ardi21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε φιλε μου συγγνωμη κιολας. 2 εβδομαδες εχει πιασει δουλεια και δεν εχει παει τις 4 μερες. 2 μερες που ηταν αρρωστη και χτυπησε το ποδι της και αλλες δυο επειδη της ειπε να παραιτηθει... Ας πηγαινε να υπογραψει την παραιτηση της κατευθειαν και τελος, αφου τα πραγματα στραβωσαν απο την αρχη. Μπορει να της ετυχαν μαζεμενα της κοπελας και σε καμια περιπτωση δεν επικροτω τις φωνες και την αγενεια απο τον υπευθυνο. Οταν ομως ξεκινας ετσι, ο αλλος τι να σκεφτει? Ειναι ποτε δυνατον να σε κρατησει στην δουλεια και να μην νευριασει? Μην ξεχνας οτι και αυτος απο πανω του εχει αλλους. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2019 από ardi21 8
DTsuras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε Απ οτι καταλαβα απο την ολη ιστορια, ο εργοδοτης σπαστηκε επειδη η φιλη σου ελειπε τετραημερο για λογους υγειας και την εχωσε στη δουλεια για να εκδικηθει μετα απο αυτο. Η φιλη σου δεν το αντεξε και προεκυψε το διλλημα παραιτησης ή απολυσης. Μετα η φιλη σου ελειπε 2 μερες χωρις λογο (αφου δεν προσκομισε καποιο δικαιολογητικο απο γιατρο) και δεν ηθελε να υπογραψει παραιτηση. Οποτε τωρα την απολυουν. Παντως ανεξαρτητα απο το οικονομικο, καλο θα ηταν να φυγει απο κει μεσα, γιατι απο αυτα που περιεγραψες δεν ειναι και το ιδανικοτερο εργασιακο περιβαλλον... Δυο μέρες έλειψε λόγο υγείας. Η 3ή (Τετάρτη) και 4η(Πέμπτη) μέρα (χθες και σήμερα δηλαδη) ελλειψε επειδή την είπε (την Τρίτη)να παρατηθεί. Ναι, δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί μου είπε.Θα φύγει μια ώρα νωρίτερα από την σχολή για να πάει να υπογράψει παρετηση. 8 λεπτά πριν, ardi21 είπε Ρε φιλε μου συγγνωμη κιολας. 2 εβδομαδες εχει πιασει δουλεια και δεν εχει παει τις 4 μερες. 2 μερες που ηταν αρρωστη και χτυπησε το ποδι της και αλλες δυο επειδη της ειπε να παραιτηθει... Ας πηγαινε να υπογραψει την απολυση της κατευθειαν και τελος. Μπορει να της ετυχαν μαζεμενα της κοπελας και σε καμια περιπτωση δεν επικροτω τις φωνες και την αγενεια απο τον υπευθυνο. Οταν ομως ξεκινας ετσι, ο αλλος τι να σκεφτει? Ειναι ποτε δυνατον να σε κρατησει στην δουλεια και να μην νευριασει? Μην ξεχνας οτι και αυτος απο πανω του εχει αλλους. Δυο μέρες έλλειψε. Μια μέρα λόγο αδιαθεσίας και μια μέρα για το πόδι της
vamvakoolas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 εγω παντως θεωρω οτι χρειαστηκαν 13 ποστς και 1 ωρα για να καταλαβουμε απο sexymwro7 τι ακριβως εγινε... 3
sexymwro7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Τελοσπαντων, περαστικα στη φιλη σου και σιγουρα σε καλο θα της βγει. Δε δουλευε πολυ καιρο ωστε να πεις υπαρχει κινδυνος να χασει ΤΑ λεφτα, αλλα θα φυγει απο ενα τοξικο περιβαλλον μια ωρα αρχιτερα οπως ειπες και συ! 2
mary Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, DTsuras είπε Δυο μέρες έλειψε λόγο υγείας. Η 3ή (Τετάρτη) και 4η(Πέμπτη) μέρα (χθες και σήμερα δηλαδη) ελλειψε επειδή την είπε (την Τρίτη)να παρατηθεί. Ναι, δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί μου είπε.Θα φύγει μια ώρα νωρίτερα από την σχολή για να πάει να υπογράψει παρετηση. Δυο μέρες έλλειψε. Μια μέρα λόγο αδιαθεσίας και μια μέρα για το πόδι της 4 μέρες έλειψε από τις 10 που συνολικά δούλεψε. Ε δεν τις λες και λίγες. Τεσπα υποθέτω ότι είναι 18-20 χρόνων και αντέδρασε έτσι και δεν πήγε τις άλλες 2 αλλά καλό θα είναι η φίλη σου να ξέρει ότι δεν είναι σχολή, οπότε θέλω πάω, και ότι για να λείπει ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ θέλει χαρτί γιατρού. Δεν πήγε σε γιατρό να της δώσει μια μικρή αναρρωτική; 2 1
ardi21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, DTsuras είπε Δυο μέρες έλλειψε. Μια μέρα λόγο αδιαθεσίας και μια μέρα για το πόδι της Δεν ελλειψε 2, ελλειψε 4. Οι δυο μερες που δεν πηγε επειδη της ειπε να παραιτηθει ηταν κανονικα εργαζομενη. Με λιγα λογια, οπως λεει και η mary απο πανω, ελειπε σχεδον τις μισες μερες που δουλευε με το καλημερα. Δεν υπαρχει αφεντικο/υπευθυνος στον πλανητη που θα του κανεις τετοιο πραγμα και, το λιγοτερο, δεν θα τα παρει στο κρανιο. Αυτο πρεπει να το καταλαβεις και εσυ και η φιλη σου. Στις δουλειες, κανονικα, οταν λειπουμε για λογους υγειας μετα προσκομιζουμε χαρτι γιατρου. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2019 από ardi21 1
DTsuras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ardi21 είπε Δεν ελλειψε 2, ελλειψε 4. Οι δυο μερες που δεν πηγε επειδη της ειπε να παραιτηθει ηταν κανονικα εργαζομενη. Α οκαι. Δεν το γνώριζα ότι μετράμε και αυτές τις μερες. Οπως και να έχει μπορεί η άλλη να μην την πληρώσει; Εγκυκλοπαιδική ερώτηση: Δηλαδή αν ήταν στο νοσοκομείο και δεν μπορούσε να περπατήσει. Και πηγαινε μετά από 2 βδομαδες για να υπογράψει την απόλυση. Θα μέτραγε ότι έλλειψε 2 μέρες+ 2 βδομαδες;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Πάντως να πεις στη φίλη σου πως αν ξανα-αρρωστήσει στην επόμενη δουλειά της να πάει και σε κανα γιατρό να της γράψει χαρτί γιατί σε εργασιακό περιβάλλον δεν ισχύει το "Μα αφεντικό σε λλλέω βήχω τι δε καταλλλαβαίνεις; Δε μπορώ να έρθω αφού.".
ardi21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, DTsuras είπε Α οκαι. Δεν το γνώριζα ότι μετράμε και αυτές τις μερες. Οπως και να έχει μπορεί η άλλη να μην την πληρώσει; Εγκυκλοπαιδική ερώτηση: Δηλαδή αν ήταν στο νοσοκομείο και δεν μπορούσε να περπατήσει. Και πηγαινε μετά από 2 βδομαδες για να υπογράψει την απόλυση. Θα μέτραγε ότι έλλειψε 2 μέρες+ 2 βδομαδες; Εχει μεγαλη διαφορα του να λειπεις δικαιολογημενα με χαρτι νοσοκομειου με το να λειπεις λεγοντας "εχω πυρετο, δεν ερχομαι", "στραμπουληξα τον αστραγαλο μου, δεν ερχομαι" 3
sexymwro7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, DTsuras είπε Εγκυκλοπαιδική ερώτηση: Δηλαδή αν ήταν στο νοσοκομείο και δεν μπορούσε να περπατήσει. Και πηγαινε μετά από 2 βδομαδες για να υπογράψει την απόλυση. Θα μέτραγε ότι έλλειψε 2 μέρες+ 2 βδομαδες; Βγαινοντας απο νοσηλεια σε νοσοκομειο, παιρνεις και εξιτηριο μαζι σου. Του το δειχνεις και δικαιολογεις την απουσια σου. Απ οτι καταλαβα ο εργοδοτης (δεν ηθελε και πολυ μαλλον) νομιζε οτι η φιλη σου τον κοροιδευει και οτι προσποιειται μιας και της ετυχαν πολλα μαζι... 2
NikosKallithea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Αν για αυτες τις απουσιες δεν εχει εγγραφο απο γιατρο για αδεια ασθένειας, τοτε ειναι κοπανα, ελπίζω να το καταλαβαινεις, και η κοπάνα είναι λογος απόλυσης 1
john_petrucci7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Κι εμεις τελικα θελαμε το παιχνιδι αλλα τελικα οι αλλοι δε θελανε και οπως πανε τα υπολοιπια...χωρις χαρτι γιατρου τι ποστ ανοιγεις και τι πας να πεις δεν ξερω παντως σιγουρα δεν εχει μαθει να δουλευει ακομη. Κι επειδη στις δουλειες βαρανε αναρρωτικες για χαβαλε πλεον (τυπου ξεχασα τον ηλιακο ανοιχτο), μακαρι να ειναι καλα πανω απ ολα υγεια αλλα εγω δεν πιστευω τιποτα πλεον 1
Baator Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Λοιπόν, για την ερώτηση σου που ρωτάς και ξαναρωτάς και απάντηση δεν παίρνεις: Τις μέρες που δούλεψε, όσες και να ήταν αυτές, 1, 2, 5, 1 ώρα, θα τις πληρωθεί κανονικά και 1000% ό,τι και να έκανε. Την μάνα της ιδιοκτήτριας να σκότωσε, τις μέρες που δούλεψε ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΘΕΙ. Από ΄κει και πέρα, λάθη εγώ βλέπω γίνανε και από τις 2 πλευρές. Οι συνθήκες εργασίας στα καταστήματα του συγκεκριμένου εμπορικού είναι γνωστές, όπως γνωστός είναι και ο ρυθμός που αλλάζουνε υπαλλήλους και το πόσο αντέχουν τα παιδιά εκεί. Από την μεριά της η φίλη σου, έκανε κάποια (χοντρά) φάουλ. Πιάνω δουλειά σήμερα και την 2η, 3η μέρα "δεν αισθάνομαι καλά σήμερα, δεν έρχομαι", δεν υπάρχει καλώς ή κακώς. Χτυπάει πάρα πολύ άσχημα. Έχω δουλέψει 3/4 μέρες και "χτύπησα στο πόδι μου, ούτε αύριο έρχομαι", ΠΑΛΙ χτυπάει άσχημα ειδικά σε σχέση με την προηγούμενη απουσία και από την μια δικαιολογημένο μεν αν έχεις σπασμένο πόδι, αλλά φροντίζεις να φέρεις χαρτιά γιατρού κτλ. ώστε να αποδείξεις πως όντως πρόκειται περί σοβαρής κατάστασης και τρελής γκαντεμιάς που δεν μπορείς να πας και όχι θέμα βαρεμάρας ή "κάνω την τρίχα τριχιά". Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι άλλες 2 μέρες που δεν πήγε "επειδή της μίλησε για παραίτηση", κτλ. Ξεκαθαρίζεις την κατάσταση την ίδια στιγμή, "δηλαδή απολύομαι; Να μην έρθω αύριο;" ώστε να ξέρεις τι να κάνεις και να μην μπορεί κανείς να σου πει τίποτα. Το παίρνω πρωτοβουλία και απλά δεν πατάω και να με ψάχνει η ιδιοκτήτρια στα τηλέφωνα για το αν θα πάω ή όχι είναι απαράδεκτο. Προφανώς και η ιδιοκτήτρια είναι μπουμπούκι, αλλά και η φίλη ή είναι πολύ μικρή και εντελώς αγαθιάρα και άπειρη, ή όντως είναι λίγο ζαμάν φου και δεν κάνει για υπάλληλος. Και αυτό κάνει μπαμ και από το γεγονός ότι δεν φαίνεται να χωλοσκάει και πολύ για το γεγονός ότι απολύθηκε, πράγμα που θα έπρεπε να την προβληματίσει, αλλά για το αν θα πάρει ή όχι το 50ρικο για τις 3/4 μέρες που δούλεψε. 9 2
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Ο,τι έχει γραφτεί ως εργάσιμη ημέρα θα την πληρωθεί κανονικά. Ο λόγος που την πιέζουν να πάει να υπογράψει είναι γιατί όσο αυτή δεν υπογράφει παραίτηση και δεν γίνεται απόλυση, φαίνεται σαν να εργάζεται κανονικά. Άρα η επιχείρηση θα οφείλει να την πληρώσει για αυτές τις ημέρες. Κατ'αρχας πες της να βρει έναν έμπιστο λογιστή για να μπορεί να ξεκαθαρίζει άμεσα τέτοια θέματα. Με ένα τηλέφωνο στο λογιστή της δε θα χρειαζόταν καν να ανοιχτεί αυτό το τοπικ και να μαντεύουμε το τι έγινε.
ardi21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Baator είπε Λοιπόν, για την ερώτηση σου που ρωτάς και ξαναρωτάς και απάντηση δεν παίρνεις: Τις μέρες που δούλεψε, όσες και να ήταν αυτές, 1, 2, 5, 1 ώρα, θα τις πληρωθεί κανονικά και 1000% ό,τι και να έκανε. Την μάνα της ιδιοκτήτριας να σκότωσε, τις μέρες που δούλεψε ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΘΕΙ. Από ΄κει και πέρα, λάθη εγώ βλέπω γίνανε και από τις 2 πλευρές. Οι συνθήκες εργασίας στα καταστήματα του συγκεκριμένου εμπορικού είναι γνωστές, όπως γνωστός είναι και ο ρυθμός που αλλάζουνε υπαλλήλους και το πόσο αντέχουν τα παιδιά εκεί. Από την μεριά της η φίλη σου, έκανε κάποια (χοντρά) φάουλ. Πιάνω δουλειά σήμερα και την 2η, 3η μέρα "δεν αισθάνομαι καλά σήμερα, δεν έρχομαι", δεν υπάρχει καλώς ή κακώς. Χτυπάει πάρα πολύ άσχημα. Έχω δουλέψει 3/4 μέρες και "χτύπησα στο πόδι μου, ούτε αύριο έρχομαι", ΠΑΛΙ χτυπάει άσχημα ειδικά σε σχέση με την προηγούμενη απουσία και από την μια δικαιολογημένο μεν αν έχεις σπασμένο πόδι, αλλά φροντίζεις να φέρεις χαρτιά γιατρού κτλ. ώστε να αποδείξεις πως όντως πρόκειται περί σοβαρής κατάστασης και τρελής γκαντεμιάς που δεν μπορείς να πας και όχι θέμα βαρεμάρας ή "κάνω την τρίχα τριχιά". Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι άλλες 2 μέρες που δεν πήγε "επειδή της μίλησε για παραίτηση", κτλ. Ξεκαθαρίζεις την κατάσταση την ίδια στιγμή, "δηλαδή απολύομαι; Να μην έρθω αύριο;" ώστε να ξέρεις τι να κάνεις και να μην μπορεί κανείς να σου πει τίποτα. Το παίρνω πρωτοβουλία και απλά δεν πατάω και να με ψάχνει η ιδιοκτήτρια στα τηλέφωνα για το αν θα πάω ή όχι είναι απαράδεκτο. Προφανώς και η ιδιοκτήτρια είναι μπουμπούκι, αλλά και η φίλη ή είναι πολύ μικρή και εντελώς αγαθιάρα και άπειρη, ή όντως είναι λίγο ζαμάν φου και δεν κάνει για υπάλληλος. Και αυτό κάνει μπαμ και από το γεγονός ότι δεν φαίνεται να χωλοσκάει και πολύ για το γεγονός ότι απολύθηκε, πράγμα που θα έπρεπε να την προβληματίσει, αλλά για το αν θα πάρει ή όχι το 50ρικο για τις 3/4 μέρες που δούλεψε. Απαντηση δεν παιρνει γιατι αυτο που ρωταει ειναι προφανες. Οτι δουλεψε θα πρεπει να το παρει. Για να λες οτι οι συνθηκες στην συγκεκριμενη αλυσιδα ειναι γνωστες, κατι θα ξερεις, αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση, συγγνωμη, και εγω να ημουν υπευθυνος η ιδιοκτητης, με την συμπεριφορα που ειχε η συγκεκριμενη κοπελα, το λιγοτερο που θα εκανα, ειναι ενα γερο ξεχεσιμο. Δεν γινεται να δουλευεις 10-12 μερες και τις 4 να μην εχεις παει, αδικαιολογητα. Με αυτην την συμπεροφορα δεν δειχνεις στον αλλο οτι θες να δουλεψεις αλλα οτι θες να κανεις το χομπυ σου. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2019 από ardi21
Προτεινόμενες αναρτήσεις