nickolas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, DVaderLa είπε Αξίζει τα παραπάνω λεφτά που θα δώσεις εν τέλει, σε σύγκριση με ένα mid range των 500 + ένα φωτογραφικό σύστημα με 1000 - 1200 ευρώ; Βαλε το μιντ ρειντζ μαζί με το φωτογραφικό σύστημα στην τσέπη σου και πες μας. Αλλά βασικά πάρε ένα Pixel 4a στα 500 ευρώ και πες μετά αν θέλεις το φωτογραφικό σύστημα. Μηπως όλα αυτά γίνονται υπερκατανάλωση και επίδειξη;
georgerapp Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Αυτό ακριβώς , τσεπη . Για αυτο δεν πρέπει να τα συγκρίνουμε . Οποιος θέλει τσέπη δεν κοιτάζει κάμερες . Αλλα απο κατω διαφωνώ , και το 4α να πάρει πάλι κάμερα θα θελει ο συγκεκριμένος . Δηλαδή ο καθείς με τις απαιτήσεις του . 2
dimoskoutr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, DVaderLa είπε Βάλε και μεγαπίξελ Κυρ Στέφανε για τα παιδιά! 108 ναι! Βάλε και 240mm, και ζουμ βάλε! 20Χ κυρ Στέφανε! Αξίζει τα παραπάνω λεφτά που θα δώσεις εν τέλει, σε σύγκριση με ένα mid range των 500 + ένα φωτογραφικό σύστημα με 1000 - 1200 ευρώ; Off topic αλλά το ότι φτάσαμε να έχουμε κινητά 500 ευρώ mid-range με ξεπερνάει... Πολύ καλά μας κάνουν και μας βαράνε αλύπητα. Το μόνο flagship κινητό που έχω πάρει ποτέ ήταν δώρο κιόλας, Samsung galaxy s το πρώτο... Από τότε κινητό max 200 ευρώ. Τα ρέστα κανένας φακός ή καμιά ευκαιρία σαν την m100 του Κώτσου καλοκαιριάτικα.😋 1
DVaderLa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, nickolas είπε Βαλε το μιντ ρειντζ μαζί με το φωτογραφικό σύστημα στην τσέπη σου και πες μας. Αλλά βασικά πάρε ένα Pixel 4a στα 500 ευρώ και πες μετά αν θέλεις το φωτογραφικό σύστημα. Μηπως όλα αυτά γίνονται υπερκατανάλωση και επίδειξη; Προφανώς εννοείς τα κινητά των 1800 ευρώ με το 2000Χ ζουμ έτσι; Γιατί πρέπει τα πάντα να χωράνε στην τσέπη; Νέα παράμετρος αυτή στη σύγκριση; Με 1200 ευρώ παίρνεις ολόκληρο σύστημα m43 με κάμερα και 3 με 4 φακούς με συνολικό βάρος στο κιλό. Και 2 3 μπαταρίες αν σου τελειώσει η πρώτη. Και af ασύγκριτο, και ποιότητα εικόνας και έλεγχο και τα πάντα όλα. Και άμα βαριέσαι το γυρνάς και αυτόματο και βγάζει χωρίς ρυθμίσεις. Για ποιότητα εικόνας, και δυνατότητα να φωτογραφήσεις σε κάθε περίπτωση, απλά δε συγκρίνεται. Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε Off topic αλλά το ότι φτάσαμε να έχουμε κινητά 500 ευρώ mid-range με ξεπερνάει... Πολύ καλά μας κάνουν και μας βαράνε αλύπητα. Το μόνο flagship κινητό που έχω πάρει ποτέ ήταν δώρο κιόλας, Samsung galaxy s το πρώτο... Από τότε κινητό max 200 ευρώ. Τα ρέστα κανένας φακός ή καμιά ευκαιρία σαν την m100 του Κώτσου καλοκαιριάτικα.😋 Με βάση το εύρος των τιμών, δυστυχώς τα 500 πια είναι στη μέση... και κάτω από τη μέση... 1
bc00l Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 πράγματι πλεον τα 500ευρω είναι... "λίγα" και πλέον χωρίς φορτιστή, να δίνεις 1300ευρω και να μην σου βάζουν φορτιστή...για το καλό μας... 1
