GeorgeR1_700 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, ψάχνω για έναν χαλασμένο HDD για να φτιάξω ένα DIY clock HDD. Γνωρίζετε που μπορώ να ψάξω? Το μόνο μέρος που μου έρχεται είναι να πάω στα σούπερ μάρκετ που έχουν "κάδους" για χαλασμένες συσκευές αλλά σίγουρα δεν θα με δεχτούν. Που θα μπορούσα να ψάξω μέσα στην Θεσσαλονίκη? Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2019 από GeorgeR1_700 1
nagapit Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Έχω αρκετούς χαλασμένους δίσκους και είμαι Θεσσαλονίκη.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, nagapit είπε Έχω αρκετούς χαλασμένους δίσκους και είμαι Θεσσαλονίκη. Σου στέλνω pm.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Με τον φίλο ίσως τελικά δεν βολέψει, οπότε αν κάποιος ξέρει για το που να ψάξω θα του ήμουν ευγνώμων.
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλησπέρα σας, ψάχνω για έναν χαλασμένο HDD για να φτιάξω ένα DIY clock HDD. Γνωρίζετε που μπορώ να ψάξω? Το μόνο μέρος που μου έρχεται είναι να πάω στα σούπερ μάρκετ που έχουν "κάδους" για χαλασμένες συσκευές αλλά σίγουρα δεν θα με δεχτούν. Που θα μπορούσα να ψάξω μέσα στην Θεσσαλονίκη? Σε οποιοδήποτε συνοικιακό μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικούς υπολογιστες θα έχουν χαλασμένους δίσκους.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Σε οποιοδήποτε συνοικιακό μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικούς υπολογιστες θα έχουν χαλασμένους δίσκους. Να πάω δηλαδή σε μεγάλα καταστήματα ή σε μικρά? Μου είναι πιο εύκολο σε μεγάλα (από την άποψη του ότι μου είναι πιο κοντά και βασικά είναι αυτά που ξέρω ότι πουλάνε pc) όπως plaisio, publick, Κωτσόβολο, eshop, media markt αλλά το θέμα είναι απλά το τι να τους πω για να μην με πετάξουν έξω 😋 Θα προσπαθήσω αν είναι και ότι είναι να γίνει ας γίνει, το πολύ πολύ να φάω μερικά άκυρα από τα καταστήματα. Ε και τι έγινε? 😏
GeorgeR1_700 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Ναι συμφωνώ, θα το κοιτάξω. Παρόλα αυτά αν κάποιος θέλει να πετάξει κάποιον σκληρό τότε μου λέει αν δεν κανονιστεί εν τέλη κάτι με τον φίλο στην αρχή. Καλή συνέχεια
RTW4ever Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δεν είναι τόσο απλό να σου δώσει κάποιος δίσκο, διότι υπάρχει το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων. Που ξέρει ο άλλος ότι δεν θα τον πας για ανάκτηση δεδομένων. Εγώ όσους σκληρούς μου χάλασαν, τους καταστρέφω με βαριοπούλα και μετά τους δίνω για ανακύκλωση.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, RTW4ever είπε Δεν είναι τόσο απλό να σου δώσει κάποιος δίσκο, διότι υπάρχει το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων. Που ξέρει ο άλλος ότι δεν θα τον πας για ανάκτηση δεδομένων. Εγώ όσους σκληρούς μου χάλασαν, τους καταστρέφω με βαριοπούλα και μετά τους δίνω για ανακύκλωση. Συμφωνώ αλλά αν έχει καεί υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων? Δηλαδή αν πχ πάρω έναν δίσκο που του χει καεί η πλακέτα, αν την αλάξω και τα υπόλοιπα τα κρατήσω ίδια θα μπορέσω να ανακτήσω τα δεδομένα? Δε νομίζω να γίνεται χωρίς να το έχω ψάξει βέβαια...
RTW4ever Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Φυσικά και γίνεται. Τα δεδομένα είναι στα platters, η πλακέτα δεν ενδιαφέρει. Αν τα platters είναι εντάξει, η ανάκτηση είναι πανεύκολη από επιχείρηση με κατάλληλο εξοπλισμό. Τα platters είναι οι κυκλικοί δίσκοι που βλέπεις στις φωτό, οι hdd λειτουργούν ακριβώς όπως τα παλιά πικαπ με δίσκους βινυλίου. 6 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Συμφωνώ αλλά αν έχει καεί υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων? Δηλαδή αν πχ πάρω έναν δίσκο που του χει καεί η πλακέτα, αν την αλάξω και τα υπόλοιπα τα κρατήσω ίδια θα μπορέσω να ανακτήσω τα δεδομένα? Δε νομίζω να γίνεται χωρίς να το έχω ψάξει βέβαια...
GeorgeR1_700 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, RTW4ever είπε Φυσικά και γίνεται. Τα δεδομένα είναι στα platters, η πλακέτα δεν ενδιαφέρει. Αν τα platters είναι εντάξει, η ανάκτηση είναι πανεύκολη από επιχείρηση με κατάλληλο εξοπλισμό. Τα platters είναι οι κυκλικοί δίσκοι που βλέπεις στις φωτό, οι hdd λειτουργούν ακριβώς όπως τα παλιά πικαπ με δίσκους βινυλίου. Με βάση αυτό, πρέπει να είμαι δηλαδή κάποιος που να έχει πρόσβαση σε ιδικό εξοπλισμό. Αν είναι εύκολο να έχω πρόσβαση σε αυτόν τον εξοπλισμό τότε συμφωνώ, είναι όμως έτσι? Και επίσης θα μπορούσα να πω πως είναι λίγο απίθανο να πάρω κάτι από οποιονδήποτε με σκοπό να του κλέψω προσωπικά δεδομένα εφόσον δεν θα τον έχω ψάξει προσωπικά. Όμως δεν το λέω γιατί γνωστό είναι ότι υπάρχουν διάφοροι που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους πολίτες.
RTW4ever Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Με βάση αυτό, πρέπει να είμαι δηλαδή κάποιος που να έχει πρόσβαση σε ιδικό εξοπλισμό. Αν είναι εύκολο να έχω πρόσβαση σε αυτόν τον εξοπλισμό τότε συμφωνώ, είναι όμως έτσι? Και επίσης θα μπορούσα να πω πως είναι λίγο απίθανο να πάρω κάτι από οποιονδήποτε με σκοπό να του κλέψω προσωπικά δεδομένα εφόσον δεν θα τον έχω ψάξει προσωπικά. Όμως δεν το λέω γιατί γνωστό είναι ότι υπάρχουν διάφοροι που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους πολίτες. Δεν θα έχεις εσύ τον εξοπλισμό, υπάρχουν ειδικές επιχειρήσεις λέμε. Google it. Και ναι, είναι εύκολο. Εγώ όπως είπα, δεν θα έδινα με τίποτα hdd σε άλλον.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Ιδικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν το κράτος νόμιζα ή κάτι παραπλήσιο. Τέλος πάντως, ούτως ή άλλος ήδη έχουν ανοίξει ένα θέμα στο insomnia που δείνουν χαλασμένους σκληρούς δίσκους. Ο λόγος που δεν το ανάρτησα εκεί ήταν επειδή δεν το πρόσεξα, αρχικά το θέμα το δημοσίευσα στο θέμα mpla mpla και μου το μετέφεραν εδώ (όπως έπρεπε δηλαδή). Από κει και πέρα, εγώ ένα ρολόι θέλω να φτιάξω, δεν μπορώ δυστυχώς να δείξω κάτι για να το αποδείξω αυτό, αλλά επειδή έχω ήδη έναν σκληρό που δεν μου κανει το πλαστικό σασί, θα μπορούσε αυτός που θα μου τον έδινε να αφαιρούσε δίσκο και πλακέτα και ότι άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί ριψοκίνδυνο. Ελπίζω με αυτό να σε κάλυψα φίλε μου, καταλαβαίνω αυτά που λες και συμφωνώ, αλλά όλα αυτά να τα κάνω για ένα άτομο που δεν ξέρω ο οποίος θα με έχει ήδη δει αν μου τον έδινε από κοντά, οπότε θα μπορούσε να κατευθυνθεί αν του κανα κάτι στην αστυνομία. Δεν είναι τόσο εύκολο να κάνει κανείς κάτι τέτοιο. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μπορείτε να κάνετε και κάτι τέτοιο: https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1428358-ζητώ-scrap-χαλασμένους-δίσκους/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα