Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με γραμματοσειρές στα xp

kallair

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα να αντικαταστίσω κάποιες γραμματοσειρές με κάποιες άλλες αλλά μου έβγαινε ένα μήνυμα ότι η γραμματοσειρά έχει ήδη εγκατασταθεί και ότι για να εγκαταστήσω μια νέα έκδοση της, θα πρέπει να καταργήσω πρώτα την παλιά. Μη ξέροντας πως καταργείς μια γραμματοσειρά και επειδή δεν έβρισκα κάποιο τρόπο, την έσβησα. Έλα που η γραμματοσειρά αυτή ήταν η ARIAL και τώρα σε διαφορα σημεία αντι για γράμματα παίρνω τετραγωνάκια(το έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα στο κουτί που ανοίγει μόλις πατήσεις σβήσιμο για να κλείσεις, επανεκκινήσεις ή βάλεις σε αναμονή το pc και στο library του musicmatch) !

Δοκίμασα να την αντιγράψω στον ίδιο φάκελο αλλά μου βγάζει το ίδιο μήνυμα. Τι να κάνω;

Δημοσ.

Στα XP απλά την σβήνεις, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Μήπως όμως δεν έσβησες και τις αντίστοιχες πλάγιες, έντονες κτλ? (ARIALBD.TTF, ARIALI.TTF)? Πήγαινε Πίνακας ελέγχου -> Γραμματοσειρές, Προβολή -> Απόκρυψη διαφοροποιήσεων και αν βλέπεις την Arial ξανασβήστην. Μετά Αρχείο -> Εγκατάσταση νέας γραμματοσειράς ή κάνε απλά copy.

Δημοσ.

Εναλλακτικά, πήγαινε στο C:\Windows\Fonts και σβήσε ότι δεν θές.

Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα, και τόσο πιο γρήγορα θα φορτώνουν τα Windows και πολλά άλλα προγράμματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην σβήσεις font που χρησιμοποιούν τα Windows. Για να σιγουρευτείς, κάνε δεξί κλι στο Desktop-->properties-->apperarance-->advanced και σιγουρέψου ότι για κανένα item στην λίστα δεν χρησιμοποιείται το font που θα σβήσεις.

Δημοσ.
Μετά Αρχείο -> Εγκατάσταση νέας γραμματοσειράς ή κάνε απλά copy.

ΟΧΙ copy, install new font όπως προανεφέρθηκε.

Οι γραμματοσειρές πρέπει να δηλωθούν κανονικά registry. Με cp μπορεί να δουλεύουν σε word, powerpoint, αλλά σε σχεδιαστικά proggies όχι.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...