SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 44 λεπτά πριν, panoc είπε Μια απο τις πρωτες μου προσπαθειες το 2015 για πορτραιτο, αν και εμφανες λαθος καδρο συνεχιζει να μου αρεσει. Τα παιδια ηταν ακριβως μπροστα απο κουρτινα (ακουμπουσαν σχεδον επανω της) σε γωνιακη τζαμαρια (το Γ σχηματιζοταν πισω τους και δεξια τους οπως κοιταμε τη φωτοηγραφια) ενω ο ηλιος βαραγε επανω στη κουρτινα. Αυτο που με εντυπωσιασε περισσοτερο οταν την ειδα τη φωτο ηταν το πως το background-κουρτινα εξαφανιστηκε και φαινεται σαν να εχει τραβηχθει μπροστα απο λευκο πανι στουντιο. Χρησιμοποιηθηκε φλας το οποιο στοχευε πισω, στρεμενο 45 μοιρες πανω και με το ενα χερι κρατουσα ενα κομματι Α4 για να πετυχω κατι σαν ομπρελα 😛 NX300-45mm-F1.8 Μεχρι στιγμης δεν εχω πετυχει δυστυχως ουτε ενα κινητο που να μπορει να βγαλει αντιστοιχη φωτογραφια με σωστη εκθεση. το background ειναι αυτο που φαινεται εδω (κινητο νομιζω galaxy S5) Και οι 2 εγιναν resize με paint.net Περιμενε γιατι σε λιγο θα ακουσεις παλι για DOF equivalents και το πως για να συγκρινεις τις φωτο απο κινητο θα πρεπει να βαλεις την μηχανη να τραβαει σε f/11 στο 1/8000
nickolas Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, nikos1965ny20 είπε αυριο θα σου ποσταρω 3 φωτο μια απο iphone 11 pro max μια απο note 10 plus και μια από canon t7 την ίδια ώρα και το ίδιο αντικείμενο , απο τώρα στο λεω οτι δεν έχουν καμία σχέση οι φωτο !!!! ...και από την ίδια θέση και όλες οι φωτο στο χέρι. μια έχει ενδιαφέρον! ...με τον κιτ φακό στην Canon. ...και βέβαια όχι κροπ. Να είμαι ολόκληρες οι φωτο και το κάδρο ίδιο
Cntrl+X Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, panoc είπε Μια απο τις πρωτες μου προσπαθειες το 2015 για πορτραιτο, αν και εμφανες λαθος καδρο συνεχιζει να μου αρεσει. Τα παιδια ηταν ακριβως μπροστα απο κουρτινα (ακουμπουσαν σχεδον επανω της) σε γωνιακη τζαμαρια (το Γ σχηματιζοταν πισω τους και δεξια τους οπως κοιταμε τη φωτοηγραφια) ενω ο ηλιος βαραγε επανω στη κουρτινα. Αυτο που με εντυπωσιασε περισσοτερο οταν την ειδα τη φωτο ηταν το πως το background-κουρτινα εξαφανιστηκε και φαινεται σαν να εχει τραβηχθει μπροστα απο λευκο πανι στουντιο. Χρησιμοποιηθηκε φλας το οποιο στοχευε πισω, στρεμενο 45 μοιρες πανω και με το ενα χερι κρατουσα ενα κομματι Α4 για να πετυχω κατι σαν ομπρελα 😛 NX300-45mm-F1.8 Μεχρι στιγμης δεν εχω πετυχει δυστυχως ουτε ενα κινητο που να μπορει να βγαλει αντιστοιχη φωτογραφια με σωστη εκθεση. το background ειναι αυτο που φαινεται εδω (κινητο νομιζω galaxy S5) Και οι 2 εγιναν resize με paint.net Η φωτογραφία με το ζευγάρι έχει εμφανώς ανώτερη ποιότητα (στην αποκάτω ο κόκκος είναι εμφανής) και η φωτογραφία μου αρέσει. Η έκθεση στο πρόσωπο της γυναίκας, είναι σωστή, εφόσον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα να είναι τύπου hi-key και το λευκό background με το βινιετάρισμα στις άκρες δίνει μια ονειρική αίσθηση. Το πόσο δύσκολη όμως είναι η φωτογραφία πορτραίτου, φαίνεται από το γεγονός ότι παρά το ότι η προσπάθειές σου ήταν σημαντικές και προς τη σωστή κατεύθυνση, το πρόσωπο του άνδρα έχει κομμένα highlights στο αριστερό ημιπρόσωπο. Είναι πιθανό ένα πολωτικό φίλτρο να το διόρθωνε αυτό. 3 ώρες πριν, babisskg είπε Και κάπως έτσι κατέληξα να μείνω , για την παρέα βέβαια , να πω δύο λόγια με κάποιους γνωστούς , να πιούμε κανένα ουζακι με μεζέ , ένεκα θέρος .......... ψυχή βαθιά ! Μπάμπη, έλα από Χαμουτζία μεριά για ουζάκι και μεζέ! 1
babisskg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Η φωτογραφία με το ζευγάρι έχει εμφανώς ανώτερη ποιότητα (στην αποκάτω ο κόκκος είναι εμφανής) και η φωτογραφία μου αρέσει. Η έκθεση στο πρόσωπο της γυναίκας, είναι σωστή, εφόσον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα να είναι τύπου hi-key και το λευκό background με το βινιετάρισμα στις άκρες δίνει μια ονειρική αίσθηση. Το πόσο δύσκολη όμως είναι η φωτογραφία πορτραίτου, φαίνεται από το γεγονός ότι παρά το ότι η προσπάθειές σου ήταν σημαντικές και προς τη σωστή κατεύθυνση, το πρόσωπο του άνδρα έχει κομμένα highlights στο αριστερό ημιπρόσωπο. Είναι πιθανό ένα πολωτικό φίλτρο να το διόρθωνε αυτό. Μπάμπη, έλα από Χαμουτζία μεριά για ουζάκι και μεζέ! Τέτοια να ακούω , τέτοια ......... η αλήθεια είναι πως πρέπει να γυρίσω πίσω στην Πελοπόννησο κάποια στιγμή , αφού έφαγα λίγα από τα νιάτα μου εκεί , ειδικά στο κατέβασμα του παλιού Αχ ...... λαδοκαμπου , λίγο από τον πίσω δρόμο που οδηγεί από την αρχαία Ολυμπία προς Τρίπολη ........ να , αυτά μου κάνετε .......... 😂😂😂 ....... Ο Βαγγέλης πάντως ήρθε Θεσσαλονίκη , συναντηθήκαμε , βγάλαμε και pictures ..... Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από babisskg 1
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, nickolas είπε ...και από την ίδια θέση και όλες οι φωτο στο χέρι. μια έχει ενδιαφέρον! ...με τον κιτ φακό στην Canon. ...και βέβαια όχι κροπ. Να είμαι ολόκληρες οι φωτο και το κάδρο ίδιο Ναι. Δωσε και εντολες τωρα! Αφου εχεις και καλο κινητο και DSLR. Γιατι παλικαρι μου δεν βγαζεις εσυ μερικες; Μην φοβασαι. Δεν δαγκώνει η μηχανη. Το κλικ που ακους δεν ειναι απασφάλιση χειροβομβιδας! Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από SeNNinhA
panoc Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 12 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Η φωτογραφία με το ζευγάρι έχει εμφανώς ανώτερη ποιότητα (στην αποκάτω ο κόκκος είναι εμφανής) και η φωτογραφία μου αρέσει. Η έκθεση στο πρόσωπο της γυναίκας, είναι σωστή, εφόσον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα να είναι τύπου hi-key και το λευκό background με το βινιετάρισμα στις άκρες δίνει μια ονειρική αίσθηση. Το πόσο δύσκολη όμως είναι η φωτογραφία πορτραίτου, φαίνεται από το γεγονός ότι παρά το ότι η προσπάθειές σου ήταν σημαντικές και προς τη σωστή κατεύθυνση, το πρόσωπο του άνδρα έχει κομμένα highlights στο αριστερό ημιπρόσωπο. Είναι πιθανό ένα πολωτικό φίλτρο να το διόρθωνε αυτό. Τhanks για τα σχολια, και εχεις απολυτο δικιο σε ολα. 4 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ναι. Δωσε και εντολες τωρα! Αφου εχεις και καλο κινητο και DSLR. Γιατι παλικαρι μου δεν βγαζεις εσυ μερικες; Μην φοβασαι. Δεν δαγκώνει η μηχανη. Το κλικ που ακους δεν ειναι απασφάλιση χειροβομβιδας! Αυτο με το κιτ φακο δε το εχω καταλαβει, ειναι σα να λες να τρεξει ενα παπι με ενα gsx αλλα μεχρι τα 80χλμ/ω για να δουμε πιο παει πιο γρηγορα 😛
babisskg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ναι. Δωσε και εντολες τωρα! Αφου εχεις και καλο κινητο και DSLR. Γιατι παλικαρι μου δεν βγαζεις εσυ μερικες; Μην φοβασαι. Δεν δαγκώνει η μηχανη. Το κλικ που ακους δεν ειναι απασφάλιση χειροβομβιδας! ........ και τα χέρια στην ανάταση ........ 😂😂😂 ........ απίστευτος και διαχρονικός Νικόλας ........ 😂😂😂 ........ τα καταφέρνει όμως μια χαρά στις μαζώξεις ......... 😂😂😂 ........ αδικευεται ......... πρέπει να ασχοληθεί με οργάνωση πάρτυ , δεξιώσεων , συναθροίσεων κλπ ......... έτσι κι' αλλιώς φωτογραφίες δεν βγάζει που δεν βγάζει ......... 😂😂😂 ......... να δείς που στο τέλος θα το πάρει σοβαρά , θα φτιάχνει δεξιώσεις και θα βάζει εμάς να βγάζουμε φωτογραφίες .......... 😂😂😂 .........
Cntrl+X Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 7 λεπτά πριν, babisskg είπε Τέτοια να ακούω , τέτοια ......... η αλήθεια είναι πως πρέπει να γυρίσω πίσω στην Πελοπόννησο κάποια στιγμή , αφού έφαγα λίγα από τα νιάτα μου εκεί , ειδικά στο κατέβασμα του παλιού Αχ ...... λαδοκαμπου , λίγο από τον πίσω δρόμο που οδηγεί από την αρχαία Ολυμπία προς Τρίπολη ........ να , αυτά μου κάνετε .......... 😂😂😂 ....... Αφιερωμένη στο Μπάμπη και στην Πελοπόνησσο! Μεθώνη, Nikkor 10-20mm f4.5-5.6. (Αλλά σαν τη Χαλκ... εεε, τη Στερεά δεν έχει! 😛 ) 5
babisskg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Αφιερωμένη στο Μπάμπη και στην Πελοπόνησσο! Μεθώνη, Nikkor 10-20mm f4.5-5.6. (Αλλά σαν τη Χαλκ... εεε, τη Στερεά δεν έχει! 😛 ) Άριστα με τόνο στην εικόνα .......... ε ρε αυτά τα κινητά με τον 10 - 20 φορεμένο επάνω με ανταπτορα ......... 😂😂😂 ........ δεν παίζονται σου λέω ........ μεγάλο ευχαριστώ για την εικόνα ......... 1 ώρα πριν, nickolas είπε ...και από την ίδια θέση και όλες οι φωτο στο χέρι. μια έχει ενδιαφέρον! ...με τον κιτ φακό στην Canon. ...και βέβαια όχι κροπ. Να είμαι ολόκληρες οι φωτο και το κάδρο ίδιο ....... απίστευτος και διαχρονικός συνάμα θα έλεγα ......... 😂😂😂 ........ κλασσική αξία ....... πως λέμε κλασσική Ιταλία , κλασσικό Βερολίνο ......... 😂😂😂 ......... ναχεις το κεφάλι σου ήσυχο ......... με τις περιηγήσεις , με πλήρη διατροφή κλπ ....... 😂😂😂 ....... 1 ώρα πριν, nickolas είπε ...και από την ίδια θέση και όλες οι φωτο στο χέρι. μια έχει ενδιαφέρον! ...με τον κιτ φακό στην Canon. ...και βέβαια όχι κροπ. Να είμαι ολόκληρες οι φωτο και το κάδρο ίδιο ........ πάντως αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό και στο λέω ξεκάθαρα .......... 😂😂😂 ........ έχεις καιρό να βάλεις βιντεοπαρουσιαση ........ 😂😂😂 ......... μας αφήνεις να ζούμε στο σκοτάδι ......... 😂😂😂 ......... μου ήρθε στέρηση δηλαδή ......... 😂😂😂 ........ έλα , βάλε κάτι καλό , ένα συγκριτικό μεταξύ Canon EOS 90D και iPhone 11 και πως αχρηστεύονται τα cross type σημεία εστίασης .......... 😂😂😂 ......... θα γίνει πάταγος ....... Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από babisskg 1
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 18 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Αφιερωμένη στο Μπάμπη και στην Πελοπόνησσο! Μεθώνη, Nikkor 10-20mm f4.5-5.6. (Αλλά σαν τη Χαλκ... εεε, τη Στερεά δεν έχει! 😛 ) Δεν εισαι σοβαρος τωρα που τολμας να ανεβαζεις τετοιες φωτο. Ο ουρανός ατονος, η θαλασσα πρασινωπη. Τα συναφεκια αχνα. Το κινητο τωρα θα σου ειχε κανει παπάδες. Βαθυς γαλαζιος ο ουρανος, θαλασσι εντονο η θαλασσα, συννεφα εντονα και πολλα στον ουρανό. Μεχρι και μια ξανθια με μπικινι θα σου ειχε βαλει στο καδρο εαν ηθελες.
babisskg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 22/11/2019 στις 5:35 ΜΜ, nickolas είπε Ανοίγω πάλι αυτό το θέμα κυρίως για να ξέρει κανείς τι μπορεί να περιμένει αν αγοράσει μια κιτ DSLR ή mirrorless σε σχέση με ένα καλό κινητό. To προηγούμενο θέμα μπορείτε να το βρείτε εδώ To πρώτο που θέλω να θίξω είναι το θέμα της οξύτητας των φακών. Υπάρχει ο μύθος ότι οι φακοί των smartphone ως μικροί και πλαστικοί δεν έχουν οξύτητα. Είναι όμως μύθος. Πάρτε για παράδειγμα την σκηνή του DPreview με μια full frame A7SII με έναν prime φακό κλειστό στο f/5.6 Απέναντι από τη λίστα επιλογών του site υπάρχει το Pixel 3 από πέρισυ και το Iphone X από πρόπερσυ. https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison?attr18=daylight&attr13_0=sony_a7sii&attr13_1=google_pixel3&attr13_2=sony_a7sii&attr13_3=apple_iphonex&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=100&attr16_1=55&attr16_2=100&attr16_3=32&attr126_1=2&normalization=full&widget=1&x=0.028954227072813223&y=0.3307253705053449 Ο κάθε ένας μπορεί να κρίνει μόνος του. Προσωπικά η Sony μου φαίνεται να βρίσκεται σε οξύτητα μεταξύ του Pixel και του Iphone. Σ' αυτό το σημείο , θεωρώ απαραίτητο να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα , τώρα αν εκτός από αναδρομή λαχταρατε και καμιά εκδρομή εγώ είμαι μέσα ......... 😂😂😂 ......... ώστε να ξέρουν οι νεότεροι που μπήκαν πρόσφατα στο νήμα πως ξεκινησαν τα πράγματα , πως συνεχίστηκαν και τι τραβήξαμε τόσο καιρό ......... 😂😂😂 ........ κανονικά έπρεπε να πάρουμε επίδομα ανθυγιεινων αλλά ας οψεται η σημερινή οικονομική κατάσταση ........... 😂😂😂 ........ και το πιο σημαντικό είναι πως καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ από τις 29/11/2019 σώοι και αβλαβείς ......... 😂😂😂 ........ ούτε εγκεφαλικά , ούτε υπέρταση , ούτε τίποτα ......... 😂😂😂 ......... και το κυριότερο ........ 😂😂😂 ......... χωρίς τη χρήση καμίας θεραπευτικής αγωγής ........ 😂😂😂 ....... να τα λέμε κι' αυτά ........ 😂😂😂 ........ Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από babisskg
RTW4ever Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 7 λεπτά πριν, babisskg είπε Σ' αυτό το σημείο , θεωρώ απαραίτητο να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα , τώρα αν εκτός από αναδρομή λαχταρατε και καμιά εκδρομή εγώ είμαι μέσα ......... 😂😂😂 ......... ώστε να ξέρουν οι νεότεροι που μπήκαν πρόσφατα στο νήμα πως ξεκινησαν τα πράγματα , πως συνεχίστηκαν και τι τραβήξαμε τόσο καιρό ......... 😂😂😂 ........ κανονικά έπρεπε να πάρουμε επίδομα ανθυγιεινων αλλά ας οψεται η σημερινή οικονομική κατάσταση ........... 😂😂😂 ........ και το πιο σημαντικό είναι πως καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ από τις 29/11/2019 σώοι και αβλαβείς ......... 😂😂😂 ........ ούτε εγκεφαλικά , ούτε υπέρταση , ούτε τίποτα ......... 😂😂😂 ......... Ποιο 2019... Το αρχικό θέμα χρονολογείται από την 25-10-2016!! https://www.insomnia.gr/forums/topic/625584-dslr-vs-smartphone-προς-την-ισότητα/
babisskg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Ποιο 2019... Το αρχικό θέμα χρονολογείται από την 25-10-2016!! https://www.insomnia.gr/forums/topic/625584-dslr-vs-smartphone-προς-την-ισότητα/ Σωστά , πάω αμέσως για τις διορθώσεις .......... 6 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Ποιο 2019... Το αρχικό θέμα χρονολογείται από την 25-10-2016!! https://www.insomnia.gr/forums/topic/625584-dslr-vs-smartphone-προς-την-ισότητα/ Ευχαριστώ για την πολύ σωστή παρέμβαση .......... από το 2016 παρακαλώ ......... 😂😂😂 ......... το νήμα πρέπει να θεωρηθεί οπωσδήποτε προστατευόμενο πλέον ....... 😂😂😂 ....... από κάποιον φορέα ....... 😂😂😂 ........ το κέντρο προστασίας της careta careta δεν ξέρω αν είναι αρμόδιο για κάτι τέτοιο ...... το Βατικανό ίσως .......... η Unesco ....... κάποιος τέλος πάντων .......... 😂😂😂 ...... α ρε Νικόλα ........ 😂😂😂 ........ παγκοσμίου φήμης , εμβέλειας και βεληνεκούς ......... 😂😂😂 ........ κάποιος να ρίξει λίγα πυροτεχνήματα ........ 😂😂😂 ......... τι κάνετε τόση ώρα ........ Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από babisskg
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εδω ειναι η αρχη του κακου: equivalences «Θέλετε να πιάσουμε τα equivalences? είναι πολύ πονεμένη ιστορία, μιας και οι περισσότεροι μπλέκονται. Αλλά το αφήνω για κουίζ και θα το ψάξω και εγώ να ποστάρω αύριο. Ποιος είναι ο ισοδύναμος φακός για APSC sensor του φακού του Pixel XL? ΔΕΝ έχει γίνει απάτη με κάποιον απλοϊκό τρόπο. Απλά πρέπει να γνωρίζουμε 2 πράγματα... πόσο φως υπήρχε στη σκηνή (αυτό μάλλον είναι ίδιο) και τί απόσταση υπήρχε από το θέμα (που μπορούμε να το βρούμε βρίσκοντας τον ισοδύναμο φακό). Ό,τι βρίσκεται πιο κοντά για το πλήρες κάδρο έχει πλεονέκτημα όντως.» — « Το Pixel XL έχει aperture 2 άρα και αδικαιολόγητο πλεονέκτημα απέναντι στην D3400 που τράβηξε τη φώτο με aperture 5,6 έτσι? ...όχι ακριβώς. Το ισοδύναμο aperture του Pixel έχει ακριβώς την ίδια αναλογία με το focal length και είναι περίπου f11. Δηλαδή η φυσική διάσταση (σε mm διαμέτρου) της ίριδας του φακού του Pixel XL, είναι ίδια με την D3400 στο f11 και ταυτόχρονα ότι στο f11 η D3400 έχει το ίδιο βάθος πεδίου με τις φώτο που τραβάει το Pixel XL. Για δοκίμασε να τραβήξεις σκοτεινή φώτο με τον φακό στο F11... ελάτε μετά να μου πείτε αν πρέπει να βάλετε μεγάλο ISO.» Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2020 από SeNNinhA 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα