Lumini Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Ειναι ιδεα μου , το ροναλ ειναι πολυ χειροτερο απο το οτριβιν...με το οτριβιν η μυτη ανοιγει σα γαρυφαλο... Τι λετε; 2 1
Πανος999 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Dexarine για 4-5 μέρες αυστηρα κ εισαι perfect!!! 1
nickname2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Τι να σου πω; Εγω χρησιμοποιώ το dexarhinaspray και η μυτη ανοίγει για κανενα τετράωρο σε χρόνο dt. 4
Lumini Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Dexarine για 4-5 μέρες αυστηρα κ εισαι perfect!!! 17 λεπτά πριν, nickname2016 είπε Τι να σου πω; Εγω χρησιμοποιώ το dexarhinaspray και η μυτη ανοίγει για κανενα τετράωρο σε χρόνο dt. αυτο ειναι κορτιζονουχο! αλλη κατηγορια! 6 λεπτά πριν, The_Judas είπε Dexarhina > Ronal > Otrivin δε με πιανει καθολου το ροναλ! 1
Conan2046 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Εγώ πάλι έχω τρομερή ευαισθησία και στα 2. Αν τα βάλω όταν είμαι μπουκωμένος η μύτη μου τρέχει τόσο που αναγκάζομαι για κάτι ώρες να είμαι ξαπλωμένος. Τελικά την λύση την βρήκα όταν δοκίμασα κάποια στιγμή μια δόση από το παιδικό που έχει την μισή ποσότητα δραστικής ουσίας! 1
The_Judas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, Lumini είπε αυτο ειναι κορτιζονουχο! αλλη κατηγορια! δε με πιανει καθολου το ροναλ! Η δραστική ουσία τους είναι παρόμοια και θεωρητικά έχουν παρόμοια δράση, αλλά πρακτικά παίρνεις ότι σε 'πιάνει' καλύτερα. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21069518
christos4 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Το πρόβλημα με τα συγκεκριμένα είναι ότι προκαλούν φαρμακευτική ρυνιτιδα. Πέρσι που είχα αρκετά έντονο πρόβλημα ο γιατρός μου είχε δώσει Nasonex, που δεν προκαλεί φαρμακευτική ρυνιτιδα. Δεν δρα αμέσως, μπορεί δηλαδή μετά απο 1-2 δόσεις να ειστε στα ίδια ή λίγο χειρότερα, αλλά με χρήση μερικών ημερών φεύγει το πρόβλημα τελείως. Πριν πάω σε γιατρό είχα δοκιμάσει και κάτι "φυσικά" με θαλασσινό νερό κλπ, αλλά δεν έκαναν δουλειά. Nasonex και πλυσεις με όρο και σε λίγες μέρες ήμουν κομπλέ. 1
haris013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 ρυνοπλύσεις με φυσιολογικό νερό ή με ποσοστό νατρίου (σου μαμαει την μύτη απο το τσούξιμο αλλά κάνει τρομερή δουλειά)
Skandalf Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Πολλοί ασθενείς έχουν συνηθίσει στην υπερβολική χρήση των ρινικών σπρέυ που ανοίγουν τη μύτη και ανακουφίζουν άμεσα την αναπνοή, όπως είναι το Otrivin, Vibrocil , Ronal κ.α. Όλα τα παραπάνω σπρέυ έχουν αγγειοσυσπαστικές ιδιότητες κάνοντας σύσπαση του βλεννογόνου της ρινός, στην επένδυση δηλαλή που περιβάλλει το χόνδρο του διαφράγματος και τις κόγχες. Με αυτό τον τρόπο, ανοίγει στην ουσία το κανάλι της μύτης, επιτρέποντας στον ασθενή να έχει καλύτερη αναπνοή. Γιατί είναι επικίνδυνη η κατάχρηση των ρινικών αγγειοσυσπαστικών σπρέυ; Το κακό με τη χρήση αυτών των εκδόχων είναι ότι η επίδρασή τους έχει που μικρή διάρκεια από 4 ως 6 ώρες και μετά το μπούκωμα στη μύτη συνήθως χειροτερεύει. Γι αυτό το λόγο οι ασθενείς που κάνουν εκτεταμένη χρήση έχουν πάθει κάποιου είδους εξάρτηση από αυτό και στην ουσία έχουν μειώσει πολύ τα μεσιδιαστήματα των ψεκασμών. Υπάρχουν δε ορισμένοι ασθενείς που το χρησιμοποιούν συνέχεια, κάθε 1 ή 2 ώρες, γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν χωρίς αυτό, έχοντας αναπτύξει πολύ σοβαρή εξάρτηση. Προκαλείται από τη συχνή και ανεξέλεγκτη χρήση του αγγειοσυσπαστικού spray χρόνια αγγειοκινητική ρινίτιδα και ταυτόχρονα ερεθισμός με σοβαρή φαρμακευτική ρινίτιδα. Η επίδραση της αγγειοσυσπαστικής ουσίας μετά την 5η-6η ημέρα στο ρινικό βλεννογόνο είναι πολύ βλαπτική καθώς στην ουσία τον κάνει πολύ εύθρυπτο(και κατ'επέκταση αιμορραγικό) και "σακουλιάζει" το βλεννογόνο. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η διάμετρος του αεραγωγού της ρινός και χωρίς τη συνεχή και παρατεταμένη χρήση του φαρμάκου, είναι σχεδόν αδύνατη η αναπνοή, κυρίως στη διάρκεια του ύπνου. Αντίθετα, η χρήση των κορτιζονούχων σπρέυ δεν έχει τη βλαπτική επίδραση των αγγειοσυσπαστικών ουσιών και έτσι μπορεί να χορηγούνται με ασφάλεια για πολύ μεγαλύτερη διάρκεια, χωρίς να προκαλούν φαινόμενο εξάρτησης. Μέχρι πόσο καιρό επιτρέπεται να βάζουμε Otrivin spray στη μύτη; Το μέγιστο επιτρεπόμενο διαστημα που μπορούμε να κάνουμε χρήση τέτοιου είδους εκνεφωμάτων μέσα στη μύτη είναι μόλις 5 ημέρες. Έτσι, σε περίπτωση που έχουμε ένα σοβαρό κρύωμα και είναι τελείως βουλωμένη η μύτη, μπορούμε με ασφάλεια να ψεκάζουμε μέσα Οτριβίν ή Ρονάλ για ένα διάστημα ως 5 το πολύ ημέρες. Μετά από αυτό το 5θήμερο, υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτυχθεί εξάρτηση στην αγγειοσυσπαστική ουσία και να εκδηλωθούν οι γνωστές φαρμακευτικές παρενέργειες: φαρμακευτική αγγειοκινητική ρινίτιδα με σχεδόν μόνιμο ρινικό μπούκωμα. (Ps : είμαι φαρμακοποιός στο επάγγελμα , απόφοιτος της σχολής στην ΑΘήνα, στο Καποδιστριακό) 8 5
opera Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Εναλλακτικά μπορείται να κάνετε πλύσεις με διάλυμα αλατόνερου και σόδας φαγητού χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σύριγγα (χωρίς τη βελόνα εννοείται) ,πάντως από τότε που έκανα επέμβαση στις κόγχες ξέχασα τι είναι αποσυμφορητικό,σώθηκα, αναπνέω πιά σωστά. 1