georgerapp Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το νήμα μιλάει για την φωτογραφία γενικα και ταυτόχρονα την απόλυτη ευκολία που χωραει σε τσέπη . Για αυτο και δεν τα βρίσκουμε !!! Μιλαμε για ενα κιτ εργαλείων , με λίμες κατσαβίδια ψαλίδια κοπτακια λάμες κ.α και για εναν ελβετικό σουγιά με πολλα καλουδια . Δουλειά θα κανεις με το ενα και με το άλλο εάν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις . Με το ενα πας με φραπε πλαστικό , με το αλλο ισως και με το αμαξι για να πας την βαριά βαλίτσα. Στο ενα θα κανεις την δουλειά και θα σου πουν "μπραβο ρε φιλε με έσωσες" , στο αλλο θα εχουν απαιτήσεις και θα δουν τι δουλειά εκανες και αν θα σε πληρώσουν στο τέλος!!! Ο πελάτης και καλά ειναι τα θέλω σου . Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από georgerapp 2
DVaderLa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, georgerapp είπε Το νήμα μιλάει για την φωτογραφία γενικα και ταυτόχρονα την απόλυτη ευκολία που χωραει σε τσέπη . Για αυτο και δεν τα βρίσκουμε !!! Μιλαμε για ενα κιτ εργαλείων , με λίμες κατσαβίδια ψαλίδια κοπτακια λάμες κ.α και για εναν ελβετικό σουγιά με πολλα καλουδια . Δουλειά θα κανεις με το ενα και με το άλλο εάν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις . Με το ενα πας με φραπε πλαστικό , με το αλλο ισως και με το αμαξι για να πας την βαριά βαλίτσα. Στο ενα θα κανεις την δουλειά και θα σου πουν "μπραβο ρε φιλε με έσωσες" , στο αλλο θα εχουν απαιτήσεις και θα δουν τι δουλειά εκανες και αν θα σε πληρώσουν στο τέλος!!! Ο πελάτης και καλά ειναι τα θέλω σου . Ωραία το θέτεις, αλλά δυστυχώς διαφωνώ. Ο ελβετικός σουγιάς αν εννοείς ότι είναι το κινητό δεν είναι, για τον πολύ απλό λόγο ότι ο σουγιάς ό,τι κάνει το κάνει καλά, αλλά κανείς δε θα τον συγκρίνει με τα πραγματικά εργαλεία. Επίσης τα σετ που παρουσιάζουν οι περισσότεροι εδώ μέσα, σε καμία περίπτωση δεν απαιτούν αυτοκίνητο για το κουβάλημα, το οποίο προφανώς το είπες για να δώσεις έμφαση. Με πρώτο το δικό σου σετ, που είναι ό,τι πιο ελαφρύ κυκλοφορεί με εναλλάξιμο φακό, έπειτα πολλοί χρησιμοποιούν m43 και apsc σώματα με ένα ή 2 φακούς (= τσαντάκι μαξ 2 κιλά, ή απλά σε μια τσάντα που έτσι κι αλλιώς κουβαλάς), μέχρι πιο ογκώδη full frame σώματα με καθρέφτη και χωρίς, τα οποία πάλι με έναν μέτριο ζουμ κι ένα σταθερό μένεις κάτω από τα 3Kg. Φυσικά δεν μπαίνουν στην τσέπη, αλλά για παράδειγμα επειδή θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το κινητό σα σφυρί δε σημαίνει ότι θα το κάνεις, αν έχεις σφυρί, το ίδιο είναι και με την κάμερα. Το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξω, είναι αυτό στο οποίο καταλήγω κάθε φορά, από όπου κι αν το πιάσω: αν δεν έχεις μηχανή είτε πάνω σου είτε γενικά, θα βγάλεις με το κινητό, και μπορείς να βγάλεις καλά. Αν σε ενδιαφέρει και πιάσεις την κάμερα, τα αποτελέσματα που μπορείς να επιτύχεις είναι πολύ πιο ικανοποιητικά. Για του λόγου το αληθές οι πρώτες 2 εικόνες είναι από την τσάντα που κουβαλάω τελευταία, και η τρίτη ένα από τα αγαπημένα μου σύνολα, τρομερά ελαφρύ κι αποτελεσματικό κι αρκετά οικονομικό. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από DVaderLa 4
Ntinlanden Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Είναι 3 και 3, Οι 3 ειναι με κινητό των 150€ μοντέλο 2015 και οι αλλες 3 με ναυαρχίδα 3 ετών (s9 plus) Μπορείτε να καταλάβετε απο ποιο ειναι τραβηγμενες;... 8
georgerapp Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Να σου πω οτι δεν με ενδιαφέρει απο τι ειναι ; Ειναι απλά φοβερές ! Τελος . Εγω το κάμερακι το βαζω σε μια μπανανα μεσης και αν εχω μπουφαν σε τσέπη . Εαν εχεις μικρο σώμα και ενα φακουδακι επάνω και η δικαιολογία της ευκολίας δεν υπάρχει. Και να σας πω ως νουμπας . Οταν το έχω μαζί , μονο η φαση το βγαζω με το κορδόνι στο χερι και τραβάω με αυτο ειναι κατι που μου αρέσει . Χώρια οτι μου βγαζει μια σιγουριά που τραβάω πολλα πράγματα . Με το κινητό μου , επειδή το ξερω σαν την παλάμη μου τι μπορεί να κάνει , ουτε στο 50% δεν μου βγαίνει η όρεξη για κλικ . Τα βλεπω τα κάδρα , αλλά φεύγω !!!! Καθότι έχει μεγαλώσει και το στομάχι μου πλεον από πλευράς ποιότητας , δε θα κάτσω να βγαλω ευκολα με το κινητό . Τα παιδιά και ανθρώπους , τα κλικ του σχεδον 0νισαν . 1
Ntinlanden Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι, αλλου πήγαινε το απο τι είναι τι... Το οτι μια φωτογραφία απο κινητό ειναι μια φωτογραφία απο κινητό και αυτο θα παραμείνει κατα τη γνώμη μου, που θα γίνει προβολή σε μια τετοια οθόνη (κινητου) ...που η αλήθεια εδω ειναι οτι αυτο ειναι και λιγο γενικό. Απο το S9 γράφω η αλήθεια αυτό το ποστ και η φωτογραφία δεν ήταν ο βασικός λογος που την αγόρασα τοτε (και φυσικα οχι στη τιμη ως μιας καινούριας ναυαρχίδας εννοειτε..) Να συμπληρώσω οτι δεν είμαι καθετος και μηδενιστης στην εξέλιξη τους ως φωτογραφικά, αλλα ρε γαμωτο...δεν θα αναβαθμιζα μια τετοια συσκευή για αυτο το λόγο.. Δουλευει εδω και 3 χρόνια άριστα, κανω τη δουλειά μου τέλεια για αυτα που προσφέρει, αλλα συγνώμη..μαζεψα καποια χρήματα και τα διεθεσα σε φωτογραφικο εξοπλισμό για να κάνω/μαθω φωτογραφία που τοσο μου αρεσει.. Για την ιστορία, οι 3 πρωτες ειναι με ενα galaxy J5 2015' Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από Ntinlanden 2 1
georgerapp Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε Ναι, αλλου πήγαινε το απο τι είναι τι... ναι ηταν πασιφανές το τι ηθελες να πεις . απλα εγω φιλοσόφησα !!! εγω αλλαζω κινητο εαν με κουραζει το υπαρχον , χτυπαω ναυαρχιδα περσινη η ακομα πιο πισω , αλλα πρωην ναυαρχιδα , ας κανει πολυ λιγα χρηματα οταν κοιταζω . πιστευω τις προσεχουν μιας και ειναι ο αφρος τους και τις θεωρω καλυτερες απο τα καινουργια mid range οταν κοιταζω . 2
dimoskoutr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, DVaderLa είπε Ωραία το θέτεις, αλλά δυστυχώς διαφωνώ. Ο ελβετικός σουγιάς αν εννοείς ότι είναι το κινητό δεν είναι, για τον πολύ απλό λόγο ότι ο σουγιάς ό,τι κάνει το κάνει καλά, αλλά κανείς δε θα τον συγκρίνει με τα πραγματικά εργαλεία. Επίσης τα σετ που παρουσιάζουν οι περισσότεροι εδώ μέσα, σε καμία περίπτωση δεν απαιτούν αυτοκίνητο για το κουβάλημα, το οποίο προφανώς το είπες για να δώσεις έμφαση. Με πρώτο το δικό σου σετ, που είναι ό,τι πιο ελαφρύ κυκλοφορεί με εναλλάξιμο φακό, έπειτα πολλοί χρησιμοποιούν m43 και apsc σώματα με ένα ή 2 φακούς (= τσαντάκι μαξ 2 κιλά, ή απλά σε μια τσάντα που έτσι κι αλλιώς κουβαλάς), μέχρι πιο ογκώδη full frame σώματα με καθρέφτη και χωρίς, τα οποία πάλι με έναν μέτριο ζουμ κι ένα σταθερό μένεις κάτω από τα 3Kg. Φυσικά δεν μπαίνουν στην τσέπη, αλλά για παράδειγμα επειδή θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το κινητό σα σφυρί δε σημαίνει ότι θα το κάνεις, αν έχεις σφυρί, το ίδιο είναι και με την κάμερα. Το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξω, είναι αυτό στο οποίο καταλήγω κάθε φορά, από όπου κι αν το πιάσω: αν δεν έχεις μηχανή είτε πάνω σου είτε γενικά, θα βγάλεις με το κινητό, και μπορείς να βγάλεις καλά. Αν σε ενδιαφέρει και πιάσεις την κάμερα, τα αποτελέσματα που μπορείς να επιτύχεις είναι πολύ πιο ικανοποιητικά. Για του λόγου το αληθές οι πρώτες 2 εικόνες είναι από την τσάντα που κουβαλάω τελευταία, και η τρίτη ένα από τα αγαπημένα μου σύνολα, τρομερά ελαφρύ κι αποτελεσματικό κι αρκετά οικονομικό. Έχουμε ίδιο γούστο στο wrist strap. Τα σπάει το μικρό στην τελευταία φωτό. Η gx80 είναι ή τίποτα πιο θηρίο; Αν είναι η gx80 πως τα πάει από focus;;; 2 ώρες πριν, Ntinlanden είπε Είναι 3 και 3, Οι 3 ειναι με κινητό των 150€ μοντέλο 2015 και οι αλλες 3 με ναυαρχίδα 3 ετών (s9 plus) Μπορείτε να καταλάβετε απο ποιο ειναι τραβηγμενες;... Με ότι και αν είναι τραβηγμένες είναι αισθητικά για μένα όμορφες. Τελικά αυτό μετράει. 1 ώρα πριν, georgerapp είπε ναι ηταν πασιφανές το τι ηθελες να πεις . απλα εγω φιλοσόφησα !!! εγω αλλαζω κινητο εαν με κουραζει το υπαρχον , χτυπαω ναυαρχιδα περσινη η ακομα πιο πισω , αλλα πρωην ναυαρχιδα , ας κανει πολυ λιγα χρηματα οταν κοιταζω . πιστευω τις προσεχουν μιας και ειναι ο αφρος τους και τις θεωρω καλυτερες απο τα καινουργια mid range οταν κοιταζω . Μιας και ψάχνω έχεις τίποτα μέχρι 250 όχι Xiaomi; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από dimoskoutr 2
georgerapp Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Μιας και ψάχνω έχεις τίποτα μέχρι 250 όχι Xiaomi; Ας απαντήσω εδω για ενα σχολιο , ποτε δε ξερεις , ισως καποιος θελήσει να παρει μια ιδεα . Καθότι φίλοι της φωτογραφίας οσο και να λεμε θα ειναι πάντα τσέπη . Γενικά πακέτο ΥΠΕΡ πληρες + φωτογραφικά δίνει πόνο . https://www.skroutz.gr/s/25132776/Realme-7-Pro-128GB-Mirror-Blue.html http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=486416 Δε θα σκεφτόμουν το 20αρικο . εγγύηση λενε τα αναλαμβάνει ο εδώ εισαγωγέας. 1
DVaderLa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Έχουμε ίδιο γούστο στο wrist strap. Τα σπάει το μικρό στην τελευταία φωτό. Η gx80 είναι ή τίποτα πιο θηρίο; Αν είναι η gx80 πως τα πάει από focus;;; H gx80 είναι, ναι. Και οι φακοί είναι ο lumix 25mm 1.7 κουμπωμένος, ο lumix 12 32 kit, ο lumix 42.5 f1.7 και ο Olympus 17mm 1.8. Από AF για single AF που χρησιμοποιώ συνήθως είναι αρκετά γρήγορο, έως πολύ γρήγορο, ανάλογα τις εμπειρίες σου. Δεν κάνει για σπορ και πουλιά. Κάνει για δρόμο, καθημερινές φωτογραφίες, τοπία. Είναι εξαιρετικά ισορροπημένη ακόμη και με πιο μεγάλους φακούς όπως ο 12-60 f2.8-4.0, αλλά με τους μικρούς είναι το κάτι άλλο. Επίσης εξαιρετικός χειρισμός, ειδικά αν έχεις σχετικά μικρά χέρια, όπως εγώ. Αν θέλεις να τσεκάρεις ποιότητα εικόνας, έχω κάποιες εικόνες στο flickr μου. Όσο για το wrist strap, μου αρέσει εξαιρετικά, αλλά επίσης μου αρέσει πολύ το leash της peak design για χρήση με τη gx80. Γυρίζω ελάχιστα πάνω την οθόνη, ή βγάζω και τυφλά, κατ' ευθείαν από το επίπεδο της μέσης. 1
dimoskoutr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, DVaderLa είπε H gx80 είναι, ναι. Και οι φακοί είναι ο lumix 25mm 1.7 κουμπωμένος, ο lumix 12 32 kit, ο lumix 42.5 f1.7 και ο Olympus 17mm 1.8. Από AF για single AF που χρησιμοποιώ συνήθως είναι αρκετά γρήγορο, έως πολύ γρήγορο, ανάλογα τις εμπειρίες σου. Δεν κάνει για σπορ και πουλιά. Κάνει για δρόμο, καθημερινές φωτογραφίες, τοπία. Είναι εξαιρετικά ισορροπημένη ακόμη και με πιο μεγάλους φακούς όπως ο 12-60 f2.8-4.0, αλλά με τους μικρούς είναι το κάτι άλλο. Επίσης εξαιρετικός χειρισμός, ειδικά αν έχεις σχετικά μικρά χέρια, όπως εγώ. Αν θέλεις να τσεκάρεις ποιότητα εικόνας, έχω κάποιες εικόνες στο flickr μου. Όσο για το wrist strap, μου αρέσει εξαιρετικά, αλλά επίσης μου αρέσει πολύ το leash της peak design για χρήση με τη gx80. Γυρίζω ελάχιστα πάνω την οθόνη, ή βγάζω και τυφλά, κατ' ευθείαν από το επίπεδο της μέσης. Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική περιγραφή, είδα από πριν τις φωτογραφίες σου με την GX80. Να σε ρωτήσω στις ασπρόμαυρες βάζεις κόκκο έξτρα εσύ μετά; Ρωτάω γιατί σε μια μεσημεριανή με αρκετά περιστέρια που μου έχει αρέσει ιδιαιτέρως σε ISO 200 μου δείχνει αρκετό κόκκο. Δεν νομίζω να είναι θέμα της απόδοσης της μηχανής έτσι δεν είναι; Ρωτάω για ένα φιλαράκι που θέλει μικρή και βολική αλλά με περισσότερα dials από την m100 που δοκίμασε σε μένα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα