Cntrl+X Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Σίγουρα με ταπεινή μηχανή και σκοτεινό φακό, γιατί τους λείπει ευκρίνεια... 2 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Για δείξε μας και μία υποβρύχια φωτογραφία με τον ίδιο εξοπλισμό να τη θαυμάσουμε...αλλά ξέχασα, χωρίς θήκη η reflex σου δεν δουλεύει κάτω απο το νερο, όπως ένα κινητό (εκτός και αν σου βρίσκεται πρόχειρη καμια Nikonos V). Μάλιστα. Επειδή δε μπορείς να παρουσιάσεις μια ανάλογη φωτογραφία σου με κινητό τη στιγμή που για τα παραπάνω χρειάζεσαι φτηνό φωτογραφικό εξοπλισμό 10ετίας, πρέπει εγώ να σου δείξω υποβρύχιες φωτογραφίες. Μήπως θα προτιμούσες καμιά φωτό από τα σπηλαιοβάραθρα κάποιου δορυφόρου του Δία; 1
MAFAKA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εσύ επέλεξες να παρουσιάσεις φωτογραφίες-σενάρια χρήσης στα οποία εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι οι DSLR πλεονεκτούν (λόγω εστιακής απόστασης φακού). Και το έκανες για να υποστηρίξεις τη θέση σου, ότι τα κινητά "δεν πιάνουν μία" μπροστά στις DSLR, ακόμα και παλιότερης γενιάς. Guess what, υπάρχουν περιπτώσεις (όπως αυτή που σου ανέφερα) που η λατρεμένη σου reflex μειονεκτεί έναντι των κινητών λόγω ανυπαρξίας αδιαβροχοποίησης. Αυτό δεν κάνει ούτε τις φωτογραφικές "άχρηστες", ούτε φυσικά σημαίνει οτι τα κινητά θα "σβήσουν" τις DSLR απο το χάρτη. Ξεκολλήστε. Εργαλεία λήψης είναι και τα μεν και τα δε (και δεν είναι τα μόνα φυσικά). Και όσο η τεχνολογία προχωράει (είτε στο ένα στρατόπεδο είτε στο άλλο), τόσο το καλύτερο για αυτόν που βρίσκεται πίσω από το σκόπευτρο... Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από MAFAKA 1
DVaderLa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, MAFAKA είπε Σίγουρα με ταπεινή μηχανή και σκοτεινό φακό, γιατί τους λείπει ευκρίνεια... ...οι εξυπνάδες δεν βοηθάνε στην κουβέντα, την μετατρέπουνε σε παράλληλους μονόλογους. Για δείξε μας και μία υποβρύχια φωτογραφία με τον ίδιο εξοπλισμό να τη θαυμάσουμε...αλλά ξέχασα, χωρίς θήκη η reflex σου δεν δουλεύει κάτω απο το νερο, όπως ένα κινητό (εκτός και αν σου βρίσκεται πρόχειρη καμια Nikonos V). Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα σενάρια χρήσης στα οποία ένα κινητό δεν μπορεί να υποκαταστήσει αξιοπρεπώς μια μηχανή μειώνονται χρόνο με το χρόνο. Βεβαίως, πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για χρήση dedicated φωτογραφικών μηχανών και παρελκομένων όταν ο πελάτης πληρώνει για την απολύτως καλύτερη ποιότητα. Εργαλεία λήψης εικόνων είναι και οι φωτογραφικές μηχανές και τα φωτοκινητά. Όπως δεν θα πήγαινα στον πελάτη με το iPhone, έτσι δεν θα κουβαλούσα και Sinar στις διακοπές μου. Horses for courses που λένε στο χωριό μου. Και ευτυχώς, πλέον οι επιλογές ειναι περισσότερες απο ποτέ, ξεκλειδώνοντας το μαγικό κόσμο της φωτογραφίας στον καθένα. Τα κινητά και το τι σημαίνει η αντοχή τους στο νερό είναι ήδη μια τεράστια συζήτηση. Αλλά το ότι κάποιος χρησιμοποιεί κινητό για υποβρύχιες λήψεις δεν το έχω ξανακούσει. Θα χαρώ λοιπόν να διαψευστώ βλέποντας κάποιον που βάζει το 1500ων ευρώ κινητό του στη θάλασσα και βγάζει φωτογραφίες. Σχετικά με το σχόλιο για την ευκρίνεια εγώ βρίσκω τις φωτογραφίες του CntrlX αρκετά ευκρινείς, αφού μάλλον είναι και κροπαρισμένες. Επίσης δε βλέπω ένα κινητό να μπορεί σύντομα να αντικαταστήσει μια μηχανή σε ένα σενάριο που πρέπει να ακολουθήσεις με 3d tracking ένα ατάκτως κινούμενο θέμα. Αν παρακολούθησες το βίντεο που πόσταρα προηγουμένως, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο φωτογράφος είναι ότι το κινητό έχει πια μεγάλες δυνατότητες, καθαρά σαν ποιότητα εικόνας. Σαν έλεγχος και ευχρηστία όμως δε θα είναι ποτέ στο επίπεδο μιας μηχανής. Και εφόσον πια οι μηχανές κοστίζουν τόσο λίγο, κάποιος που θέλει να βγάλει φωτογραφία μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα τέτοιο εργαλείο. Το ιδανικό σενάριο, το οποίο δε βλέπω γιατί να μη μπορέσει να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από ακριβές μηχανές, είναι να εξοπλιστεί μια μηχανή με έναν επεξεργαστή αρκετά δυνατό, ώστε να μπορέσει να έχει λειτουργίες όπως αυτές του Iphone για τις φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό ή για HDR, φυσικά με καλύτερο έλεγχο και πολύ καλύτερα ρυθμισμένη. 1
Cntrl+X Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, MAFAKA είπε Εσύ επέλεξες να παρουσιάσεις φωτογραφίες-σενάρια χρήσης στα οποία εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι οι DSLR πλεονεκτούν (λόγω εστιακής απόστασης φακού). Ναι, πολύ σπάνια και εξειδικευμένα σενάρια χρήσης. Το οδοντόγναθο αυτό βγήκε με ένα συμβατικό φακό από τα 40cm. Που δεν είναι καν macro φακός. Ακόμα και με κινητό μπορείς να πλησιάσεις τόσο. Και η φωτογραφία είναι καρα-κροπαρισμένη και συμπιεσμένη για να ανέβει εδώ. Που να έβαζα και κανένα 7artisans 60mm macro των 150 ευρώ δηλαδή. 1 ώρα πριν, MAFAKA είπε Guess what, υπάρχουν περιπτώσεις (όπως αυτή που σου ανέφερα) που η λατρεμένη σου reflex μειονεκτεί έναντι των κινητών λόγω ανυπαρξίας αδιαβροχοποίησης. Αυτό δεν κάνει ούτε τις φωτογραφικές "άχρηστες", ούτε φυσικά σημαίνει οτι τα κινητά θα "σβήσουν" τις DSLR απο το χάρτη. Μήπως είναι λίγο πιο εύκολο, απλώς να βγεις έξω και να βγάλεις μια απλή φωτογραφία όπως οι παραπάνω αντί να συζητάμε σοβαρά αν πρέπει αν γίνω χειμερινός υποβρύχιος φωτογράφος; Δεν είναι δα και η επιτομή του wildlife photography να βγάλεις ένα μαμούνι. Ούτε σου ζητάμε να κουμπώσεις κανέναν Irix 150mm macro πάνω. Δε χρειάζεται να είσαι ο Andy Rouse. Μια φωτογραφική μηχανή 50ετίας χρειάζεσαι μόνο και ένα τέταρτο περίπατο. 1
MAFAKA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Τι κρίμα που δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τον εξοπλισμό που απαιτείται. Δεν είμαι και κανένας επαγγελματίας φωτογράφος άλλωστε.
nickolas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Εμένα θα με ενδιεφερε τι μπορεί να κάνει το IPhone με τον 2 η 2.5 Χ φακό του και πως συγκρίνεται με το άπω άκρο ενός κιτ φακού. Νομιζω πλέον είμαστε πολύ κοντά στο ο μέσος φωτογράφος με κιτ σύστημα να τραβά κατά μέσο όρο καλύτερες φωτο με το κινητό του.
DVaderLa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, nickolas είπε Εμένα θα με ενδιεφερε τι μπορεί να κάνει το IPhone με τον 2 η 2.5 Χ φακό του και πως συγκρίνεται με το άπω άκρο ενός κιτ φακού. Νομιζω πλέον είμαστε πολύ κοντά στο ο μέσος φωτογράφος με κιτ σύστημα να τραβά κατά μέσο όρο καλύτερες φωτο με το κινητό του. Αν ο μέσος φωτογράφος είναι αυτός που θ ασχοληθεί 1 δεύτερο με μια εικόνα και τέλος μάλλον ναι. Αν μάθεις να χρησιμοποιείς μηχανή, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Το πάνω άκρο ενός κιτ φακού, λες. Κιτ είναι και ο Olympus 12 40 f2.8. Και ο Nikkor 24 70 f4. Ακόμη όμως και με έναν κιτ φακό τύπου 18 55 με μια φτηνή dslr μπορείς να έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα.
stratigos24 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μπήκα σε μια σελίδα του fb που προσπαθούν να δείξουν τι καλή ποιότητα έχει το κάθε κινητό και κάνουν παρουσιάσεις συγκρίσεις κλπ. Όλα μια χαρά. Το λυπηρό ξέρετε ποιο είναι; Όλες οι φωτο είναι ακιρες από κάτι μπαλκόνια χωρίς θέμα χωρίς τίποτα μόνο και μόνο για να «δουν» την «ποιότητα». Δεν είδα ούτε έναν να βγάζει ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ... 2
MAFAKA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Μπήκα σε μια σελίδα του fb που προσπαθούν να δείξουν τι καλή ποιότητα έχει το κάθε κινητό και κάνουν παρουσιάσεις συγκρίσεις κλπ. Όλα μια χαρά. Το λυπηρό ξέρετε ποιο είναι; Όλες οι φωτο είναι ακιρες από κάτι μπαλκόνια χωρίς θέμα χωρίς τίποτα μόνο και μόνο για να «δουν» την «ποιότητα». Δεν είδα ούτε έναν να βγάζει ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ... Καλά, γεμάτο είναι και το flickr με φωτογραφιες απο γάτες αραχτές σε καναπεδες , και μάλιστα σε κατι full frame group. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, με την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως είναι λίγο δύσκολο να βγεις για φωτογραφία.
stratigos24 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και γενικά όμως, πάντα τέτοιες φωτό (όχι μόνο τώρα στην καραντίνα) βλέπω όταν θέλουν να κάνουν ''τεστ'' για το πόσο καλά τραβάει το κινητό τους. Μια φωτογραφία δεν έχω δει ή μάλλον έχω δει από 1-2 ανθρώπους που έβγαζαν με το κινητο και τις ανέβαζαν αλλά όχι για να δείξουν πώς βγάζει αλλά για να δείξουν τη φωτογραφία που έβγαλαν, γιατί απλά το κινητό είχαν για να ασχολούνται με τη φωτογραφία. (Για παράδειγμα... abdalis, είχε κινητό, έβγαζε με κινητό, αυτό είχε και τέλος, έχει πάρει d7500 αλλά βλέποντας το προφίλ του στο flickr προς τα πίσω είναι με κινητό οι παλαιότερες φωτό. Έκανε φωτογραφία με κινητό, δεν έκανε τέστ... Βγάλτε φωτό, αφήστε τα τεστ. Δε θέλετε μηχανή, καλά κάνετε. Βγάλτε φωτό με το κινητό σας, διαβάστε, βελτιωθείτε. Αυτό που λες ισχύει (κακές φωτό χωρίς θέμα/ουσία κλπ) και με full frame και με ότι θες, αλλά και εκείνοι με τη σειρά τους ανέβασαν τις φωτό αυτές σαν φωτογραφίες (αυτό μπορούσαν να βγάλουν, αυτό το ''μάτι'' έχουν) και όχι για σύγκριση. Edit: Xiaomi Note 7 της γυναίκας, δοκιμή για το πως αποδίδει. Νυχτερινή λήψη, χωρίς καμία επεξεργασία, μείωση 20% στο paint το μέγεθος για να γίνει από 4.25mb στα 1.68 και να μπορεί να ανέβει, το iso όσο πιο χαμηλά, σταθερό το κινητό, δευτερόλεπτα λήψη. Αβλέμωνας/Κύθηρα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από stratigos24 4
babisskg Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, stratigos24 είπε Και γενικά όμως, πάντα τέτοιες φωτό (όχι μόνο τώρα στην καραντίνα) βλέπω όταν θέλουν να κάνουν ''τεστ'' για το πόσο καλά τραβάει το κινητό τους. Μια φωτογραφία δεν έχω δει ή μάλλον έχω δει από 1-2 ανθρώπους που έβγαζαν με το κινητο και τις ανέβαζαν αλλά όχι για να δείξουν πώς βγάζει αλλά για να δείξουν τη φωτογραφία που έβγαλαν, γιατί απλά το κινητό είχαν για να ασχολούνται με τη φωτογραφία. (Για παράδειγμα... abdalis, είχε κινητό, έβγαζε με κινητό, αυτό είχε και τέλος, έχει πάρει d7500 αλλά βλέποντας το προφίλ του στο flickr προς τα πίσω είναι με κινητό οι παλαιότερες φωτό. Έκανε φωτογραφία με κινητό, δεν έκανε τέστ... Βγάλτε φωτό, αφήστε τα τεστ. Δε θέλετε μηχανή, καλά κάνετε. Βγάλτε φωτό με το κινητό σας, διαβάστε, βελτιωθείτε. Αυτό που λες ισχύει (κακές φωτό χωρίς θέμα/ουσία κλπ) και με full frame και με ότι θες, αλλά και εκείνοι με τη σειρά τους ανέβασαν τις φωτό αυτές σαν φωτογραφίες (αυτό μπορούσαν να βγάλουν, αυτό το ''μάτι'' έχουν) και όχι για σύγκριση. Edit: Xiaomi Note 7 της γυναίκας, δοκιμή για το πως αποδίδει. Νυχτερινή λήψη, χωρίς καμία επεξεργασία, μείωση 20% στο paint το μέγεθος για να γίνει από 4.25mb στα 1.68 και να μπορεί να ανέβει, το iso όσο πιο χαμηλά, σταθερό το κινητό, δευτερόλεπτα λήψη. Αβλέμωνας/Κύθηρα. Nikon D610 Nikon 50 f/1.8 Series E Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2020 από babisskg 2
DVaderLa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Out of camera jpeg. Lumix G9 με Olympus 60mm f5.6 ISO 200. 3
gorillas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα παιδιά. Έχω αφήσει και εγώ το κινητό στην άκρη εδώ και περίπου 3 μήνες και πειραματίζομαι με την Canon M50. Μέχρι στιγμής η βασική διαφορά σε σχέση με το κινητό είναι ότι η μηχανή με σηκώνει από τον καναπέ, με βγάζει έξω, μου δημιουργεί την αίσθηση του πειραματισμού και της δημιουργίας. Δείξτε επιείκεια... 😇😇 7
DVaderLa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, gorillas είπε Καλημέρα παιδιά. Έχω αφήσει και εγώ το κινητό στην άκρη εδώ και περίπου 3 μήνες και πειραματίζομαι με την Canon M50. Μέχρι στιγμής η βασική διαφορά σε σχέση με το κινητό είναι ότι η μηχανή με σηκώνει από τον καναπέ, με βγάζει έξω, μου δημιουργεί την αίσθηση του πειραματισμού και της δημιουργίας. Δείξτε επιείκεια... 😇😇 Ωραία κάμερα, ωραίες φωτογραφίες. Εκτός του ότι σε σηκώνει από τον καναπέ, εγώ γουστάρω και το "κλικ". 3
gorillas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, DVaderLa είπε εγώ γουστάρω και το "κλικ". 😉😉 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα