atheatos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Ευχαριστώ για την παράθεση του συνδέσμου, ωστόσο το άρθρο είναι σημαντικά ελλιπές σε τεκμηρίωση. Στα λειτουργικά που τρέχω, έχω στημένα πολλά πράγματα, Windows 10 και Linux, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Ξαναθέτω το θέμα που είπα παραπάνω, ότι το συγκεκριμένο που αναζητώ, δεν το θέλω για κεντρικό workstation, αλλά για κάποιους πειραματισμούς που δεν είναι cpu-stressing και memory-stressing. Το ίδιο ισχύει και στο Mac OS με το ότι ισχύει και στα αλλά λειτουργικά. Η εκμετάλλευση των πόρων του συστήματος αγγίζει αυτές του Windows τώρα πια χάρη στην metal , διατηρώντας την απλότητα του Linux ειδικά στην διαχείριση του cpu. Σου ξανά θέτω και εγώ το θέμα που ανέφερα στην αρχή της συζήτησης πιο απλοϊκά, ότι αν έχεις ένα μηχάνημα για πέταμα, στο τέλος θα πάει για πέταμα ασχέτως λειτουργικού....
QuantumWanderer Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Εγώ θέσει εξαρχής ότι το θέλω για πειραματισμό που δεν είναι ούτε memory-stressing ούτε cpu-stressing, απλά θέλω να τρέχει το αυθεντικό λειτουργικό Mac OS και να είναι updateable συνεχώς. Θα το άλλαζα όταν θα σταματούσε να είναι updateable. Εν ολιγοις, οικονομοτεχνικά μιλώντας, γιατί να δώσω τα 400 ευρώ επιπλέον για τον i5, αφού θα έχουν το ίδιο βάθος χρόνου ζωής, όπως λένε πολλοί, τουλάχιστον για το μέχρι πότε θα παίρνουν αναβαθμίσεις, π.χ. 7 χρόνια, συνήθως ως τώρα. Ακόμα κι αν κάποιος τεκμηριώνει ότι η τελευταία αναβάθμιση που θα πάρει το i3 θα είναι λίγο «βαριά» για το i3, αλλά πιο «ελαφριά» για το i5 μοντέλο, μήπως συμφέρει πάλι οικονομοτεχνικά να πάρει κανείς το i3 τώρα και να το αντικαταστήσει στην προ-τελευταία αναβάθμιση, από το να δώσει τώρα τα έξτρα 400 ευρώ;
winmac Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Αν μιλάς για επίσημο update δεν παίζει διαφορά. Ίσως να υπάρχει κάποια διαφορά στο ανεπίσημα updates που γίνονται μέσω patches. Σε κάποια παλιότερα μοντέλα πχ μπορείς να βάλεις το καινούριο λογισμικό και ας μην το υποστηρίζει αν ψάξεις τεχνικές και patches στο διαδίκτυο. Ίσως εκεί να παίζουν ρόλο τα χαρακτηριστικά (πιο πολύ μάλλον η κάρτα γραφικών), αλλά για τα επίσημα updates μέσω Apple store δεν έχει διαφορά 1
QuantumWanderer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Σε ένα Mac Mini ποιός είναι ο βέλτιστος τρόπος εργασίας; (πέραν του magic keyboard) Με magic trackpad ή με magic mouse; (ή άλλο ποντίκι;)
atheatos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, kostasgr78 είπε Σε ένα Mac Mini ποιός είναι ο βέλτιστος τρόπος εργασίας; (πέραν του magic keyboard) Με magic trackpad ή με magic mouse; (ή άλλο ποντίκι;) Φίλε σου έγραψα και προηγούμενα εμμέσως πλην σαφώς , δεν υπάρχει διαφορά στην χρήση ενός pc σε σχέση με ένα mac πέραν του λειτουργικού. Γράφεις βέλτιστος τρόπος εργασίας και σε παρένθεση πέρα από το magic keyboard. Σοβαρά τώρα? Χωρίς το magic keyboard δεν επιτυγχάνεται βέλτιστος τρόπος εργασίας? Οσο για το Magic Trackpad εξαιτίας των δυνατοτήτων του λειτουργικού είναι αρκετά χρήσιμο για ξεκούραστη αλλά όχι απαιτητική σε λεπτομέρεια εργασία. Ειλικρινα ώρες ώρες δεν καταλαβαίνω από προέρχονται τετοιες ερωτήσεις λες και πρόκειται να αγοραστεί πύραυλος για το φεγγάρι. Ακόμα και ένα pc τώρα πια μπορεί να έχει αντίστοιχα Magic Trackpad ,keyboard κτλ. Γιατι τα Mac forums να πρέπει να γίνονται αποδέκτες τέτοιων γενικών ερωτήσεων? 1
QuantumWanderer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Φίλε μου δεν γνωρίζω για τα προβλήματά που έχεις και εξαπολύεις προσωπικές επιθέσεις, αλλά είναι ξεκάθαρα τα ερωτήματά μου. Ο τρόπος εργασίας και το UX του MacOS είναι σημαντικά διαφορετικός από άλλες πλατφόρμες και αναζητώ την εμπειρία ανθρώπων που έχουν δουλέψει σε αυτό το περιβάλλον. Έχω ακούσει αναφορές ότι δεν είναι το ίδιο παραγωγικό να δουλέψεις χωρίς αυτά τα συγκεκριμένα περιφερειακά.
atheatos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Φίλε μου δεν γνωρίζω για τα προβλήματά που έχεις και εξαπολύεις προσωπικές επιθέσεις, αλλά είναι ξεκάθαρα τα ερωτήματά μου. Ο τρόπος εργασίας και το UX του MacOS είναι σημαντικά διαφορετικός από άλλες πλατφόρμες και αναζητώ την εμπειρία ανθρώπων που έχουν δουλέψει σε αυτό το περιβάλλον. Έχω ακούσει αναφορές ότι δεν είναι το ίδιο παραγωγικό να δουλέψεις χωρίς αυτά τα συγκεκριμένα περιφερειακά. Κανένα πρόβλημα. Αφου δεν είναι παραγωγικό να δουλεύεις χωρίς το keyborard της apple τότε κάτι θα ξέρουν αυτοί που το λένε.....Επίσης πιο παραγωγικό είναι να δουλεύεις το mac στα starbucks...
QuantumWanderer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Για παράδειγμα πολλοί έχουν μάθει να δουλεύουν πολύ γρήγορα σε trackpad σε MacOS και δεν δουλεύουν ποντίκι.
atheatos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 https://geizhals.eu/apple-mac-mini-a1918550.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu&v=e Η μνήμη αναβαθμίζεται ο δίσκος όχι. Αν χρειαστείς παραπάνω χώρο θα χρειαστείς εξωτερικό σκληρό ή να αγοράσεις εξαρχής με τον δίσκο που θέλεις. 1
QuantumWanderer Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Πώς βλέπουμε το νέο Air σε σχέση με το ελαφρώς ανανεωμένο Mac Mini; 1
stratos_21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 37 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Πώς βλέπουμε το νέο Air σε σχέση με το ελαφρώς ανανεωμένο Mac Mini; Ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό εχω, MBA 2020 i5 256GB/Mac mini i3 με τα οποία περιφερειακά, εχω απλα monitor 1080p (αρκετά decent για τα χρόνια του U2312HM). Δεν με ενδιαφέρει τόσο η φορητότητα, σκοπός είναι να το κρατήσω για 4 χρόνια 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Γκάις μπερδεύτηκα Εννοείται MBA στη θέση του mac mini σε συνδυασμό με μια καλή οθόνη που έτσι κι αλλιώς βγαίνουν και τα δύο setups στην ίδια περίπου τιμή?
stratos_21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 FYI κάτοχου του πρώτου μου Mac (χρόνια χρήστης linux), παρείγγειλα ΒΤΟ MBA 2020 i5|8GB|256GB στις 1/4 απο storm και παρέλαβα στον μήνα. Όλες αυτές τις μέρες που το έχω μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, σε σημείο που δεν το περίμενα με τα σχόλια για υπερθέρμανση και θόρυβο από τον ανεμιστήρα. Να σημειώσω ότι δεν είμαι power user, κλασική χρήση media/office/browsing και λίγο scripting/coding να περνάει η ώρα, δεν παρατήρησα ποτέ υπερθέρμανση, μόνο το λογικό όταν το ζορίζω καθώς παρά τα ελφριά προγράμματα δεν κλείνω τίποτα σχεδόν ποτέ, γεμίζω 3 desktop με εφαρμογές (δεν έχω temp tools να παρακολουθώ καθώς δεν βρίσκω νόημα, αν παρατηρούσα πρόβλημα throttling ή γινόταν αισθητή η θερμοκρασία τότε θα έμπαινα στην διαδικασία). Αυτό το λέω γιατί είχα διαβάσει πολλά στα φόρουμ, η μόνη περίπτωση που ζορίστηκε και άκουσα τον ανεμιστήρα (και πάλι δεν μου φάνηκε πιο έντονο από το Thinkpad t440p που είχα) ήταν σε conference Webex. Επίσης να σημειώσω ότι και όταν παίζω football manager 2020 που είναι το μόνο παιχνίδι που παίζω πάλι δεν παρατηρώ κάποιο πρόβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα