babisskg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, DVaderLa είπε Γιατί; Η αλήθεια είναι πως στις χαμηλομεσαίες κατηγορίες δεν έχει κάτι αξιόλογο κατά τη γνώμη μου. Γιατί θέλω να κολαντρίσω τον @Dr_73 ......... 🤣🤣🤣 ........ είναι τρόπος επικοινωνίας ...... έχει ενδιαφέρουσες λύσεις στις μικρομεσαίες κατηγορίες ....... Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από babisskg
Dr_73 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, DVaderLa είπε Γι αυτό που είναι, είναι εξαιρετικά ελαφριά. Η canon R3 είναι κάπου 1020gr και μια D6 κάπου 1250gr . Με παρόμοιο όγκο . Δεν νομίζω ότι έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση , δεν θα έμπαινα σε διαδικασία καν . Ωστόσο θεωρώ ότι η canon έχει αξιολογότατες μικρότερες mirrorless όπως την Rp και την R . Όπως και η Nikon βέβαια , Z5 , Z6 (I& II) , Z7 (I& II). Άντε μπάμπη , να πάνε όλοι σε mirrorless να πάρουμε εμείς τίποτε D850 για να τους κάνουμε τη χάρη να τους απαλλάξουμε από τις ασήκωτες dslr. Να πάρουν και native φακούς για αυτές, όπως το Nikon Z 24-70 2.8S και να μας πουλήσουν 600€ τους Nikon AF-S 24-70 VR. Χάρη θα τους κάνουμε, που θα πάρουμε τα παλιά κομμάτια. Κάτι σαβούρες τύπου F5 αν τις πάρουμε 50€ θα τους κάνουμε και χάρη !!!!! 🤣 Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από Dr_73 1
Cntrl+X Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, georgerapp είπε Εγω με αυτην ειμαι , τίποτα άλλο . Τσέπη μπουφαν φουτερ η τσαντάκι . Σκοτώνει ΟΛΑ μέχρι στιγμής τα κινητά στο ιδιο κάδρο . Παω μπρος πίσω . Αν δεν μπορώ βγάζω κινητο . Με πηρε απο το χερι χρήστης εδω του insomnia όταν έγραψα τι θελω κ μου υπέδειξε αγγελία που ειχε κ αυτο τον φακό . Αντι για rx100 που ημουν ενα κλικ να πάρω . Εαν πάθει κατι θα παθω κ εγω μαζι της !!!! Έχω αποκτήσει κι εγώ μια J5 μεταχειρισμένη και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα με ενδιέφερε να βάλω κανένα φωτεινό prime πάνω, αν βρω, ίσως κανέναν 18,5mm f1.8. Ο φακός της φωτογραφίας ποιός είναι; Sorry για το offtopic.
georgerapp Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Ο φακός της φωτογραφίας ποιός είναι; Sorry για το offtopic. αυτος ειναι , απαξ κ πεσει επανω δεν ξαναμπαινει ο μαμα , σου μιλαω μπεσα , θα πηγαινεις μπροστα πισω αλλα καθε κλικ θα ειναι αλλο επιπεδο , σε ανθρωπους δε ........ , δεν εχω ιδεα τι παραστασεις εχεις , εγω ημουν κινητανθρωπος , ειναι λουκουμι ! παρε την με κλειστα ματια να χαρεις το καμερακι . βγαζει κ καλυτερο βιντεο κατεπεκταση .
Razor333 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Αυτες οι τελευταιες υπερ-high end mirrorless δεν εχουν στοχο την φορητοτητα, απλα ειναι σε ενα επιπεδο που με καθρεφτη δεν γινοταν να εχεις αυτα τα specs. Για ερασιτεχνες εχει ενα σωρο μικροτερες mirrorless και μικρους prime φακους 1.8 η 2.8 αναλογα τα mm, φακοι που φαινονται γελοιοι σε σωματα τυπου D850 κτλ. αλλα κουτι σε a7/a7ii κτλ. αντιθετα γελοιος φαινεται και εναν τεραστιος zoom πανω σε αυτες τις mirrorless, οποτε περι ορεξεως και τι θελει ο καθενας. 2
babisskg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 35 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Έχω αποκτήσει κι εγώ μια J5 μεταχειρισμένη και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα με ενδιέφερε να βάλω κανένα φωτεινό prime πάνω, αν βρω, ίσως κανέναν 18,5mm f1.8. Ο φακός της φωτογραφίας ποιός είναι; Sorry για το offtopic. Καθόλου off topic , είμαστε ήδη έτοιμοι να κλείσουμε το κομμάτι περί φορητότητας και αν είναι τελικά κατάλληλα η όχι τα φωτογραφικά σύνολα . 1
Dr_73 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παρουσίαση νέου κομψού φακού για mirrorless . Η πραγματικότητα είναι , ότι οι εταιρείες θέλουν να αλλάζουμε σώματα όσο γίνεται πιο συχνά , για να κάνουν τζίρους και να έχουν κέρδη . Τα περί φορητότητας κτλ , είναι παραμυθάκια . Όπως κάνουν και με τα κινητά. Πιστεύω σύντομα θα έχει η αγορά κινητό , που θα ξεπερνάει το φράγμα των 5000€ . Ήδη κοντεύει στα 3000€ . Μπάμπη, πότε λες θα πάρουμε μια Sony a7 στα 150€ , για να παίζουμε με τις αντίκες φακούς μας ; Πιστεύω μέχρι το καλοκαίρι ! Μέχρι τότε θα έχουν παρουσιάσει 2-3 γενιές . Για crop μπορεί να πάρω και μια X-T1 . Μέχρι 100€ βέβαια. Για να πάει η πρώτη Fuji GXF 50 (medium format) στα 300€ θα περιμένω λίγο ακόμη. Αλλά θα μας αποζημιώνει η σκέψη του πόσο την πλήρωσε ο πρώτος αγοραστής , που την πούλησε , επειδή χρειαζόταν αναβάθμιση από τα 490 σημεία εστίασης στα 4587 ή πόσα θα έχει η mk3 τέλος πάντων. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από Dr_73 2
panoc Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Ετσι ηταν η nx300 μου πανω στον 50-150S 😛 Σε φαση φορας τη μηχανη στο φακο 😛 1
babisskg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Παρουσίαση νέου κομψού φακού για mirrorless . Η πραγματικότητα είναι , ότι οι εταιρείες θέλουν να αλλάζουμε σώματα όσο γίνεται πιο συχνά , για να κάνουν τζίρους και να έχουν κέρδη . Τα περί φορητότητας κτλ , είναι παραμυθάκια . Όπως κάνουν και με τα κινητά. Πιστεύω σύντομα θα έχει η αγορά κινητό , που θα ξεπερνάει το φράγμα των 5000€ . Ήδη κοντεύει στα 3000€ . Μπάμπη, πότε λες θα πάρουμε μια Sony a7 στα 150€ , για να παίζουμε με τις αντίκες φακούς μας ; Πιστεύω μέχρι το καλοκαίρι ! Μέχρι τότε θα έχουν παρουσιάσει 2-3 γενιές . Για crop μπορεί να πάρω και μια X-T1 . Μέχρι 100€ βέβαια. Για να πάει η πρώτη Fuji GXF 50 (medium format) στα 300€ θα περιμένω λίγο ακόμη. Αλλά θα μας αποζημιώνει η σκέψη του πόσο την πλήρωσε ο πρώτος αγοραστής , που την πούλησε , επειδή χρειαζόταν αναβάθμιση από τα 490 σημεία εστίασης στα 4587 ή πόσα θα έχει η mk3 τέλος πάντων. Αμφιβάλλω αν θα έχουν επιζήσει οι a7 μέχρι τότε , μακάρι όμως να αντέξουν γιατί όχι , πάντως το mpb.com είναι