bill_viper Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Χαιρετώ την παρέα, έχουμε και λέμε: Iσόγειο τ' οποίο είναι η εταιρία μου κι έχω Cosmote ADSL 24mbps με Speedport Entry 2i. 1oς όροφος είναι το σπίτι με το ίδιο setup Cosmote ADSL 24mbps με Speedport Entry 2i. Πάντα μιλάμε για το ίδιο κτίριο, και δύο διαφορετικές τηλεφωνικές γραμμές. Γίνεται ένα μπέρδεμα όμως με τα Wi-Fi. Καμία συσκευή δεν καταλαβαίνει που να συνδεθεί ανάλογα με το πιο δυνατό σήμα. Τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Υ.Γ.: Τα routers έχουν διαφορετικά SSID και passwords.
Sakiz105 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 βάλε ίδια ssid και κωδικά σε διαφορετικά κανάλια (πχ 1 και 11)
bill_viper Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, Sakiz105 είπε βάλε ίδια ssid και κωδικά σε διαφορετικά κανάλια (πχ 1 και 11) Σ' ευχαριστώ, το έκανα όπως μου είπες και μέχρι στιγμής δείχνει να δουλεύει σωστά. Δύο απορίες μόνο, πλέον τώρα βλέπω ένα δίκτυο μόνο σε όποιον όροφο κι αν είμαι (μιας και τα δύο routers έχουν το ίδιο SSID). Πως συνδέομαι όμως στο 192.168.1.1 του κάθε router; Επίσης, πως απενεργοποιώ το OTE Wifi Fon;
Sakiz105 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) για το fon πρέπει να μιλήσεις με ote, εγώ το ζήτησα και το έκλεισαν. αν δεν θες να αλλάξεις τα lan ip (πχ το ένα να το έχεις 192.168.1.1 και το αλλο 192.168.1.2) το πιο ευκολο για να μην τα μπερδευεις ειναι να βαλεις διαφορετικο κωδικό ή username στο login του ρουτερ. Πχ admin η admin2 και θα ξέρεις οταν μπαινεις πιο ειναι πιο. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από Sakiz105
bill_viper Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε για το fon πρέπει να μιλήσεις με ote, εγώ το ζήτησα και το έκλεισαν. αν δεν θες να αλλάξεις τα lan ip (πχ το ένα να το έχεις 192.168.1.1 και το αλλο 192.168.1.2) το πιο ευκολο για να μην τα μπερδευεις ειναι να βαλεις διαφορετικο κωδικό ή username στο login του ρουτερ. Πχ admin η admin2 και θα ξέρεις οταν μπαινεις πιο ειναι πιο. Ωραίος, μόλις το απενεργοποίησα. Κάνοντας τεστ ανεβοκατεβαίνοντας παρατηρώ ότι δε συνδέεται αυτόματα στο ρούτερ του πάνω ορόφου παρόλο που είμαι σε απόσταση 1-2m από αυτό και παραμένει συνδεδεμένο στο ρούτερ του ισογείου έχοντας μόνο 1 γραμμή σήμα. Πρέπει να κλείσω το WiFi π.χ. του κινητού, να το ανοίξω πάλι και τότε θα συνδεθεί στο πάνω ρούτερ. Έχω βάλει ίδιο SSID και Password, με κανάλι 1 στο ρούτερ του ισογείου και κανάλι 11 στο ρούτερ του ορόφου.
Sakiz105 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Για αυτο το κάνεις αυτό πρακτικά. Αν έχεις διαφορετικά ssid θα μπαίνει μία στο ένα μία στο άλλο ενώ έτσι δεν θα έχεις διακοπές παρά μόνο όταν χάνεται το σήμερα. Δοκίμασε να παίξεις λίγο και με το power output αν θες. Μπορεί στο 80% με το που αλλάζεις όροφο να μην το βρίσκεις και να μπαίνει στο άλλο. Sad Fact: Ο λόγος που δεν αλλάζει αυτόματα το android στο πιο δυνατό ssid με ίδιο όνομα είναι επειδή είναι πατέντα της apple.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα