Speculoos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Στις 28/11/2019 στις 8:50 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Τα all-season είναι κυρίως καλοκαιρινά λάστιχα με ολίγη απο χειμωνιάτικο. Για χιόνι κανονικά θέλεις χιονολάστιχα κι άμα τα χρησιμοποιείς συχνά είναι η καλύτερη λύση απ'όλες. Aυτό ίσχυε για χρόνια όντως αλλά τελευταία υπάρχουν all-season που τα πάνε περίφημα και πολλές φορές είναι καλύτερα χειμερινών. Tα Continental AllSeason Contact για παράδειγμα, αφήνουν πίσω τους πολλά χειμερινά λάστιχα σε οδηγική συμπεριφορά και φρενάρισμα σε βρεγμένο και χιόνι. Εξαιρετική επιλογή για χώρες με κλίμα κεντρικής Ευρώπης, πανάκριβα όμως καθώς ως κλασικά Continental φθείρονται πολύ πιο γρήγορα από άλλα λάστιχα. Αξιόπιστο site για λάστιχα είναι το tyrereviews.co.uk για όσους θέλουν να έχουν μια γενική γνώμη. Τα χιονολάστιχα είναι λάστιχα πολύ ειδικών καταστάσεων, για το hilux στην Πίνδο, την Μοντάνα και το Ροβανιέμι. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Speculoos είπε Aυτό ίσχυε για χρόνια όντως αλλά τελευταία υπάρχουν all-season που τα πάνε περίφημα και πολλές φορές είναι καλύτερα χειμερινών. Tα Continental AllSeason Contact για παράδειγμα, αφήνουν πίσω τους πολλά χειμερινά λάστιχα σε οδηγική συμπεριφορά και φρενάρισμα σε βρεγμένο και χιόνι. Εξαιρετική επιλογή για χώρες με κλίμα κεντρικής Ευρώπης, πανάκριβα όμως καθώς ως κλασικά Continental φθείρονται πολύ πιο γρήγορα από άλλα λάστιχα. Αξιόπιστο site για λάστιχα είναι το tyrereviews.co.uk για όσους θέλουν να έχουν μια γενική γνώμη. Τα χιονολάστιχα είναι λάστιχα πολύ ειδικών καταστάσεων, για το hilux στην Πίνδο, την Μοντάνα και το Ροβανιέμι. Γενικά προτιμώνται πολύ τα χιονολάστιχα στις βόρειες χώρες, που τα κάνουν τράμπα με τα καλοκαιρινά την άνοιξη. Κι εγώ τώρα χειμωνιάτικα έχω στο αυτοκίνητο. Απο το να πάρεις ένα σετ εξαιρετικά all season, σαν αυτά που αναφέρεις, και να τα χρυσοπληρώσεις και να έχουν και γρήγορη φθορα, καλύτερα τα δύο σετ με ένα χιονολάστιχα κι ένα καλοκαιρινά. Στις 29/11/2019 στις 10:38 ΜΜ, pkdaras είπε Δεν είναι διαφημιστικά φίλε μου! Είναι η παρουσίαση των εταιρειών! Και τα σχόλια σας! Επίσης τέστ από σοβαρές εταιρείες! Επίσης σχόλια από ξένα σάιτ και διεθνή τύπο! Μόνο τα δικά σας σχόλια δεν υπάρχουν!!! Αν είσαι γνώστης κάνε εγγραφή και δώσε τα σχόλια σου να βοηθήσεις όλους εμάς που θέλουμε να επιλέξουμε τα καλύτερα ελαστικά!!!! Με κόψε ράψε απο διαφημιστικά (η παρουσίαση των εταιριών δεν είναι διαφήμιση τους;) και ξένα σχόλιο σοβαρό σάιτ δε γίνεται, ούτε βοηθάς κανέναν να καταλάβει "τι θα πει λάστιχο υψηλών επιδόσεων". Όποιος είναι τόσο ψείρας υπάρχουν βρετανικά π.χ. σάιτς που και δοκιμάζουν τα λάστιχα και ο κόσμος γράφει τα σχόλια του. Φιλικα Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από ProponitisTouKanape
pkdaras Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Γενικά προτιμώνται πολύ τα χιονολάστιχα στις βόρειες χώρες, που τα κάνουν τράμπα με τα καλοκαιρινά την άνοιξη. Κι εγώ τώρα χειμωνιάτικα έχω στο αυτοκίνητο. Απο το να πάρεις ένα σετ εξαιρετικά all season, σαν αυτά που αναφέρεις, και να τα χρυσοπληρώσεις και να έχουν και γρήγορη φθορα, καλύτερα τα δύο σετ με ένα χιονολάστιχα κι ένα καλοκαιρινά. Με κόψε ράψε απο διαφημιστικά (η παρουσίαση των εταιριών δεν είναι διαφήμιση τους;) και ξένα σχόλιο σοβαρό σάιτ δε γίνεται, ούτε βοηθάς κανέναν να καταλάβει "τι θα πει λάστιχο υψηλών επιδόσεων". Όποιος είναι τόσο ψείρας υπάρχουν βρετανικά π.χ. σάιτς που και δοκιμάζουν τα λάστιχα και ο κόσμος γράφει τα σχόλια του. Φιλικα Είναι η αρχή της βάσης. Να ξεκινήσει η ενημέρωση και ο εμπλουτισμός με περιεχόμενο! Τα δικά σας σχόλια και προτάσεις θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη σωστής ενημέρωσης! Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει το πρώτο Ελληνικό τέστ για τα καλύτερα ελαστικά. Σε κάποια από τις πίστες της Ελλάδας. Με παλαίμαχους οδηγούς και με ιδιώτες οδηγούς που θέλουν να πάρουν μέρος. Δεν μπορείς να κάνεις τεστ και να σχολιάζεις μόνος σου. Τα ξένα σάιτ υπάρχουν εδώ και χρόνια! Δεν είναι κακό να στηρίζουμε προσπάθειες που στόχο έχουν την ενημέρωση, αντίθετα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στην εξέλιξη της. 7 λεπτά πριν, pkdaras είπε Είναι η αρχή της βάσης. Να ξεκινήσει η ενημέρωση και ο εμπλουτισμός με περιεχόμενο! Τα δικά σας σχόλια και προτάσεις θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη σωστής ενημέρωσης! Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει το πρώτο Ελληνικό τέστ για τα καλύτερα ελαστικά. Σε κάποια από τις πίστες της Ελλάδας. Με παλαίμαχους οδηγούς και με ιδιώτες οδηγούς που θέλουν να πάρουν μέρος. Δεν μπορείς να κάνεις τεστ και να σχολιάζεις μόνος σου. Τα ξένα σάιτ υπάρχουν εδώ και χρόνια! Δεν είναι κακό να στηρίζουμε προσπάθειες που στόχο έχουν την ενημέρωση, αντίθετα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στην εξέλιξη της. Όσο για τα All season. NOKIAN weather proof. https://tiresrev.com/2019/11/28/nokian-weatherproof/ Το treadwear του συγκεκριμένου ελαστικού είναι 500 δύο φορές μεγαλύτερο από το continental sportContact 6! Αυτό σημαίνει ότι θα κρατήσει δυο φορές περισσότερο! Όπως επίσης έχει πολύ καλά κρατήματα και στο βρεγμένο και στο στεγνό, όπως επίσης και στο χιόνι και στο πάγο! Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από pkdaras
agnostos13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επαναφέρω το θέμα μιας που είμαι σε σκέψεις για αγορά εξοπλισμού για πάγο-χίονι. Ας εξαιρέσουμε την λύση χιονολάστιχο ή 4 εποχών που στην περίπτωση μου θα είναι απλά αλόγιστη σπατάλη και ας δούμε τις εναλλακτικές... Αλυσίδες, χιονοκοβέρτες (ή χιονόκαλτσες) ή κάτι άλλο; Από ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής οι αλυσίδες είναι καλύτερες στις πιο απαιτητικές καταστάσεις και δεν καταστέφονται γρήγορα (αλλά κοπανάνε και μπορούν να καταστρέψουν ζάντες αλουμινίου) ενώ οι χιονοκουβέρτες έχουν καλύτερη ποιότητα κύλισης και μπαινοβγαίνουν πιο εύκολα (αλλά σκίζονται αν πατήσεις καθαρό δρόμο)... Όσοι είναι έμπειροι χιονοδρόμοι (και δεν έχουν πάρει χειμερινά ελαστικά) τι έχουν να προτείνουν και τι μου διαφεύγει; ΥΓ. Να πω οτι δεν έχω κανένα 4x4 που σκοπεύω να το κάνω εκχιονιστικό. Το όχημα είναι σχετικά χαμηλό hatchback και οι απαιτήσεις είναι να μπορεί να ανεβοκατέβει σε ένα χιονοδρομικό και να περάσει δύσκολα σήμεία (όπως στη Μαλακάσα πχ πριν κανά μήνα) χωρίς πρόβλημα... Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2020 από agnostos13
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Στις 22/11/2019 στις 11:02 ΠΜ, dmpatanis είπε Το ειναι πιο απλο και καλυτερο απο τα δυο? Έχω οδηγήσει με αλυσίδες με κουβέρτες και χιονολαστιχα/4εποχων. 1.Οι κουβέρτες είναι ευκολότερες από τις αλυσίδες αλλά καταστρέφονται αμέσως με το που πατάς σε άσφαλτο χωρίς χιόνι. Πλεονέκτημα ότι έχουν σχετικά μικρό κόστος. Ίσως είναι καλή ιδέα να τις έχει κανείς στο πορτ μπαγκαζ έτσι κι αλλιώς. 2. Οι αλυσίδες μπαίνουν δυσκολότερα και χρειάζονται έναν βαθμό τεχνικής που απαιτεί προπόνηση. Σαν κράτημα στο Χίο Ι ειναι καλύτερες μόνο όταν θα έχεις πολύ χιόνι. Επιπλέον, είναι καταστροφικες για τα ελαστικά και επικίνδυνες (αν δεν τις βάλεις σωστά, πχ αν χαλαρώσουν και υπάρχει κάποιο κομμάτι αλυσίδας που θα κολλήσει σε κάποιο κινουμενο τμήμα του αυτ/του. 3. Τα χειμερινά ελαστικα είναι καλή λύση για όλη την χειμερινή περίοδο, βρέξει - χιονίσει. Προσωπικά δεν αλλάζω τις ζάντες (ξεζανταρω τα καλοκαιρινά). Περιορισμός : δε θα πας με 180km/h. 4. Τα 4 εποχών διαφημιζονται ως "εξίσου καλά" αλλά δεν είναι ισοδύναμα στο χιόνι. Έχω φορέσει συνολικά 3 εκδοχές τους (2 σε Mercedes E200, και 1 σε Honda CRV). Η δυσφορία μου αφορά το χειρότερο κράτημα το καλοκαίρι στις υψηλες ταχύτητες (όχι με το Honda.... 😋).
panostza Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, agnostos13 είπε Επαναφέρω το θέμα μιας που είμαι σε σκέψεις για αγορά εξοπλισμού για πάγο-χίονι. Ας εξαιρέσουμε την λύση χιονολάστιχο ή 4 εποχών που στην περίπτωση μου θα είναι απλά αλόγιστη σπατάλη και ας δούμε τις εναλλακτικές... Αλυσίδες, χιονοκοβέρτες (ή χιονόκαλτσες) ή κάτι άλλο; Από ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής οι αλυσίδες είναι καλύτερες στις πιο απαιτητικές καταστάσεις και δεν καταστέφονται γρήγορα (αλλά κοπανάνε και μπορούν να καταστρέψουν ζάντες αλουμινίου) ενώ οι χιονοκουβέρτες έχουν καλύτερη ποιότητα κύλισης και μπαινοβγαίνουν πιο εύκολα (αλλά σκίζονται αν πατήσεις καθαρό δρόμο)... Όσοι είναι έμπειροι χιονοδρόμοι (και δεν έχουν πάρει χειμερινά ελαστικά) τι έχουν να προτείνουν και τι μου διαφεύγει; ΥΓ. Να πω οτι δεν έχω κανένα 4x4 που σκοπεύω να το κάνω εκχιονιστικό. Το όχημα είναι σχετικά χαμηλό hatchback και οι απαιτήσεις είναι να μπορεί να ανεβοκατέβει σε ένα χιονοδρομικό και να περάσει δύσκολα σήμεία (όπως στη Μαλακάσα πχ πριν κανά μήνα) χωρίς πρόβλημα... Εάν πας οπουδήποτε μπορεί να έχει πάγο/χιόνι ή έστω παγωμένο οδόστρωμα, τα χειμερινά (χιονολάστιχα) ελαστικά είναι μονόδρομος. Δεν είναι μόνο το χιόνι, αλλά και η πρόσφυση σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπου τα καλοκαιρινά συνήθως δεν πιάνουν θερμοκρασία για να έχεις πρόσφυση της προκοπής. Μαζί με τα ελαστικά που αλλάζω εγώ, έχω μαζί χιονοκουβέρτες για αν πιάσει τρελό χιόνι/πάγο και αλυσίδες (αν και έχω να βάλω χρόνια και δεν ξέρω καν αν θα μπορέσω να τις βάλω). Γενικά είμαι λίγο overkill αλλά μετακινούμε καθημερινά δεκάδες ή/και εκατοντάδες χιλιόμετρα Βόρεια Ελλάδα οπότε μετά από μερικά παθήματα που δεν ήθελα να βάζω χειμερινά, έβαλα μυαλό. Αν είσαι Νότια Ελλάδα (για να αναφέρεις τη Μαλακάσα μάλλον είσαι) τα χειμερινά δεν είναι απαραίτητα, αλλά με καλοκαιρινά απλά μην πας πουθενά με χιόνι/πάγο. Ούτε χιονοδρομικά, ούτε Μαλακάσα όταν χιονίζει.
gasgounis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 επισης ειναι και θεμα χρηματων, ποσο λεφτα δηλ. εχεις για να χαλασεις αλλα και ποσο συχνα πιστευεις οτι θα τις χρησιμοποιεις. Αν υποθεσουμε οτι εισαι Αττικη αλλα πηγαινεις συχνα για σκι, αξιζει να επενδυσεις σε καλες αλυσιδες, που μπαινουν ευκολα. Αν για να πας στη δουλεια σου περνας απο Μαλακασα, ενα ζευγαρι κουβερτες για κατι εκτακτο ειναι αρκετο. Αν αρχισει να χιονιζει, εχεις και δικαιολογια να φυγεις πιο νωρις για το σπιτι ή να μην πατησεις καν στο γραφειο. Γνωστος μου, ψειρας με τα αυτοκινητα, εχει κουβερτες παντα στο πορτμπαγκαζ και του ειχαν φανει χρησιμες καλοκαιρι που ειχε κολλησει στην αμμο. Ακομα, οι κουβερτες ειναι πιο ευαισθητες απο τις αλυσιδες και θα πρεπει να τις βγαλεις με το που φτασεις στον προορισμο γιατι αν τις αφησεις πχ ολο το βραδυ και πας να τις βγαλεις το πρωι, θα εχουν παγωσει και δεν θα βγαινουν με τιποτα. Συν οτι θελουν πλυσιμο και προσοχη για καθαρη ασφαλτο και πετρες. Οποτε υπαρχει το ρισκο, οσο και να προσεχεις, να τις βαλεις μια φορα και να πρεπει να τις πεταξεις μετα. Ενω η αλυσιδα, αν την βαλεις καλα, θα αντεξει... Οι αλυσιδες αν ειναι καλες, δεν κανουν ζημια στις ζαντες και προφανως κοπανανε αλλα δεν θα τις βαλεις για να κανεις διαδρομη πολλων χλμ Τελος προφανως οτι πληρωσεις παιρνεις. Εγω παλαιοτερα τα ειχα σκασει χοντρα για αλυσιδες (€350 κατι σαν ερπυστριες ηταν που κουμπωνε σε μπουλονι) αλλα δεν υπολογιζα ποτε τι καιρο θα κανει και δεν φοβομουν μην αποκλειστω...Αργοτερα και στο τωρινο αυτοκινητο εδωσα λιγοτερα χρηματα (€200), πιο δυσκολο να μπει και περιμενω να τις πουλησω για να ξαναπαρω το καλο συστημα. Επειδη και εμενα ειναι χαμηλο και με 17αρα ζαντα, αλυσιδες βρισκεις αλλα οχι φθηνες Για λαστιχα δεν εχω αποψη. Αν δεν εμενα αθηνα αλλα σε επαρχιακη περιοχη με ασχημο καιρο θα το κοιτουσα σοβαρα. Συμβουλες προς τον TS: Ελεγξε αν υπαρχει περιορισμος στο αυτοκινητο σου σχετικα με τι αλυσιδες μπαινουν αλλα φοβαμαι οτι δεν θα βρεις φθηνη αλυσιδα Αν εχεις σκοπο να πας μια φορα στο χιονοδρομικο με το αισθημα, παρε κουβερτες Πριν ξεκινησεις, ελεγξε τον καιρο. Αν δωσουν ασχημη προβλεψη, ανεβαλε το και πας αλλη φορα. Δεν χαθηκε ο κοσμος 2 ώρες πριν, panostza είπε Εάν πας οπουδήποτε μπορεί να έχει πάγο/χιόνι ή έστω παγωμένο οδόστρωμα, τα χειμερινά (χιονολάστιχα) ελαστικά είναι μονόδρομος. Δεν είναι μόνο το χιόνι, αλλά και η πρόσφυση σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπου τα καλοκαιρινά συνήθως δεν πιάνουν θερμοκρασία για να έχεις πρόσφυση της προκοπής. Μαζί με τα ελαστικά που αλλάζω εγώ, έχω μαζί χιονοκουβέρτες για αν πιάσει τρελό χιόνι/πάγο και αλυσίδες (αν και έχω να βάλω χρόνια και δεν ξέρω καν αν θα μπορέσω να τις βάλω). Γενικά είμαι λίγο overkill αλλά μετακινούμε καθημερινά δεκάδες ή/και εκατοντάδες χιλιόμετρα Βόρεια Ελλάδα οπότε μετά από μερικά παθήματα που δεν ήθελα να βάζω χειμερινά, έβαλα μυαλό. Αν είσαι Νότια Ελλάδα (για να αναφέρεις τη Μαλακάσα μάλλον είσαι) τα χειμερινά δεν είναι απαραίτητα, αλλά με καλοκαιρινά απλά μην πας πουθενά με χιόνι/πάγο. Ούτε χιονοδρομικά, ούτε Μαλακάσα όταν χιονίζει. Αλλα και με θερινα ελαστικα, εφοσον δεν πλακωνεσαι σε στροφες και στα φρενα, δεν εχεις θεμα. Αλλα θελει προσοχη, αρκει να ειναι στεγνος ο δρομος.
agnostos13 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Αττική είμαι οπότε τα χιονολάστιχα είναι overkill... Πιο πολύ με ενδιαφέρει να μην αποκλειστώ κάπου τις 5 φορές (βαριά) που θα ρίξει χιόνι εδώ γύρω και αν βρεθώ σε ένα χιονοδρομικό να μπορώ να κινηθώ αν ρίξει λίγο χιόνι... Σκεφτόμουν να πάω σε χιονοκουβέρτες αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες και ασφαλείς είναι. Επίσης διαβάζω οτι δεν τις δέχεται πολλές φορές η τροχαία σαν υποκατάστατο αλυσίδας! Υπάρχουν λεπτές αλυσίδες σε normal τιμή που να είναι αξιόπιστες και να μην διαλύουν ζάντα-λάστιχο;
gasgounis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, agnostos13 είπε Υπάρχουν λεπτές αλυσίδες σε normal τιμή που να είναι αξιόπιστες και να μην διαλύουν ζάντα-λάστιχο; για μενα, οχι. Αφου λες για χαμηλο αυτοκινητο και οτι φοβασαι μην κανεις ζημια στις ζαντες, δεν μπορεις να παρεις τις αλυσιδες που κανουν 20 ή 60 ευρω. Συν οτι οι ακριβοτερες εχουν και πιο ευκολο μηχανισμο για να μπουν Οσον αφορα τα υπολοιπα που λες. που μενεις? Αν μενεις Αγιο Στεφανο παρε αλυσιδες καλες και θα βρισκεις ευκαιρια να πηγαινεις και συχνοτερα εκδρομες σε χειμερινους προορισμους. Αν μενεις σε περιοχη που δεν ριχνει χιονι, βλ. Περιστερι ή Γερακα πχ, δεν αξιζει... Αφου θα το εχεις για περιπτωση αναγκης παρε κουβερτες ισα ισα να πας σε ασφαλες σημειο. Και απλα θα μπαινεις στο ιντερνετ να συμβουλευτεις τον καιρο για το αν θα πας η οχι.
MessengerOfGood Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δες και το manual του αυτοκινήτου. Το δικό μου (Mitsubishi ASX 4x4 Diesel) λέει μέγιστο πάχος αλυσσίδας 9mm.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 15 ώρες πριν, gasgounis είπε επισης ειναι και θεμα χρηματων, ποσο λεφτα δηλ. εχεις για να χαλασεις αλλα και ποσο συχνα πιστευεις οτι θα τις χρησιμοποιεις. Αν υποθεσουμε οτι εισαι Αττικη αλλα πηγαινεις συχνα για σκι, αξιζει να επενδυσεις σε καλες αλυσιδες, που μπαινουν ευκολα. Αν για να πας στη δουλεια σου περνας απο Μαλακασα, ενα ζευγαρι κουβερτες για κατι εκτακτο ειναι αρκετο. Αν αρχισει να χιονιζει, εχεις και δικαιολογια να φυγεις πιο νωρις για το σπιτι ή να μην πατησεις καν στο γραφειο. Γνωστος μου, ψειρας με τα αυτοκινητα, εχει κουβερτες παντα στο πορτμπαγκαζ και του ειχαν φανει χρησιμες καλοκαιρι που ειχε κολλησει στην αμμο. Ακομα, οι κουβερτες ειναι πιο ευαισθητες απο τις αλυσιδες και θα πρεπει να τις βγαλεις με το που φτασεις στον προορισμο γιατι αν τις αφησεις πχ ολο το βραδυ και πας να τις βγαλεις το πρωι, θα εχουν παγωσει και δεν θα βγαινουν με τιποτα. Συν οτι θελουν πλυσιμο και προσοχη για καθαρη ασφαλτο και πετρες. Οποτε υπαρχει το ρισκο, οσο και να προσεχεις, να τις βαλεις μια φορα και να πρεπει να τις πεταξεις μετα. Ενω η αλυσιδα, αν την βαλεις καλα, θα αντεξει... Οι αλυσιδες αν ειναι καλες, δεν κανουν ζημια στις ζαντες και προφανως κοπανανε αλλα δεν θα τις βαλεις για να κανεις διαδρομη πολλων χλμ Τελος προφανως οτι πληρωσεις παιρνεις. Εγω παλαιοτερα τα ειχα σκασει χοντρα για αλυσιδες (€350 κατι σαν ερπυστριες ηταν που κουμπωνε σε μπουλονι) αλλα δεν υπολογιζα ποτε τι καιρο θα κανει και δεν φοβομουν μην αποκλειστω...Αργοτερα και στο τωρινο αυτοκινητο εδωσα λιγοτερα χρηματα (€200), πιο δυσκολο να μπει και περιμενω να τις πουλησω για να ξαναπαρω το καλο συστημα. Επειδη και εμενα ειναι χαμηλο και με 17αρα ζαντα, αλυσιδες βρισκεις αλλα οχι φθηνες Για λαστιχα δεν εχω αποψη. Αν δεν εμενα αθηνα αλλα σε επαρχιακη περιοχη με ασχημο καιρο θα το κοιτουσα σοβαρα. Συμβουλες προς τον TS: Ελεγξε αν υπαρχει περιορισμος στο αυτοκινητο σου σχετικα με τι αλυσιδες μπαινουν αλλα φοβαμαι οτι δεν θα βρεις φθηνη αλυσιδα Αν εχεις σκοπο να πας μια φορα στο χιονοδρομικο με το αισθημα, παρε κουβερτες Πριν ξεκινησεις, ελεγξε τον καιρο. Αν δωσουν ασχημη προβλεψη, ανεβαλε το και πας αλλη φορα. Δεν χαθηκε ο κοσμος Αλλα και με θερινα ελαστικα, εφοσον δεν πλακωνεσαι σε στροφες και στα φρενα, δεν εχεις θεμα. Αλλα θελει προσοχη, αρκει να ειναι στεγνος ο δρομος. Άμα φτάνεις σε αυτά τα λεφτά για αλυσίδες, γιατί να μη πάρεις ένα σετ χιονολάστιχα που είναι η καλύτερη απ' ολες τις λύσεις και δε θα έχεις καθόλου ταλαιπωρία; Ειδικά αν κάποιος πάει εκδρομές και δεν είναι μόνο για 1 φορά την 4ετία που θα χιονίσει στην Αττική. Και στη βροχή θα έχει καλύτερη συμπεριφορά σε κρύο οδόστρωμα...
imr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 52 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Άμα φτάνεις σε αυτά τα λεφτά για αλυσίδες, γιατί να μη πάρεις ένα σετ χιονολάστιχα που είναι η καλύτερη απ' ολες τις λύσεις και δε θα έχεις καθόλου ταλαιπωρία; Ειδικά αν κάποιος πάει εκδρομές και δεν είναι μόνο για 1 φορά την 4ετία που θα χιονίσει στην Αττική. Και στη βροχή θα έχει καλύτερη συμπεριφορά σε κρύο οδόστρωμα... Οταν λες χαμηλη θερμοκρασια, εννοεις τους 10 βαθμους που εχει σημερα η Αθηνα? το 90% των ελληνων οδηγων δεν χρειαζετε χειμερινα! Οσοι χρειαζονται το ξερουν ηδη Για τους υπολοιπους που θελουν να εχουν καβατζα για 1 στο τοσο που θα χρειαστει θα προτεινα κουβερτες. Δεν εχουν τοσο διαοφορα στη τιμη και ειναι πολυ πιο ευκολες/βολικες 1
gasgounis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Άμα φτάνεις σε αυτά τα λεφτά για αλυσίδες, γιατί να μη πάρεις ένα σετ χιονολάστιχα που είναι η καλύτερη απ' ολες τις λύσεις και δε θα έχεις καθόλου ταλαιπωρία; Ειδικά αν κάποιος πάει εκδρομές και δεν είναι μόνο για 1 φορά την 4ετία που θα χιονίσει στην Αττική. Και στη βροχή θα έχει καλύτερη συμπεριφορά σε κρύο οδόστρωμα... ο λογος ειναι οτι τα ελαστικα αυτα ειναι παραπανω απο 30% απο την ηδη ακριβη λυση των ακριβων ελαστικων και θα πρεπει καθε 4 το πολυ χρονια να το αλλαζεις. Και μιλαμε για ελαστικα που για καποιον που μενει πχ Αθηνα στην καθημερινοτητα θα φανουν χρησιμα πολυ λιγες μερες.Γιατι τα ελαστικα αυτα αποδιδουν καλυτερα σε χαμηλες θερμοκρασιες που πιανει σπανια η Αθηνα. Οποτε ειναι λυση, και μαλιστα πολυ καλη, για καποιον που μενει σε υψομετρο, ή στην βορεια Ελλαδα. Με τιποτα για Αττικη και παραπλησιες περιοχες 2 ώρες πριν, imr είπε Οταν λες χαμηλη θερμοκρασια, εννοεις τους 10 βαθμους που εχει σημερα η Αθηνα? το 90% των ελληνων οδηγων δεν χρειαζετε χειμερινα! Οσοι χρειαζονται το ξερουν ηδη Συμφωνω απολυτα και στα 2 σημεια. Συν οτι πιο επικυνδυνο ειναι ενα χειμερινο στους 15 βαθμους παρα ενα θερινο στους 0 βαθμους. Αρα το σημαντικο ειναι που μενει καποιος, ποσο συχνα θα του χρειαστουν και τι οικονομικες δυνατοτητες εχει. Για μενα ομως συνηθως δεν υπαρχουν μεσες λυσεις... Δηλαδη, η παιρνες ενα καλο ζευγαρι (η χειμερινα ελαστικα, οτι προτιμαει ο καθενας) ή αλλιως μεινε σπιτι και κανεις εκδρομη οταν λιωσουν τα χιονια. Και απλα εχε ενα ζευγαρι κουβερτες για κατι εκτακτο
teddy71 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Προσωπικα προτεινω την υπαρξη και των 2 παραλληλα. Με το που πιασει δεκεμβρης εχω μονιμα στο πορτμπαγκαζ τις κουβερτες. Οταν ειναι να παω καποιο ταξιδι ή αν δω οτι χειροτερευει ο καιρος κουβαλαω και τις αλυσιδεςεπιπλεον για μεγαλυτερη ασφαλεια γιατι δεν ξερεις πως θα εξελιχθει η κακοκαιρια και η χιονοπτωση καθως και στη περιπτωση που οι χιονοκουβερτες παθουν ζημια , καταστραφουν ή δεν μπορουν να με καλυψουν. Εννλλακτικα πας σε καπιοιο all weather ελαστικο οπως το crossclimate το οποιο κλινει περισσοιτερο προς θερινο σε σχεση με αντιστοιχα αλλα, αλλά φυσικα κουβαλοντας μαζι σου και ενα σετ χιονοκουβερτες ή αλυσιδες για παν ενδεχομενο. Οχι σαν το ανεκδιηγητους οδηγους που αποκληστικαν στην Ε.Ο πριν ενα μηνα και τους εφταιγαν οι παντες και τα παντα εκτος απο τον κουφιοκεφαλισμο τους που βγηκαν για ταξιδι χωρις αλυσιδες ή χιονοκουβερτες. Και πιο ανεκδιηγητος ο υπουργος που προτεινε να γινει υποχρεωτικη η χρηση χειμερινων ελαστικων.
agnostos13 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Οι παχύτερες αλυσίδες ή οι λεπτότερες θεωρούνται πιο καλές;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα