μπιπ μπιπ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Πριν κάποια χρόνια μου είχε έρθει χαρτί από τον δήμο να πληρώσω ένα ποσό ΤΑΠ. Τι ακριβώς είναι αυτό; Πρέπει να το πληρώνω κάθε χρόνο; Να επικοινωνήσω με τον δήμο γιατί έχω καμια πενταετία να πληρώσω έναν τέτοιο φόρο; Επίσης έχω κληρονομήσει ένα ερείπιο σε μια επαρχιακή πόλη. Πληρώνω ΕΝΦΙΑ όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να το ψάξω γιατί παίζει να χρωστάω κανένα τεράστιο ποσό στον δήμο και να μην το ξέρω; Επίσης το σπίτι δεν έχει ρεύμα σίγουρα. Πρέπει να γίνει καμία ενέργεια από μένα τωρα; Κάτι είχα διαβάσει ότι η ΔΕΗ θέλει μια έξτρα διακοπή πέρα από την διακοπή ρεύματος για να μη συνεχίσει να σε χρεώνει. 1
esertas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Πρέπει να πας στο δήμο που ανήκει το ακίνητο και να δεις τι χρειάζεται για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ναι θέλει ένα ποσό στον δήμο όταν είναι κομμένο το ρεύμα. Εγώ πλήρωσα στον δήμο Θεσσαλονίκης για σπίτι 34 τετραγωνικά για 3 χρόνια + την προσαύξηση, 30 ευρώ. 9 τον χρόνο ήταν.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μου είχε έρθει να πληρώσω για σπίτι που ήταν κανονικά ηλεκτροδοτουμενο. Για το άλλο που δεν είναι γιατί δεν μου έχει έρθει ειδοποίηση από τον δήμο;
esertas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δεν στέλνουν. Πρέπει να πηγαίνεις εσύ κάθε χρόνο μια φορά.
Stergios74 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ΠΡΟΣΟΧΉ. Τα λεφτά είναι πολύ περισσότερα γιατί δεν είναι μόνο ο ταπ. Όλοι οι δημοτικοι φόροι πληρώνονται αν δεν δηλωθεί στον δήμο ότι το μη ηλεκτροδοτουμενο δεν κατοικείται μέχρι 31/12/2019. Δείτε και εδώ : http://www.pomida.gr/dimotika_telh.php Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από Stergios74 2
sphinxgr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Όπως τα είπε ο απο πάνω. Κανονικά όταν κόβεις το ρευμα, ενημερώνεις το Δήμο να κόψει και τα τέλη. *σαφεστατα είναι γελοίο. Όπως ενημερώνει η ΔΕΗ για την έναρξη, θα έπρεπε να ενημερώνει και για τη διακοπή των τελών
johnmegarythmos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Για δες αυτο http://www.odigostoupoliti.eu/diorthosi-stous-dimous-choris-prostima-ton-tetragonikon-metron-akiniton/?utm_source=2newsletter&utm_medium=newsletter Διόρθωση στους δήμους χωρίς πρόστιμα των τετραγωνικών μέτρων ακινήτων Διόρθωση στους δήμους χωρίς πρόστιμα των τετραγωνικών μέτρων ακινήτων Διόρθωση από τους δημότες των τετραγωνικών μέτρων των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους στους δήμους χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις Συγκεκριμένα με το άρθρο 51 παράγραφος 2 του πολυνομοσχεδίου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή, οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν στις δημοτικές υπηρεσίες έως τις 31 Μαρτίου 2020 και να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Αν με βάση τη δήλωση αυτή υπάρχουν διαφορές η χρέωση θα ξεκινά από 1.1.2020 Διόρθωση στους δήμους χωρίς πρόστιμα των τετραγωνικών μέτρων ακινήτων Διόρθωση από τους δημότες των τετραγωνικών μέτρων των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους στους δήμους χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις Συγκεκριμένα με το άρθρο 51 παράγραφος 2 του πολυνομοσχεδίου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή, οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν στις δημοτικές υπηρεσίες έως τις 31 Μαρτίου 2020 και να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Αν με βάση τη δήλωση αυτή υπάρχουν διαφορές η χρέωση θα ξεκινά από 1.1.2020 Η διάταξη του άρθρου 51 παράγραφος 2 έχει ως εξής: «Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ Α βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων αυτών, θα υπολογίζονται και θα οφείλονται από την 1η Ιανουαρίου 2020»
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα