GeG Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα ... τελευταία 2 χρονιά αντιμετωπίζω κάτι προβλήματα με το καυστήρα και μου φεύγουν αρκετά λεφτά για επισκευές .γενικά καυστήρας και λέβητας είναι αρκετοί παλιοί ,πάνω από 20ετια και ο καυτηρατζης μου έχει αναφέρει να σκεφτώ την αλλαγή του λόγω όπως αναφέρει είναι για μεγαλυτερη εγκατάσταση και καεί υπερβολικά. τώρα σκέφτομαι και σύμφωνα με όσα διαβάζω ,επειδή το κόστος λέβητα - καυστήρα είναι ήδη αρκετό ,μήπως να πηγενα σε εγκατάσταση αντλία θερμότητας; σίγουρα το κόστος μεγαλύτερο άλλα λιγότερο κόστος λειτουργίας αυτό που δεν ξέρω είναι αν τα υπάρχοντα σώματα κάνουν και δεν χρειάζεται να αλλαχτούν διότι τότε πετρέλαιο και πάλι πετρέλαιο . σίγουρα θέλει μια μελέτη από ειδικό άλλα θέλω να ξέρω δυο πράματα νωρίτερα, ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1
statzaf Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Έχω ακούσει τελευταία για λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου. Αξίζει ή είναι καλύτερα αντλία θερμότητας; 1
meletis_m Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Georgegoum είπε Καλησπέρα ... τελευταία 2 χρονιά αντιμετωπίζω κάτι προβλήματα με το καυστήρα και μου φεύγουν αρκετά λεφτά για επισκευές .γενικά καυστήρας και λέβητας είναι αρκετοί παλιοί ,πάνω από 20ετια και ο καυτηρατζης μου έχει αναφέρει να σκεφτώ την αλλαγή του λόγω όπως αναφέρει είναι για μεγαλυτερη εγκατάσταση και καεί υπερβολικά. τώρα σκέφτομαι και σύμφωνα με όσα διαβάζω ,επειδή το κόστος λέβητα - καυστήρα είναι ήδη αρκετό ,μήπως να πηγενα σε εγκατάσταση αντλία θερμότητας; σίγουρα το κόστος μεγαλύτερο άλλα λιγότερο κόστος λειτουργίας αυτό που δεν ξέρω είναι αν τα υπάρχοντα σώματα κάνουν και δεν χρειάζεται να αλλαχτούν διότι τότε πετρέλαιο και πάλι πετρέλαιο . σίγουρα θέλει μια μελέτη από ειδικό άλλα θέλω να ξέρω δυο πράματα νωρίτερα, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Εάν έχεις αποφασίσει αλλαγή , θα πάς να σου κάνει μια μελέτη κάποιος μηχανολόγος για να σου βγάλει τη σωστή ισχύ , βάσει των απωλειών. Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες , πόσα τ.μ, έτος κατασκευής , και εάν έχει μόνωση η οικία . 1
stelios18120 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ισχύει ότι θέλει μελέτη σε μηχανολογο να σου βγάλει πόσες θερμίδες να ειναι ο λέβητας, τι καυστήρα, τι κυκλοφορητής θα μπει, και πολλά ακόμα. Πας, σου κάνει μια μελέτη βάση της οικίας σου, μετά παίρνεις υδραυλικό και σου λέει τι και πως να προχωρήσεις. Στο τέλος φέρνεις καυστηρατζη για τις συνδέσεις, το πρώτο μπρος να σου κάνει, ελενχο κτλπ και είσαι έτοιμος. 👍 Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2019 από stelios18120 2
kanesaxo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Οπως ειπώθηκε, μελέτη θερμικών απωλειών απο μηχανολόγο. Επειτα θα ελέγξει τα σώματα σου, εάν επαρκουν ή οχι. Αναλόγως τα αλλάζεις...αν χωράνε τοσο μεγάλα σώματα, ώστε να παίξεις σε χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής πχ 50-60 βαθμους, μπορεις να τοποθετήσεις λέβητα αερίου, πετρελαίου, ακόμη και αντλία θερμότητας. 1
GeG Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, statzaf είπε Έχω ακούσει τελευταία για λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου. Αξίζει ή είναι καλύτερα αντλία θερμότητας; κάτι τέτοιο κοίταγα ,πιο ακριβός προφανώς άλλα πιο γρήγορη απόσβεση. 20 ώρες πριν, meletis_m είπε Εάν έχεις αποφασίσει αλλαγή , θα πάς να σου κάνει μια μελέτη κάποιος μηχανολόγος για να σου βγάλει τη σωστή ισχύ , βάσει των απωλειών. Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες , πόσα τ.μ, έτος κατασκευής , και εάν έχει μόνωση η οικία . είναι κατασκευής 85' ,στα 70 τ.μ. και μόνωση περιμετρικά νομίζω πως υπάρχει άλλα είναι τελευταίος όροφος με ότι αυτό συνεπάγεται . σώματα υπάρχουν 7 στο σύνολο (4 μεγάλα και 3 πιο μικρά) . την ακριβης ειδικοτητα δεν γνωρίζω στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθώ . 19 ώρες πριν, kanesaxo είπε Οπως ειπώθηκε, μελέτη θερμικών απωλειών απο μηχανολόγο. Επειτα θα ελέγξει τα σώματα σου, εάν επαρκουν ή οχι. Αναλόγως τα αλλάζεις...αν χωράνε τοσο μεγάλα σώματα, ώστε να παίξεις σε χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής πχ 50-60 βαθμους, μπορεις να τοποθετήσεις λέβητα αερίου, πετρελαίου, ακόμη και αντλία θερμότητας. αυτό με τις θερμοκρασίες προσαγωγης δεν το κατάλαβα , αν μπορείς καμιά λεπτρομερεια ,σε ευχαριστώ.
MessengerOfGood Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Georgegoum είπε Καλησπέρα ... τελευταία 2 χρονιά αντιμετωπίζω κάτι προβλήματα με το καυστήρα και μου φεύγουν αρκετά λεφτά για επισκευές .γενικά καυστήρας και λέβητας είναι αρκετοί παλιοί ,πάνω από 20ετια και ο καυτηρατζης μου έχει αναφέρει να σκεφτώ την αλλαγή του λόγω όπως αναφέρει είναι για μεγαλυτερη εγκατάσταση και καεί υπερβολικά. τώρα σκέφτομαι και σύμφωνα με όσα διαβάζω ,επειδή το κόστος λέβητα - καυστήρα είναι ήδη αρκετό ,μήπως να πηγενα σε εγκατάσταση αντλία θερμότητας; σίγουρα το κόστος μεγαλύτερο άλλα λιγότερο κόστος λειτουργίας αυτό που δεν ξέρω είναι αν τα υπάρχοντα σώματα κάνουν και δεν χρειάζεται να αλλαχτούν διότι τότε πετρέλαιο και πάλι πετρέλαιο . σίγουρα θέλει μια μελέτη από ειδικό άλλα θέλω να ξέρω δυο πράματα νωρίτερα, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Διαμέρισμα, μονοκατοικία ή κάτι άλλο? Ο λέβητας εξυπηρετεί μόνο το δικό σου σπίτι ή και άλλα? Μια σημείωση: Η μελέτη απωλειών εκτιμά τις απώλειες σε Kcl/h κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες (εξωτερικής θερμοκρασίας, εσωτερικής θερμοκρασίας, ανέμου, προσανατολισμοιύ κλπ κλπ) αλλά αυτό δεν θα είναι αυτό που θα έχεις πάντα. Είναι απαραίτητη αλλά πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό. Π.χ. αν σου βγάλει 40,000 Κcal/h όταν επιλέγουμε καυστήρα, σώματα αλλά και κυκλοφορητή και σωληνώσεις σκέφτόμαστε και άλλα πράγματα, όπως θερμοκρασία προσαγωγής νερού στα σώματα κλπ. Γενικά μιλώντας τα μεγαλύτερα σώματα δεν βλάπτουν. Ο μεγαλύτερος λέβητας (οπως και ο δικός μου) μάλλον καίει περισσότερο από τον κατάλληλο. Για αέριο χρειάζεσαι φυσικά παροχή αερίου αλλά τότε δες και τα μικρούλια καυστηράκια μπαλκονιού που παρέχουν και ζεστο νερό χρήσης. Η αντλία θερμότητος δεν βγάζει πολύ ζεστό νερό, άρα η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής στα σώματα είναι χαμηλή, άρα χρειάζεσαι μεγαλύτερα σώματα ή βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρος (fan coil, ή πατέντα με ανεμιστήρα κάτω από το σώμα) για να πάρεις τις θερμίδες που χρειάζεσαι. Αν κάνεις μελέτη σε μηχανολόγο και μένει στα τυπικά και πάει με ΤΟΤΕΕ μόνο.και ότι βγαλει το πρόγραμμα, πήγαινε σε άλλον! Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από MessengerOfGood
karaLRS Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μπορείς να βγάλεις τις θερμίδες του σπιτιού σου από τα σώματα που έχει τώρα μέσα.
MessengerOfGood Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, karaLRS είπε Μπορείς να βγάλεις τις θερμίδες του σπιτιού σου από τα σώματα που έχει τώρα μέσα. Εκτός αν έχουν επιλεγεί μεγαλύτερα σώματα...
karaLRS Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Εκτός αν έχουν επιλεγεί μεγαλύτερα σώματα... Βασικά μετράς τετραγωνικά και βγάζεις από τα calculator την θερμιδική ανάγκη του σπιτιού και αν ταιριάζει και με αυτό που δίνουν τα σώματα είσαι οκ
MessengerOfGood Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ένας γρήγορος υπολογισμός που χρησιμοποιούν τα μαγαζιά που πουλάνε είναι κυβικά χώρου x 60 Kcal/h (ανα κυβικό μέτρο χώρου). Δεν πέφτουν έξω... 10 λεπτά πριν, karaLRS είπε Βασικά μετράς τετραγωνικά και βγάζεις από τα calculator την θερμιδική ανάγκη του σπιτιού και αν ταιριάζει και με αυτό που δίνουν τα σώματα είσαι οκ Οι κατασκευαστές των σωμάτων δίνουν την απόδοση τους σε συγκεκριμένες πάντα συνθήκες θερμοκρασίας χώρου, και θερμοκρασίες εισόδου-εξόδου νερού. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από MessengerOfGood 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα