Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μου ταίριαξαν τα iphone. Τα δοκίμασα με 2 διαφορετικά μοντέλα. Το 7 και το 10. Δεν είναι για εμένα το λειτουργικό τους

Σε android τι έχουμε;

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έως 300 από Ελλάδα καινούριο νομίζω πολύ καλή κάμερα έχει το redmi note 13 pro. Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα όμως. Κάτι vs που είδα σε σχέση με του poco x6 μου άρεσε πιο καλά του note 13 pro.

Μπορείς να δεις και το x6 poco pro μικρές οι διαφορές και ίσως τα χρώματα του poco μου αρέσουν καλύτερα .

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Μια μικρή ψαχτική που έκανα, λένε για Poco X6.
Εσυ λες Note 13 pro.

Μάλλον δεν την γλυτώνω την Xiaomi.
Τώρα έχω Realme 8. Τίμια κάμερα. Αλλά θέλω κάτι καλύτερο, κυρίως για βίντεο

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, highpriest είπε

Εσυ λες Note 13 pro.

Έχω το poco x6 pro αλλά δε τραβάει στα 120fps αν τα χρειάζεσαι όπως έχει το note 13 pro. Μετά σε realme 12 pro αλλά ανεβαίνει τιμή...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, highpriest είπε

Εσυ λες Note 13 pro.

Ότι φαίνεται στα specs που δίνει το GSM arena να διαθέτει αισθητήρα της Sony . 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λίστα με τα τηλέφωνα που έχουν μεγάλους αισθητήρες/φακούς (click)

Το σημαντικό νούμερο στη λίστα είναι το equivalent aperture όπου βλέπω πλησιάζουμε το f/4!

Πολλοί τύπου 1 ίντσας αισθητήρες κινητών είναι πιο τετραγωνισμένοι* και προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια από τον τυπικό 1 ίντσας αισθητήρα των φωτογραφικών.

Να πω βέβαια ότι εξακολουθούν τα Iphone να είναι κορυφή στην "γενική φωτογραφία" παρά το ότι δεν είναι σε αυτή τη λίστα.

*το ύψος του αισθητήρα είναι 9,8mm vs 13mm για Μ43 και 8,8mm για τους τυπικούς 1 ίντσας αισθητήρες των φωτογραφικών.

ΥΓ.12mm_b_best_02.jpg

οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική 😂

Δημοσ.
Στις 28/10/2024 στις 9:19 ΠΜ, nickolas είπε

Λίστα με τα τηλέφωνα που έχουν μεγάλους αισθητήρες/φακούς (click)

Το σημαντικό νούμερο στη λίστα είναι το equivalent aperture όπου βλέπω πλησιάζουμε το f/4!

Πολλοί τύπου 1 ίντσας αισθητήρες κινητών είναι πιο τετραγωνισμένοι* και προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια από τον τυπικό 1 ίντσας αισθητήρα των φωτογραφικών.

Να πω βέβαια ότι εξακολουθούν τα Iphone να είναι κορυφή στην "γενική φωτογραφία" παρά το ότι δεν είναι σε αυτή τη λίστα.

*το ύψος του αισθητήρα είναι 9,8mm vs 13mm για Μ43 και 8,8mm για τους τυπικούς 1 ίντσας αισθητήρες των φωτογραφικών.

ΥΓ.12mm_b_best_02.jpg

οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική 😂

Που ακριβώς προκύπτει ότι οι αισθητήρες 1 ίντσας που βάζουν στα κινητά είναι μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους αισθητήρες των compact μηχανών σαν τις RX100; Και γιατί έχει σημασία αυτό αφού διαχρονικά ισχυρίζεσαι ότι οι κάμερες των κινητών βγάζουν εφάμιλλες φωτογραφίες με μηχανές DSLR που έχουν τουλάχιστον aps-c μεγέθους αισθητήρες;  Και επειδή ανέφερες τα iPhone θα σου μιλήσω εγώ που έχω το 12 Pro Max. Δεν υπάρχει σύγκριση όχι με την D800 και των full frame αισθητήρα των 36 megapixel που διαθέτει, αλλά ούτε καν με τον m43 αισθητήρα των 16 megapixel που έχει η Olympus EM-5 mk2 που πήρα πρόσφατα…

Δημοσ.

Αν στην Olympus βάλεις τον 12/2 φακό πάντως θα έχεις στο περίπου ένα μοντέρνο Κινέζικο κινητό.

Εσύ θα δουλεύεις στο 24/4 ισοδύναμο και το κινητό στο 23/4.3 ισοδύναμο.

Μιλάμε για ίδιο κάδρο και βάθος πεδίου

και για να μην ξεχνιώμαστε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, nickolas είπε

Αν στην Olympus βάλεις τον 12/2 φακό πάντως θα έχεις στο περίπου ένα μοντέρνο Κινέζικο κινητό.

Εσύ θα δουλεύεις στο 24/4 ισοδύναμο και το κινητό στο 23/4.3 ισοδύναμο.

Μιλάμε για ίδιο κάδρο και βάθος πεδίου

και για να μην ξεχνιώμαστε 

Με την Olympus έβγαλα αυτή την φωτογραφία με ταχύτητα 1/3 του δευτερολέπτου, δοκίμασε να το κάνεις με οποιοδήποτε κινητό, για ποια κινέζικα κινητα μου μιλάς;

Και που θα είναι ισοδύναμα τι σημαινει αυτό; Τίποτα απολύτως, καμία ισοδυναμία δεν αλλάζει το γεγονός ότι ακόμα και ο αισθητήρας μεγέθους m43 της Olympus είναι πολύ μεγαλύτερος των λιλιπουτειων(στην πλειοψηφία) αισθητήρων των smartphone...

IQowt8f.jpeg

Επεξ/σία από greekfox1
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, greekfox1 είπε

Με την Olympus έβγαλα αυτή την φωτογραφία με ταχύτητα 1/3 του δευτερολέπτου, δοκίμασε να το κάνεις με οποιοδήποτε κινητό, για ποια κινέζικα κινητα μου μιλάς;

Και που θα είναι ισοδύναμα τι σημαινει αυτό; Τίποτα απολύτως, καμία ισοδυναμία δεν αλλάζει το γεγονός ότι ακόμα και ο αισθητήρας μεγέθους m43 της Olympus είναι πολύ μεγαλύτερος των λιλιπουτειων(στην πλειοψηφία) αισθητήρων των smartphone...

IQowt8f.jpeg

Καλά ........ τις ισοδυναμες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει δεν τις είδες ? Αυτες με το 23/4.3 ισοδύναμο ? Πάνε να τις δείς λίγο σε παρακαλώ ......... 

Βρίσκονται στην ενότητα " Ισοδυναμίες " ......... 

Μόλις βρεις την ενότητα και τις φωτογραφίες του νηματοθέτη ....... πάρε με τηλέφωνο , αν προτιμάς γράψε μου γράμμα ....... ισοδύναμο όμως , όχι ότι νάναι !

• Thanks 2
  • Haha 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, babisskg είπε

Καλά ........ τις ισοδυναμες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει δεν τις είδες ? Αυτες με το 23/4.3 ισοδύναμο ? Πάνε να τις δείς λίγο σε παρακαλώ ......... 

Βρίσκονται στην ενότητα " Ισοδυναμίες " ......... 

Μόλις βρεις την ενότητα και τις φωτογραφίες του νηματοθέτη ....... πάρε με τηλέφωνο , αν προτιμάς γράψε μου γράμμα ....... ισοδύναμο όμως , όχι ότι νάναι !

Που είναι αυτή η ενότητα, δεν την βρίσκω, μάλλον είμαι άσχετος😂😜

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, greekfox1 είπε

Που είναι αυτή η ενότητα, δεν την βρίσκω, μάλλον είμαι άσχετος😂😜

Δεν έβαλες τον 12/2 φακό ......... ο οποίος θα σου δώσει το απαραίτητο βάθος πεδίου για να φαίνεται μέσα στο κάδρο σου η συγκεκριμένη ενότητα ........ επιπλέον ...... δεν σε βοηθάει το ύψος του αισθητήρα το οποίο είναι μόλις 13.8mm ........ και δεν είναι τετραγωνισμένο όπως σε πολλά κορυφαία κινητά ......... 

• Haha 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, babisskg είπε

Δεν έβαλες τον 12/2 φακό ......... ο οποίος θα σου δώσει το απαραίτητο βάθος πεδίου για να φαίνεται μέσα στο κάδρο σου η συγκεκριμένη ενότητα ........ επιπλέον ...... δεν σε βοηθάει το ύψος του αισθητήρα το οποίο είναι μόλις 13.8mm ........ και δεν είναι τετραγωνισμένο όπως σε πολλά κορυφαία κινητά ......... 

Δεν έχω αυτό τον φακό ούτε κάποιον ισοδύναμο του, κρίμα😂

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, greekfox1 είπε

Εμ ........ στα λέμε τόσο καιρό, εσύ εκεί , το δικό σου , τι να σε κάνω , χωρίς φακό 12/2 που πας ....... τέλος πάντων , δοκίμασε με έναν 12/3 ............. 

1 ώρα πριν, greekfox1 είπε

Τώρα για να πούμε την πάσα αλήθεια , ο νηματοθέτης έχει δίκιο αφού όλη η δουλειά είναι στους φακούς .......... δεν του το λέω φυσικά , διότι θα πάρουν τα μυαλά του αέρα μετά και δεν μας σώζει τίποτε ........ εγώ που σας τα έλεγα ........ στα λόγια μου ήρθατε ........ κλπ ........ 

• Haha 1
Δημοσ.

Ακόμη δεν θέλετε να παραδεχτείτε, ότι τα κινητά είναι ισοδύναμα με τις φωτογραφικές,

όταν δεν βγάζεις φωτογραφίες ; 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...