Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, thunderstorm είπε Τι εννοείς “θα πληρώσεις κανονικά”? Ότι θα σε γράψουν για πειρατικό λογισμικό? Το ΣΔΟΕ ζητάει απλά τιμολόγιο (δεν κάνει καν κάποιο άλλο έλεγχο για τη νομιμότητα του κλειδιού). Εάν έρθει μαζί και η δίωξη και βρει ενεργοποιημένα τα windows, για ποιο πράγμα θα σε γράψουν? Θα πληρώσεις κανονικά τα προϊόντα στις εταιρείες. Θα έρθουν μαζί και κάποιοι άλλοι ...BSA Ή το κλειδί θα είναι κλεμμένο από Volume licensing ή είναι μεταχειρισμένο που πρέπει να αποδείξεις ότι ο προηγούμενος κάτοχος το απενεργοποιήσε , δύσκολο αν έρθουν με logs απο το activation, ή δεν πληροί τους όρους χρήσης. ΠΧ αγόρασες enterprise. Οπότε θα πεις ένα συγγνώμη δεν ήξερα και θα αγοράσεις τα κανονικά. Πρόστιμο δε νομίζω να πέσει και αν πέσει θα είναι μικρό. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
basilis5 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Θα σε ρωτησω το εξης: αν τα κλειδια ειναι legit το insomnia γιατι απαγορευει τα σχολια κατω απο καθε νημα/διαφημιση;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, basilis5 είπε Θα σε ρωτησω το εξης: αν τα κλειδια ειναι legit το insomnia γιατι απαγορευει τα σχολια κατω απο καθε νημα/διαφημιση; Legit είναι, είναι μεταχειρισμένα. Πρέπει όμως ο προηγούμενος κάτοχος να το έχει απενεργοποιήσει. Τώρα πόσοι αγοράζουν Windows 10 και τα πουλάνε second hand είναι ένα άλλο θέμα. Για τα συνδρομητικά προς το παρόν η νομοθεσία είναι λίγο γκρι. Θεωρητικά αν σου πουλήσουν o365 ΧΩΡΊΣ να το έχουν δουλέψει τότε μάλλον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι να λήξει. Μετά λογικά θα πρέπει να αγοράσεις τα κανονικά, οι δικαιολογίες τέλος.
thunderstorm Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Θα πληρώσεις κανονικά τα προϊόντα στις εταιρείες. Θα έρθουν μαζί και κάποιοι άλλοι ...BSA Ή το κλειδί θα είναι κλεμμένο από Volume licensing ή είναι μεταχειρισμένο που πρέπει να αποδείξεις ότι ο προηγούμενος κάτοχος το απενεργοποιήσε , δύσκολο αν έρθουν με logs απο το activation, ή δεν πληροί τους όρους χρήσης. ΠΧ αγόρασες enterprise. Οπότε θα πεις ένα συγγνώμη δεν ήξερα και θα αγοράσεις τα κανονικά. Πρόστιμο δε νομίζω να πέσει και αν πέσει θα είναι μικρό. Όπως είπα παραπάνω για το sticker, το ίδιο ισχύει και για το reselling όπως και το ότι σε επαγγελματικό χώρο πρέπει να έχεις συγκεκριμένη έκδοση. Αυτά είναι απαιτήσεις της εταιρίας που σου πουλάει το προϊόν, και το χειρότερο που μπορεί να σου κάνει είναι να στο απενεργοποιήσει. Δεν μπορεί κρατικός φορέας να σου επιβάλει πρόστιμο (ούτε καν απαίτηση συμμόρφωσης) για αυτά. Εάν τα παραπάνω υπάρχουν κάπου γραμμένα σαν υποχρεώσεις από το κράτος ή την ΕΕ, please post link. Όσο αφορά το κλειδί, εγώ το αγόρασα και δεν πρέπει να αποδείξω τπτ. Ας αποδείξει αυτός που μου το πούλησε.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, thunderstorm είπε Όπως είπα παραπάνω για το sticker, το ίδιο ισχύει και για το reselling όπως και το ότι σε επαγγελματικό χώρο πρέπει να έχεις συγκεκριμένη έκδοση. Αυτά είναι απαιτήσεις της εταιρίας που σου πουλάει το προϊόν, και το χειρότερο που μπορεί να σου κάνει είναι να στο απενεργοποιήσει. Δεν μπορεί κρατικός φορέας να σου επιβάλει πρόστιμο (ούτε καν απαίτηση συμμόρφωσης) για αυτά. Εάν τα παραπάνω υπάρχουν κάπου γραμμένα σαν υποχρεώσεις από το κράτος ή την ΕΕ, please post link. Όσο αφορά το κλειδί, εγώ το αγόρασα και δεν πρέπει να αποδείξω τπτ. Ας αποδείξει αυτός που μου το πούλησε. Μα δεν είπα ότι θα πληρώσεις στο Ελληνικό Κράτος. Στην εταιρεία θα πληρώσεις. Όταν πατάς αποδέχομαι τότε πρέπει και να συμμορφωθείς. Δεν σου πούλησε το λογισμικό, την άδεια να το χρησιμοποιήσεις σου πούλησε. Είναι μια παρανόηση που κάνουν όλοι. Πρέπει να συμφωνείς με τους όρους χρήσης. Αν στο είχε πουλήσει θα ήταν δικό σου να το κάνεις ότι θέλεις. Εκτός αν σταματήσεις να τα χρησιμοποιείς, τότε πάω πάσο. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
thunderstorm Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Μα δεν είπα ότι θα πληρώσεις στο Ελληνικό Κράτος. Στην εταιρεία θα πληρώσεις. ... Δεν σου πούλησε το λογισμικό, την άδεια να το χρησιμοποιήσεις σου πούλησε Τώρα, συμφωνούμε απόλυτα!
Athanasios2104 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες, κατέληξα στο να πάρω κλειδί μόνο για Win10 Pro, κυρίως για διευκόλυνση στο clean install. Έχω ήδη δωρεάν αναβάθμιση από Win7, άλλα έχω ακούσει διάφορα κουλά για upgrade, επίσης έχω κλειδί από το πανεπιστήμιο (νομίζω Education edition που είναι σχεδόν ίδια με Pro), άλλα καλύτερα να δώσω 10-15 και να τελειώνω (πες ότι πλήρωσα για την δωρεάν αναβάθμιση). Για το Ο365 θα προτίμήσω να πάρω κανονικά από MS, γιατί μετά το feedback του @micos000 προτιμώ να έχω έλεγχο στο cloud drive. Στην τελική ~80 ευρώ το χρόνο για Office + 1TB OneDrive δεν είναι τπτ. Αν και τα αρχεία που έχω είναι <200 GB (προς το παρόν) και ο σκληρός που έχω είναι 1ΤΒ (Evo Plus nvme), βλέπω το onedrive περισσότερο σαν backup solution. Τώρα χρησιμοποιώ Google Drive, θα μπορούσα να έχω 200 GB με 3 ευρώ, το θέμα είναι με +4 ευρώ έχω 1ΤΒ + Office.
alsakari Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπέρα παιδιά.Μια ερώτηση να κάνω και εγω σχετικά με το θέμα Θέλω να πάρω ενα κλειδί απο το GOODOFFER24 για win10 pro.Θέλω να κάνω clean install σε νεο υπολογιστή.Θα λειτουργήσει το κλειδί;αν αργότερα θελήσω να κάνω format ή εγκατάσταση μετά απο μελλοντική αναβάθμηση,το κλειδί θα εξακολουθεί να ισχύει,ή θα πρέπει να αγοράσω άλλο; Ευχαριστώ Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από alsakari
alsakari Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Ναι, Ναι, Όχι. χαχαχα,αυτό είναι που λένε τα είπες ολα σε 3 λέξεις!Ευχαριστώ πολύ αδερφέ.Καιρός για αγορά κλειδιού🤣 Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από alsakari
micos000 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alsakari είπε .Καιρός για αγορά κλειδιού Όντως! Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από micos000 1
dpolal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, alsakari είπε χαχαχα,αυτό είναι που λένε τα είπες ολα σε 3 λέξεις!Ευχαριστώ πολύ αδερφέ.Καιρός για αγορά κλειδιού🤣 Το σωστότερο είναι: - δεν σε νοιάζει διότι με το πρώτο activation το motherboard «δένει» με το κλειδί και μετά όσα format και αν κάνεις θα ενεργοποιηθεί αυτόματα από μόνο του μόλις συνδεθεί στο νετ, αν δεν αλλάξεις το μπόρντ τότε όλο το υπόλοιπο γύρω κουτί άλλαζε το κάθε εβδομάδα, δεν θα έχεις πρόβλημα. - προς το παρόν ΝΑΙ, θα ισχύει το κλειδί, με μία πάρα πολύ μικρή πιθανότητα στο μέλλον η MS να αλλάξει γνώμη (δεν το έχει κάνει για τα χρ-7-8 οπότε μάλλον δεν θα το κάνει ούτε και για τα 10), - κανονικά ΟΧΙ, δεν χρειάζεσαι 2ο κλειδί, αλλά αν θες να αισθάνεσαι 100% σιγουριά για ότι και αν είναι να γίνει στο μέλλον τότε αγόρασε 2 κλειδιά τώρα που είναι φθηνά και κράτα το ένα backup. (το πολυ πολύ να το δώσεις σε κάνα φίλο ή να το περάσεις σε κάποιο άλλο πισί αργότερα) 1
