Προς το περιεχόμενο

handbrake κωδικοποίηση hevc - ερωτήσεις

balt123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά έχω βρει το handbrake και το χρησιμοποιώ για να μετατρέψω παλιά βίντεο που έχω σε hevc. Μέχρι στιγμής έχω μείνει αρκετά ευχαριστημενος, αλλά θέλω να ρωτήσω μερικά πραγματακια γιατι το forum τους ειναι νεκρό..

1) υπάρχει τρόπος να εισάγω srt υπότιτλους όταν μετατρέπω πολλά video μαζί? όταν είναι ένα-ένα δεν έχω θέμα, αλλά όταν κάνω batch convert και διαλέγω ένα ένα αντικείμενο απ'την ουρά μόλις φύγω απ'το ένα και πάω στο άλλο χάνει τις ρυθμίσεις για το εισαγμένο srt.
2) υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω default υπότιτλο σε όλα τα βίντεο? (το ίδιο πρόβλημα με πάνω)
3) Έχω 5.1 ηχεία αξίζει να κάνω μετατροπή του ήχου απο E-AC3 σε DTS (HD) ή θα χαθεί ποιότητα στην πορεία? προς το παρόν το έχω ρυθμισμένο για E-AC3 (passthrough) γιατί το μετέτρεπε απ'τη μάνα του σε AAC ή AC3 και σε πολλά βίντεο νομίζω χειροτέρευε ο ήχος. το mixdown μου δίνει επιλογή να μετατρέψω τον ήχο του βίντεο απο 2.0 σε 5.1... αξίζει?
4) δεν φορτώνει τα chapters απ'το αρχικό βίντεο. αυτά μπορώ να τα φορτώσω χειροκίνητα -αν κατάλαβα καλά απο τον θείο γοογλη- αλλά δεν κατάφερα να βρω πως. Μέσα απ'το handbrake δε γίνεται να τα μεταφέρω απ'το αρχικό βίντεο στο καινούργιο? (και εννοείται θέλω να φορτώνει τα chapters από όλα τα αρχεία στην λίστα.. όχι για το καθένα ξεχωριστά)
αυτά τα λίγα... θενκς!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, balt123 said:

Παιδιά έχω βρει το handbrake και το χρησιμοποιώ για να μετατρέψω παλιά βίντεο που έχω σε hevc. Μέχρι στιγμής έχω μείνει αρκετά ευχαριστημενος, αλλά θέλω να ρωτήσω μερικά πραγματακια γιατι το forum τους ειναι νεκρό..

1) υπάρχει τρόπος να εισάγω srt υπότιτλους όταν μετατρέπω πολλά video μαζί? όταν είναι ένα-ένα δεν έχω θέμα, αλλά όταν κάνω batch convert και διαλέγω ένα ένα αντικείμενο απ'την ουρά μόλις φύγω απ'το ένα και πάω στο άλλο χάνει τις ρυθμίσεις για το εισαγμένο srt.
2) υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω default υπότιτλο σε όλα τα βίντεο? (το ίδιο πρόβλημα με πάνω)
3) Έχω 5.1 ηχεία αξίζει να κάνω μετατροπή του ήχου απο E-AC3 σε DTS (HD) ή θα χαθεί ποιότητα στην πορεία? προς το παρόν το έχω ρυθμισμένο για E-AC3 (passthrough) γιατί το μετέτρεπε απ'τη μάνα του σε AAC ή AC3 και σε πολλά βίντεο νομίζω χειροτέρευε ο ήχος. το mixdown μου δίνει επιλογή να μετατρέψω τον ήχο του βίντεο απο 2.0 σε 5.1... αξίζει?
4) δεν φορτώνει τα chapters απ'το αρχικό βίντεο. αυτά μπορώ να τα φορτώσω χειροκίνητα -αν κατάλαβα καλά απο τον θείο γοογλη- αλλά δεν κατάφερα να βρω πως. Μέσα απ'το handbrake δε γίνεται να τα μεταφέρω απ'το αρχικό βίντεο στο καινούργιο? (και εννοείται θέλω να φορτώνει τα chapters από όλα τα αρχεία στην λίστα.. όχι για το καθένα ξεχωριστά)
αυτά τα λίγα... θενκς!

1) Δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς. Βάζεις ένα αρχείο εικόνας, κάνεις τις ρυθμίσεις, κάνεις Import το srt, δίνεις destination και μετά "Add to Queue". Κάνεις τα ίδια και με τα υπόλοιπα αρχεία και στο τέλος πατάς "Start Queue". Τι εννοείς, "διαλέγω ένα ένα αντικείμενο απ'την ουρά μόλις φύγω απ'το ένα και πάω στο άλλο";

2) "Default", εννοείς να είναι οι υπότιτλοι που θα διαλέξει ο media player να παίξει ή να είναι οι ίδιοι υπότιτλοι για όλα τα βίντεο?

3) Δεν αξίζει η μετατροπή, καλό είναι να αφήνεις τον ήχο ως έχει, εφόσον τον παίζει ο media player που χρησιμοποιείς.

4) Τι είδους chapters είναι αυτά; Σε τι είδους αρχείο; Από DVD και mkv που δοκίμασα, τα φορτώνει αυτόματα. Για χειροκίνητα, πας στο tab "chapters" και κάνεις import τα chapters, από csv, tsv, xml και txt. Το πώς θα τα εξάγεις αυτά απ' τα original αρχεία δεν ξέρω. Έκανα export απ' το Handbrake για να δω το format που θέλει αλλά δεν βγάζει τους χρόνους, μόνο τα ονόματα.

1) κάνω αυτό που λες.. Μόλις πάω στο 2ο αντικείμενο της λίστας και μετά επιστρέψω στο 1ο (για επανέλεγχο) δεν έχει κρατήσει τις ρυθμίσεις για να εισάγει το αρχείο.. 
εκτός αν το κάνω λάθος.
πάω open folder διαλέγω τον φάκελο που θέλω διαλέγω τις ρυθμίσεις για γλώσσα audio υποτίτλων format (mkv hevc κλπ) και μετά πάω add to queue -> add all και πατάω start queue.

2) όταν διαλέγεις τους υπότιτλους δίπλα έχει checkbox "forced only" "burn-in" και "default" αν δεν έχω τσεκαρισμένο το default πρέπει κάθε φορά στο media player να πηγαίνω να του λέω "δείξε τους τάδε υπότιτλους" αλλιώς δεν τους εμφανίζει. όταν μετατρέπεις μόνο ενα αρχείο αυτό δεν ειναι πρόβλημα. αλλά όταν μετατρέπεις πολλά, πας το τσεκάρεις στο πρώτο αρχείο, προχωράς στο 2ο, και μόλις επιστρέψεις για έλεγχο στο 1ο είναι ξετσεκαρισμένο πάλι. (αυτό βέβαια δεν μας νοιάζει τόσο απλά είναι λιγο σπαστικό γιατί είμαι λίγο τεμπέλης :P )
3) οκ λογικό ακούγεται.

4) то αρχικό βίντεο είναι mp4 ή mkv (απλά avc αντί για hevc) το είδα το "import chapters" αλλά δν το έχω δοκιμάσει (γιατί δεν έχω chapters να εισάγω).. το mkvextract υπάρχει μια περίπτωση να μπορεί να τα κάνει extract απ'το original αρχείο αλλά δεν είμαι σίγουρος.
βέβαια κάπου είδα οτι δεν προτείνεται να τα εισάγεις πάλι  και οτι είναι καλύτερο να τα έχεις σε ξεχωριστό αρχείο και να βάλεις να τα φορτώνει ο player γιατί χάνεις ποιότητα αλλά μπορεί να μην κατάλαβα καλά.

2 hours ago, balt123 said:

1) κάνω αυτό που λες.. Μόλις πάω στο 2ο αντικείμενο της λίστας και μετά επιστρέψω στο 1ο (για επανέλεγχο) δεν έχει κρατήσει τις ρυθμίσεις για να εισάγει το αρχείο.. 
εκτός αν το κάνω λάθος.
πάω open folder διαλέγω τον φάκελο που θέλω διαλέγω τις ρυθμίσεις για γλώσσα audio υποτίτλων format (mkv hevc κλπ) και μετά πάω add to queue -> add all και πατάω start queue.

2) όταν διαλέγεις τους υπότιτλους δίπλα έχει checkbox "forced only" "burn-in" και "default" αν δεν έχω τσεκαρισμένο το default πρέπει κάθε φορά στο media player να πηγαίνω να του λέω "δείξε τους τάδε υπότιτλους" αλλιώς δεν τους εμφανίζει. όταν μετατρέπεις μόνο ενα αρχείο αυτό δεν ειναι πρόβλημα. αλλά όταν μετατρέπεις πολλά, πας το τσεκάρεις στο πρώτο αρχείο, προχωράς στο 2ο, και μόλις επιστρέψεις για έλεγχο στο 1ο είναι ξετσεκαρισμένο πάλι. (αυτό βέβαια δεν μας νοιάζει τόσο απλά είναι λιγο σπαστικό γιατί είμαι λίγο τεμπέλης :P )
3) οκ λογικό ακούγεται.

4) то αρχικό βίντεο είναι mp4 ή mkv (απλά avc αντί για hevc) το είδα το "import chapters" αλλά δν το έχω δοκιμάσει (γιατί δεν έχω chapters να εισάγω).. το mkvextract υπάρχει μια περίπτωση να μπορεί να τα κάνει extract απ'το original αρχείο αλλά δεν είμαι σίγουρος.
βέβαια κάπου είδα οτι δεν προτείνεται να τα εισάγεις πάλι  και οτι είναι καλύτερο να τα έχεις σε ξεχωριστό αρχείο και να βάλεις να τα φορτώνει ο player γιατί χάνεις ποιότητα αλλά μπορεί να μην κατάλαβα καλά.

1,2) Έχω την εντύπωση ότι αυτό το "επιστρέφω για επανέλεγχο", είναι που σε μπερδεύει. Νομίζω ότι όταν βάλεις κάτι στο Queue, το βασικό παράθυρο του Handbrake είναι έτοιμο για ένα καινούριο setup και δεν έχει πια σχέση με την εγγραφή στο Queue. Τον επανέλεγχο τον κάνεις πηγαίνοντας στο παράθυρο του Queue, που όμως δεν αναφέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, περί Default Subtitle, οπότε ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις "Edit" την εγγραφή απ' το Queue, να την ελέγξεις/διορθώσεις και να την ξαναβάλεις στο Queue.

4) Για τα chapters δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο. Το να επηρεάζεται η ποιότητα πάντως, μου φαίνεται περίεργο. 

9 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

1,2) Έχω την εντύπωση ότι αυτό το "επιστρέφω για επανέλεγχο", είναι που σε μπερδεύει. Νομίζω ότι όταν βάλεις κάτι στο Queue, το βασικό παράθυρο του Handbrake είναι έτοιμο για ένα καινούριο setup και δεν έχει πια σχέση με την εγγραφή στο Queue. Τον επανέλεγχο τον κάνεις πηγαίνοντας στο παράθυρο του Queue, που όμως δεν αναφέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, περί Default Subtitle, οπότε ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις "Edit" την εγγραφή απ' το Queue, να την ελέγξεις/διορθώσεις και να την ξαναβάλεις στο Queue.

4) Για τα chapters δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο. Το να επηρεάζεται η ποιότητα πάντως, μου φαίνεται περίεργο. 

α λες? παίζει..  θα το τεστάρω λίγο ακόμα και θα δω.. με τα encoders στο video tab και με τα filters που έχει φαντάζομαι δε χρειάζεται να παίξω έτσι? για καλύτερη ποιότητα εννοώ στην μετατροπή.

9 hours ago, balt123 said:

με τα encoders στο video tab και με τα filters που έχει φαντάζομαι δε χρειάζεται να παίξω έτσι?

Αν η ποιότητα και ο όγκος του εξαγόμενου αρχείου σε ικανοποιεί, όχι, μην αλλάξεις κάτι. Η βασική ρύθμιση που επηρεάζει την ποιότητα και τον όγκο, είναι το Bitrate. Επίσης πρόσεχε, να διατηρείς πάντα το frame rate ίδιο με το original αρχείο.

• 1 μήνα μετά...

Λοιπον έχω νέα ερώτηση..έχω μια σειρά με dolby atmos ήχο και θέλω να τη μετατρέψω σε hevc κρατώντας τον ήχο όπως είναι, αλλά το handbrake δεν μου δίνει επιλογή για dolby atmos.  να βάλω κάτι άλλο? και στο mixdown τι διαλέγω? dolby surround dolby digital , 5.1, ή το αφήνω όπως είναι?
μήπως χρειάζομαι άλλο πρόγραμμα για να κρατήσω τον ήχο όπως είναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι με Handbrake αλλά με FFmpeg:

ffmpeg -i input -c:v libx265 -crf 28 -c:a copy output.mp4

Με το νούμερο δεξιά του crf δηλώνεις ποιότητα εις βάρος του μεγέθους του τελικού βίντεο. Μικρότερο νούμερο => υψηλότερη ποιότητα. 

Επεξ/σία από https

5 ώρες πριν, balt123 είπε

Λοιπον έχω νέα ερώτηση..έχω μια σειρά με dolby atmos ήχο και θέλω να τη μετατρέψω σε hevc κρατώντας τον ήχο όπως είναι, αλλά το handbrake δεν μου δίνει επιλογή για dolby atmos.  να βάλω κάτι άλλο? και στο mixdown τι διαλέγω? dolby surround dolby digital , 5.1, ή το αφήνω όπως είναι?
μήπως χρειάζομαι άλλο πρόγραμμα για να κρατήσω τον ήχο όπως είναι?

Μα στο Audio -> Audio Tracks -> Codecs επιλεγοντας εκει "Passthru"
(ακομη και με "Auto Passthru"!) δεν σου κραταει τον ηχο οπως ειναι?
😎
Σε περιπτωση που οχι, τοτε κανεις encoding -η δες αλλο προγραμμα

🤓
https://handbrake.fr/docs/en/latest/technical/audio-codecs.html
Passthru copies the audio track from the source to the newly encoded file.
HandBrake supports passthru for a limited number of popular source formats.
These are: AC3, DTS, DTS-HD, TrueHD, MP3 or AAC (Passthru)

το είδα το passthrough αλλά επειδή δεν έχει μόνο το auto passthrough (πχ έχει AC3 passthrough) οπότε είπα μήπως είναι πιο καλό να του προσδιορίσεις τι είδος ήχου να κοπιάρει.. (αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν βγάζει τόσο νόημα)
επίσης μπορεί να λέει μλκίες ο τύπος που ανέβασε τη σειρά γιατί και το mkvextract-gui και 1-2 άλλο προγράμματα που δοκίμασα τον ήχο τον εντοπίζουν ως E-AC3. 

Δοκιμασε το! Επισης δες αν για καποιο λογο μπορει να σε βολεψει & το Vidcoder, που ειναι
στηριγμενο μεν εξολοκληρου στο Handbrake (αλλα εχει και 1-2 πραγματακια παραπανω!) 😃
https://vidcoder.net/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...