Προς το περιεχόμενο

Έχω internet δεν έχω τηλέφωνο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, όπως λέω και στον τίτλο ενώ το led του router είναι αναμμένο (telephony) δεν έχω τηλέφωνο. Επειδή δεν είχα συσκευές τηλεφωνικές το κατάλαβα από τον συναγερμό καθώς δεν έστειλε σήμα στο κέντρο λήψης σημάτων. Μίλησα με τον ΟΤΕ και το δήλωσα βλάβη ενώ μου είπαν οτι φαίνεται να λειτουργούν όλα κανονικά. Μέτρησα τις πρίζες και καμία δεν φέρνει τάση (μετά από τον συγχρονισμό όλες βγάζανε στο παρελθόν) και επίσης δοκίμασα να αποσυνδέσω και τον συναγερμό μήπως αυτός δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα (στο παρελθόν είχε καεί το φίλτρο του και μου δημιουργούσε προβλήματα). Σύνδεσα τηλέφωνο και πάνω στο router και πάλι τίποτα...Έχει να προτείνει κανένας τίποτα?  Πως γίνεται ενώ έχω ιντερνετ να συγχρονίζω στα 49999kbits με SNR 23 και Attenuation 8,5 να μην έχω τηλέφωνο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. στον οτε απο οσο γνωρίζω υπάρχει κυρίως VoIP...απο οτι καταλαβαίνω δεν έχεις κάνει σωστή συνδεσμολογία του ρουτερ για να έχεις τηλέφωνο σε όλο το σπίτι ..το βίντεο αυτό θα σε βοηθήσει... νομίζω όμως πως απο όλα οσα δοκίμασες,το τηλέφωνο πάνω στο ρούτερ όφειλε να λειτουργήσει... δοκίμασε να μπεις στο προφίλ του ρουτερ ώστε να βεβαιωθείς οτι όλα οσα πρέπει για το VoIP είναι ενεργοποιημένα(μπορεί παλιά να τα είχες απενεργοποιήσει χωρίς να το θυμάσαι)...αν πάλι δεν λειτουργήσει τίποτα μπόρει να εχει βλάβη το ρουτερ

3 minutes ago, bill2015 said:

Για αρχή αν συνδέσσεις μια συσκευή τηλεφώνου πάνω στη θύρα phone στο router δουλέυει;

50 minutes ago, kokos198 said:

Σύνδεσα τηλέφωνο και πάνω στο router και πάλι τίποτα...

Πρόβλημα της θύρας του router κατά πάσα πιθανότητα. Μέτρησες αν αυτή δίνει τάση;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ρουτερ ειναι διετίας...Η συνδεσμολογία είναι σωστή γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν είχα πρόβλημα. Δοκίμασα και άλλα καλώδια και άλλο splitter χωρις αποτέλεσμα....μέσα από το profil του ρουτερ όλα φάίνονται οτι λειτουργούν κανονικα...

9 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Πρόβλημα της θύρας του router κατά πάσα πιθανότητα. Μέτρησες αν αυτή δίνει τάση;

Δεν την μέτρησα αυτή για να είμαι ειλικρινής αλλά αφου έβαλα τηλέφωνο επάνω στην δεύτερη θύρα και δεν δούλεψε....φαντάζομαι και εγω εκεί κάτι γίνεται

Επεξ/σία από kokos198

10 ώρες πριν, kokos198 είπε

Το ρουτερ ειναι διετίας...Η συνδεσμολογία είναι σωστή γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν είχα πρόβλημα. Δοκίμασα και άλλα καλώδια και άλλο splitter χωρις αποτέλεσμα....μέσα από το profil του ρουτερ όλα φάίνονται οτι λειτουργούν κανονικα...

Δεν την μέτρησα αυτή για να είμαι ειλικρινής αλλά αφου έβαλα τηλέφωνο επάνω στην δεύτερη θύρα και δεν δούλεψε....φαντάζομαι και εγω εκεί κάτι γίνεται

ναι και εγω πιστευω πως ειναι θεμα ρουτερ...μπορεις να ζητησεις αντικατασταση... τον ενα χρονο που αναφερεις πως δεν ειχες προβλημα,εννοεις ως προς το συναγερμο ετσι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειχα πρόβλημα γενικά ως προς την γραμμή παρά μόνο μια φορά που είχε καεί το φίλτρο του συναγερμού και άνοιξε το κύκλωμα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα..

Εντωμεταξύ έφερα άλλο ρουτερ να δοκιμάσω (από το πατρικό μου) αλλά σε αυτό δεν άναβε καν το telephony. Πιθανόν επειδή οταν μπήκα στις ρυθμίσεις του είχε περασμένο τον αριθμό του πατρικού μου

Επεξ/σία από kokos198

Σύνδεσε μια τηλ. συσκευή στο phone1 του router και δες αν έχεις γραμμή. Αν έχεις γραμμή είναι ή καλώδιο ή splitter ή εσωτερική καλωδίωση μεταξύ των πριζών.

Αν όχι κάνε ενα reset το router και ξαναδοκίμασε.

1 λεπτό πριν, GRat είπε

Σύνδεσε μια τηλ. συσκευή στο phone1 του router και δες αν έχεις γραμμή. Αν έχεις γραμμή είναι ή καλώδιο ή splitter ή εσωτερική καλωδίωση μεταξύ των πριζών.

Αν όχι κάνε ενα reset το router και ξαναδοκίμασε.

Εννοείς να μην το συνδέσω για επιστροφή στο σπλιτερ αλλά απευθείας στο τηλέφωνο? Reset είχα κάνει οταν μίλαγα με τον οτε προχτές

8 ώρες πριν, kokos198 είπε

Εννοείς να μην το συνδέσω για επιστροφή στο σπλιτερ αλλά απευθείας στο τηλέφωνο? Reset είχα κάνει οταν μίλαγα με τον οτε προχτές

Παραπάνω δεν αναφέρεις πως δοκίμασες και το τηλέφωνο πάνω στο phone 1 του ρουτερ και δε λειτουργούσε? το καλώδιο που πηγαίνει απο το phone 1(ή 2) στο σπλιττερ,ειναι αυτό που δίνει το VoIP στο υπόλοιπο σπίτι...οπότε αν ΔΕΝ λειτουργεί το τηλέφωνο απευθειας πάνω στο phone 1 τότε είναι θέμα ρουτερ(και δη των υποδοχών καθώς όλα στο 192.168.1 είναι ΄΄κομπλέ΄΄) ..πρέπει να κάνεις αίτηση για καινούριο ρουτερ

Τελικά δεν χρειάστηκε καν να το ελέγξει, μιλήσαμε τηλεφωνικά και μου είπε οτι είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή που μένω (καθώς είναι πρόποδες βουνού) και ύστερα από κεραυνούς καίγονται οι θύρες...Το δήλωσε ήδη προς αντικατάσταση το router..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...