Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mhlogiatros είπε

Μια ιδεα . Αν δε δινει το υπολοιπο ποσο με τιποτα να το δηλωσει σα κλεμμενο ;

Ως τι να το δηλώσει κλεμμένο;Αφού έχει άδεια στο ονομα του ο άλλος.Γιατί να πάει με ψέμματα;Δεν το καταλαβαίνω.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τιποτα θυμήθηκα μια περιπτωση με ενα χωριατη που το πηρε στα βουνα και μετα λεει ξερεις μου το κλεψανε δε σου πληρωνω το υπολοιπο ...Ελαχιστη αμοιβη δικηγορου και να τρεχει στα δικαστηρια δε θα κοστισει 2 χιλιαρικα ; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Τιποτα θυμήθηκα μια περιπτωση με ενα χωριατη που το πηρε στα βουνα και μετα λεει ξερεις μου το κλεψανε δε σου πληρωνω το υπολοιπο ...Ελαχιστη αμοιβη δικηγορου και να τρεχει στα δικαστηρια δε θα κοστισει 2 χιλιαρικα ; 

Το καταλαβαίνεις και εσύ ότι αυτή είναι δικαιολογία του κwλου.Πάλι τα χρωστάει ,και ναι θα πας δικαστηριο και θα ζητήσεις να το πάρεις πίσω,άλλωστε έχει πάρει 1000€ ο φίλος.Το πρόβλημα είναι να το καταστρέψει ο άλλος οπότε μπαίνεις σε αλλα νερά.

Δημοσ.

όπως γράφουν και άλλοι χρήστες παραπάνω, γίνεται να ζητήσεις με νομικό τρόπο είτε τα χρήματα σου είτε το αυτοκίνητο σου πίσω. Απο την άλλη όμως λες ότι είναι και φίλος σου, οπότε η νομική οδός είναι και η θερμοπυρηνική...... άσε που το χιλιάρικο θα το φας στο νερό....

Δημοσ.

Απ ότι καταλαβαίνω μάλλον οποιαδήποτε άλλη πέραν του διαλόγου μαζί του διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστοβορα! Θα κάνω κάποιες προσπάθειες να τα βρούμε αλλά αν δεν συνεχίζει να μην πληρώνει αναγκαστικά θα δώσω εντολή στον δικηγόρο μου να κινήσει τα νόμιμα! 

Δημοσ.

επειδη ειχε τυχει στο κολλητο μου:

μαθε με διαλογο και παρτον στο καλο γιατι δε σε πληρωνει (εχει δουλεια; του εκατσε στραβη;) και μετα σκεψου (σαν τραπεζα) ενα σχεδιο εξοφλισης

παραδειγμα αφησε μια περιοδο χαρητος και μετα συμφωνησε να σου δωσει χ δοσεις ή γενικα μαθε τι σκοπευει να κανει για αποπληρωμη.

Ο κολλητος μου για να καταλαβουμε αν ειχε χρεος 3000 ευρ πηρε πισω 800 ευρ και τα υπολοιπα τα περιμενει μετα απο καποια χρονια (αν και δινει μικροποσα αραια και που)

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Mixalios_87 είπε

Καλησπερα σας!Εκανα μια πωληση αυτοκινητου με παρακρατηση μεχρι να με εξοφληση αλλα αυτος δεν μου πληρωνει τις δοσεις που ειχαμε συμφωνησει!Με ποιον τροπο μπορω να παρω το αυτοκινητο πισω ? Ευχαριστω!

Καλησπέρα σας , αν θέλετε πείτε μας για τι αυτοκίνητο πρόκειται δλδ αν η αξία του είναι χαμηλή η υψηλή , επίσης διαβάζοντας αυτά που έχετε αναφέρει μέχρι τώρα , πιστεύω πως για να προχωρήσετε σε μια τέτοια κίνηση πιθανόν ο αγοραστής να είναι άνθρωπος αρκετά γνωστός σας . 

Πιστεύω πως έπρεπε χθες , όχι σήμερα , να επικοινωνήσετε με τον συνήγορο του πολίτη , ώστε σε οποιαδήποτε περίπτωση να έχετε δρομολογήσει το ζήτημα εναντίον του , με την λογική πως εφόσον του έρθει κάποια ειδοποίηση θα αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά , έχοντας πάντα κατά νου πως δεν τίθεται θέμα υπαρκτης αδυναμίας να αποπληρώσει . Επίσης δεν βλάπτει να του θυμίσετε πως το αυτοκίνητο παραμένει στην ιδιοκτησία σας και για να αρθεί η παρακράτηση απαιτείται η δική σας υπογραφή , αλλιώς το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μεταπωληθει με κανέναν τρόπο . Με την ίδια λογική δεν κάνει κακό να του θυμίσετε , πως τέτοιου είδους οφειλές , δημιουργούν εμπόδια στην φορολογική του ενημερωτητα , κάτι που στις μέρες μας δεν πρέπει να το αγνοούμε αφού με τον ένα η τον άλλο τρόπο την χρειαζόμαστε όλοι μας . 

Πιστεύω πως όσο πιο σύντομα έρθετε σε επικοινωνία με τον συνήγορο του πολίτη , τόσο πιο σύντομα το πρόβλημα θα αρχίσει να γίνεται από δικό σας , δικό του . Υπάρχει στην σελίδα του συνηγόρου του πολίτη , έτοιμη φόρμα την οποία συμπληρώνετε και υποβάλλετε ηλεκτρονικά μαζί με κάποια συνοδευτικά δικαιολογητικά . 

Καλή επιτυχία .

23 ώρες πριν, Mixalios_87 είπε

Καλησπερα σας!Εκανα μια πωληση αυτοκινητου με παρακρατηση μεχρι να με εξοφληση αλλα αυτος δεν μου πληρωνει τις δοσεις που ειχαμε συμφωνησει!Με ποιον τροπο μπορω να παρω το αυτοκινητο πισω ? Ευχαριστω!

Καλησπέρα σας , αν θέλετε πείτε μας για τι αυτοκίνητο πρόκειται δλδ αν η αξία του είναι χαμηλή η υψηλή , επίσης διαβάζοντας αυτά που έχετε αναφέρει μέχρι τώρα , πιστεύω πως για να προχωρήσετε σε μια τέτοια κίνηση πιθανόν ο αγοραστής να είναι άνθρωπος αρκετά γνωστός σας . 

Πιστεύω πως έπρεπε χθες , όχι σήμερα , να επικοινωνήσετε με τον συνήγορο του πολίτη , ώστε σε οποιαδήποτε περίπτωση να έχετε δρομολογήσει το ζήτημα εναντίον του , με την λογική πως εφόσον του έρθει κάποια ειδοποίηση θα αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά , έχοντας πάντα κατά νου πως δεν τίθεται θέμα υπαρκτης αδυναμίας να αποπληρώσει . Επίσης δεν βλάπτει να του θυμίσετε πως το αυτοκίνητο παραμένει στην ιδιοκτησία σας και για να αρθεί η παρακράτηση απαιτείται η δική σας υπογραφή , αλλιώς το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μεταπωληθει με κανέναν τρόπο . Με την ίδια λογική δεν κάνει κακό να του θυμίσετε , πως τέτοιου είδους οφειλές , δημιουργούν εμπόδια στην φορολογική του ενημερωτητα , κάτι που στις μέρες μας δεν πρέπει να το αγνοούμε αφού με τον ένα η τον άλλο τρόπο την χρειαζόμαστε όλοι μας . 

Πιστεύω πως όσο πιο σύντομα έρθετε σε επικοινωνία με τον συνήγορο του πολίτη , τόσο πιο σύντομα το πρόβλημα θα αρχίσει να γίνεται από δικό σας , δικό του . Υπάρχει στην σελίδα του συνηγόρου του πολίτη , έτοιμη φόρμα την οποία συμπληρώνετε και υποβάλλετε ηλεκτρονικά μαζί με κάποια συνοδευτικά δικαιολογητικά . 

Καλή επιτυχία .

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Mixalios_87 είπε

Απ ότι καταλαβαίνω μάλλον οποιαδήποτε άλλη πέραν του διαλόγου μαζί του διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστοβορα! Θα κάνω κάποιες προσπάθειες να τα βρούμε αλλά αν δεν συνεχίζει να μην πληρώνει αναγκαστικά θα δώσω εντολή στον δικηγόρο μου να κινήσει τα νόμιμα! 

Mιχάλη επειδη η δουλεια ειναι εμπορος αυτοκινητων , μονο με δικηγορο βγαινει ακρη  . δίνεις τα στοιχεία του τον καλει ο δικηγορος για συνεναιτικη λυση ειδάλλως παει δικαστικά αλλα ειναι χρονοβόρο και σιγουρα κοστίζει .

Δημοσ.

Ερώτηση κάπως σχετική...

Αν έχω αμάξι με παρακράτηση και μου το “σηκώσουν” τα λεφτά από την ασφαλιστική τα παίρνω εγώ ή αυτός που έχει κάνει την παρακράτηση;

Δημοσ.

Καταρχάς εξαρτάται αν έχεις κάλυψη για ολική ή μερική κλοπή.

Σε ΟΛΙΚΗ κλοπή για να αποζημιωθείς πρέπει να γίνει ΑΡΣΗ της παρακράτησης κυριότητας.

Αν δεν αρθεί δε μπορείς να αξιώσεις καμία αποζημίωση.

Σε περίπτωση που εκκρεμεί δάνειο, η πληρωμή των δόσεων θα πρέπει να γίνεται κανονικά μέχρι την ημερομηνία αποζημίωσης

Παραδίδεις τα κλειδιά και το μπρελόκ συναγερμού στην Ασφαλιστκή και αν δε βρεθει εντός 3 μηνών τότε αποζημιώνεσαι

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Καταρχάς εξαρτάται αν έχεις κάλυψη για ολική ή μερική κλοπή.

Σε ΟΛΙΚΗ κλοπή για να αποζημιωθείς πρέπει να γίνει ΑΡΣΗ της παρακράτησης κυριότητας.

Αν δεν αρθεί δε μπορείς να αξιώσεις καμία αποζημίωση.

Σε περίπτωση που εκκρεμεί δάνειο, η πληρωμή των δόσεων θα πρέπει να γίνεται κανονικά μέχρι την ημερομηνία αποζημίωσης

Παραδίδεις τα κλειδιά και το μπρελόκ συναγερμού στην Ασφαλιστκή και αν δε βρεθει εντός 3 μηνών τότε αποζημιώνεσαι

Δηλαδή αν έχεις παρακράτηση λόγω δόσεων, και ασφάλεια ολικής κλοπής δε μπορείς να πάρεις λεφτά αν δεν έχεις εξοφλήσει τις δόσεις (γιατί να γίνει άρση ενώ χρωστάς δόσεις μου φαίνεται απίθανο);

Δημοσ.

Σου έγραψα παραπάνω.

Η διαδικασία αποζημίωσης αν στο "σηκώσουν" με ασφάλεια ολικής κλοπής θα ξεκινήσει ΜΕΤΑ από 3 μήνες αν δε βρεθεί το αμάξι. Μέχρι τότε πληρώνεις κανονικά τις δόσεις. Παραδίδεις κλειδιά και μπρελόκ συναγερμού στην ασφαλιστική και περιμένεις.

Μετά τους 3 μήνες θα αποζημιωθείς την αξία που είχε ασφαλιστεί αλλά θα φαίνεται ακόμα οτι χρωστάς το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Με τα λεφτά αυτά λοιπόν ξοφλάς το υπόλοιπο της αξίας εφάπαξ και κάπου εκεί τελειώνει το ζήτημα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Δηλαδή αν έχεις παρακράτηση λόγω δόσεων, και ασφάλεια ολικής κλοπής δε μπορείς να πάρεις λεφτά αν δεν έχεις εξοφλήσει τις δόσεις (γιατί να γίνει άρση ενώ χρωστάς δόσεις μου φαίνεται απίθανο);

Μέχρι να ξοφλήσεις το δάνειο το αμάξι είναι στην κυριοτητα του δανειστή.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, greekfragma είπε

Σου έγραψα παραπάνω.

Η διαδικασία αποζημίωσης αν στο "σηκώσουν" με ασφάλεια ολικής κλοπής θα ξεκινήσει ΜΕΤΑ από 3 μήνες αν δε βρεθεί το αμάξι. Μέχρι τότε πληρώνεις κανονικά τις δόσεις. Παραδίδεις κλειδιά και μπρελόκ συναγερμού στην ασφαλιστική και περιμένεις.

Μετά τους 3 μήνες θα αποζημιωθείς την αξία που είχε ασφαλιστεί αλλά θα φαίνεται ακόμα οτι χρωστάς το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Με τα λεφτά αυτά λοιπόν ξοφλάς το υπόλοιπο της αξίας εφάπαξ και κάπου εκεί τελειώνει το ζήτημα.

FYI, η hellas direct (τουλάχιστον) αποζημιώνει νωρίτερα, βασικά αμέσως μόλις τους πας όλη τη χαρτούρα. Κι εγώ δεν το πίστευα και νόμιζα ότι καταλάβαινα κάτι λάθος, τελικά αποδείχθηκε ότι έτσι λειτουργούν, απ'ότι μου είπαν είναι τόσο λίγες οι περιπτώσεις που βρίσκεται το αυτοκίνητο που θεωρούν ότι δεν έχει νόημα η αναμονή. Σ'αυτήν την περίπτωση (που έχεις πάρει την αποζημίωση πριν τις 60 ή όσες μέρες αναφέρονται στους όρους), αν βρεθεί εντός του χρονικού ορίου έχεις την επιλογή είτε να δώσεις πίσω τα χρήματα και να πάρεις το αυτοκίνητο (ενεργοποιώντας μετά τη μερική κλοπή αν έχει ελλείψεις-ζημιές) ή να κρατήσεις τα χρήματα και να το πάρει η ασφαλιστική.

Όσον αφορά την άρση, αναφέρεται ως απαραίτητη για να πάρεις την αποζημίωση. Στη δική μου περίπτωση δεν είχε γίνει η άρση μεν, είχα εξοφλήσει το αυτοκίνητο δε, οπότε πήρα την άρση μετά την κλοπή, πράγμα λιγο ιδιαίτερο απ'ότι μου είπαν στην υπηρεσία μεταφορών αλλά σε καμιά περίπτωση δύσκολο ή αδύνατο. Οπότε αν υπάρχει η δυνατότητα να εξοφληθεί πλήρως το αυτοκίνητο, μπορείς λογικά να το αποπληρώσεις, να πάρεις την άρση και μετά την αποζημίωση.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης δεν γνωρίζω τι γίνεται, γιατί για να πάρεις την αποζημίωση πρέπει να εξουσιοδοτήσεις την ασφαλιστική να κάνει βασικά ότι θέλει με το αυτοκίνητο (να το πουλήσει, να το μεταβιβάσει στον εαυτό της κλπ κλπ), πράγμα δύσκολο όσο υπάρχει παρακράτηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...