Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική περιγραφή, είδα από πριν τις φωτογραφίες σου με την GX80. Να σε ρωτήσω στις ασπρόμαυρες βάζεις κόκκο έξτρα εσύ μετά; Ρωτάω γιατί σε μια μεσημεριανή με αρκετά περιστέρια που μου έχει αρέσει ιδιαιτέρως σε ISO 200 μου δείχνει αρκετό κόκκο. Δεν νομίζω να είναι θέμα της απόδοσης της μηχανής έτσι δεν είναι; Ρωτάω για ένα φιλαράκι που θέλει μικρή και βολική αλλά με περισσότερα dials από την m100 που δοκίμασε σε μένα.

O κόκκος έχει προστεθεί μετά. Βασικά, μέχρι 800 iso είσαι σχετικά καλά από θόρυβο, μέχρι 1600 υπάρχει αλλά σε αποδεκτά επίπεδα, μετά χάνεις πληροφορία. Μέχρι 3200 για ασπρόμαυρο πας, ή βασικά όσο θες, εξαρτάται από τα όρια του καθενός. Εγώ προσωπικά δεν περνάω τα 1600 στις m43.

Μικρή, βολική, με καλά χειριστήρια πας είτε gx80/gx9 είτε omd em10. Πολύ καλύτερο μενού η Panasonic. Αν έχεις περισσότερα χρήματα κοιτάς και em5 mkiii, αλλά πολύ ακριβή.

O κόκκος λοιπόν προστέθηκε από ένα preset που είχα στο lightroom cc 2018, ένα από τα στάνταρ που είχε μέσα, τα οποία τώρα με το 2020 τα έχω χάσει. Ξέρει κανείς πού θα μπορούσα να τα βρω;;;;;

Επεξ/σία από DVaderLa
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Παραθέτω 2 εικόνες από την τελευταία μου νυχτερινή εξόρμηση στη Λάρισα. Είναι jpeg χωρίς καμία επεξεργασία.

Μαντέψτε με τι είναι τραβηγμένες. Η απάντηση θα σας καταπλήξει!

DSC_1415

DSC_1411

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

Καλημέρα σε όλους.

Παραθέτω 2 εικόνες από την τελευταία μου νυχτερινή εξόρμηση στη Λάρισα. Είναι jpeg χωρίς καμία επεξεργασία.

Μαντέψτε με τι είναι τραβηγμένες. Η απάντηση θα σας καταπλήξει!

DSC_1415

DSC_1411

Πως να καταλάβουμε ........ μίλα ....... 😂😂😂 ........ ΟΚ , το βρήκα ...... 🤣🤣🤣 ........

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, babisskg είπε

Πως να καταλάβουμε ........ μίλα ....... 😂😂😂 ........ ΟΚ , το βρήκα ...... 🤣🤣🤣 ........

Nokia 3310! Δεν το περίμενες ε; Οι κατασκευαστές φακών και φωτογραφικών τραβάνε τα βυζιά τους!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

Nokia 3310! Δεν το περίμενες ε; Οι κατασκευαστές φακών και φωτογραφικών τραβάνε τα βυζιά τους!

Κάτσε λιγάκι , τώρα με μπερδεψες ........ αυτές οι δύο εικόνες δεν είναι που εμφανίζονται στο λογαριασμό σου στο Flickr ?

Δημοσ.

Θα είχε ενδιαφέρον να τραβήξεις και με τον αντίστοιχο φακό του IPhone σου για τον σκοπό αυτού του thread. 
Δυστυχώς οι «2Χ» φακοί στα κινητά που συνήθως είναι στα 50-55mm υπολείπονται σημαντικά του κυρίου φακού τους. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, babisskg είπε

Κάτσε λιγάκι , τώρα με μπερδεψες ........ αυτές οι δύο εικόνες δεν είναι που εμφανίζονται στο λογαριασμό σου στο Flickr ?

Ναι βρε, πλάκα κάνω!

2 ώρες πριν, nickolas είπε

Θα είχε ενδιαφέρον να τραβήξεις και με τον αντίστοιχο φακό του IPhone σου για τον σκοπό αυτού του thread. 
Δυστυχώς οι «2Χ» φακοί στα κινητά που συνήθως είναι στα 50-55mm υπολείπονται σημαντικά του κυρίου φακού τους. 

Το κινητό μου δεν έχει αντίστοιχο φακό.

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

Ναι βρε, πλάκα κάνω!

Το κινητό μου δεν έχει αντίστοιχο φακό.

Αν έχεις IPhone ο «τηλεφακος» είναι κοντά στον 50αρη που τράβηξες. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

Έχω iPhone 11.

Και τότε τι κουβαλάς μηχανή για τις βραδινές σου; Δεν τα έμαθες; Τα σπάει το αϊφονι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Remake απο μνήμης μιας παλαιότερης φωτογραφίας...

Knu2aqU.jpg

PZHo7Et.jpg

...και μια σημερινή στα γρήγορα (δίκην "test target") για όποιον ενδιαφέρεται 🙂

QFE9mfl.jpg

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 5
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, alx301 είπε

και μερικα sample απο τον νεο sony 35mm 1.4 , αντε να πετύχεις κάτι έστω παραπλήσιο με το iphone :D

https://m.dpreview.com/sample-galleries/0409565490/sony-35mm-f1-4-gm-sample-gallery-dpreview-tv/8993963432#&gid=1&pid=1

Αν τον βάλεις σε σώμα με 12ΜΡ όπως η σειρά Α7S πίστεψέ με δε θα έχει ιδιαίτερη διαφορά με το iphone (και η όποια διαφορά θα είναι στο ότι ο ένας είναι 26mm ισοδύναμος και ο άλλος 35mm). Σίγουρα αυτό που δε θα συμβεί είναι το μισό θέμα σου να είναι out of focus.  Παραθέτω σχετικό sample από την γκάλερι του λινκ. Τραβήχτηκε σε ISO 320 1/160s και βέβαια 35/1.4.

spacer.png

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...