Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 15/2/2021 στις 10:09 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Τα πανιά το μεγαλο πρόβλημα το έχουν στον καθαρό δρόμο,εκεί θα φθαρούν.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά είναι λύσεις ανάγκης.Αν δεν είναι ανάγκη να μετακινηθείς κάτσε σπίτι.

Τα χαντάκια είναι γεμάτα απο τύπους που καβαλάνε το αμάξι για βόλτα.

Απολυτα σωστος

Εαν πχ κινεισαι σε δρομο και σε πιασει πυκνο χιονι οκ να σταματησεις να βαλεις πανια. Το οποια για εμενα εχουν το απειρο συγκριτικο πλεονεκτημα του βαρους

Εαν θελεις απλως να βγεις βολτα, περιμενε μεχρι να καθαρισουν τους δρομους. Ετσι κι αλλιως τα χιονια δεξια και αριστερα θα διατηρηθουν 2-3 μερες μετα την οποια χιονοπτωση, διαστημα μεσα στο οποιο σιγουρα θα καθαριστει ο δρομος

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kage είπε

Δεν έχω το χαρτί που έγραφε οδηγίες κτλ...Οι χιονοκουβερτες έχουν ημερ.νια λήξης? τις ξεπλένεις μετα από χιόνια για να μην καούν από αλάτι?Ήταν φορεμενα μια φορά για λιγο 2019 ή 2017 . 

ναι θέλουν πλύσιμο να φύγουν αλατια και χώματα.Και καλό στέγνωμα.

1 λεπτό πριν, tutuyo είπε

Απολυτα σωστος

Εαν πχ κινεισαι σε δρομο και σε πιασει πυκνο χιονι οκ να σταματησεις να βαλεις πανια. Το οποια για εμενα εχουν το απειρο συγκριτικο πλεονεκτημα του βαρους

Εαν θελεις απλως να βγεις βολτα, περιμενε μεχρι να καθαρισουν τους δρομους. Ετσι κι αλλιως τα χιονια δεξια και αριστερα θα διατηρηθουν 2-3 μερες μετα την οποια χιονοπτωση, διαστημα μεσα στο οποιο σιγουρα θα καθαριστει ο δρομος

Και ότι δεν ταλαιπωρουν το αμάξι με το κούνημα των αλυσίδων.

• Like 1
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.. θέλω να πάω το σκ προς Μέτσοβο και θέλω τη γνώμη σας. Έχω ένα slk (r172) και θέλω τη γνώμη σας για το αν είναι καλύτερα να πάρω αλυσίδες ή κουβέρτες (ειναι πισωκίνητο).. επειδή δεν έχει πολύ χώρο ίσως ειναι πιο εύκολο το να βάλω τις κουβέρτες (έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα;).. οποιοδήποτε συμβουλή δεκτή! Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εγώ έχω πάρει τις Konig XG-12 PRO... πρόκειται ένα κουτάκι μεγέθους χαρτοφύλακα, μπαίνει ακόμα και κάτω απ'το κάθισμα. Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα χώρου. Ένα laptop 15,6" σε μία τυπική τσάντα πιάνει πιο πολύ! ;) 

Τα πανιά σε μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση ΔΕΝ θα σε ξελασπώσουν (ενώ η αλυσίδα θα συνεχίσει). Επιπλέον, πρέπει με το που πατήσεις άσφαλτο να τα βγάλεις διότι σκίζονται. Όχι και ότι πιο καλό για σημεία που έχει 200μ χιόνι, 100μ καθαρό δρόμο, μετά ξανά χιόνι κ.λπ. Για 'μένα η επιλογή είναι ξεκάθαρη. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Haldol είπε

Εγώ έχω πάρει τις Konig XG-12 PRO... πρόκειται ένα κουτάκι μεγέθους χαρτοφύλακα, μπαίνει ακόμα και κάτω απ'το κάθισμα. Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα χώρου. Ένα laptop 15,6" σε μία τυπική τσάντα πιάνει πιο πολύ! ;) 

Τα πανιά σε μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση ΔΕΝ θα σε ξελασπώσουν (ενώ η αλυσίδα θα συνεχίσει). Επιπλέον, πρέπει με το που πατήσεις άσφαλτο να τα βγάλεις διότι σκίζονται. Όχι και ότι πιο καλό για σημεία που έχει 200μ χιόνι, 100μ καθαρό δρόμο, μετά ξανά χιόνι κ.λπ. Για 'μένα η επιλογή είναι ξεκάθαρη. 

Σε τι αμάξι αν επιτρέπεται; Το μόνο μου θέμα είναι ότι δε χωράει το χέρι μου για να βάλω τις αλυσίδες.. γι αυτό σκέφτομαι τις κουβέρτες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, geor92 είπε

Σε τι αμάξι αν επιτρέπεται; Το μόνο μου θέμα είναι ότι δε χωράει το χέρι μου για να βάλω τις αλυσίδες.. γι αυτό σκέφτομαι τις κουβέρτες

Σε T-ROC. Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω χώρο στο θόλο κ.λπ να τις βάλω. Στο SLK είναι πολύ πιο "σφιχτά" τα πράγματα πάνω απ' τον τροχό. Πόσα cm απόσταση έχει ο τροχός απ' τον θόλου; Έχεις μετρήσει;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Haldol είπε

Σε T-ROC. Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω χώρο στο θόλο κ.λπ να τις βάλω. Στο SLK είναι πολύ πιο "σφιχτά" τα πράγματα πάνω απ' τον τροχό. Πόσα cm απόσταση έχει ο τροχός απ' τον θόλου; Έχεις μετρήσει;

Όχι δεν έχω μετρήσει αλλά χωράει πολυυυυ οριακά το χέρι και μόνο ευθεία - δεν μπορείς να το στρίψεις 😔

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geor92 είπε

Όχι δεν έχω μετρήσει αλλά χωράει πολυυυυ οριακά το χέρι και μόνο ευθεία - δεν μπορείς να το στρίψεις 😔

Κατάλαβα. Οπότε μάλλον πας υποχρεωτικά σε κουβέρτες, με τα συν (+) και τα πλην (-) τους. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Η ευκολια των πανιων, δεν συγκρινεται με τιποτε.

Και οι αλυσιδες, δεν ειναι για τον καθενα.

Με παγωμενα χερια(και ας φορας γαντια),
να μπλεκουν αλυσιδες (και 'αυτοματες') σε αμορτισερ/εσωτερικα εξαρτηματα πισω στη ροδα στο θολο,
να εχεις γλυτωσει μεν απο το χιονι,
αλλα να κοντευεις να χαλασεις το αυτοκινητο και να μεινεις επιτοπου.

Αν δεν πιανουν τα χερια καποιου, τα πανια ειναι μονοδρομος.

Δημοσ.

Πιό εύχρηστα είναι τα πανιά αλλά επειδή κόβονται σχετικά εύκολα καλό είναι να υπάρχει και δεύτερο σετ.

Οι αλυσίδες είναι πιο ανθεκτικές αλλά και επικίνδυνες για το όχημα αν δεν τοποθετηθούν και ρυθμιστούν σωστά (αν σκεφτούμε οτι ίσως να χρειαστεί να μπουν υπό αντίξοες συνθήκες ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο δυσκολίας).

Βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν η τροχαία δέχεται τα πανιά στην περίπτωση που υπάρχει εντολή για αλυσίδες.

Δημοσ.

Για πείτε μας παιδιά.

Έκανε κανένας χρήση χιονοκουβέρτας με αυτό τον καιρο;

Αν θέλετε πείτε μάρκα και εντυπώσεις.

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tie wrap για χιόνια με 4€ τα 10. Έξυπνη ιδέα αλλά δεν ξέρω αν είναι και αξιόπιστα ή αποτελεσματικά.

images.png.43cedf3767a781510e91cf1cf007f3e6.png

Επεξ/σία από Stam53
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Peugeot208 είπε

Για πείτε μας παιδιά.

Έκανε κανένας χρήση χιονοκουβέρτας με αυτό τον καιρο;

Αν θέλετε πείτε μάρκα και εντυπώσεις.

Ευχαριστώ 

Χθες βραδυ ενας βλακας που βγηκε βολτα στις 9 το βραδυ με κουβερτες ,του διαλυθηκαν και εμεινε κατω απο το σπιτι μου.Μαζευτηκαμε 3 ατομα και μετα απο μια ωρα ,με διαφορες πατεντες καταφερε και ξεκολλλησε.

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Stam53 είπε

Tie wrap για χιόνια με 4€ τα 10. Έξυπνη ιδέα αλλά δεν ξέρω αν είναι και αξιόπιστα ή αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με όλες τις κριτικές που βλέπω εδώ, είναι απλά για πέταμα. Ούτε ένα μέτρο δεν κάνεις μέχρι να σπάσουν όλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Stam53 είπε

Ότι χειρότερο...

Μπαίνουν δύσκολα.

Δεν κάνουν ικανοποιητική δουλειά.

Σπάνε εύκολα.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...