Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 22/1/2020 στις 11:59 ΠΜ, teddy71 είπε

Προσωπικα προτεινω την υπαρξη και των 2 παραλληλα. Με το που πιασει δεκεμβρης εχω μονιμα στο πορτμπαγκαζ τις κουβερτες. Οταν ειναι να παω καποιο ταξιδι  ή αν δω οτι χειροτερευει ο καιρος κουβαλαω και τις αλυσιδεςεπιπλεον για μεγαλυτερη ασφαλεια γιατι δεν ξερεις πως θα εξελιχθει η κακοκαιρια και η χιονοπτωση καθως και στη περιπτωση που οι χιονοκουβερτες παθουν ζημια , καταστραφουν ή δεν μπορουν να με καλυψουν.

Αυτό είναι το καλύτερο. Τα πανιά είναι η γρήγορη και εύκολη λύση αλλά οι αλυσίδες θα σε βγάλουν στα δύσκολα. Το δικό μου αμάξι δεν παίρνει αλυσίδες (δεν χωράνε) έχω πάντα τα πανιά μαζί μου, αλλά όταν θα πάω κάπου που μπορεί να με πιάσει χιόνι, η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι λίγο. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτές που ταιρίαζουν στο αμάξι σου.

Θεωρώντας οτι παίρνει 7-12mm οι πιο κατάλληλες είναι 9mm;

Το manual δεν λέει κάτι συγκεκριμένο...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αγορασα πριν χρονια, αλυσιδες υφασματινες/πανιά.

Δεν χρειαστηκε ευτυχως, να τις χρησιμοποιησω στην πραξη.

Το ερωτημα μου ομως ειναι, χαζο ισως, αν περαν του χιονιου, ειναι εξισου αποτελεσματικες στο 'παγετο' που συνηθως συνοδευει το χιονι. Αν δηλαδη περνας απο περιοχη, που δεν εχει απλως 'φρεσκο' χιονι, αλλα χιονι πολλων ημερων... εκει πλεον κατω, εχει παγο. Με τις κλασικες αλυσιδες, προφανως μπαινουν μες τον παγο, και ετσι το αμαξι προχωραει. Με τις αλυσιδες/πανια ομως, πως γινεται αυτο; Ξερει κανεις;

Δημοσ.
Στις 9/2/2021 στις 7:32 ΜΜ, mindreader είπε

Αγορασα πριν χρονια, αλυσιδες υφασματινες/πανιά.

Δεν χρειαστηκε ευτυχως, να τις χρησιμοποιησω στην πραξη.

Το ερωτημα μου ομως ειναι, χαζο ισως, αν περαν του χιονιου, ειναι εξισου αποτελεσματικες στο 'παγετο' που συνηθως συνοδευει το χιονι. Αν δηλαδη περνας απο περιοχη, που δεν εχει απλως 'φρεσκο' χιονι, αλλα χιονι πολλων ημερων... εκει πλεον κατω, εχει παγο. Με τις κλασικες αλυσιδες, προφανως μπαινουν μες τον παγο, και ετσι το αμαξι προχωραει. Με τις αλυσιδες/πανια ομως, πως γινεται αυτο; Ξερει κανεις;

Δεν είναι αποτελεσματικές στον παγετό

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη μισες δουλειες με τα πανια;

Αν χρειαστει, να περασω απο μερος που εχει χιονισει αρκετα νωριτερα, και εχει διατηρηθει το χιονι, αρα εκει εχει παγετο και δεν περναω με τα πανια;

Δηλαδη τα πανια ειναι μονο για αν τυχει και αρχισει να χιονιζει οταν περνας απο καπου, οποτε ο δρομος αρχιζει και γινεται ολισθηρος, δηλαδη μονο για οταν ειναι η φαση 'αρχιζει και το στρωνει';

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βασικά σε αυτή την περίπτωση θέλεις κάτι να σπάσεις τον πάγο. Γι αυτό σου ειπανε καρφιά.

προσωπικά δεν έχω οδηγήσει ποτέ με κανονικές αλυσίδες. έχω οδηγήσει ελάχιστα με πανιά. και έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με χιονολάστιχα. Εντάξει σαν τα χιονολάστιχα δεν έχει. και διαδρομές στο εξωτερικό με πραγματικό χιόνι και όχι αυτή η σκόνη που πέφτει στην ελλάδα και φέρνουμε τον πανικό

το κακό είναι ότι στην ελλάδα δεν αξίζεις να βάλεις διότι στην ουσία θα τα χρειαστείς για 1 εβδομάδα το πολύ. εκτός αν μένεις ψηλά...

οπότε όλα έχουν να κάνουν με το που κινείσαι.

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Χιονολαστιχα οταν λες,αυτα με τα καρφια?

Υπάρχουν βαθμίδες και αυτά με τα καρφιά είναι στο τέρμα και μαλλον απαγορευονται Ελλάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Bitbit είπε

βασικά σε αυτή την περίπτωση θέλεις κάτι να σπάσεις τον πάγο. Γι αυτό σου ειπανε καρφιά.

προσωπικά δεν έχω οδηγήσει ποτέ με κανονικές αλυσίδες. έχω οδηγήσει ελάχιστα με πανιά. και έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με χιονολάστιχα. Εντάξει σαν τα χιονολάστιχα δεν έχει. και διαδρομές στο εξωτερικό με πραγματικό χιόνι και όχι αυτή η σκόνη που πέφτει στην ελλάδα και φέρνουμε τον πανικό

το κακό είναι ότι στην ελλάδα δεν αξίζεις να βάλεις διότι στην ουσία θα τα χρειαστείς για 1 εβδομάδα το πολύ. εκτός αν μένεις ψηλά...

οπότε όλα έχουν να κάνουν με το που κινείσαι.

Το ίδιο έλεγα κι εγώ με το υπογραμμισμένο. Μέχρι που μετακόμμισα λίγο πιο Βόρεια Αττική και με καινούρια θερινά στους 2-3 βαθμούς (χωρίς βροχή ούτε άλλες ειδικές συνθήκες) σε φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης δεν σταμάτησα ποτέ και βγήκα στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγω το τρακάρισμα.

Μια εβδομάδα μετά είχα βρει ζάντες και χειμερινά και από τότε πάντα αλλαγή μόλις η θερμοκρασία πέσει τους 10βαθμούς.

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Χιονολαστιχα οταν λες,αυτα με τα καρφια?

όχι με τα καρφιά. δεν έχω οδηγήσει ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε έχω δει. πιθανόν να κάνουν δουλειά στην Αλάσκα ή Φινλανδία.

Κανονικά χιονολάστιχα, τα κλασσικά

1 λεπτό πριν, filarhos είπε

Το ίδιο έλεγα κι εγώ με το υπογραμμισμένο. Μέχρι που μετακόμμισα λίγο πιο Βόρεια Αττική και με καινούρια θερινά στους 2-3 βαθμούς (χωρίς βροχή ούτε άλλες ειδικές συνθήκες) σε φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης δεν σταμάτησα ποτέ και βγήκα στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγω το τρακάρισμα.

Μια εβδομάδα μετά είχα βρει ζάντες και χειμερινά και από τότε πάντα αλλαγή μόλις η θερμοκρασία πέσει τους 10βαθμούς.

είναι μέχρι να γίνει η στραβή, όποιος καεί στο χυλό....

εγώ μένω σε περιοχή που ψάχνω χιόνι με το κιάλι όμως. εννοείται αν εδώ είχα χιόνι θα έβαζα. απορώ αυτούς που μένουν αρκετά βόρρια και παιδεύονται με τις αλυσίδες. πρέπει να είσαι μαζόχας για να το κάνεις αυτό..

άσε που πηγαίνεις σφαίρα σα να μην υπάρχει χιόνι. δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. απλά είναι το οικονομικό. εδώ πολλοί έχουν λιωμένα λάστιχα θα πάρουν και 2η τετράδα; δε παίζει

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Bitbit είπε

όχι με τα καρφιά. δεν έχω οδηγήσει ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε έχω δει. πιθανόν να κάνουν δουλειά στην Αλάσκα ή Φινλανδία.

Κανονικά χιονολάστιχα, τα κλασσικά

είναι μέχρι να γίνει η στραβή, όποιος καεί στο χυλό....

εγώ μένω σε περιοχή που ψάχνω χιόνι με το κιάλι όμως. εννοείται αν εδώ είχα χιόνι θα έβαζα. απορώ αυτούς που μένουν αρκετά βόρρια και παιδεύονται με τις αλυσίδες. πρέπει να είσαι μαζόχας για να το κάνεις αυτό..

άσε που πηγαίνεις σφαίρα σα να μην υπάρχει χιόνι. δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. απλά είναι το οικονομικό. εδώ πολλοί έχουν λιωμένα λάστιχα θα πάρουν και 2η τετράδα; δε παίζει

Δεν λεγονται χιονολαστιχα αυτα,λεγονται χειμερινα.Χιονολαστιχα λεγονται αυτα με τα καρφια τα οποια απαγορευονται σε δημοσιο δρομο.Τα χειμερινα κανουν δουλεια στο χιονι,εχουν πολυ καλη προσφυση.Σε παγο λιγα πραγματα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LouCi4er είπε

Δεν λεγονται χιονολαστιχα αυτα,λεγονται χειμερινα.Χιονολαστιχα λεγονται αυτα με τα καρφια τα οποια απαγορευονται σε δημοσιο δρομο.Τα χειμερινα κανουν δουλεια στο χιονι,εχουν πολυ καλη προσφυση.Σε παγο λιγα πραγματα.

εγώ τα λέω χιονολάστιχα τα χειμερινά. οκ λάθος. αυτά εννοούσα πάντως. όχι τα καρφιά

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Bitbit είπε

εγώ τα λέω χιονολάστιχα τα χειμερινά. οκ λάθος. αυτά εννοούσα πάντως. όχι τα καρφιά

Μου φανηκε παραξενο,γι αυτο σε ρωτησα.Παντως ειχα βαλει το 2017 χειμερινα σε ενα Yaris.Στο χιονι οπως ειπα αλλο πραγμα,ξεκιναγε λες και ειχε στεγνα κατω.Στον παγο σε ξεγελαγε,νομιζες οτι εχει προσφυση αλλα ηταν ελαχιστα καλυτερα απο απλα λαστιχα,γλιστραγε ευκολα δλδ.Την πρωτη χρονια τα φορεσα κανενα μηνα που ειχε χιονια.Την δευτερη επειδη βαρεθηκα να τα βαζω-βγαζω,τα φορουσα ολο τον χειμωνα αλλα δεν ειχε καθολου χιονι και καηκαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...