Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα έχω μια καλή ιδέα την οποία είδη έχω υλοποιήσει σαν project και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την χρηματοδότηση μέσω crowdfunding για να βρω τα απαιτούμενα κεφαλαία...

οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής;

Μπορώ να πάρω χρηματοδότηση growdfunding σαν ιδιώτης αρχικά;

στην Ελλάδα τι ισχύει  νομοθετικά;

επειδη βλέπω ότι στην Ελλάδα πολλές πλατφόρμες δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα μπορώ να κάνω δηλώσω κάποια άλλη χώρα αφού έχω λογαριασμούς τραπεζης εξωτερικου(revolut,N26)κτλ;

Επεξ/σία από Donfear
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/11/2019 στις 6:19 ΜΜ, Donfear είπε

Καλησπερα έχω μια καλή ιδέα την οποία είδη έχω υλοποιήσει σαν project και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την χρηματοδότηση μέσω crowdfunding για να βρω τα απαιτούμενα κεφαλαία...

οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής;

Μπορώ να πάρω χρηματοδότηση growdfunding σαν ιδιώτης αρχικά;

στην Ελλάδα τι ισχύει  νομοθετικά;

επειδη βλέπω ότι στην Ελλάδα πολλές πλατφόρμες δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα μπορώ να κάνω δηλώσω κάποια άλλη χώρα αφού έχω λογαριασμούς τραπεζης εξωτερικου(revolut,N26)κτλ;

Κάτι πλατφόρμες τύπου indiegogo δέχονται Ελλάδα, είχα κάνει κι εγώ παλιά αλλά με οικτρή αποτυχία. Εκτός από την πρώτη μέρα (για να μην πω την πρώτη ώρα) το πρότζεκτ σου παύει να φιγουράρει, πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να σε προμοτάρουν. Νομοθετικά είναι ψιλοχύμα η κατάσταση, υποτίθεται ότι πρέπει να δηλώσεις τα λεφτά αλλά πρακτικά είναι σα να μην υπάρχουν. Βασικά είναι νόμιμα μαύρα, δεν προέρχονται από πώληση μήτε από κακόβουλη προσπάθεια κτλ. Δήλωσε αν θες άλλη χώρα αλλά δεν ξέρω τι κόστος θα έχει για να φέρεις στο Ελλαδιστάν τα χρήματα εφόσον τα μαζέψεις. Αν είσαι βέβαιος ότι το μαγαζί που πας να ανοίξεις θα ρολλάρει, ρίξε ένα βλέφαρο και στα μικροδάνεια, ίσως καταφέρεις να τους πείσεις να βγάλουν στο κλαρί το πρότζεκτ σου και να συλλέξεις το απαραίτητο κεφάλαιο.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Lasombra είπε

Κάτι πλατφόρμες τύπου indiegogo δέχονται Ελλάδα, είχα κάνει κι εγώ παλιά αλλά με οικτρή αποτυχία. Εκτός από την πρώτη μέρα (για να μην πω την πρώτη ώρα) το πρότζεκτ σου παύει να φιγουράρει, πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να σε προμοτάρουν. Νομοθετικά είναι ψιλοχύμα η κατάσταση, υποτίθεται ότι πρέπει να δηλώσεις τα λεφτά αλλά πρακτικά είναι σα να μην υπάρχουν. Βασικά είναι νόμιμα μαύρα, δεν προέρχονται από πώληση μήτε από κακόβουλη προσπάθεια κτλ. Δήλωσε αν θες άλλη χώρα αλλά δεν ξέρω τι κόστος θα έχει για να φέρεις στο Ελλαδιστάν τα χρήματα εφόσον τα μαζέψεις. Αν είσαι βέβαιος ότι το μαγαζί που πας να ανοίξεις θα ρολλάρει, ρίξε ένα βλέφαρο και στα μικροδάνεια, ίσως καταφέρεις να τους πείσεις να βγάλουν στο κλαρί το πρότζεκτ σου και να συλλέξεις το απαραίτητο κεφάλαιο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου απλά το σκεπτικό μου είναι γιατί να πουλήσω χοντρικά 100-200 μέσω μιας τέτοιας πλατφόρμας και όχι να πρέπει να πάω να βρω επενδυτές να με εμπιστευθούν  να ανοίξω επιχείρηση να προσπαθήσω να πουλήσω μετά ένα-ένα κτλ...

τι ποσό ζήταγε για να σε προμοτάρει..μήπως σύμφερε από τα λεφτά που θα κέρδιζες πχ να έδινες 50 και να σου έφερνε 500...τι πρότζεκτ είχες σκεφτει(αυτα εάν θες μου το στέλνεις σε πμ)

μπορεις το project σου να το τρέξεις συγχρόνως σε 2-3 πλατφόρμες με μικρότερο ποσό στόχου και να επιτύχουν και όλες ποιο εύκολα για να κανείς και αυτό που θες ...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Donfear είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου απλά το σκεπτικό μου είναι γιατί να πουλήσω χοντρικά 100-200 μέσω μιας τέτοιας πλατφόρμας και όχι να πρέπει να πάω να βρω επενδυτές να με εμπιστευθούν  να ανοίξω επιχείρηση να προσπαθήσω να πουλήσω μετά ένα-ένα κτλ...

τι ποσό ζήταγε για να σε προμοτάρει..μήπως σύμφερε από τα λεφτά που θα κέρδιζες πχ να έδινες 50 και να σου έφερνε 500...τι πρότζεκτ είχες σκεφτει(αυτα εάν θες μου το στέλνεις σε πμ)

μπορεις το project σου να το τρέξεις συγχρόνως σε 2-3 πλατφόρμες με μικρότερο ποσό στόχου και να επιτύχουν και όλες ποιο εύκολα για να κανείς και αυτό που θες ...

Δεν κατάλαβα ακριβώς... Αν μπορείς να πουλήσεις, τότε τι χρειάζεσαι το crowdfunding? Πούλα μαύρα μέχρι να μαζέψεις το απαιτούμενο κεφάλαιο και μετά νομιμοποίησε το μαγαζί σου, είτε Ελλάδα είτε κάπου αλλού. Το crowdfunding συνήθως απευθύνεται σε ονειροπόλους που έχουν δημιουργήσει τέχνη και δεν τους θέλει κανένας "νταβατζής" οπότε πρέπει να αυτοχρηματοδοτηθούν και σε wannabe businessmen/businesswomen που νομίζουν ότι θα πείσουν 1 εκατομμύριο άτομα να δώσουν από 1 ευρώ και να εξαφανιστούν. Από τη δική μου οπτική γωνία, αν χρειάζεσαι 50000, φρόντισε να έχεις τα μισά ή να έχεις γνωστούς να μπορούν να βάλουν περίπου τα μισά σιγά σιγά ώστε το πρότζεκτ σου να φιγουράρει στα πρώτα και ίσως βρεις άτομα/θύματα να σου στάξουν τα υπόλοιπα μισά. Προσωπικά, δε θα έδινα ούτε μισό ευρώ σε crowdfunding πλέον με τη λογική ότι αν έχεις ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο, δανείσου από μια τράπεζα αλλιώς μάλλον θες να κάνεις αρπαχτή. 

Το indiegogo λειτουργούσε κάπως σαν το facebook, πλήρωνε για να σε δείχνω πρώτο και να σε έχω στο daily newsletter. Το κόστος ήταν επιπέδου facebook αν θυμάμαι καλά. 

Τέλος, δοκίμασε και στο Kiva ή Kiwa, δε θυμάμαι πως ακριβώς λέγεται, είναι πιο "φιλανθρωπικού" χαρακτήρα. Κάνε μερικές ψευδείς δηλώσεις αν χρειαστεί αλλά νομίζω ότι έχεις καλές πιθανότητες άσχετα με το πρότζεκτ σου... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...