Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ο ανιψιός μου σήμερα έσβησε ολοκληρωτικά 155 GB από τον υπολογιστή του λογικά όλα τα προγράμματα μέχρι που έχουν σβηστεί και οι μηχανές αναζήτησης του internet

ποιο πρόγραμμα μου συστήνετε για να ανακτήσω τα ολοκληρωτικά διαγραμμένα προγράμματα και αρχεία;

Επεξ/σία από kyriakh
Δημοσ.

Δοκίμασε για αρχή με το δωρεάν recuva και βλέπουμε. Υπ' όψιν, αν ο δίσκος είναι συστήματος με λειτουργικό, πρέπει επειγόντως να σταματήσεις να τον χρησιμοποιείς γιατί κάθε ώρα μειώνονται οι πιθανότητες να βγάλεις ολοκληρωμένα και σωστά τα αρχεία. Οπότε ή θα κατεβάσεις το hirens boot cd, να μπουτάρεις σε live xp και να ελέγξεις από εκεί τον δίσκο ή να το ξεκουμπώσεις και και να τον συνδέσεις δεύτερο σε άλλο υπολογιστή ή με κάποια θήκη usb (περίπου 10€) να τον κάνεις εξωτερικό usb. Μετά, θα πρέπει να έχεις τόσο ελεύθερο χώρο σε άλλον δίσκο όσο και τα δεδομένα που θέλεις να ανακτήσεις (ή και παραπάνω, εννοείται). Αυτό γίνεται γιατί ανάκτηση στον ίδιο δίσκο δεν είναι εφικτή από κανένα πρόγραμμα. Τέλος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρεις μεν αρκετά από τα αρχεία, αλλά μπορεί να τα πάρεις χύμα και τσουβαλάτα, δηλαδή χωρίς φακέλους, εξαρτάται πόση ζημιά έχει γίνει μέχρι τώρα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο υπολογιστής από τότε

Καλησπέρα micos σε ευχαριστώ!!

Αλλά θέλω να μου τα λες 1-1 γιατί δεν κατάλαβα και πολλά.

Για αρχή κατεβάζω το recuva στον υπολογιστή που έχει το πρόβλημα; Δεν έχει εκεί πέρα explorer..

Επεξ/σία από kyriakh
Δημοσ.

ΌΧΙ! Δεν χρησιμοποιείς καθόλου αυτόν τον υπολογιστή. Το πρόγραμμα θα το κατεβάσεις και θα το εγκαταστήσεις σε άλλον υπολογιστή.

• Thanks 1
Δημοσ.

Κατέβασα και το recuva και το hiren.

1)Τώρα το hiren να το περάσω σε cd σε μορφή ISO;

2) και αν ναι να το βάλω στον υπολογιστή που έχει χάσει τα αρχεία;

Δημοσ.

Καλύτερο είναι να τον βάλεις σε εξωτερική θήκη ή σε άλλο υπολογιστή και να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές (πέρα από τις δωρεάν)

1) GetDataBack

2) Active File Recovery

Επίσης καλό θα είναι ο δεύτερος υπολογιστής να έχει έχει ελεύθερο μεγάλο χώρο αποθήκευσης - τουλάχιστον τον 2πλάσιο. Με τις παραπάνω εφαρμογές ανάλογα με το αν ο μικρός σου διέγραψε τα αρχεία ή διαμόρφωσε τον δίσκο κτλ, θα χρησιμοποιήσεις περισσότερες από μία μεθόδους ανάκτησης από τα μενού τους, και γιαυτό τον λόγο θα είναι καλό να έχεις τον παραπάνω διαθέσιμο ελεύθερο χώρο.

Τέλος, μετά από κάθε ανάκτηση θα πρέπει να ελέγξεις τα αρχεία αν είναι όντος πλήρως ανακτημένα και επεξεργάσιμα ή όχι

Δημοσ.
Στις 22/11/2019 στις 3:29 ΜΜ, micos000 είπε

Ναι και στα δύο. Θα μπουτάρεις από το hirens και επιλέξεις live xp

Καλημέρα, το Hiren το πέρασα σε usb σε μορφή iso, γιατί το "κατεστραμένο" laptop δεν παίρνει dvd.

Μπαίνω στο bios και βγάζει 2 επιλογές :

1)        windows.........

και 

2)        UEFI ...............

Επέλεξα το win αλλά με έβαλε στο κανονικό περιβάλλον του υπολογιστή

Επέλεξα το UEFI και μου έβγαλε την παρακάτω καρτέλα που δε ξέρω τι να κάνω

γιαν.PNG

υπαρχει εξωτερικό dvd reader βέβαια αλλά δε ξέρω αν το έχω ίσως τόχω δανείσει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν πατησεις f8 σου δειχνει το boot menu και εκει πρεπει να δηλωσεις το usb με το hirens πρωτο.......... για να μπορεσει να μπουταρει απο εκει.

Καταρχην δεν ειπες αν ο δισκος ειναι ssd και συζηταμε τσαμπα τοση ωρα ή hdd. Aν ειναι ssd δε σωζεται η κατασταση.

Επεξ/σία από 2MikronS
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 2MikronS είπε

αν πατησεις f8 σου δειχνει το boot menu και εκει πρεπει να δηλωσεις το usb με το hirens πρωτο.......... για να μπορεσει να μπουταρει απο εκει.

Καταρχην δεν ειπες αν ο δισκος ειναι ssd και συζηταμε τσαμπα τοση ωρα ή hdd. Aν ειναι ssd δε σωζεται η κατασταση.

sandisc sd9sb... κλπ : λέει

Άρα είναι ssd?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Μόνο έτσι θα μάθει το ανηψακι να μην κάνει σαχλαμάρες.

το καλό σαυτη την ιστορία είναι ότι έχει τρέλα με τους υπολογιστες και ψαχνεται, αλλα κάνει και σαχλαμάρες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...