ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραθέτω νέα στατιστικά τα οποία απέκτησα χωρίς να κάνω κάτι εγώ, απλά έχουμε συχνές διακοπές ρεύματος, οπότε κάποια στιγμή έκανε reset το router. Αυτή τη φορά έχω κλειδώσει πιο ψηλά στα 80 με attainable πολύ κοντά στο 100. Άρα η γραμμή είχε και ίσως έχει δυνατότητα για ακόμη παραπάνω. Είναι θέμα προφίλ; Ή από μόνο του όσο περνάνε οι μέρες χωρίς αποσυνδέσεις ανεβαινει όσο πάει (χλωμό να γίνεται αυτόματα). Πάντως και στα 80 δεν με χαλάει εννοείται, ούτως ή άλλως το έχω σε φθηνότερη τιμή από ο,τι είχα το 50 του ΟΤΕ. Απλα ηθελα να ξερω απο κάποιον σχετικό στο θέμα αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ με τηλέφωνο στη nova ή δεν θα ασχοληθούν καθόλου; 

Screenshot_20191127_212716_com.android.chrome.jpg

Επεξ/σία από dhmhtrhs79

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...