Προς το περιεχόμενο

Soundbar vs Home Cinema

agnostos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι την αγορά κάποιου συστήματος ήχου για να το συνδυάσω με 55αρα 4Κ (ταινίες, netflix κλπ).

Από τη μία σκέφτομαι να πάω σε soundbar που δεν μπλέκεις με καλώδια όπως αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/16481910/Sony-HT-XF9000.html

που υποστηρίζει dolby atmos και 7.1 virtual κανάλια (2.1 πραγματικά) αλλά φοβάμαι οτι θα είναι λίγο μούφα το 7.1 και επίσης δεν θα είναι ικανοποιητικά δυνατό.

Από την άλλη σκέφτομαι να πάω σε κλασικό home cinema όπως αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/8699958/Sony-HT-RT3.html#reviews

ή αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/328224/Logitech-Speaker-System-Z906.html?keyphrase=logitech+z906

που μιλάμε για καθαρά 5.1 κανάλια, περισσότερη δύναμη, αλλά δεν ξέρω τι λένε από ποιότητα ήχου (ειδικά τα logitech τα φοβάμαι).

Να πω οτι δεν με ενδιαφέρει τόσο για μουσική (αν και κάτι θα ακούω από spotify ή online radio που και που) αλλά δεν είναι προταρχικός στόχος ο δυνατός δικάναλος ήχος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Στις 22/11/2019 στις 9:10 ΜΜ, TEOKOS είπε

Την αγόρασα στα 550 στο Black Friday, εγκαταστάθηκε προχτές και απλά θα πω ένα πράγμα. ΕΠΟΣ! Μόνη για εμένα παραφωνία, η έλλειψη ισοσταθμιστή (έχει μόνο 5 συγκεκριμένα modes ήχου). Αφήνεις τα μαρκετινίστικα ψευδο 17.1.45 κλπ κλπ και πας σε αξιοπρεπέστατο, συμμαζεμένο 5.1 με κλειστά μάτια όπως έγραψε και ο από πάνω! ΔΕΝ θα πάρεις σε καμία περίπτωση τον ήχο που θα πάρεις από ενισχυτή και 5.1 "κανονικά" ηχεία αλλά σε αυτά τα λεφτά απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός!

Πολλά τα λεφτά για ηχομπαρα, δεν ξέρω αν τα ασύρματα ηχεία έχουν κάποια καθυστέρηση στον ήχο, επίσης τι γίνεται όταν χαλάσει η μπαταρία τον πίσω ηχείων αλλάζει; εγώ έχω κανονικό home theater καιδδεν το αλλάζω,  αλλά  αντί να δώσω αυτά τα λεφτά για μπάρα θα προτιμούσα να βάλω κάτι ακόμα και να πάω σε κομμάτια επιλογές υπάρχουν για όλα τα πορτοφόλια και γούστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/11/2019 στις 9:10 ΜΜ, TEOKOS είπε

Πολυ καλη δεν λεω. Βεβαια θα ελεγα την καινουργια 5.1 χωρις αποσπωμενα sattelite. Με chromecast και airplay 2. Πρεπει να εχει και acoustic beam αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

και οι 2 καλς εχω ενα κολλημα με τα καινουργια modes...

10 ώρες πριν, NetEng είπε

η έλλειψη ισοσταθμιστή

Εχει ενα calibration μικροφωνο. Αυτη την δουλεια κανει μαθε πως λειτουργει ή ειναι αυτοματο;

Επεξ/σία από Zerg13

Στις 19/12/2019 στις 4:00 ΜΜ, chios είπε

Πολλά τα λεφτά για ηχομπαρα, δεν ξέρω αν τα ασύρματα ηχεία έχουν κάποια καθυστέρηση στον ήχο, επίσης τι γίνεται όταν χαλάσει η μπαταρία τον πίσω ηχείων αλλάζει; εγώ έχω κανονικό home theater καιδδεν το αλλάζω,  αλλά  αντί να δώσω αυτά τα λεφτά για μπάρα θα προτιμούσα να βάλω κάτι ακόμα και να πάω σε κομμάτια επιλογές υπάρχουν για όλα τα πορτοφόλια και γούστα.

Καμιά απολύτως καθυστέρηση τα πίσω. Η μπαταρία δεν νομίζω να είναι ειδικά κατασκευασμένη για τα συγκεκριμένα ηχεία και λογικά θα μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα ... Και εγώ είχα κανονικό home theater με γκουμούτσες ηχεία, καλώδια και καναλάκια να τρέχουν στους τοίχους. Καμία σχέση ο ήχος προφανώς με την ηχόμπαρα αλλά αν σκεφτείς ότι δεν βλέπεις καλώδιο πουθενά και ο όγκος είναι μηδαμινός, είναι και αυτή μια χαρά. Κανονικό home theater για εμένα πλέον μόνο σε dedicated χώρο ...

Στις 20/12/2019 στις 12:10 ΠΜ, Zerg13 είπε

Εχει ενα calibration μικροφωνο. Αυτη την δουλεια κανει μαθε πως λειτουργει ή ειναι αυτοματο;

Τι σχέση έχει το calibration με τον ισοσταθμιστή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...