φουλαρισμένο με μεταχειρισμένα σώματα DSLR αλλά και mirrorles , στα παλιά μάλιστα σώματα mirrorles , κάνουν σημαντικές εκπτώσεις κατεβαίνοντας και στα 40 ευρώ , όπου τα μεταφορικά βγαίνουν πλέον η μισή αξία του σώματος . Τελευταίες τιμές a7 σώμα στα 459 , ενώ η a7r στα 379 , για τις a5000 169 μόνον και 260 οι Canon 5D οι πρώτες . Οι εταιρείες καλά κάνουν και κάνουν την δουλειά τους , μέχρι να εμφανιστεί καμιά αμιγώς Κινεζική εταιρεία σε φωτογραφικά όπως βγήκε η Xiaomi στα τηλέφωνα . 1
DVaderLa Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Dr_73 είπε Η canon R3 είναι κάπου 1020gr και μια D6 κάπου 1250gr . Με παρόμοιο όγκο . Δεν νομίζω ότι έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση , δεν θα έμπαινα σε διαδικασία καν . Ωστόσο θεωρώ ότι η canon έχει αξιολογότατες μικρότερες mirrorless όπως την Rp και την R . Όπως και η Nikon βέβαια , Z5 , Z6 (I& II) , Z7 (I& II). Άντε μπάμπη , να πάνε όλοι σε mirrorless να πάρουμε εμείς τίποτε D850 για να τους κάνουμε τη χάρη να τους απαλλάξουμε από τις ασήκωτες dslr. Να πάρουν και native φακούς για αυτές, όπως το Nikon Z 24-70 2.8S και να μας πουλήσουν 600€ τους Nikon AF-S 24-70 VR. Χάρη θα τους κάνουμε, που θα πάρουμε τα παλιά κομμάτια. Κάτι σαβούρες τύπου F5 αν τις πάρουμε 50€ θα τους κάνουμε και χάρη !!!!! 🤣 1020 γραμμάρια η r3, 1440 η 1DX. Και η r3 είναι και καλύτερη στα πάντα. Επίσης η Sony a7c ζυγίζει περίπου 500 γραμμάρια. Αντίστοιχα η Nikon d750 ζυγίζει περίπου 850. Επίσης ο sony 35mm f1.8 ζυγίζει 230 γραμμάρια ενώ ο αντίστοιχος Nikon G 300. Μιλάμε για μείωση βάρους 29 - 35%. Δεν ισχύει παντού βέβαια, αλλά δίνεται η δυνατότητα να κάνεις το ίδιο πράμα με λιγότερο βάρος. 1
pifilos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, DVaderLa είπε 1020 γραμμάρια η r3, 1440 η 1DX. Και η r3 είναι και καλύτερη στα πάντα. Επίσης η Sony a7c ζυγίζει περίπου 500 γραμμάρια. Αντίστοιχα η Nikon d750 ζυγίζει περίπου 850. Επίσης ο sony 35mm f1.8 ζυγίζει 230 γραμμάρια ενώ ο αντίστοιχος Nikon G 300. Μιλάμε για μείωση βάρους 29 - 35%. Δεν ισχύει παντού βέβαια, αλλά δίνεται η δυνατότητα να κάνεις το ίδιο πράμα με λιγότερο βάρος. Αυτό βασικά. Ανάλογα με το τι κάνει ο καθένας στις mirrorless έχει επιλογές και σε κουμούτσες και σε μικρότερες εκδοχές ενώ στις DSLR όχι. Ειδικότερα δε για δρόμου και ταξίδια που συνήθως δεν χρειάζονται φωτεινοί φακοί ( στην πλειοψηφία, πάντα ανάλογα τι κάνει ο καθένας) έχεις πολύ ωραίες επιλογές σε όλα τα μεγέθη αισθητήρα. Αναφέρω αυτά τα 2 "είδη" γιατί είναι εκείνα με τα οποία ασχολείται ο περισσότερος κόσμος νομίζω. 2
DVaderLa Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, pifilos είπε Αυτό βασικά. Ανάλογα με το τι κάνει ο καθένας στις mirrorless έχει επιλογές και σε κουμούτσες και σε μικρότερες εκδοχές ενώ στις DSLR όχι. Ειδικότερα δε για δρόμου και ταξίδια που συνήθως δεν χρειάζονται φωτεινοί φακοί ( στην πλειοψηφία, πάντα ανάλογα τι κάνει ο καθένας) έχεις πολύ ωραίες επιλογές σε όλα τα μεγέθη αισθητήρα. Αναφέρω αυτά τα 2 "είδη" γιατί είναι εκείνα με τα οποία ασχολείται ο περισσότερος κόσμος νομίζω. Για sony υπάρχουν οι tamron 17-28 και 28-75 2.8 με αρκετά μικρό μέγεθος και βάρος. Επίσης σε m43 ο Olympus 12 - 40 f2.8 pro είναι Ο φακός για τα πάντα. Παραθέτω φωτογραφίες με τον Oly 12 40. 5
babisskg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ας δούμε και την " Ευκολία χρήσης " όπως τέθηκε από τον νηματοθέτη στο ξεκίνημα , ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε φυσικά και πάντα μέσα στα όρια μιάς DSLR σε σχέση με ένα " καλό " κινητό . Το δεχόμαστε , σωστά το έθεσε για μένα , ας δούμε λοιπόν τι θα πει " ευκολία χρήσης " και ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της . Όχι ευκολία μεταφοράς . Υπάρχει διαφορά χειρισμού μεταξύ ενός smartphone και ενός εξειδικευμένου φωτογραφικού συνόλου όπως μιάς DSLR ? Μπορεί κάποιος να κρατήσει στα χέρια του το ίδιο εύκολα και τα δύο ? Τι περιμένει σαν τελικό αποτέλεσμα ο χρήστης από την κάθε συσκευή ? Πόσες κινήσεις χρειάζονται για να έρθει σε κατάσταση έτοιμη προς λήψη φωτογραφίας , από μία θέση stand by η κάθε συσκευή αντίστοιχα ? Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από babisskg 2
babisskg Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 30/9/2021 στις 9:21 ΠΜ, babisskg είπε Μικρής εμβέλειας τέστ μεταξύ 2 συσκευών , ενός Xiaomi Redmi note 9t και μιας Nikon D610 . Το Xiaomi διαθέτει έναν κύριο φακό αγνώστου ταυτότητας , κατασκευής , αν είναι τζάμι , πλαστικό κλπ στα 26mm με f/1.8 το οποίο προφανώς είναι το μέγιστο , αλλά ποιό είναι το ελάχιστο δεν βρίσκω ενημέρωση η μήπως είναι αυτό και μέχρις εκεί . Ο αισθητήρας είναι της Samsung , μοντέλο S5KGM2 με ονομαστική ανάλυση 48mp , τύπος ISOCELL ??? και έχει μέγεθος 1/2 της ιντσας ( αν κατάλαβα καλά , όχι ότι έχει νόημα ) φοράει quadruple φίλτρο Bayer ???? , όμως οι τελικές εικόνες βγαίνουν σε μέγιστη ανάλυση 12mp , κάτι που αναφέρεται σαν downsizing από τα 48mp . Φυσικά για την αντιστοιχία των αισθητήρων από τα 24 στα 12 , θα βάλουμε σε επόμενο τεύχος την D610 να δουλέψει στα 12mp όπως επίσης θα συμπληρώσουμε με άλλη , με μικρότερο αισθητήρα και μέγιστη ανάλυση στα 12mp . Οι εικόνες πάρθηκαν σε full auto mode και στις δύο περιπτώσεις , σε jpeg μορφή αρχείου , χωρίς να γίνει κανενός είδους επέμβαση , η οποία δεν θα είχε νόημα , αλλά έτσι κι' αλλιώς και η σύγκριση είναι ως ένα βαθμό χωρίς νόημα . Ο αισθητήρας της D610 , είναι 35αρης full frame , τύπου CMOS της Sony , κι' εδώ να σταθούμε στο γεγονός πως οι αισθητήρες της είναι παντού σχεδόν , άσχετα αν τα εργοστάσια επεμβαίνουν εκ των υστέρων στην διαμόρφωση του λογισμικού που χρησιμοποιούν , με ονομαστική ανάλυση 24.7mp περίπου , ενώ σαν φακός χρησιμοποιήθηκε ένας Nikon 24 - 85 f/3.5 - 4.5 , εκείνος ο παλιός που λένε πόσο καλός είναι για τα νεφρά , το ζάχαρο κλπ . Χρησιμοποιήθηκε στο κατώτερο άκρο του , στα 28mm , ώστε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται σε γωνία θέασης με τον φακό του Xiaomi . Παρατίθενται οι εικόνες , όπου η πρώτη είναι από το Xiaomi , ένα σχετικά οικονομικό smartphone και η δεύτερη από το σύνολο της Nikon . Φυσικά μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες και με το Xiaomi με σχετικές παραχωρήσεις , εφόσον γνωρίζετε τις τεχνικές αδυναμίες και δεν είναι λίγες . Για την αποφυγή παρανοήσεων , η εικόνα με το Xiaomi τραβήχτηκε όπως ανοίγει η εφαρμογή , όπου έχουμε την πραγματική οπτική γωνία του φακού , αφού από εκεί και πέρα , έχουμε μόνον ψηφιακή εικόνα , ενώ στον αντίποδα η D610 λειτουργεί ξεκάθαρα οπτικά σε όλο το εύρος λειτουργίας της . Το εύρος ελέγχου που υπάρχει στην λήψη μιας εικόνας στην μία και την άλλη περίπτωση είναι τουλάχιστον χαοτικό , γι' αυτό και ξεκινάμε σε auto mode και θα δούμε παρακάτω τι δυνατότητες υπάρχουν αντίστοιχα . Όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα , θυμίζω μόνον πως δεν πρόκειται για σύγκριση με στόχο να αποδειχθεί η ανωτερότητα του ενός η του άλλου συνόλου , αλλά να αναδειχθούν όσα θετικά και αρνητικά υπάρχουν ανά περίπτωση πχ είναι ξεκάθαρο πως δεν θα συγκρίναμε την διαφορά φορητοτητας μεταξύ των δύο , όπου ένα smartphone κερδίζει από τα αποδυτήρια όταν μιλάμε για απλή , καθημερινή χρήση . Παραθέτω και τα exif data , τι αποφάσισε δλδ η κάθε συσκευή . Νο 1 Xiaomi Redmi note 9t 12mp jpeg 5.3mb / 4.7mm f/1.8 1/1279 ISO 59 Νο 2 Nikon D610 + Nikon 24 - 85 f/3.5 - 4.5 24.2mp jpeg 9.1mb / 31mm f/5.6 1/125 ISO 200 Σημ. Αμέσως , αμέσως η πρώτη πατάτα όπου το Xiaomi αποφάσισε να χρησιμοποιήσει 4.7mm η τουλάχιστον έτσι μας λέει , ενώ στην Nikon προφανώς μου ξέφυγε ο φακός και γύρισε στα 31mm . Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το ίδιο ακριβώς σημείο + / - μικροδιαφορές στο οριζόντιο και κάθετο επίπεδο , από την θέση των φακών στις συσκευές . Εγώ μιά φορά ήμουν καθιστός στην θέση του οδηγού στο αυτοκίνητο . Άλλη απόπειρα με το Xiaomi Redmi note 9t , όπου αυτή την φορά θα συγκριθεί με μία Lumix g2 συν τον Olympus 14 - 42 f/3.5 - 5.6 II R . Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το smartphone όπως άνοιξε η εφαρμογή δλδ εκεί που ο φακός του είναι στο πραγματικό οπτικό του πεδίο , στα 26mm ( τουλάχιστον αυτό δηλώνεται στα τεχνικά στοιχεία ) , ενώ στην Lumix χρησιμοποιήθηκε το κατώτερο άκρο του Olympus στα 14mm κι' αυτό με την σειρά του αποδίδει 28mm σύμφωνα με την αντιστοίχιση του με το crop του αισθητήρα επί 2 . Ο αισθητήρας της Lumix έχει ονομαστική ανάλυση 12mp κάτι πολύ πιο κοντινό στην ανάλυση του Xiaomi , αφού κάνει downsizing από τα 48mp στα 12 . Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε full auto mode στο smartphone , ενώ στην Lumix χρησιμοποιήθηκε το i mode σαν αντίστοιχη λειτουργία . Η σειρά των φωτογραφιών παραμένει όμοια , με πρώτο το smartphone και δεύτερη την Lumix , επισυνάπτονται από κάτω τα exif data ανά περίπτωση . Νο 1 Xiaomi Redmi note 9t 12mp jpeg 8.2 mb 4.7mm ??? f/1.8 1/195 ISO 56 Νο 2 Panasonic Lumix g2 + Olympus 14 - 42 f/3.5 - 5.6 II R 12mp jpeg 2.6 mb 14(28)mm f/3.5 1/20 ISO 800 Φυσικά και θα φανεί πολύ χρήσιμο , ένα παρόμοιο συγκριτικό με χρήση άλλου smartphone ίσως ανώτερου από το Xiaomi , διότι η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι της high end κατηγορίας . Ώστε να ξέρουμε τι να περιμένουμε . Επόμενη γύρα , θέματα εστίασης ! Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από babisskg 1
nickolas Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Τα χρώματα στο εκκλησάκι είναι ίσως υπερκορεσμενα στο κινητό και φαίνονται πιο φυσικά στην Ολυμπους αλλά βέβαια παίζει ρόλο και τι έβλεπες τότε, τι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ο ουρανός είναι καμένος και στα 2. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα