ilias78 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 το μαιο εφτιαξα το pc μου. εβαλα εναν ssd δισκο crucial mx500 στα 250gb κ μεσα εχω το λειτουργικο (win10 64bit), office κ 2-3 εφαρμογες. 2 παιχνιδια που εχω στο pc ειναι στον hdd. ανοιξα σημερα το hd sentinel κ μου βγαζει υγεια στα 99%!!!! τοσο γρηγορα πεφτει η υγεια του ssd??? πρεπει να κανω-προσεξω κατι? μπορω να την επαναφερω στο 100%
accipio Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, πώς μπόρεσες σε 4 μέρες να κάνεις 1TB εγγραφές στον ssd; Υπερβολικό μου φαίνεται (εκτός αν η αναφορά αυτή -4 μέρες- που βλέπω στο HDSentinel δεν είναι σωστή μιας και, όπως λες, τον έχεις από τον Μάιο). Μάλλον αυτό φταίει (η χρήση του με εγγραφές-διαγραφές δεδομένων) και έπεσε η υγεία του. Να αναφέρω ακόμη ότι ο δικός μου Samsung 850 EVO 250GB, που τον έχω 4 χρόνια και έχει γράψει 17,9 TB δεδομένων μέχρι τώρα, με 33600 ώρες λειτουργίας, εμφανίζει υγεία 100% στο CrystalDiskInfo (δεν χρησιμοποιώ HDSentinel). Δοκίμασε κι εσύ το CrystalDiskInfo για να δεις τι θα σου αναφέρει, και δες επίσης αν έχει αντίστοιχο utility η Crucial στο site της, για έλεγχο της λειτουργίας του δίσκου, benchmark, πιθανό firmware update κτλ.
ilias78 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Το 4 μέρες που γράφει δεν ισχύει. Δεν ξέρω γιατί το γράφει. 6 μήνες τον εχω. Κ για 6 μνήμες το 1Τ πολύ μου φαίνεται. Δεν το έχω ανοίγω κάθε μέρα δεν χρησιμοποιώ προγράμματα. Κ το office, ζήτημα να το έχω δουλέψει 5 φορες. Θα δοκιμάσω Κ αυτό το app που λες. Η crucial δεν ξέρω αν έχει κ αυτή κάποιο app.
accipio Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Η Crucial ρέπει να έχει αυτό το εργαλείο (Crucial Storage Executive), δες το κι αυτό. Εγγραφές γίνονται πολλές από τα Windows. Σκέψου ότι, με τα εξαμηνιαία updates που έχει καθιερώσει, γράφονται δεδάδες GB στον δίσκο, αλλά και με την καθημερινή χρήση. Πάντως 1TB για 6 μήνες είναι λίγο ως πολύ λίγο.
RTW4ever Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Άντε πάλι τα ίδια με το 99% και το 1%. Πριν λίγες μέρες γράφαμε τα ίδια σε ίδια ερώτηση. Πρέπει να γίνει sticky μου φαίνεται. Δεν παθαίνουν τίποτα οι ssd. Δεν σημαίνει τίποτα το 1%. Μην ασχολείστε. Οι δίσκοι σας θα κρατήσουν μέχρι να τους πετάξετε εσείς οι ίδιοι.
Xristaras12 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, ilias78 είπε Το 4 μέρες που γράφει δεν ισχύει. Δεν ξέρω γιατί το γράφει. 6 μήνες τον εχω. Κ για 6 μνήμες το 1Τ πολύ μου φαίνεται. Δεν το έχω ανοίγω κάθε μέρα δεν χρησιμοποιώ προγράμματα. Κ το office, ζήτημα να το έχω δουλέψει 5 φορες. Θα δοκιμάσω Κ αυτό το app που λες. Η crucial δεν ξέρω αν έχει κ αυτή κάποιο app. εχει μπει το λειτουργικο, τα προγράμματα, οι ενημερώσεις κλπ. Ακόμα και σερφάρισμα που κάνεις ο browser γράφει συνέχεια σχεδόν στον δίσκο πραγματάκια. Και εμένα μεγαλο μου φαίνεται το 1ΤΒ, είσαι σίγουρος οτι ΟΝΤΩΣ ολα πάνε στον μηχανικό; λήψεις αρχείων κλπ; αν δεν αλλάξεις την τοποθεσία αποθήκευσης πάνε κανονικά στον ssd
ilias78 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Οι λήψεις πάνε στον ssd. Μπορώ να το αλλάξω αυτό?
accipio Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μπορείς. Μέσα από το πρόγραμμα που κατεβάζεις ορίζεις πού θα αποθηκεύονται τα αρχεία. Δεν είναι απαραίτητο, βέβαια, δεν θα χαλάσει ο ssd απ' αυτό.
mindreader Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Ερωτηση, για οποιον οντως ξερει ή εχει δει στην πραξη τι συμβαινει: πέφτουν οι επιδοσεις των ssd με το περασμα των χρονων; Ενα laptop με ssd , θα εχει σημερα τις ταδε επιδοσεις σε read/write, ενω μετα απο 7-8 χρονια, θα εχει πολυ χαμηλοτερες;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Στις 23/11/2019 στις 7:39 ΜΜ, RTW4ever είπε Άντε πάλι τα ίδια με το 99% και το 1%. Πριν λίγες μέρες γράφαμε τα ίδια σε ίδια ερώτηση. Πρέπει να γίνει sticky μου φαίνεται. Δεν παθαίνουν τίποτα οι ssd. Δεν σημαίνει τίποτα το 1%. Μην ασχολείστε. Οι δίσκοι σας θα κρατήσουν μέχρι να τους πετάξετε εσείς οι ίδιοι. Μπορείς να δώσεις λίνκ για την άλλη ερώτηση; Έχω έναν Gigabyte Aorus M.2. NVME 7000 2 TB και μετά από 3-4 μήνες λέει ότι το health είναι στο 87%. Είναι λόγος ανησυχίας;
mindreader Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, 3DJIN είπε πιο κατω θελει ξανα διαμορφωση Δηλαδη με ενα φορμαρισμα, εχεις και παλι τις αρχικες επιδοσεις; 1
snbblp Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, mindreader είπε Δηλαδη με ενα φορμαρισμα, εχεις και παλι τις αρχικες επιδοσεις; Με κόστος κάποια φθορά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα