Ronnie1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Οπως λεει κ ο τιτλος εχω ενα οροβλημα στα συγκεκριμενα hz κ με ψαξιμο στο διαδυκτιο ειναι πολυ συνηθισμενο αλλα πουθενα δε βρηκα λυση κ δε καταλαβα αν hardware η software το θεμα. Οθονη εχω μια ultrawide 2560x1080 144Hz native. Συνδεση displayport 1.4. RX 580 8GB με τους τελευταιους stable drivers κ windows 10 (1909) Το προβλημα ειναι οτι το memory clock ειναι μονιμως κολημενο στα 2000Mhz χωρις να κανω τπτ. Με αποτελεσμα κ πιο ψηλες θερμοκρασιες αλλα κ δουλευει χωρις λογο στο φουλ 24/7. Τι μπορω να κανω; Δοκιμασα να το ριξω στα 120Hz, μιας κ δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα 120-144 αλλα κ παλι το memory clock κολημενο εκει. Επαιξα με adaptive sync on off response time κλπ καμια διαφορα. Οταν το εβαλα 75hz τοτε επεσε στα 300Mhz , οπου εκει ειναι κ οι φυσιολογικες τιμες κ με ολες τις υπολοιπες οθονες που περασανε απο τα χερια μου. Αυτο που με προβληματιζει επισης ειναι οτι λιγες μερες ειχα δουλεψει μια 1080p οθονη με 165Hz native με displayport κ τετοιο προβλημα δεν ειχα ακομα κ στα 165Hz. Τωρα γιατι μου το κανει αυτο το πραγμα... Να την εχω μονιμα 75Hz δε μαρεσει σα λυση κ ειναι λογικο, τι πηρα τοτε 144Hz οθονη ... Εχω διαβασει απειρα παρομια θεμα ακρη δε βρηκα... ☹️
Ronnie1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 55 λεπτά πριν, Dantε είπε Γυρνα σε παλαιότερους drivers Ειναι καποιοι συγκεκριμενοι που δεν εχουν αυτο το προβλημα;
Nick77 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Είχα την R9 280x η οποία από έναν συγκεκριμένο driver και μετά είχε πρόβλημα με το hardware acceleration όλων των browsers και κόλλαγε σε ψηλά clocks και δούλευε συνέχεια σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή κατανάλωση ρεύματος. Για να επανέλθει έπρεπε να κάνεις restart το pc και φυσικά πάλι μόλις χρησιμοποιούσες λίγο mozilla ή chrome ξανά τα ίδια. Φυσικά η AMD δεν το διόρθωσε ποτέ στους μελλοντικούς drivers. Μόνη λύση να έμενες με έναν απαρχαιωμένο driver, πριν να παρουσιαστεί το πρόβλημα. Εφόσον βλέπω ότι ακόμα και στην RX 580 υπάρχει σχεδόν παρόμοιο πρόβλημα, η απόφασή μου να μην ξαναπάρω ποτέ κάρτα της κόκκινης επιβεβαιώνεται... Με τους drivers είναι τραγικοί οι τύποι.
Ronnie1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, Nick77 είπε Είχα την R9 280x η οποία από έναν συγκεκριμένο driver και μετά είχε πρόβλημα με το hardware acceleration όλων των browsers και κόλλαγε σε ψηλά clocks και δούλευε συνέχεια σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή κατανάλωση ρεύματος. Για να επανέλθει έπρεπε να κάνεις restart το pc και φυσικά πάλι μόλις χρησιμοποιούσες λίγο mozilla ή chrome ξανά τα ίδια. Φυσικά η AMD δεν το διόρθωσε ποτέ στους μελλοντικούς drivers. Μόνη λύση να έμενες με έναν απαρχαιωμένο driver, πριν να παρουσιαστεί το πρόβλημα. Εφόσον βλέπω ότι ακόμα και στην RX 580 υπάρχει σχεδόν παρόμοιο πρόβλημα, η απόφασή μου να μην ξαναπάρω ποτέ κάρτα της κόκκινης επιβεβαιώνεται... Με τους drivers είναι τραγικοί οι τύποι. Χωρις πλακα πατα στο google rx580 144hz memory clock να δεις ποσα θεματα θα σου βγαλει!!! Ακομα κ με την 5700xt διαβασα σε διαφορα φορουμς τετοιο προβλημα. Τελικα τι φταιει... Drivers? Η η οθονη; Γιατι με τους ιδιους drivers σε αλλο μονιτορ 1080p με 165hz native δεν ειχα θεμα!
Skrez1982 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Να ρωτήσω κάτι ? Έχεις δοκιμάσει να κατεβάσεις τους τελευταίους drivers της οθόνης που σου παρουσιάζει προβλήματα ? 1
Ronnie1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Skrez1982 είπε Να ρωτήσω κάτι ? Έχεις δοκιμάσει να κατεβάσεις τους τελευταίους drivers της οθόνης που σου παρουσιάζει προβλήματα ? Τους εγκατεστησα αλλα τιποτα δυστυχως. Η μονη διαφορα απο pnp generic στη διαχειρηση συσκευων τωρα δειχνει το μοντελο της οθονης. Δοκιμασα τους recomended whql που δινει η amd στο site της για την rx580 , τιποτα παλι τα ιδια. Ειτε 144 ειτε 120Hz το memory clock κολημενο στα 2000Mhz. Αυτο μπορει να εχει καποια επιπτωση αν το αφησω κ δουλευει ετσι; Δε θα πρεπε να δουλευει στο φουλ χωρις λογο τι να πω... Κατι λυσεις στο διαδυκτιο που διαβασα περι CRU, η custom profile μεσα στους drivers κλπ δε θελω να μπλεξω με τετοια. Αναρωτιεμαι αν καποιος εδω μεσα το χει παθει αυτο κ βρηκε καποια λυση...
Dantε Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Και εγω το ιδιο προβλημα εχω λογω dual monitor. Δυστυχως η βρισκεις καμια παλια εκδοση drivers που να μην εχει το θεμα η απλα προσευχεσαι να αξιωθει να το φτιαξει η amd(παιξε κανα τζοκερ αν το κανει) Εναλλακτικα πουλα τη και παρε nvidia. Τιποτα δε παθαινει η καρτα,παντως. 1
Ronnie1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, Dantε είπε Και εγω το ιδιο προβλημα εχω λογω dual monitor. Δυστυχως η βρισκεις καμια παλια εκδοση drivers που να μην εχει το θεμα η απλα προσευχεσαι να αξιωθει να το φτιαξει η amd(παιξε κανα τζοκερ αν το κανει) Εναλλακτικα πουλα τη και παρε nvidia. Τιποτα δε παθαινει η καρτα,παντως. Σε σενα γινεται λογο dual monitor... Σε μενα δε μπορω να καταλαβω γιατι. Οσο για nvidia δυστυχως εχω διαβασει κ εκει παρομιες περιπτωσεις
Ronnie1985 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Οποτε μενω ετσι με αυξημενη θερμοκρασια κ memory clock κολημενο στα 2000mhz γιατι ετσι συμπεριφερεται η rx580? Λυθηκε το θεμα;
Dantε Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Απο οτι φαινεται,μενεις ετσι. Αν δε βαριεσαι ριξε ενα φορματ μπας και στρωσει.
Skrez1982 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Άραγε γίνεται να βάλεις άλλο bios στην 580? Πχ της 590 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα