Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Σκεφτομαστε να αγορασουμε σπιτι ~100τμ, και απο οτι εβλεπα υπαρχουν πολυ καλες τιμες σε μαιζονετες, ιδαιτερα στο Γερακα. Συγκεκριμενα, σε σχεση με αλλες περιοχες, η τιμη ανα τετραγωνικο ειναι πολυ χαμηλοτερη, οποτε ηθελα να ρωτησω γνωμες/αποψεις για να ζησει καποιος εκει. Εχω ακουσει για παραδειγμα οτι η περιοχη εκει ειναι flat, οποτε το καλοκαιρι ειναι αποπνικτικα, αλλα θα ηθελα προσωπικες εμπειριες κλπ.

• Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν και γερακα ειναι διαφορα σημεια το καλο ειναι οτι δεν ειναι πυκνοκατοικημενα. αποπνικτικα ειναι παντου το καλοκαιρι με 40 βαθμους αλλα εχει λιγακι πρασινο και κενα αναμεσα στα σπιτια αντιθετα με πχ κυψελη κτλ.σιγουρεψου για αποχετευση εκει που θα πας διοτι παλια δεν υπηρχε παντου με οτι αυτο συνεπαγεται .υπαρχουν καλα σημεια και ασχημα σημεια οπως αλλωστε σε καθε περιοχη. ο γερακας πιανει αρκετα μεγαλο κομματι αφου ξεκιναει λιγο πιο κατω απο παλαια πεντελη και φτανει μεχρι γεφυρα σταυρου .υπαρχουν σπιτια σε πιο κεντρικα σημεια αλλα και σπιτια στην μεση του πουθενα. 

• Like 1
Δημοσ.

Πρόσεξε σε ποια περιοχή στο Γέρακα θα αγοράσεις σπίτι καθώς τα φθηνά είναι εκεί που είναι γεμάτο πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Οι γιατροί λένε 200 μέτρα τουλάχιστον από πυλώνα γιατί έχει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με άγνωστες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων. Στον Γέρακα που έψαχνα μια περίοδο τις φθηνές μεζονέτες τις έβρισκα δίπλα σε πυλώνες. Επίσης επειδή έχει χαμηλό συντελεστή δόμησης, οι μεζονέτες που έχεις δει έχουν και μικρό εμβαδόν σε κάθε όροφο 120 τετραγωνικά μοιρασμένα σε 3 ορόφους είναι σαν να ζεις σε δυάρι στο Παγκράτι. Αν δεν έχεις ζήσει σε μεζονέτα θα πρέπει να ξέρεις πως το πάνω κάτω είναι κουραστικό και όσο μεγαλώνει κάποιος και επίπονο. 

• Like 5
Δημοσ.

Βρώμα από άδειασμα βόθρων,βρώμα από διπλανούς που για να μην πληρώσουν βοθρατζη τους αδειάζουν τη νύχτα σε φρεάτια.Κουνουπια-ελικοπτερα.Ολοι έχουν σκυλιά,κάποιοι τα χουν παρατημένα και γαυγιζουν μέρα νύχτα.Νοοτροπια επαρχίας σε πολλά πράγματα π.χ μπροστά από το σπίτι μου παρκάρω μόνο εγώ...

Αν βρεις με αποχέτευση σε αραιοκατοικημένη γωνιά του Γέρακα και μακριά από πυλώνες όπως σου έγραψαν πιο πάνω σκέψου το.

Εγώ νοίκιασα 2 φορές εκεί σύνολο 4 χρόνια έμεινα.Δεν ξαναπάω.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, alkass είπε

Καλησπερα! Σκεφτομαστε να αγορασουμε σπιτι ~100τμ, και απο οτι εβλεπα υπαρχουν πολυ καλες τιμες σε μαιζονετες, ιδαιτερα στο Γερακα. Συγκεκριμενα, σε σχεση με αλλες περιοχες, η τιμη ανα τετραγωνικο ειναι πολυ χαμηλοτερη, οποτε ηθελα να ρωτησω γνωμες/αποψεις για να ζησει καποιος εκει. Εχω ακουσει για παραδειγμα οτι η περιοχη εκει ειναι flat, οποτε το καλοκαιρι ειναι αποπνικτικα, αλλα θα ηθελα προσωπικες εμπειριες κλπ.

xaxaxaxaxα

Φίλε ότι λέει ο από πάνω.Γερακιώτης και εγώ (κάτοικος του βρωμερού μέρους) θα σου πω μακριά από Γέρακα Παλλήνη.Βρωμιά και δυσωδία από τους βόθρους που πολλοί τα βγάζουν νύχτα με μοτεράκι στο δίκτυο ομβρίων και άλλοι στο δρόμο με την πρώτη βροχούλα.Μόνο το κομμάτι Γέρακα από Αττική οδό και πάνω  που έχει αποχέτευση αξίζει αλλά εκεί οι τιμές ξεφεύγουν δείγμα της υπάρχουσας βρωμερής κατάστασης στο υπόλοιπο τμήμα.Επίσης μακριά και από τους πυλώνες που διασχίζουν όλο το Γέρακα.

Αποχέτευση ο Δήμαρχος λέει σε 4 χρόνια (έτσι μας λένε εδώ και μια 20ετία οι Δήμαρχοι) :P αλλά καλά γνωρίζοντες λένε όχι πριν την 8ετία μπορεί και ποτέ για τη γενιά των ήντα.:lol:.

Τώρα αν αντέχεις τη βρώμα πίνοντας πρωί πρωί καφέ και το βοθρατζίδικο δίπλα να αδειάζει έλα να γίνουμε γείτονες.Να ξέρεις εκεί που υπάρχουν ευκαιρίες κάτι πάει στραβά.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 8
Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα του Δήμου η μη κατασκευή αποχετευτικού.....είναι σύνθετο πρόβλημα με πάρα πολλές παραμέτρους.

Εδώ μια από τις παλαιότερες πόλεις η Ελευσίνα ακόμα δεν έχει ολοκληρωμένο αποχετευτικό για 100.000 διαφορετικούς λόγους - αρχαία, μικροπολιτικές, μίζες, λανθασμένες μελέτες κλπ. όχι ο Γέρακας που κατοικήθηκε από ανάγκη.

Εγώ πάντως που δεν έχω πρόβλημα με τη βοθρίλα, την σαπίλα, τα κουνούπια, την υγρασία και την αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν θα χα θέμα :lol: Το μοναδικό πρόβλημα είναι η σκυλίλα.....πάει πακέτο μάλλον με τα τατού και το τσιγάρο για τον σύγχρονο σαπιλλέληνα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chill είπε

Δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα του Δήμου η μη κατασκευή αποχετευτικού.....είναι σύνθετο πρόβλημα με πάρα πολλές παραμέτρους.

Εδώ μια από τις παλαιότερες πόλεις η Ελευσίνα ακόμα δεν έχει ολοκληρωμένο αποχετευτικό για 100.000 διαφορετικούς λόγους - αρχαία, μικροπολιτικές, μίζες, λανθασμένες μελέτες κλπ. όχι ο Γέρακας που κατοικήθηκε από ανάγκη.

Εγώ πάντως που δεν έχω πρόβλημα με τη βοθρίλα, την σαπίλα, τα κουνούπια, την υγρασία και την αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν θα χα θέμα :lol: Το μοναδικό πρόβλημα είναι η σκυλίλα.....πάει πακέτο μάλλον με τα τατού και το τσιγάρο για τον σύγχρονο σαπιλλέληνα.

Όσο το σύστημα μασάει  αποχέτευση δε βλέπουμε.Και μασάει καλά αν σκεφτείς ότι το νερό στην ΕΥΔΑΠ μας κοστίζει λιγότερο από 50 λεπτά το κυβικό και στο βυτίο για άδειασμα 5 ευρώ ενώ αν υπήρχε αποχέτευση θα μας κόστιζε άλλα 30-40 λεπτά το κυβικό.

Δεν θέλουν απλά γιατί μασάνε και μας λένε για δικαιολογίες διάφορες λαλακίες όπως δεν τα θέλει η Ψυτάλεια διότι επιβαρύνεται ο Σαρωνικός και τρίχες κατσαρές κ.λ.π. Δηλαδή στη Μεταμόρφωση που τα πάνε πάλι στο Σαρωνικό δεν καταλήγουν;;;;;;;;;;;;;;;

Όσο για σκυλίλα μπόλικη.Το παραπάνω οικόπεδο είναι καμπινές σκύλων.όλη η περιοχή εκεί τα φέρνει χέζ..ν και κανείς δεν πετάει τίποτε.Περιμένουμε βροχή να τα κάνει λίπασμα.:lol:

Τώρα αν αντέχεις τη βρώμα και το κουνούπι που ακόμη βάζω υγρό στη πρίζα έλα.Έχουμε μπόλικα από τα δύο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνω με όλα τα παραπάνω, όντας κάτοικος Παλλήνης. Ανάθεμα τα ενοίκια που είναι πλεον στον Θεό και δεν μπορώ να βρώ σπίτι να φύγω με αξιοπρεπής τιμή. 

Βοθρίλα , σχεδόν μερα παρα μέρα... Σκυλιά που γαυγίζουν είτε γιατί ειναι παρατημένα σε κάποιο μπαλκόνι , είτε γιατί η μονη βολτα που κάνουν είναι στις πυλωτές που τα έχουν μαντρωμένα .  Οπως και να το κάνεις ο σκύλος δίνει πρεστίζ ( ! ) 

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που εγω βλέπω είναι οτι αποφασίζουν οι επίδοξοι και μή κηπουροι να καθαρίσουν - συντηρήσουν τους κήπους των σπιτιών κυρίως Σάββατοκύριακα με τα μηχανάκια να παιρνουν μπρός με την λήξη της κοινης ησυχίας.  Οποιος έχει ξυπνήσει - ενοχληθεί απο τέτοια κατάσταση καταλαβαίνει τι εννοώ. 

Δεν το συζητώ για τα κουνούπια που θα μπεί ο Δεκέμβρης και θα στολίζουμε δέντρο με ταμπλέτες στην πρίζα. Βλέπετε τα ρέματα της Πεντέλης μεσα απο Παλλήνη - Γέρακα περνάνε. 

Οι τοπική αγορά εχει μεν τα πάντα αλλα με τιμές οσο θέλει ο καθένας. Γιατί λοιπον εγω που θέλω να ενισχύσω την περιοχή που μένω να προτιμήσω να ψωνίζω απο εδω ;  Μαλλον οχι.... 

Επεξ/σία από CONAN_
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, chill είπε

μια χαρά έχει αποχέτευση η Ελευσίνα (συνδεδεμένος εδώ και 2 χρόνια) αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν θέλουν πολλοί να συνδεθούν για διάφορους λόγους. ξέρεις κάποια περιοχή στην Ελευσίνα που δεν έχει αποχέτευση;

3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Όσο το σύστημα μασάει  αποχέτευση δε βλέπουμε.Και μασάει καλά αν σκεφτείς ότι το νερό στην ΕΥΔΑΠ μας κοστίζει λιγότερο από 50 λεπτά το κυβικό και στο βυτίο για άδειασμα 5 ευρώ ενώ αν υπήρχε αποχέτευση θα μας κόστιζε άλλα 30-40 λεπτά το κυβικό.

Δεν θέλουν απλά γιατί μασάνε και μας λένε για δικαιολογίες διάφορες λαλακίες όπως δεν τα θέλει η Ψυτάλεια διότι επιβαρύνεται ο Σαρωνικός και τρίχες κατσαρές κ.λ.π. Δηλαδή στη Μεταμόρφωση που τα πάνε πάλι στο Σαρωνικό δεν καταλήγουν;;;;;;;;;;;;;;;

Όσο για σκυλίλα μπόλικη.Το παραπάνω οικόπεδο είναι καμπινές σκύλων.όλη η περιοχή εκεί τα φέρνει χέζ..ν και κανείς δεν πετάει τίποτε.Περιμένουμε βροχή να τα κάνει λίπασμα.:lol:

Τώρα αν αντέχεις τη βρώμα και το κουνούπι που ακόμη βάζω υγρό στη πρίζα έλα.Έχουμε μπόλικα από τα δύο.

η Ελευσίνα και γενικότερα το Θριάσιο Πεδίο έφτιαξε αποχέτευση μετά από καταδίκες της Ελλάδας στην ΕΕ. εάν δεν γινόταν αυτό, τότε δεν πρόκειται να είχαμε ποτέ αποχέτευση

Δημοσ.

Υπάρχει και το Πανόραμα Παλλήνης που είναι σε ύψωμα (εξ'ού και "Πανόραμα") αλλά εκεί οι τιμές ξεφεύγουν καθότι μοιάζει περισσότερο με το πιο "hi" γειτονικό Πικέρμι. Αραιοκατοικημένο, με βίλες κτλ.

Τώρα το θέμα με τους σκύλους υπάρχει ακόμα και (ή ίσως κυρίως) στις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας. Πχ. βγαίνεις να πας μια βόλτα με τα πόδια σε Πολιτεία ή Εκάλη και νομίζεις ότι θα σε κατασπαράξουν. Κάθε σπίτι που περνάς απ'έξω θα σε γαβγίσει οπωσδήποτε τουλάχιστον ένα σκυλί. Μετά από 500 μέτρα περπάτημα σου έχουν γίνει τα νεύρα τσατάλια.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, james01gr είπε

η Ελευσίνα και γενικότερα το Θριάσιο Πεδίο έφτιαξε αποχέτευση μετά από καταδίκες της Ελλάδας στην ΕΕ. εάν δεν γινόταν αυτό, τότε δεν πρόκειται να είχαμε ποτέ αποχέτευση

Καταδίκες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανέκδοτο μου φαίνεται.Κάπου άκουσα ότι για την περιοχή Μεσογείων τα τελευταία χρόνια πληρώσαμε λέει 16 εκατομύρια πρόστιμα.Αν τα βάλεις κάτω κατά μέσο όρο 40-50 ευρώ το μήνα για την κάθε οικογένεια για άδειασμα βόθρου τα 16 είναι ψίχουλα.

Εδώ μιλάμε ότι τζιράρονται εκατοντάδες εκατομύρια στα 16 θα κολήσουν.

15 ώρες πριν, poulinos είπε

αν και γερακα ειναι διαφορα σημεια το καλο ειναι οτι δεν ειναι πυκνοκατοικημενα. αποπνικτικα ειναι παντου το καλοκαιρι με 40 βαθμους αλλα εχει λιγακι πρασινο και κενα αναμεσα στα σπιτια αντιθετα με πχ κυψελη κτλ.σιγουρεψου για αποχετευση εκει που θα πας διοτι παλια δεν υπηρχε παντου με οτι αυτο συνεπαγεται .υπαρχουν καλα σημεια και ασχημα σημεια οπως αλλωστε σε καθε περιοχη. ο γερακας πιανει αρκετα μεγαλο κομματι αφου ξεκιναει λιγο πιο κατω απο παλαια πεντελη και φτανει μεχρι γεφυρα σταυρου .υπαρχουν σπιτια σε πιο κεντρικα σημεια αλλα και σπιτια στην μεση του πουθενα. 

Μην το λες επειδή κινούμαι καθημερινά Γέρακα - Χολαργό κοντά στον ΕΟΦ σου λέω ότι τα μεσημέρια που έκανα τη διαδρομή ο Χολαργός και στη Μεσογείων μάλιστα είχε πάντα 1 με 2 βαθμούς λιγότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, james01gr είπε

μια χαρά έχει αποχέτευση η Ελευσίνα (συνδεδεμένος εδώ και 2 χρόνια) αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν θέλουν πολλοί να συνδεθούν για διάφορους λόγους. ξέρεις κάποια περιοχή στην Ελευσίνα που δεν έχει αποχέτευση;

Βενιζέλου, από διασταύρωση με Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι τους 12 Αποστόλους που γνωρίζω από πρώτο χέρι μιας και υπάρχει και μαζική αγωγή πολιτών κατά της ΕΥΑΔΑΠ για τα πρόστιμα στους λογαριασμούς 

Θα γίνει ωστόσο σε 6 μήνες ΑΠΟΤΙ λένε. Είναι μεγάλο το story γιατί δεν έγινε, το ξέρω από πρώτο χέρι. 

Αντίστοιχα όλη η βιομηχανική ζώνη από το μπλόκο και πάνω. ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΠΕ, Ανακύκλωση, Ναυπηγεία, Βεινόγλου κλπ

Όπως με τον τον ανωτέρω ακριβότερο δρόμο της πόλης υπάρχουν προβλήματα και σε μικρότερους. 

Ο λόγος της τελευταίας μεγάλης καθυστέρησης ήταν για μικροπολιτική. 

Τις καταδίκες προσπαθούσαμε να τις αντιμετωπίσουμε με ελληνικές μεθόδους :  "υπάρχει υπόγεια αναστροφή υδάτων οπότε δεν γίνεται" και άλλα τέτοια γραφικά. Μετά υπήρχαν τα συμφέροντα των σκατατζιδων που λυμαίνονταν την περιοχή, μετά μπλόκα από τον xy σε θέση με εξουσία για να μην ολοκληρωθεί το έργο και το επιδείξει η προηγούμενη πια δημοτική αρχή και και και.

Επεξ/σία από chill
  • Like 1
Δημοσ.

Βροχούλα καλή αυτή την ώρα στο Γέρακα.Η καλύτερη στιγμή να πάρουν τα μοτέρια μπροστά.

Ξέρετε όλο αυτό που βγάζουν από τους βόθρους στη Λούτσα καταλήγει μέσω του ρέματος.Σας το λέω να πάρετε τα μέτρα σας για του χρόνου τουλάχιστον να αποφεύγεετε την παραλία.:P:lol:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...