paylidis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 9 λεπτά πριν, kotsoz είπε Καλησπέρα, Η κατάσταση είναι ακόμα τόσο χάλια όσο περιγράφεται παραπάνω ? Ρωτάω επειδή το θέμα είναι απο το 2019. ναι σχεδον η ιδια... σκεφτομουν και εγω για αγορά στη περιοχή και την εκανα με ελαφρα... δεν ειμαστε να δωσουμε ενα σκασμο λεφτα και να ζουμε στο 500 πΧ 1
vamvakoolas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 ανθουσα αρχισαν να βαζουν αποχετευση (αν και με ρυθμους χελωνας). Αν καποιος αντεχει τα καμμενα go for it...
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δε μένω Γέρακα αλλά αυτή την περίοδο δουλεύω Γέρακα κοντά στην Αττική. Ενώ η περιοχή ειναι on paper καλή (ήπια δόμηση, ήσυχοι δρόμοι κλπ), η εντύπωση που εχω ειναι πως πολλοί κάτοικοι φοβούνται. Κάγκελα, σκύλοι, ψηλές περιφράξεις κλπ. Και αν ζεις έτσι, κατα την άποψη μου, it defies the purpose του να μένεις σε μια πιο suburban περιοχή, δεν ευχαριστιέσαι και τα καλά αυτης. Προσωπική άποψη, δε θελω κοντρες με Gerakas-hools Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2024 από ProponitisTouKanape 1
paylidis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 49 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Δε μένω Γέρακα αλλά αυτή την περίοδο δουλεύω Γέρακα κοντά στην Αττική. Ενώ η περιοχή ειναι on paper καλή (ήπια δόμηση, ήσυχοι δρόμοι κλπ), η εντύπωση που εχω ειναι πως πολλοί κάτοικοι φοβούνται. Κάγκελα, σκύλοι, ψηλές περιφράξεις κλπ. Και αν ζεις έτσι, κατα την άποψη μου, it defies the purpose του να μένεις σε μια πιο suburban περιοχή, δεν ευχαριστιέσαι και τα καλά αυτης. Προσωπική άποψη, δε θελω κοντρες με Gerakas-hools Δεν έχεις δει τι φοβούνται….; 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Στις 15/2/2024 στις 6:15 ΜΜ, paylidis είπε Δεν έχεις δει τι φοβούνται….; Ευάλωτες ομάδες (απάντηση μετά απο σχεδόν δύο μήνες 😛 ) 1
Lucifer Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δεν είναι μόνο οι "'ευάλωτες ομάδες" το πρόβλημα, τι να πούνε δηλαδή και περιοχές που είναι κυρίως μαχαλάς. Οι δικοί μας εδώ ψιλοφρόνιμοι είναι, λίγοι και γνωστοί στους λίτες του τμήματος. Μια περίοδο που έπαιζαν κλοπές σε καταλύτες κτλ, τελικά ήταν από αλλού τα παιδιά. Το "φοβούνται" είναι γιατί ο Γέρακας παίζει να έχει 2.5 πολυκατοικίες, τα υπόλοιπα είναι μονοκατοικίες, μαιζονέτες και γενικά σπίτια με αυλή-σκάλα-εξώπορτα. Δεν υπάρχει buffer πυλωτής/κεντρικής εισόδου. 1
Melven Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Lucifer είπε Δεν είναι μόνο οι "'ευάλωτες ομάδες" το πρόβλημα, τι να πούνε δηλαδή και περιοχές που είναι κυρίως μαχαλάς. Οι δικοί μας εδώ ψιλοφρόνιμοι είναι, λίγοι και γνωστοί στους λίτες του τμήματος. Μια περίοδο που έπαιζαν κλοπές σε καταλύτες κτλ, τελικά ήταν από αλλού τα παιδιά. Το "φοβούνται" είναι γιατί ο Γέρακας παίζει να έχει 2.5 πολυκατοικίες, τα υπόλοιπα είναι μονοκατοικίες, μαιζονέτες και γενικά σπίτια με αυλή-σκάλα-εξώπορτα. Δεν υπάρχει buffer πυλωτής/κεντρικής εισόδου. Πάντως τα πιο πολλά σπίτια έχουν χαμηλά σχετικά κάγκελα και συρόμενες γκαραζόπορτες που μου φαίνεται ευκολα αυτός που σε έχει βάλει στο μάτι τις πηδάει και μπαίνει μέσα. Καμία σχέση με τα συνήθως πιο ψηλά κάγκελα που βλέπεις σε άλλους δήμους όπως στα σπίτια πχ Αγ. Παρασκευή. Απορώ πως τα πάνε στο Γέρακα απο κλοπές σε σπίτια κτλ...πχ το καλοκαίρι. Έχει κανείς άποψη πχ σε σχέση με αγ παρασκευή πως είναι τα πράγματα? Εντωμεταύ 9 στα 10 είναι μεζονέτες.....πέρα απο κατι διαμερίσματα/πολυκατοικίες που έχει χαμηλα στο κέντρο, προς τη μαραθώνος, οπουδήποτε αλλού μου φαίνεται είναι αυστηρά μεζονέρες. Επομένως στους ισόγειους/1ιους ορόφους σίγουρα μπουκάρουν και πιο εύκολα. Πάντως βλέπω σοβαρή επέκταση με τις αποχευτευσεις. Ιδιαίτερα απο το 2019 αν θυμάμαι καλά, καθώς περνάω καθημερινά μέσα απο γέρακα βλέπω μονίμως και διαφορετικούς δρόμους να κλείνουν για σκάψιμο για αποχετευση. Ξέρει κανείς πότε αναμένετα να τελειώσει ολοκληρωτικά ώστε να σταματήσουν οι διάφοροι να ρίχνουν τα βρωμόνερα τους στο δρόμο? Επεξ/σία 9 Απριλίου 2024 από Melven
Lucifer Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 57 λεπτά πριν, Melven είπε Πάντως τα πιο πολλά σπίτια έχουν χαμηλά σχετικά κάγκελα και συρόμενες γκαραζόπορτες που μου φαίνεται ευκολα αυτός που σε έχει βάλει στο μάτι τις πηδάει και μπαίνει μέσα. Καμία σχέση με τα συνήθως πιο ψηλά κάγκελα που βλέπεις σε άλλους δήμους όπως στα σπίτια πχ Αγ. Παρασκευή. Απορώ πως τα πάνε στο Γέρακα απο κλοπές σε σπίτια κτλ...πχ το καλοκαίρι. Έχει κανείς άποψη πχ σε σχέση με αγ παρασκευή πως είναι τα πράγματα? Εντωμεταύ 9 στα 10 είναι μεζονέτες.....πέρα απο κατι διαμερίσματα/πολυκατοικίες που έχει χαμηλα στο κέντρο, προς τη μαραθώνος, οπουδήποτε αλλού μου φαίνεται είναι αυστηρά μεζονέρες. Επομένως στους ισόγειους/1ιους ορόφους σίγουρα μπουκάρουν και πιο εύκολα. Πάντως βλέπω σοβαρή επέκταση με τις αποχευτευσεις. Ιδιαίτερα απο το 2019 αν θυμάμαι καλά, καθώς περνάω καθημερινά μέσα απο γέρακα βλέπω μονίμως και διαφορετικούς δρόμους να κλείνουν για σκάψιμο για αποχετευση. Ξέρει κανείς πότε αναμένετα να τελειώσει ολοκληρωτικά ώστε να σταματήσουν οι διάφοροι να ρίχνουν τα βρωμόνερα τους στο δρόμο? Αναφορικά με την αποχέτευση, ό,τι και να σου πούμε, αβέβαιο θα είναι. Ναι μεν τα πράγματα προχωράνε σε σχέση με τη limbo του παρελθόντος και επιμέρους δρόμοι σιγά-σιγά συνδέονται, αλλά μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του, νομίζω έχει μείνει συλλογικό τραύμα στους Γερακιώτες να κρατάνε μικρό καλάθι. Τώρα για κλοπές, όσο μένω εδώ έχω καταλάβει ή ότι θα είναι πάνω από την Αττική Οδό, σε Γαργητό και Δέση, ή θα είναι κοντά σε μαχαλάδες, ή θα είναι ο παραδίπλα μου γείτονας που κοιμάται 20 χρόνια με ανοιχτά παράθυρα και τον ακούνε να ροχαλίζει από το δρόμο και τον κλέψανε μόλις πέρσι. Γενικά πάντως δεν νομίζω πως παίζουν ενδημικά προβλήματα, καθαρίζουν καμιά φορά κάναν μαφιόζο σε κάνα βενζινάδικο, αλλά κλάην, εγώ τις περισσότερες φορές δεν κλειδώνω. Βέβαια ξενυχτάω μέχρι το πρωί και έχω όνειρο να δοκιμάσω ανθρώπινο κρέας, δεν ξέρω τι κάνει ο άλλος κόσμος. Λογικά γι' αυτό έχουν όντως σχεδόν όλοι σκυλιά. Αλλά η φάση είναι και πιο γειτονιά, μια φορά πέρασε μία και έκοψε 2 πορτοκάλια από το δέντρο μου και σκάσανε 2 διαφορετικοί γείτονες να την δώσουν. 3
papoys1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Στις 13/2/2024 στις 2:20 ΜΜ, kotsoz είπε Καλησπέρα, Η κατάσταση είναι ακόμα τόσο χάλια όσο περιγράφεται παραπάνω ? Ρωτάω επειδή το θέμα είναι απο το 2019. Στις 15/2/2024 στις 6:15 ΜΜ, paylidis είπε Δεν έχεις δει τι φοβούνται….; 6 ώρες πριν, Melven είπε Πάντως τα πιο πολλά σπίτια έχουν χαμηλά σχετικά κάγκελα και συρόμενες γκαραζόπορτες που μου φαίνεται ευκολα αυτός που σε έχει βάλει στο μάτι τις πηδάει και μπαίνει μέσα. Καμία σχέση με τα συνήθως πιο ψηλά κάγκελα που βλέπεις σε άλλους δήμους όπως στα σπίτια πχ Αγ. Παρασκευή. Απορώ πως τα πάνε στο Γέρακα απο κλοπές σε σπίτια κτλ...πχ το καλοκαίρι. Έχει κανείς άποψη πχ σε σχέση με αγ παρασκευή πως είναι τα πράγματα? Εντωμεταύ 9 στα 10 είναι μεζονέτες.....πέρα απο κατι διαμερίσματα/πολυκατοικίες που έχει χαμηλα στο κέντρο, προς τη μαραθώνος, οπουδήποτε αλλού μου φαίνεται είναι αυστηρά μεζονέρες. Επομένως στους ισόγειους/1ιους ορόφους σίγουρα μπουκάρουν και πιο εύκολα. Πάντως βλέπω σοβαρή επέκταση με τις αποχευτευσεις. Ιδιαίτερα απο το 2019 αν θυμάμαι καλά, καθώς περνάω καθημερινά μέσα απο γέρακα βλέπω μονίμως και διαφορετικούς δρόμους να κλείνουν για σκάψιμο για αποχετευση. Ξέρει κανείς πότε αναμένετα να τελειώσει ολοκληρωτικά ώστε να σταματήσουν οι διάφοροι να ρίχνουν τα βρωμόνερα τους στο δρόμο? Μένω από το 1994. Σαν περιοχή έχει αρκετά υπέρ σχολεία παιδικές χαρές φυσικό αέριο μεγάλο τμήμα με χαμηλή δόμηση.Για μένα τα μεγάλα προβλήματα είναι δύο. Το βασικό η αποχέτετευση (γιαυτό λέω ότι τα Μεσόγεια είναι η χαβούζα της Αττικής) ο προηγούμενος Δημαρχος είχε υποσχεθεί ότι τέλη 2023 θα λειτουργεί πήγαιναν το σκάψιμο με ρυθμούς χελώνας γιαυτό εφαγε και μαύρο. Τελευταία έχουν εντείνει λίγο αλλά πριν τη διετία δύσκολο εύχομαι τουλάχιστον πριν τη λήξη της θητείας του τωρινού δημάρχου (ο οποίος δείχνει να ενδιαφέρεται) , περίπου 4 χρόνια. Στο Γερακα όπως υπολογίζω πρέπει να βρίσκεται περίπου στο 40-50% Το δεύτερο πρόβλημα η κατοίκηση πολλών ΡΟΜΑ με ότι αυτό συνεπάγεται σε ασφάλεια. Ξέρεις τι είναι να γλυτώνεις στο τσακ λόγω γείτονα την κλοπή της μοτοσυκλέτας που τους είδε ενω ειχαν σπάσει την κλειδαριά και την εσπρωχναν τους έβαλε φωνές την παράτησαν και άρχισαν να τρέχουν, η να ξυπνάς το πρωί να φύγεις και να μη μπορείς γιατί το βράδυ σου έκοψαν τη σωλήνα βενζίνης πριν το ρεζερβουάρ έκλεψαν την ποσότητα που ήθελαν και η υπόλοιπη χύθηκε στο δρόμο;;;; Τέλος έχει και ένα καλό κομμάτι ο Γέρακα από την Αττική οδό και πάνω που έχει τα πάντα αποχέτευση , φυσικό αέριο αλλά εκεί οι τιμές είναι στο Θεό.
tutuyo Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Γερακας-Παλληνη πηρε πολυ κοσμο που μετακινηθηκε προς τα εκει διοτι Βριλησσια-Χαλανδρι-Μελισσια-Πεντελη-Μαρουσι-Αγ Παρασκευη ειχαν πολυ ακριβα ενοικια και κοστος κατοικιων. Οσο απομακρυνεσαι απο κεντρικες δομες, τοσο φτηνοτερα ειναι το κοστος. 2
vamvakoolas Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 30 minutes ago, tutuyo said: Γερακας-Παλληνη πηρε πολυ κοσμο που μετακινηθηκε προς τα εκει διοτι Βριλησσια-Χαλανδρι-Μελισσια-Πεντελη-Μαρουσι-Αγ Παρασκευη ειχαν πολυ ακριβα ενοικια και κοστος κατοικιων. Οσο απομακρυνεσαι απο κεντρικες δομες, τοσο φτηνοτερα ειναι το κοστος. δεν ειναι μονο τα ενοικια αλλα ειναι και η ζωη που σε μερικες περιοχες θυμιζει κεντρο: προβλημα με το παρκαρισμα, υπερπλυθησμος αναρχη δομηση 3
alex.fentagin Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 ψαξου και για γλυκα νερα... ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα εκει αλλα το μονο κακο ειναι οτι θελεις αμαξι για ολες τις μετακινησεις σου
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 13 hours ago, Lucifer said: Δεν είναι μόνο οι "'ευάλωτες ομάδες" το πρόβλημα, τι να πούνε δηλαδή και περιοχές που είναι κυρίως μαχαλάς. Οι δικοί μας εδώ ψιλοφρόνιμοι είναι, λίγοι και γνωστοί στους λίτες του τμήματος. Μια περίοδο που έπαιζαν κλοπές σε καταλύτες κτλ, τελικά ήταν από αλλού τα παιδιά. ^^QFT Οι οπαδοί της Ρόμα του Γέρακα και του Χαλανδρίου δεν έχουν καμία σχέση με τους αντίστοιχους που μένουν στα δυτικά. Στο Ζεφύρι τρέμεις ακόμα και μέρα αν πάρεις λάθος στροφή με το αμάξι, ενώ στον Γέρακα βγαίνεις ανετότατα για περπάτημα ακόμα και στις 3:00 την νύχτα. Το πρόβλημα στον Γέρακα δεν είναι η ασφάλεια, είναι η φασαρία περισσότερο, αν έχεις κανένα γείτονα που φωνάζει κανά συγγενή με την οικογένειά του να την αράξουν ξέρω 'γω. Επειδή δύο τέτοιες οικογένειες σημαίνει περίπου 40 άτομα, ε υπάρχει θόρυβος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα βλέπω εγώ την αποχέτευση στον Γέρακα, παρά τους Ρομά. 1 1
vamvakoolas Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 για να μην αναλωνομαστε αν και δε μενω Γερακα αλλα σε διπλα περιοχη ομως κινουμαι καθημερινα, οποιος θελει να μετακομισει εκει ας διαβασει αυτο πριν καν αρχισει ερευνα αγορας/ενοικιου. Πιστευω οτι τα γραφει ολα.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα