Προς το περιεχόμενο

Κλειστό Pc,φωτάκι Lan αναμμένο

maxtor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα και πολύ καιρό έχω φτιάξει με κάτι φίλους ένα μικρό Lan. Στην αρχή είχαμε 10mbits κάρτες και τώρα πρόσφατα είπαμε να τις αναβαθμίσουμε σε 100αρες. Το πρόβλημα είμαι οτι επειδή έχω το switch στο δωμάτιο μου, θέλω να βλέπω ποια pcs είναι ανοιχτά και ποια όχι. (5 pcs). Τα 2 έχουν 10αρες,και τα άλλα 3 100αρες. Αυτά με τις 10αρες όταν ειναι ανοιχτα(και μόνο τότε)ανάβει η ένδειξη στο switch με κόκκινο φωτάκι.Τα 100αρια όμως ανάβουν πάντα (με πράσινα φωτάκια)με πρόβλημα να μην ξέρω εάν είναι ανοιχτά η όχι.Πιστεύω πως έχει να κάνει κάτι με το wakeOnLan χωρίς να είμαι σίγουρος. Ξέρει κανείς κάτι?

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι κι εγώ σίγουρος νομίζω ότι εφόσον η κάρτα δικτύου (100) παίρνει ρεύμα (mobo standby) ανάβει το φωτάκι της κάρτας με κλειστό το pc, όλο και κάποιο σήμα θα δέχεται και το switch. Δεν πρέπει να φταίει το WakeOnLan. Μπορείς να το δοκιμάσεις αφού το απενεργοποιήσεις στο bios.

Και στο δικό μου switch ανάβουν τα φωτάκια με κλειστό το pc.

Δημοσ.

Σε standby mode το PC διαρέεται από τάση 5V.

Αυτή είναι αρκετή για να λειτουργεί η κάρτα δικτύου.

Αφού υπάρχει καλώδιο , που η άλλη άκρη του βρίσκεται κάπου ( στο Switch δλδ ) , δίνει Link Ok.

Για αυτό ανάβει το λαμπάκι του switch.

Σε αυτό είναι μέσα και το Wake On Lan.

Στα PC με τις 10άρες , μήπως τα mobo είναι παλιά , και είναι PCI v2.1 ?

Δημοσ.

Στα PC με τις 10άρες , μήπως τα mobo είναι παλιά , και είναι PCI v2.1 ?

Τα mobo ειναι πρόσφατα αγορασμένα (GIGABYTE+2000XP,ASUS+2600Hyper)..

είναι κ ήταν με τις 10αρες σε standby mode. Μάλλον υπάρχει κάποια διαφορά με τις 10αρες και τις 100αρες γιαυτό και ανάβουν τα link.

Δημοσ.

Γενικά οι κάρτες δικτύου παίρνουν ρεύμα όταν το pc είναι κλειστό. Είναι αυτό που λέει ο billpeppas. Μάλιστα το είχα διαβάσει στο manual μιας κάρτας 3com ότι το φωτάκι της θα είναι αναμένο και όταν το pc θα είναι κλειστό και ότι απο την άλλη πλευρά (στην κατάληξη του καλωδίου) θα υπάρχει κανονικά σήμα σύνδεσης με την κάρτα. Αυτό το παρουσίαζαν για κάτι καλό και κατα τη γνώμη είναι καλό. Στη δικιά σου περίπτωση μάλλον θα πρέπει να ρήξεις μια ματιά στο manual των καρτών αν θέλεις να το απενεργοποιήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...