Themoo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Στις 24/11/2019 στις 7:25 ΜΜ, giotis1982 είπε Legit είναι, είναι μεταχειρισμένα. Πρέπει όμως ο προηγούμενος κάτοχος να το έχει απενεργοποιήσει. Τώρα πόσοι αγοράζουν Windows 10 και τα πουλάνε second hand είναι ένα άλλο θέμα. Για τα συνδρομητικά προς το παρόν η νομοθεσία είναι λίγο γκρι. Θεωρητικά αν σου πουλήσουν o365 ΧΩΡΊΣ να το έχουν δουλέψει τότε μάλλον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι να λήξει. Μετά λογικά θα πρέπει να αγοράσεις τα κανονικά, οι δικαιολογίες τέλος. Άρκετοι σχολιάζετε κ απλά δεν γνωρίζετε τους τύπους των κλειδιών που κυκλοφορούν στην αγορά....δεν είναι legit σε καμία περίπτωση. Ότι στην ΕΕ μπορείς να πουλάς κλειδιά είναι άλλο θέμα σε σχέση με το τι είδους κλειδί αποκτάς, διότι αν αγοράσεις ενα Office Pro Plus που κάνει κανονικά 500+ με 15 ευρώ κ καταφέρεις να το ενεργοποιήσεις δεν σημαίνει ότι είναι legit. Τα κλειδιά τέτοιου τύπου που ενεργοποιούνται επιτυχώς πιστέψτε με μπλοκάρονται πάντα μετά από λίγο καιρό γτ αυτό που αγόρασες καταλήγει εν τέλει να είναι Volume license Key or MSDN που ένας οικιακός χρήστης δεν επιτρέπεται πρώτον να το έχει στην κατοχή του κ δεύτερον έχει πουληθει κ ενεργοποιηθει το ίδιο κλειδί μέσα σε λίγες μέρες ήδη 10 - 20 φορές σε διάφορετικές IP. Το ότι κάποιοι έχουμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε κλειδιά τέτοιου τύπου δεν τα κάνει legit.
2MikronS Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ενα volume lisence να διαβασετε θα δειτε γιατι ειναι παρανομα.............. ή καλυτερα οσοι εχετε ακομη την απορια στειλτε ενα email στη microsoft και περιμενετε να δειτε την απαντηση, ή παρτε τηλ. την microsoft hellas. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από 2MikronS
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Themoo είπε Άρκετοι σχολιάζετε κ απλά δεν γνωρίζετε τους τύπους των κλειδιών που κυκλοφορούν στην αγορά....δεν είναι legit σε καμία περίπτωση. Ότι στην ΕΕ μπορείς να πουλάς κλειδιά είναι άλλο θέμα σε σχέση με το τι είδους κλειδί αποκτάς, διότι αν αγοράσεις ενα Office Pro Plus που κάνει κανονικά 500+ με 15 ευρώ κ καταφέρεις να το ενεργοποιήσεις δεν σημαίνει ότι είναι legit. Τα κλειδιά τέτοιου τύπου που ενεργοποιούνται επιτυχώς πιστέψτε με μπλοκάρονται πάντα μετά από λίγο καιρό γτ αυτό που αγόρασες καταλήγει εν τέλει να είναι Volume license Key or MSDN που ένας οικιακός χρήστης δεν επιτρέπεται πρώτον να το έχει στην κατοχή του κ δεύτερον έχει πουληθει κ ενεργοποιηθει το ίδιο κλειδί μέσα σε λίγες μέρες ήδη 10 - 20 φορές σε διάφορετικές IP. Το ότι κάποιοι έχουμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε κλειδιά τέτοιου τύπου δεν τα κάνει legit. Τα κλειδιά που βλέπεις στο Insomnia είναι δηλωμένα ως "μεταχειρισμένα". Ίσως δεν έχεις προσέξει τις διαφημίσεις που βγάζει κατά καιρούς το Insomnia, δε μιλάμε για πωλητές στις Αγγελίες. Λες το Insomnia να πάει κόντρα στην Microsoft; Απλά εκμεταλεύονται το νόμο που λέει πουλάω μεταχειρισμένα και σμπρώχνουν ότι βρουν. ΠΧ https://www.insomnia.gr/articles/various/advertorial/black-friday-deals-kleidia-goodoffer24/ Σαν ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ χρήστης μπορείς να αγοράσεις Office Pro Plus απευθείας από τη Microsoft. Δε χρειάζεται να είναι Volume License. Τώρα που τα βρίσκουν αυτοί τα κλειδιά είναι άλλο θέμα, ισχυρίζονται ότι είναι μεταχειρισμένα. Αν είσαι εταιρεία προφανώς και δε σου κόβει για να πάρεις τέτοια κλειδιά και αν βρεθείς δικαστήριο απλά έχασες. Πίστεψε με ξέρω πάρα πολύ καλά τι λέω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα