Προς το περιεχόμενο

Q55Q60R VS 55SM8600

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις βρίσκω και τις δύο στα 699 τη samsung από eshop και την LG από public.

Η χρήση θα είναι κυρίως για netflix nova και ταινίες και πραγματικά με το λίγο που έψαξα είναι πολύ μικρές οι διαφορές μεταξύ τους. Καμία ιδέα από κάποιον πιο σχετικό από εμένα?

• Like 1
Δημοσ.

Έχουν μια μεγάλη βασική διαφορά στο πάνελ. 

Η Samsung VA που σήμαινει καλή απόδοση σε μαύρα και σκουρα αλλά πρέπει να κάθεσαι σε ευθεία γιατί υπό γωνιά χάνει την ακρίβεια. Επίσης οι Samsung δεν υποστηρίζουν αρχεία με κωδικοποίηση DTS από εξωτερική πηγή πχ σκληρό ή usb. 

Από την άλλη η LG έχει IPS πάνελ που σημαίνει ότι είναι καλή επιλογή οταν υπάρχουν γωνίες θέασης αλλά δεν αποδίδει καλά μαύρα κι σκουρα, σαν Nanocell απο την άλλη έχει εντυπωσιακά χρώματα. Καλύτερό ενσωματωμένο player. Καλύτερη υποστήριξη. Υποστηρίζει DTS. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση Payne.

Δε καταλαβαίνω τι παίζει με το DTS. Αν μια ταινία που υποστηρίζει DTS τη βάλω στη Samsung δε θα έχω καθόλου ήχο ή θα ρίξει τη ποιότητα του ήχου;

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι και εγώ σε αυτό το δίλημμα. Τείνω προς την Samsung μιας και μου φαίνεται έχει λίγο καλύτερη εικόνα, παρ'όλα αυτά λένε ότι είναι κατώτερη από την περσινή QLED σε  αυτά τα χρήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγω ακριβώς το ίδιο δίλημμα έχω! Θα πρόσθετα και την LG 55SM9100 αλλά ξεφεύγει λίγο η τιμή της.

Η χρήση που κάνω είναι θέαση ελληνικών καναλιών, Netflix, PS4, και κάποιες φορές σύνδεση με laptop. Έχω φάει ενα σκάλωμα με τα μαύρα, θέλω να είναι τέλεια χωρίς να κάνουν φωτοστέφανο τριγύρω. Δεν ξέρω πραγματικά ποια να επιλέξω και το παιδεύω πολύ καιρό. Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε τοίχο και η μόνη θέση παρακολούθησης είναι ενα καναπές στην ευθεία.

Άρα;; Τι κάνουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Samsung απο γερμανό με κάρτα eurobank εχει 100 ευρω επιστροφη (απο 699) οποτε νομιζω αυτο λυνει το δίλημμα~. Για ταινιες και στα ιδια λεφτα να ηταν λογικα samsung~

Επεξ/σία από panos4tw
Δημοσ.

Στα λεφτα της q60  υπαρχει και αυτη εδω https://www.skroutz.gr/s/19791239/Panasonic-TX-58GX810E.html
Κλασεις ανωτερη απο q60 και κοντα στα κυβικα της q70 συν του οτι εχει και dolby vision.

https://www.avforums.com/review/samsung-q60r-qe55q60r-qled-tv-review.16805
https://www.avforums.com/reviews/panasonic-gx800-tx-58gx800-4k-led-lcd-tv-review.16274

Δημοσ.

Χαρούμενος κάτοχος της 55SM8600 εδώ. Είμαι πολύ  ικανοποιημένος με την εικόνα της. Σίγουρα δεν έχει το μαύρο μιας VA αλλά εμένα προσωπικά δε με χαλάει. Τα χρώματα της είναι πολύ όμορφα. Και από input lag τα πάει καλά. Αν χρειάζεστε κάτι ρωτήστε ελεύθερα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Age4Greeks είπε

Χαρούμενος κάτοχος της 55SM8600 εδώ. Είμαι πολύ  ικανοποιημένος με την εικόνα της. Σίγουρα δεν έχει το μαύρο μιας VA αλλά εμένα προσωπικά δε με χαλάει. Τα χρώματα της είναι πολύ όμορφα. Και από input lag τα πάει καλά. Αν χρειάζεστε κάτι ρωτήστε ελεύθερα.

καλορίζικη φίλε μου

πόσα πραγματικά Hz είναι ??

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με αφορμη την αγορά της q60r με περιφερειακο φωτισμό (edge led).

Παρότι εχει καλλό τόνο στο μαύρο, παρατηρώ σε μαύρα φόντα κάτι φωτεινές κάθετες ενδείξεις οι οποίες ξεκινούν απο την κορυφή της τηλεόρασης για να καταλήξουν στο σημείο το οποίο και θέλουν να φωτίσουν. Θα παραθέσω ορισμένες φωτογραφίες για να καταλάβετε τι εννοώ.

Και ερωτώ, είναι αυτό φυσιολογικό ή μήπως είναι ελάττωμα της δικής μου τηλεόρασης?

IMG_20191208_211818.jpg

IMG_20191208_2120011114.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, lefteris4 είπε

Με αφορμη την αγορά της q60r με περιφερειακο φωτισμό (edge led).

Παρότι εχει καλλό τόνο στο μαύρο, παρατηρώ σε μαύρα φόντα κάτι φωτεινές κάθετες ενδείξεις οι οποίες ξεκινούν απο την κορυφή της τηλεόρασης για να καταλήξουν στο σημείο το οποίο και θέλουν να φωτίσουν. Θα παραθέσω ορισμένες φωτογραφίες για να καταλάβετε τι εννοώ.

Και ερωτώ, είναι αυτό φυσιολογικό ή μήπως είναι ελάττωμα της δικής μου τηλεόρασης?

IMG_20191208_211818.jpg

IMG_20191208_2120011114.jpg

Ποσες ιντσες ειναι φιλε μου ? Ειμαι στο ψάξιμο για 49αρα τηλεοραση κ εχω δει κάποιες, μέσα σε αυτές κ την q60r.  Γενικα ομως, ακομα κ σε ξενα φορουμ, βλεπω οτι τηλεόρασεις με VA πανελ η QLED η αυτή την τεχνολογια, στο μαυρο θεωρείται ψιλοφυσιολογικο το φαινόμενο αυτο... Διαβασα οτι ενας τροπος να το εξαλείψεις ειναι να μειωσεις το backlight απο τις ρυθμισεις. 

Ψαξε να βρεις σωστες ρυθμισεις για το μοντελο της τηλεορασης σου πχ για ταινιες κτλ. κτλ

Επεξ/σία από Harris_Sp
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Harris_Sp είπε

Ποσες ιντσες ειναι φιλε μου ? Ειμαι στο ψάξιμο για 49αρα τηλεοραση κ εχω δει κάποιες, μέσα σε αυτές κ την q60r.  Γενικα ομως, ακομα κ σε ξενα φορουμ, βλεπω οτι τηλεόρασεις με VA πανελ η QLED η αυτή την τεχνολογια, στο μαυρο θεωρείται ψιλοφυσιολογικο το φαινόμενο αυτο... Διαβασα οτι ενας τροπος να το εξαλείψεις ειναι να μειωσεις το backlight απο τις ρυθμισεις. 

Ψαξε να βρεις σωστες ρυθμισεις για το μοντελο της τηλεορασης σου πχ για ταινιες κτλ. κτλ

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

55" ίντσες είναι με το πανελ των 120hz (η 49αρα εχει 60hz)

Δημοσ.

Εμένα δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό να κάνει τέτοιες γραμμές προς τα κάτω για να φωτίσει. Ναι μεν είναι edge led αλλα αυτο ειναι αθλιο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, apri είπε

Εμένα δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό να κάνει τέτοιες γραμμές προς τα κάτω για να φωτίσει. Ναι μεν είναι edge led αλλα αυτο ειναι αθλιο.

Ούτε εμένα μου φαίνεται λογικό τηλεόραση 700€+ να έχει τόσο χάλια φωτισμό.

Με αφορμή και την δική σου γνώμη, έστειλα ήδη στο support της Samsung (usa, αφού Ελλάδα τέτοια ώρα δεν) και δεν τους φάνηκε λογικό, με έστειλαν στηνsamsung Ελλάδας οπότε και περιμένω απάντηση το πρωί που θα ξυπνήσουν.

Αν κάποιος έχει την ίδια τηλεόραση ας μας πει αν παρουσιάζει το ίδιο φαινόμενο και σε αυτόν, για να το θεωρήσουμε φυσιολογικό και να μην το ψάχνουμε περαιτέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...