Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/11/2019 στις 11:35 ΜΜ, kanesaxo είπε

Τα χιλιοστά δεν θα αλλάξουν. Η συμβολαιογράφος θα αναγράφει διαμέρισμα τάδε αριθμού τάδε στη κατοψη Ετοσα σύμφωνα με την ΟΑ τάδε, με πρόσφατη εμβδαομετρηση Ε=95τμ. Του μηχανικού τάδε. Τα επιπλέον τμ έχουν τακτοποιηθεί συμφωνα με τη δήλωση α.α. του Να.4495/2017 κτλ κτλ κτλ 

απο αυτα που διαβαζω εχω καταλαβει οτι η συσταση αλλαζει ΜΟΝΟ αν οι παραβασεις ειναι σε κοινοχρηστους χωρους..Οι δικιες μου δεν ειναι και εκτος αυτου ειναι και απο κατασκευης της οικοδομης δεν τις εκανα εγω.Θελω να πιστευω οτι τα εξτρα ΤΜ (απο 86 σε 95) μετα τις τακτοποιησεις,η συμβολαιογραφος απλα θα τα αναφερει ως εξτρα τμ απο τα 86 που εχουν νομιμοποιηθει,και οτι δεν θα χρειαστει να αλλαξει η συσταση οριζοντιου ιδιοκτησιας.Η οτι ακομα και αν πρεπει,θα ειναι μονομερος απο την στιγμη που δεν μπλεκουν κοινοχριστοι χωροι και δεν θα μπλεξω με ολη την πολυκατοικια.

Στις 22/11/2019 στις 7:36 ΜΜ, Nevyn είπε

Οπως ειπα δεν νομιζω πως χρειαζεται αλλαγη αλλα αυτο θα στο απαντησει με σιγουρια ο ειδικος σε τετοια νομικα ζητηματα,δηλαδη ο συμβολαιγραφος  και οχι καποιος στο ιντερνετ και ολες οι τακτοποιησεις γινονται για να μπορεις να κανεις τελικα την μεταβιβαση.

το ΜΟΝΟ που με νοιαζει ειναι να μην ζητηθει αλλαγη συστασης με την συμφωνη γνωμη της πολυκατοικιας γιατι δεν θα βγει ακρη.Απο εκει και περα δεν με νοιαζει ουτε ποσα θα πληρωσω σε τακτοποιησεις ουτε τιποτα...Η πωληση κολαει μονο αν ζητηθει αλλαγη συστασης και πρεπει να παρεις την εγκριση των αλλων ενοικων.Εκει μπλεκεις.Ελπιζω απο την στιγμη που τα επιπλεων ΤΜ που βρεθηκαν στην μετρηση ειναι Α) απο το κτησιμο της οικοδομης και Β) δεν αφορουν κοινοχρηστους χωρους, να την γλυτωνω αυτη την περιπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/11/2019 στις 6:06 ΜΜ, PantKo είπε

Καλησπερα...εβαλα να πουλησω ενα διαμερισμα κατασκευης 1974...Απο τοτε μεχρι σημερα σε συμβολαια-ΔΕΗ-εφορια-συσταση Ο.Ι το διαμερισμα ειναι γραμμενο 86τμ...Παμε να το μετρησουμε για να το πουλησουμε και βγαινει 95.85 ...Ο τυπος που ειχε χτισει την πολυκατοικια ειχε κανει αυθαιρεσιες,αλλα σχεδια ειχε καταθεσει το 74 στην πολεοδομια,αλλα..εχτισε..Βρηκαμε οτι ο ενας τοιχος μας βγαινει 6.5τμ πιο εξω στο μπαλκονι μας (δεν ειναι σε κοινοχρηστο χωρο οκ νομιμοποιητε) και μεσα στο σπιτι ο τοιχος του μπανιου μας περνει 3τμ απο του διπλανου (διαμερισματωση και αυτο νομιμοποιητε)...Οι ερωτησεις ειναι οι εξεις...Α) πρεπει να γινει αλλαγη στην συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας μετα τις νομιμοποισεις;; (αν το ζητησει αυτο ο συμβολαιογραφος του αγοραστη ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να συμφωνισει η πολυκατοικια)...Β) με την εφορια,δεη κτλπ τι γινετε; Τοσα χρονια ξεραμε για 86τμ και πηγεναμε φυσικα βαση σχεδιου του κατασκευαστη.Τωρα εχουμε +6.5 και +3 ...Τα δηλωνεις και αλλαζουν οι αριθμοι στα χαρτια της δεη και της εφοριας;; Και αν ναι...με το συμβολαιο τι κανεις;; Πως θα αλλαξεις εκει τα τμ χωρις να αλλαξει η συσταση οριζοντιας; χαμουλις;; η δεν τα βλεπω σωστα;

Το Β' μη σε απασχολεί λύνεται, αλλιώς δε θα πουλιώταν κανένα ακίνητο  με αυθαιρεσίες.  Το θέμα σου είναι προφανώς τα 3τμ που έχει πάρει το διαμέρισμά σου από το διπλανό. Χρειάζεται τροποποίηση ΣΟΙ αν δεν είναι έτσι στην τελευταία ΣΟΙ, ναι χρειάζεται συναίνεση. 

Τον πελάτη τον ενδιαφέρει να μπορεί αύριο να το πουλήσει και ο ίδιος. Αυτό πρέπει να το διασφαλίσει ο συμβολαιογράφοςτου.

Επεξ/σία από kronos73
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kronos73 είπε

Το Β' μη σε απασχολεί λύνεται, αλλιώς δε θα πουλιώταν κανένα ακίνητο  με αυθαιρεσίες.  Το θέμα σου είναι προφανώς τα 3τμ που έχει πάρει το διαμέρισμά σου από το διπλανό. Χρειάζεται τροποποίηση ΣΟΙ αν δεν είναι έτσι στην τελευταία ΣΟΙ, ναι χρειάζεται συναίνεση. 

Τον πελάτη τον ενδιαφέρει να μπορεί αύριο να το πουλήσει και ο ίδιος. Αυτό πρέπει να το διασφαλίσει ο συμβολαιογράφοςτου.

και τα 3τμ διαμερισματωση ειναι απο κατασκευης πολυκατοικιας.Ακομα και αυτα νομιζω διευθετουντε χωρις την αλλαγη ΣΟΙ ...Δεν ξερω αν υπαρχει και ενδεχομενο να οριστουν ως αποδεκτη αποκληση εμβαδου ακινητου η στα 5τμ +- που μπορει να εχει διαφορα ενα ακινητο...Οπως και να εχει και για αυτο πιστευω οτι αφου α) ειναι παραβαση απο κατασκευης πολυκατικιας και β) δεν αφορα κοινοχριστους χωρους,μπορει να φτιαχτει ειτε μονο με το να πληρωσω την παραβαση ειτε αν χρειαστει τροποποιηση της ΣΟΙ να μπορω να την κανω μονομερος.

Δημοσ.
Στις 22/11/2019 στις 6:06 ΜΜ, PantKo είπε

Καλησπερα...εβαλα να πουλησω ενα διαμερισμα κατασκευης 1974...Απο τοτε μεχρι σημερα σε συμβολαια-ΔΕΗ-εφορια-συσταση Ο.Ι το διαμερισμα ειναι γραμμενο 86τμ...Παμε να το μετρησουμε για να το πουλησουμε και βγαινει 95.85 ...Ο τυπος που ειχε χτισει την πολυκατοικια ειχε κανει αυθαιρεσιες,αλλα σχεδια ειχε καταθεσει το 74 στην πολεοδομια,αλλα..εχτισε..Βρηκαμε οτι ο ενας τοιχος μας βγαινει 6.5τμ πιο εξω στο μπαλκονι μας (δεν ειναι σε κοινοχρηστο χωρο οκ νομιμοποιητε) και μεσα στο σπιτι ο τοιχος του μπανιου μας περνει 3τμ απο του διπλανου (διαμερισματωση και αυτο νομιμοποιητε)...Οι ερωτησεις ειναι οι εξεις...Α) πρεπει να γινει αλλαγη στην συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας μετα τις νομιμοποισεις;; (αν το ζητησει αυτο ο συμβολαιογραφος του αγοραστη ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να συμφωνισει η πολυκατοικια)...Β) με την εφορια,δεη κτλπ τι γινετε; Τοσα χρονια ξεραμε για 86τμ και πηγεναμε φυσικα βαση σχεδιου του κατασκευαστη.Τωρα εχουμε +6.5 και +3 ...Τα δηλωνεις και αλλαζουν οι αριθμοι στα χαρτια της δεη και της εφοριας;; Και αν ναι...με το συμβολαιο τι κανεις;; Πως θα αλλαξεις εκει τα τμ χωρις να αλλαξει η συσταση οριζοντιας; χαμουλις;; η δεν τα βλεπω σωστα;

Να συμβουλευτείς ένα πολιτικό μηχανικό.

Λογικά θα χρειαστείς βεβαίωση για μη αυθαιρεσίες για να προχωρήσεις 

Δημοσ.

- Σίγουρα οι αυθαιρεσίες χρήζουν ρύθμισης, όπου και λόγω παλαιότητας του ακινήτου θα είναι και με χαμηλό πρόστιμο

- οπωσδήποτε να βρείτε τα σχέδια της σύστασης γιατί πιθανόν να περιγράφουν την πραγματική κατάσταση

- αν τα σχέδια της σύστασης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε δε θα χρειαστεί τροποποίηση της, αλλιώς θα χρειαστεί

- η διαφορά των επιπλέον τετραγωνικών θα πρέπει να δηλωθεί και πιθανότατα θα πληρώσεις αναδρομικά για τα χρόνια που υφίσταται ΤΑΠ κλπ.

πάντως μην αγχώνεσαι, όλα λύνονται!

αν χρειάζεσαι κάποια άλλη πληροφορία πες μου, είτε εδώ, είτε με πμ 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kakofonixx είπε

- Σίγουρα οι αυθαιρεσίες χρήζουν ρύθμισης, όπου και λόγω παλαιότητας του ακινήτου θα είναι και με χαμηλό πρόστιμο

- οπωσδήποτε να βρείτε τα σχέδια της σύστασης γιατί πιθανόν να περιγράφουν την πραγματική κατάσταση

- αν τα σχέδια της σύστασης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε δε θα χρειαστεί τροποποίηση της, αλλιώς θα χρειαστεί

- η διαφορά των επιπλέον τετραγωνικών θα πρέπει να δηλωθεί και πιθανότατα θα πληρώσεις αναδρομικά για τα χρόνια που υφίσταται ΤΑΠ κλπ.

πάντως μην αγχώνεσαι, όλα λύνονται!

αν χρειάζεσαι κάποια άλλη πληροφορία πες μου, είτε εδώ, είτε με πμ 

ολα τα σχεδια και της συστασης και στην πολεοδομια ειναι λαθος.Αλλα δηλωσε ο μηχανικος το 74 αλλα εχτισε...Το διαμερισμα μου ειναι ρετιρε 6ου οροφου και ειναι 2 τα διαμερισματα στο 6ο...Ο ενας τοιχος και των δυο βγαινει εξω 6τμ στην βεραντα.Αυτο ειναι ευκολακι...Το δικο μου μπανιο περνει 3 τμ απο του διπλα...Εκει δεν ξερω τι παιζει..Ειναι αναμεσα σε 2 διαμερισματα ενος οροφου και ειναι απο κατασκευης της πολυκατοικιας.Παιζει να ειναι στα 5τμ που ο νομος αφηνει πανω κατω να υπαρχει διαφορα;;; Να ειναι κατι που αν θελει αλλαγη συστασης να ειναι μονομερης; να μην θελει καν αλλαγη συστασης απλα να αναφερεται στα νεα συμβολαια;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PantKo είπε

ολα τα σχεδια και της συστασης και στην πολεοδομια ειναι λαθος.Αλλα δηλωσε ο μηχανικος το 74 αλλα εχτισε...Το διαμερισμα μου ειναι ρετιρε 6ου οροφου και ειναι 2 τα διαμερισματα στο 6ο...Ο ενας τοιχος και των δυο βγαινει εξω 6τμ στην βεραντα.Αυτο ειναι ευκολακι...Το δικο μου μπανιο περνει 3 τμ απο του διπλα...Εκει δεν ξερω τι παιζει..Ειναι αναμεσα σε 2 διαμερισματα ενος οροφου και ειναι απο κατασκευης της πολυκατοικιας.Παιζει να ειναι στα 5τμ που ο νομος αφηνει πανω κατω να υπαρχει διαφορα;;; Να ειναι κατι που αν θελει αλλαγη συστασης να ειναι μονομερης; να μην θελει καν αλλαγη συστασης απλα να αναφερεται στα νεα συμβολαια;

Δες την απάντηση μου πιο πάνω

Σίγουρα οι αυθαιρεσίες χρήζουν ρύθμισης, εφόσον τα σχέδια της σύστασης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε θα χρειαστεί τροποποίηση της

οι ανοχές του νόμου είναι 2% επί των περιμετρικών διαστάσεων και θεωρώ ότι πιθανότατα δεν σε καλύπτουν

Σύσταση μονομερής μάλλον δεν γίνεται από τη στιγμή που θίγεται και η όμορη ιδιοκτησία του 6ου ορόφου, πρέπει να συναινέσει (τουλάχιστον) και ο δίπλα, αν όχι όλοι οι ιδιοκτήτες

Επίσης όταν λες ο τοίχος βγαίνει 6τ.μ. στην βεράντα, εννοείς σε ιδιόκτητη βεράντα του διαμερίσματος ή στο (πιθανότατα) κοινόχρηστο δώμα?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tornado είπε

Αν υποθεσουμε οτι ο δίπλα σου λέει, 

Φέρτε μου τα 3 τμ,

Εκει τι κανεις?

δεν μπορει να το πει...ειναι απο κατασκευης της οικοδομης δεν του τα 'εκλεψα'' εγω..Και φυσικα δεν παιζει να ριχνεις τοιχους...Γιαυτο υπαρχουν οι νομοι για διαμερισματωσεις πχ που τα τακτοποιεις αν ειναι διαμερισματωση.Αν δεν εχουν αλλαξει τα μηχανολογικα δεν ειναι καν διαμερισματωση.

3 λεπτά πριν, kakofonixx είπε

Δες την απάντηση μου πιο πάνω

Σίγουρα οι αυθαιρεσίες χρήζουν ρύθμισης, εφόσον τα σχέδια της σύστασης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε θα χρειαστεί τροποποίηση της

οι ανοχές του νόμου είναι 2% επί των περιμετρικών διαστάσεων και θεωρώ ότι πιθανότατα δεν σε καλύπτουν

Σύσταση μονομερής μάλλον δεν γίνεται από τη στιγμή που θίγεται και η όμορη ιδιοκτησία του 6ου ορόφου, πρέπει να συναινέσει (τουλάχιστον) και ο δίπλα, αν όχι όλοι οι ιδιοκτήτες

Επίσης όταν λες ο τοίχος βγαίνει 6τ.μ. στην βεράντα, εννοείς σε ιδιόκτητη βεράντα του διαμερίσματος ή στο (πιθανότατα) κοινόχρηστο δώμα?

στην δικη μου βεραντα...αυτο ειναι τακτοποιημενο με τον 1337/83.. Τα 3τμ αν ειναι διαμερισματωση επηδει ειναι μεταξυ 2 μονο στον ιδιο οροφο και δεν αφορα κοινοχρηστο χωρο δεν θελει αλλαγη συστασης.Ο νομος λεει οτι αλλαγη θελει μονο οταν υπαρχει θεμα με κοινοχρηστους χωρους.Νομιζω μπορω να το τακτοποιησω η μαζι με τον αλλον που του περνω τα τμ η ακομα και μονος μου,απλα θα πληρωσω και μονος την τακτοποιηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...