Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, κόψτε πια αυτή τη σύγκριση μεταξύ Σκρουτζομάγαζων και Αλυσίδων ειδικά στην κινητή αλλά και σε πολλά προϊόντα ροής τεχνολογίας. Εχετε αναρωτηθεί γιατί μας βγάζουν το λάδι τα Σκρουτζομάγαζα για την απαλλαγή ΦΠΑ του άρθρου 39Α και γιατί το κάνουν χωρίς διαμαρτυρία τα σοβαρά μαγαζιά και οι αλυσίδες; Μην κοιτάτε που οι μηχανές σύγκρισης τιμών (Σκρουτζ-Bestprice) αδιαφορούν για το παιγνίδι που παίζεται μέσα τους με τους φόρους. Μην πει κανείς ότι το παιγνίδι αυτό δεν μας αφορά γιατί όλοι μας ζούμε και απο το κράτος (εγώ είμαι φοιτητής σε σχολή που πληρώνει το κράτος και κάνω τουλάχιστον τα μισά γεύματά μου σε φοιτητική εστία που πάλι πληρώνει το κράτος). Οι πιο μεγάλοι στέλνετε τα παιδιά σας σε δημόσια σχολεία, κάποιοι είναι οι ίδιοι ΔΥ ή έχουν δικούς τους που είναι ΔΥ. Με λίγα λόγια αν όλοι οι μαγαζάτορες έπαιζαν το παιγνίδι των φτηνών κινητών θα ήσασταν ευχαριστημένοι;  Επιπλέον φωνάζετε για τις μικρές εκπτώσεις στο BF. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο πουλάνε οι πολυεθνικές τα αγαπημένα μας προϊόντα στα Ελληνικά μαγαζιά; Εχετε υπόψη σας ότι οι πολυεθνικές πουλάνε στον εδώ αντιπρόσωπο (ακόμη και όταν είναι η θυγατρική τους) που αυτός πρέπει να μοιράσει και στους Λιανέμπορους 15%-20% ακριβότερα αποότι πουλάνε στα μεγάλα μαγαζιά του εξωτερικού; Γνωρίζετε ότι για τα παιγνίδια (HW) οι πολυεθνικές επιτρέπουν μέγιστο κέρδος της τάξης του 8-10% συνολικά για διανομέα-λιανέμπορο; Γνωρίζετε ότι πχ. τώρα με τις προσφορες που αναφέρετε πιο πάνω οι λιανέμποροι αγόρασαν 25-30% πιο ακριβά απο ότι πουλάνε στην προσφορά, θα πρέπει να πληρώσουν φουλ τιμή στην πολυεθνική σε 30-60 ημέρες maxκαι θα περιμένουν 3-4 μήνες να τους βγάλει πιστωτικό η εταιρεία για να πάρουν τα λεφτά τους; Απο που νομίζετε θα βγουν αυτά; Εχετε δει ισολογισμούς των περισσοτέρων λιανεμπόρων και τα χάλια τους; Και αν έχει κέρδη, εχει κανείς τους ποσοστό σε κέρδη προ φόρων έστω και στο μισό ή στο 1/4 του σκρουτζ ή/και του bestprice που ζουν κατά 90% με έσοδα απο μαγαζιά που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και καταστρέφουν την οικονομία; Παιδιά σ' όλα πρέπει να υπάρχει γνώση και μέτρο για να πάμε μπροστά. Οι αλυσίδες δεν είναι οργανωμένες σωστά, παίζουν κι αυτές παιγνίδια (επιβίωσης τα λένε μεταξύ τους) αλλά δίνουν δουλειά σε χιλιάδες και δεν κάνουν όργια σε φοροδιαφυγή που κάνουν οι άλλοι με τις φοβερές τιμές στο όποιο Σκρουτζ. Δεν λέω να ψωνίζουμε απο αυτές και μόνο. Υπάρχουν και μεσαίες επιχειρήσεις σοβαρές. Αλλά μην απαιτούμε να συγκριθούν στις τιμές προσφοράς με τα λαμόγια. Και για αυτούς που λένε ψωνίζω μόνο απο εξωτερικό έχω να πω ότι και αυτό θέλει μέτρο. Ας Λάβετε υπόψη σας ότι η οικονομία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Αν πέσει η στάθμη σε ένα τότε εφαρμόζεται ο νόμος της φυσικής και πέφτει η στάθμη σ' όλα με τις ανάλογες συνέπειες. Απο την πλευρά μου κοιτάω το συμφέρον μου με την καλή έννοια, ψωνίζω σε προσφορές που με συμφέρουν αλλά λαμβάνω υπόψη μου ως έναν παράγοντα και το αν είναι απο την Ελληνική Αντιπροσωπεία. Φυσικά ΔΕΝ  ψωνίζω ποτέ (προτιμώ να μην έχω το προϊόν) απο μαγαζιά που δυσκολεύονται με το άρθρο 39Α (και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε). Αυτά απο έναν φοιτητή τεχνολογίας που έχει την τύχη να έχει συγγενή στέλεχος πολυεθνικής με γνώση της αγοράς (απο εκεί και οι πληροφορίες). Συγνώμη που έγραψα πολλά. Καλά ψώνια στον καθένα σας.

• Like 5
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί το φυλλάδιο αλλά αυτό που γίνεται κάθε χρόνο λίγες  μέρες πριν την Black Friday. 

Παράδειγμα:

Philips OLED Tv: https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/203277-philips-55oled754-55

Τιμή σήμερα: 1,999

Ξέρετε πόσο είχε για περισσότερο από έναν μήνα στο ίδιο κατάστημα? 999...

Ο Κωτσόβολος μου απάντησε όταν τους ρώτησα: "Στο site μας θα βρεις πολλές προσφορές, με τη λήξη των οποίων τα προϊόντα επανέρχονται στις αρχικές τους τιμές Μείνε συντονισμένος στις σελίδες και στο site μας, ώστε να ενημερωθείς πρώτος για τις προσφορές που θα ισχύσουν στο Black Friday."

Ποιος στοιχηματίζει για την τιμή της την επόμενη Παρασκευή?

:rolleyes:

Screenshot 2019-11-22 at 3.17.54 PM.png

• Like 6
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...