mclein² Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Skandalf είπε Πολλοί ασθενείς έχουν συνηθίσει στην υπερβολική χρήση των ρινικών σπρέυ που ανοίγουν τη μύτη και ανακουφίζουν άμεσα την αναπνοή, όπως είναι το Otrivin, Vibrocil , Ronal κ.α. Όλα τα παραπάνω σπρέυ έχουν αγγειοσυσπαστικές ιδιότητες κάνοντας σύσπαση του βλεννογόνου της ρινός, στην επένδυση δηλαλή που περιβάλλει το χόνδρο του διαφράγματος και τις κόγχες. Με αυτό τον τρόπο, ανοίγει στην ουσία το κανάλι της μύτης, επιτρέποντας στον ασθενή να έχει καλύτερη αναπνοή. Γιατί είναι επικίνδυνη η κατάχρηση των ρινικών αγγειοσυσπαστικών σπρέυ; Το κακό με τη χρήση αυτών των εκδόχων είναι ότι η επίδρασή τους έχει που μικρή διάρκεια από 4 ως 6 ώρες και μετά το μπούκωμα στη μύτη συνήθως χειροτερεύει. Γι αυτό το λόγο οι ασθενείς που κάνουν εκτεταμένη χρήση έχουν πάθει κάποιου είδους εξάρτηση από αυτό και στην ουσία έχουν μειώσει πολύ τα μεσιδιαστήματα των ψεκασμών. Υπάρχουν δε ορισμένοι ασθενείς που το χρησιμοποιούν συνέχεια, κάθε 1 ή 2 ώρες, γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν χωρίς αυτό, έχοντας αναπτύξει πολύ σοβαρή εξάρτηση. Προκαλείται από τη συχνή και ανεξέλεγκτη χρήση του αγγειοσυσπαστικού spray χρόνια αγγειοκινητική ρινίτιδα και ταυτόχρονα ερεθισμός με σοβαρή φαρμακευτική ρινίτιδα. Η επίδραση της αγγειοσυσπαστικής ουσίας μετά την 5η-6η ημέρα στο ρινικό βλεννογόνο είναι πολύ βλαπτική καθώς στην ουσία τον κάνει πολύ εύθρυπτο(και κατ'επέκταση αιμορραγικό) και "σακουλιάζει" το βλεννογόνο. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η διάμετρος του αεραγωγού της ρινός και χωρίς τη συνεχή και παρατεταμένη χρήση του φαρμάκου, είναι σχεδόν αδύνατη η αναπνοή, κυρίως στη διάρκεια του ύπνου. Αντίθετα, η χρήση των κορτιζονούχων σπρέυ δεν έχει τη βλαπτική επίδραση των αγγειοσυσπαστικών ουσιών και έτσι μπορεί να χορηγούνται με ασφάλεια για πολύ μεγαλύτερη διάρκεια, χωρίς να προκαλούν φαινόμενο εξάρτησης. Μέχρι πόσο καιρό επιτρέπεται να βάζουμε Otrivin spray στη μύτη; Το μέγιστο επιτρεπόμενο διαστημα που μπορούμε να κάνουμε χρήση τέτοιου είδους εκνεφωμάτων μέσα στη μύτη είναι μόλις 5 ημέρες. Έτσι, σε περίπτωση που έχουμε ένα σοβαρό κρύωμα και είναι τελείως βουλωμένη η μύτη, μπορούμε με ασφάλεια να ψεκάζουμε μέσα Οτριβίν ή Ρονάλ για ένα διάστημα ως 5 το πολύ ημέρες. Μετά από αυτό το 5θήμερο, υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτυχθεί εξάρτηση στην αγγειοσυσπαστική ουσία και να εκδηλωθούν οι γνωστές φαρμακευτικές παρενέργειες: φαρμακευτική αγγειοκινητική ρινίτιδα με σχεδόν μόνιμο ρινικό μπούκωμα. (Ps : είμαι φαρμακοποιός στο επάγγελμα , απόφοιτος της σχολής στην ΑΘήνα, στο Καποδιστριακό) και οταν εθιστει καποιος, τι πρεπει να κανει ;
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 9 minutes ago, mclein² said: και οταν εθιστει καποιος, τι πρεπει να κανει ; Όταν λέμε εθισμό δεν εννοούμε ότι χτυπιέσαι κάτω σαν το ψάρι, απλά μπουκώνει η μύτη πάλι και δεν ξεμπουκώνει χωρίς σπρέι. Απλά κόβεις το σπρέι μαχαίρι, υπομένεις το μπούκωμα για 2-3 μέρες και επιστρέφει η μύτη στο φυσιολογικό της. Και, OP, μόνο Dexarhina, τα έχω δοκιμάσει όλα και είναι το μόνο που κάνει τέτοιο θαύμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις