Προς το περιεχόμενο

αγορά κλειδιών Win10 και Ο365

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο καθένας εδώ γράφει τις απόψεις του χωρίς καμία πραγματική τεκμηρίωση οπότε θα γράψω και εγώ την δική μου από την εμπειρία μου μετά από αγορά πάνω από 20 κλειδιών (retail keys windows και office pro, δεν έχω πάρει ποτέ 365) σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

α. Κανένα από τα κλειδιά δεν είχε ποτέ πρόβλημα και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πήρα το πρώτο.

β. Όταν αλλάζω υπολογιστή το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τηλέφωνο στο robot της Microsoft και μου δίνει κωδικό για ενεργοποίηση.

γ. Είναι 100% νόμιμο να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο κλειδί από το φίλο σου ή άλλο πωλητή στο internet, από την στιγμή που το κάνεις ενεργοποίηση σημαίνει ότι δεν το χρησιμοποιεί κανένας άλλος αλλιώς θα έβγαινε μήνυμα ότι το κλειδί έχει γίνει ήδη ενεργοποίηση τις μέγιστες φορές. Προσοχή αυτό δεν ισχύει για κλειδιά 365.

δ. Έχω δει πολλές φορές σε αγορασμένο laptop με windows ΟΕΜ που τα είχε μαζί (embedded από τον κατασκευαστή πχ HP / Lenovo) να βγάζει μήνυμα ότι το κλειδί έχει πρόβλημα μετά από χρόνια, άρα τέτοια προβλήματα δεν τα έχουν μόνο τα μεταχειρισμένα κλειδιά μπορεί να τύχει στον καθένα.

ε. Η Ελληνική εφορία δεν καταλαβαίνει από λόγια ή Ευρωπαϊκούς νόμους (όπως και άλλες υπηρεσίες, δεν θα ξεχάσω ποτέ διευθύντρια πολεοδομίας να ουρλιάζει "δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο νόμος"), δείχνεις το τιμολόγιο αγοράς με το ΑΦΜ της εταιρείας σου αλλιώς τρως πρόστιμο.

Η ίδια η Microsoft έχει δηλώσει ότι δεν την απασχολεί το ζήτημα γιατί δεν επηρεάζει τις πωλήσεις της. Είναι λογικό, αν θέλεις τα Home υπάρχουν ήδη στα περισσότερα PC/laptop, αν θέλεις τα Pro για εταιρεία θα χρειαστείς τιμολόγιο για την εφορία, αν θέλεις το Office θα πάρεις το γνήσιο 365 για να έχεις το 1TB για πάντα δικό σου.

Η περίπτωση να θέλεις τα Pro για το σπίτι, να θέλεις το Office Pro όχι το 365 για το σπίτι ή να θέλεις να γλιτώσεις 10 ευρώ από τα Home και πάρεις PC χωρίς αυτό είναι πάρα πολύ μικρή. Αν δεν υπήρχαν τα μεταχειρισμένα το 99% αυτών που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία θα έβαζε κάποιο free λειτουργικό / office ή θα κατέληγε στην πειρατεία, κανένα πραγματικό όφελος στην Microsoft για να κάνει κάτι ιδίως από την στιγμή που θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ένα τελευταίο σχόλιο για την λέξη "νόμιμο" και "παράνομο" που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενα σχόλια, ένα κλειδί που το δέχεται η Microsoft και σου λέει και ευχαριστώ δεν μπορεί να είναι παράνομο, δεν είναι crack. Η πράξη της αγοράς μπορεί να είναι παράνομη αν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό που αγοράζεις είναι προϊόν υποκλοπής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη άρα η πράξη της αγοράς είναι νόμιμη. Το κλειδί από την άλλη μπορεί να δουλεύει μπορεί και όχι, μπορεί αν είναι μεταχειρισμένο και να το πουλάει ο ιδιοκτήτης του μπορεί και όχι, δεν είναι αυτοκίνητο για να γίνει μεταβίβαση άδειας κυκλοφορίας, δεν υπάρχει τρόπος να βρεις την ιστορία του, ένα κλειδί είναι.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@micos000 @elpenor μία τελευταία ερώτηση γιατί κοιτάω στο ebay να πάρω το κλειδί, έχει σημασία αν ο seller είναι από US ή Ευρώπη;

Επεξ/σία από Athanasios2104

@2MikronS το ρώτησα γιατί ως γνωστόν κάποια παιχνίδια είναι geo-locked.

Επίσης στη MS μια από τις πολλές τεχνικές για Cyber Security που εφαρμόζουν είναι να μην γίνεται login στο ίδιο account από δυο «αδύνατα» γεωγραφικά σημεία εντός «αδύνατου» χρονικού διαστήματος (πχ login Γερμανία και μετά από 10’ login από Νέα Υόρκη).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...