Προς το περιεχόμενο

Xiaomi A3 VS Xiaomi Note 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά παιδιά!

Σκέφτομαι αυτές τις μέρες την αγορά νέου κινητού, καθώς το παλιό μου δε θα τη βγάλει για πολύ ακόμα. Είμαι κάτοχος εδώ και 2 χρόνια ενός Xiaomi Redmi Note 4X, όπου είμαι πάρα πολύ ευχαρηστιμένος τόσο τις λειτουργίες του, την αποδοτικότητά του κλπ όσο βέβαια και με το MIUI περιβάλλον που έχει. Στην αρχή η αλήθεια είναι ότι με ξένισε το UI της Xiaomi αλλά μετά από μερικές ημέρες χρήσης με βόλεψε πάρα πολύ.

Με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα, έψαξα μερικά Xiaomi κινητά και κατέληξα ότι μου αρέσει το Α3 και το Note 7. Τι μου προτείνετε εσείς σε σύγκριση αυτών των δυο και γιατί; Το badget μου είναι στα 140 - 150 ευρώ. Η χρήση που κάνω στο κινητό είναι η βασική. Δηλαδή social, browsing, mails, διάφορες εφαρμογές για τράπεζες, φωτογραφίες (δεν έχω τρελές απαιτήσεις), και αρκετή συνομιλία. Επίσης θα ήθελα να έχει οπωσδήποτε led λυχνία με ειδοποιήσεις. Είναι σημαντικό για μένα. Έχουν αυτά τα κινητά ένδειξη, γνωρίζετε;

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από silve
  • Like 2
Δημοσ.

Το redmi note 7 έχει στο κάτω μέρος led για τις ειδοποιήσεις αλλά είναι μόνο λευκό, υπάρχει λογικά δυνατότητα με λίγο σκάλισμα πχ root κτλ να μπορείς να το κάνεις πολύχρωμο! 

Κατά τα άλλα είναι περίπου ίδια σαν κινητά σαν επιδώσεις, διαφορές θα δεις σε οθόνη, software, μέγεθος συσκευής!
Όποιο και αν πάρεις από τα 2 θα είσαι καλυμμένος από εκεί και πέρα είναι λεπτομέρειες που θα κρίνουν τον "νικητή" .       

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον θα ήταν καλύτερο πιστεύω, εφόσον δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους να τα δω κι από κοντά όσον αφορά το μέγεθος και την οθόνη κυρίως για να αποφασίσω. Αν δεν υπάρχουν άλλες ουσιαστικές διαφορές δηλαδή...

• Like 1
Δημοσ.

Α3

πιο μαζεμενο σε μεγεθος 

καλυτερες στοκ καμερες

Amoled οθόνη με καλυτερα χρωματα , αληθινο μαυρο , καλυτερες γωνιες θεασης (αλλα πιο χαμηλης αναλυσης)

Android one

Καλυτερη αυτονομια 

Note 7 

πιο μεγαλο

οχι στοκ Android 

Καλυτερη πισω καμερα τη νυχτα αλλα μονο με gcam

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καλύτερη επιλογή είναι το mi a3. Το πρώτο και κύριο είναι το stock android. Η αυτονομία επίσης θα είναι καλύτερη στο mi a3, amoled + χαμηλότερη ανάλυση. 

Edit: με πρόλαβε ο κύριος από πάνω 😜

+led ειδοποιήσεων έχουν και τα δύο 

Επεξ/σία από M4tR1x
  • Like 2
Δημοσ.

To βασικο και μοναδικο προβλημα του Α3 ειναι η αναλυση της οθονης.Καλυτερα να το δεις ζωντανα πριν αποφασίσεις

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω σε επιδόσεις ,μην κοιτάτε το νούμερα, είναι πολύ ανώτερο το Α3 . Πρώτα από όλα δεν έχει καθόλου overheating σε αντίθεση με το 7 . Plus το stock android κάνει εξαιρετικό ram management

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας παιδιά! Εφόσον δω το κινητό κι από κοντά και δεν με ενοχλεί η ανάλυση της οθόνης,  θα καταλήξω σίγουρα στο Α3. Τώρα έχω το Xiaomi Redmi Note 4X. Αν το Α3 έχει ανώτερη ή ίση απόδοση στην οθόνη με το τωρινό μου κινητό που μπορώ να το συγκρίνω άμεσα και να καταλάβω διαφορές, το Α3 είναι μονόδρομος νομίζω.

Επεξ/σία από silve
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα. Επειδή βλέπω πως υποστηρίζει το κινητό fast charge, ενώ η συσκευασία δεν περιέχει τέτοιο φορτιστή ο παρακάτω μου κάνει αν τον αγοράσω; Παίζει ρόλο που λέει για micro USB ενώ το Α3 έχει καλώδιο Type C; Θα έχει θέμα;

https://www.skroutz.gr/s/11979186/Huawei-micro-USB-Cable-Wall-Adapter-Λευκό-HW-059200EHQ.html

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 24/11/2019 στις 11:24 ΠΜ, silve είπε

Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας παιδιά! Εφόσον δω το κινητό κι από κοντά και δεν με ενοχλεί η ανάλυση της οθόνης,  θα καταλήξω σίγουρα στο Α3. Τώρα έχω το Xiaomi Redmi Note 4X. Αν το Α3 έχει ανώτερη ή ίση απόδοση στην οθόνη με το τωρινό μου κινητό που μπορώ να το συγκρίνω άμεσα και να καταλάβω διαφορές, το Α3 είναι μονόδρομος νομίζω.

Τι έκανες τελικά?   

Είμαι κι εγώ μεταξύ Α3    -   Note 8  (ίδιο μεγεθος με Note 7)  αλλά το θέμα μου είναι η αίσθηση στο χέρι, καθώς δουλευω πολύ sms και θέλω να είναι βολικό.  Έχεις καθόλου άποψη  για το μέγεθος του Note 7 ?

Τις διαστάσεις ΟΚ τις ξέρω τυπικά απ το GSM arena αλλά  δεν ξέρω αυτή η μικρή διαφορά σε mm  πώς θα μου φανεί στο χέρι.

To πρόβλημα είναι οτι βρήκα στην περιοχή μου μόνο το Α3  και το έπιασα, αλλά καθόλου τα Note  7 - 8    για να έχω ιδίαν άποψη .

Δημοσ.
4 ώρες πριν, BritGreek είπε

Στο Α3, μπορούν να μπουν οι εφαρμογές της Xiaomi, όπως πχ αυτή του τηλεχειριστηρίου;

Ναι 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, kounga είπε

Τι έκανες τελικά?   

Είμαι κι εγώ μεταξύ Α3    -   Note 8  (ίδιο μεγεθος με Note 7)  αλλά το θέμα μου είναι η αίσθηση στο χέρι, καθώς δουλευω πολύ sms και θέλω να είναι βολικό.  Έχεις καθόλου άποψη  για το μέγεθος του Note 7 ?

Τις διαστάσεις ΟΚ τις ξέρω τυπικά απ το GSM arena αλλά  δεν ξέρω αυτή η μικρή διαφορά σε mm  πώς θα μου φανεί στο χέρι.

To πρόβλημα είναι οτι βρήκα στην περιοχή μου μόνο το Α3  και το έπιασα, αλλά καθόλου τα Note  7 - 8    για να έχω ιδίαν άποψη .

Εγώ τελικά κατέληξα και αγόρασα το Α3. Πήγα από κοντά να το δω, και η οθόνη μου φάνηκε μη σου πω και καλύτερη από την οθόνη του Note 7 που έκανα σύγκριση εκείνη την ώρα. Τα χρώματα του Α3 είναι πιο φωτεινά και πιο ζωντανά. Επίσης σε σύγκριση πάντα με το Note 7, η κάμερα του Α3 ήταν κλάσεις ανώτερη. Πιο φωτεινή, πιο καθαρή, πιο sharp. Πιο βολικό στο χέρι σίγουρα θα σου είναι το Α3 πιστέυω, επειδή σαν κινητό είναι πιο μακρόστενο και θα σε βολέψει να γράφεις μηνύματα περισσότερο.

Απλά έχω ένα "θέμα" με το Α3 και την εφαρμογή του messenger. Δε ξέρω τι κάνω λάθος αλλά θέλω να απενεργοποιήσω εντελώς τον ήχο ειδοποίησης (αυτό το εκνευριστικό μπιιιν) όταν έρχεται μήνυμα στο messenger και δεν ξέρω πως.

Καταρχάς έχω απενεργοποιήσει από την εφαρμογή messeger τους ήχους εφαρμογής. Στην επιλογή "ήχος ειδοποίησης" που έχει, δε υπάρχει επιλογή να βάλω κανέναν ήχο και βάζω τον προεπιλεγμένο του συστήματος. Έπειτα στις ρυθμίσεις του κινητού και στο μενού εφαρμογές - ειδοποιήσεις, μέσα στο messenger και στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, επιλέγω "κανέναν" ήχο ειδοποίησης αλλά μετά από λίγο μου το επαναφέρει στον "προεπιλεγμένο ήχο ειδοποίησης" με αποτέλεσμα να ακούω ξανά το μπιιιν του messenger. Το ξέρω ότι είναι μπερδευτικό αυτό που είπα αλλά αυτό μου συμβαίνει και δε βγάζω με τίποτα άκρη που να σταματήσω τον ήχο του messenger...

Επεξ/σία από silve
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...