Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Γιατί τι έχει εκεί πέρα?

τιποτα φοβερο αλλα δεν ειναι ασχημα και ειναι κοντα στην αθηνα και σε καλές παραλίες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, prometheas είπε

Χανιά ή Ρέθυμνο  θα ήταν η επιλογή μου .. Αλλά εχω καιρό να δώ τιμές στα ενοίκια εκεί και υποθέτω οτι λόγω τουρισμού θα είναι πάνω..

ρεθυμνο ειναι ωραια φιλε και καλοκαιρι και χειμωνα απο εκει ειμαι πας οπουδηποτε με τα ποδια να φανταστεις ,,αλλα πλεον ακριβα νοικια, φαντασου οτι οι γκαρσονιερες ξεκινανε απο 350 ευρω στο κεντρο και παραεξω περιοχες απο 300 ευρω και σου λενε κιολας το ιντερνετ και το νερο μεσα στην τιμη που το θεωρω μεγαλη απατεωνια,,,για χανια δεν ξερω τι γινεται αλλα υποθετω οτι πανω κατω τα ιδια θα ειναι χωρις να θελω να σε παρω στο λαιμο μου για τα χανια....Αν δεν σταματησει αυτο το airbnb να υπαρχει,,, πολυς κοσμος θα μενει στον δρομο πλεον,,ακομα και οι φοιτητες εχουν προβλημα και δουλεια να βρισκει κανεις σε αλλη περιοχη να πηγαινει π.χ. τουριστικα επαγγελματα με τα νοικια αυτα αναγκαζεται κανεις να φευγει και να μην κλεινει την δουλεια λογω υψηλων ενοικιων γιατι δεν βγαινει οικονομικα.

Επεξ/σία από paulks
  • Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Skandalf είπε

PS : Aν θες καλή συνοικία προς κέντρο,κοίτα προς Παπαδιαμάντη (Περιοχή ανάμεσα σε αστυνομικό τμήμα πατησίων και Λαμπρινή χοντρικά)

Καλη περιοχη ειναι οντως, αλλα με 200 ευρω παιζει να μη βρει ουτε αποθηκη εκει δυστυχως..

Δημοσ.

Ακόμα και στο ταπεινό Κερατσίνι έχουν ανέβει τα ενοίκια ,τι να λέμε τώρα! Πάντως Πάτρα θα πήγαινα να ζήσω κι εγώ , βέβαια έζησα 3 χρόνια ως φοιτητής . Σίγουρα και στην Πάτρα θα έχουν ανέβει τα ενοίκια :P Λίγο φλου μας τα λες όμως TS , εννοώ πχ : έχεις αμάξι ? τότε δε θα ήθελες μια πυκνοκατοικημένη περιοχή να ψάχνεις να παρκαρεις μιση ώρα! Βέβαια σε όλη την Αθήνα είναι δύσκολο το παρκάρισμα αλλά ντάξει άλλο να βρίσκεις σε 5 λεπτά και άλλο σε 15 :P

Δημοσ.

Η εφορία είναι εφορία, παντού ουρά έχει, παντού είναι μέρος πόνου. Γιατί το χωριό δε θα έχει δική του εφορία, θα πας στην κεντρική του νομού που θα θέλουν να εξυπηρετηθούν και απ'ολα τα άλλα χωριά και απο την ίδια την πόλη. Το ίδιο και για ΔΕΚΟ etc. Ο (πρώην) νομός Λάρισας είναι απο τους πολυπληθέστερους στην Ελλάδα, με πάνω απο 250,000 κατοίκους. Ξερεις πόσα υποκαταστήματα ΔΕΗ έχει; Ένα και μοναδικό και αν δε πας στις 7 να πιάσεις σειρά, την πούλεψες. 

Μείνε εκεί που είσαι. Άμα βέβαια είσαι τόσο κίνκυ και θες να φύγεις με το ζόρι, κοίτα προς Εύβοια (Χαλκίδα και πέριξ) που είναι κοντά στην Αθήνα. 

Πάντως το καλό με το φθηνό δε συνδυάζονται. Τα καλά μέρη (ή αυτά που νομίζουν οτι είναι καλά) έχουν ακριβά νοίκια. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/11/2019 στις 10:05 ΜΜ, aizensama24 είπε

Έχω ακούσει ότι με τις νέες πλατφόρμες προώθησης σπιτιών (airbnb) τα ενοίκια έχουν ανέβει πολύ στο κεντρό κάτι που με προβληματίζει αν και δε το έχω επαληθεύσει ακόμη. Πάντα μου άρεσε να ζω στο κέντρο γιατί έχει τις καλύτερες συγκοινωνίες και επίσης πολύ φασαρία αλλά καλή φασάρια, επίσης έχει και πολλά κοινωνικά γεγονότα, πορείες κτλ.

Όπως και να χει, το κέντρο πλέον δεν μου είναι τόσο απαραίτητο όσο παλιά και έχω αρχίσει να σκέφτομαι και για λύσεις εκτός Αθήνας. Δεν έχω ζήσει ποτέ στην επαρχία αλλά η εργασία μου μου επιτρέπει να δουλέψω παντού και γιατί όχι να έχω κάποιο πλεονέκτημα αν εκεί που θα μείνω έχει τοπικές αγορές που να με αφορούν και να μπορώ να είμαι πιο χρήσιμος.  Στη φάση που είμαι τώρα μπορεί να ήταν καλύτερο για εμένα ένα ήρεμο μέρος πιο κουλτουριάρικο όπου μπορείς να κυκλοφορήσεις χωρίς πολύ κόσμο ή και καθόλου κόσμο, επίσης να έχει ανύπαρκτες ουρές σε εφορίες, τράπεζες κτλ. Βέβαια το βασικό κρητίριο που σκέφτομαι για μία λύση εκτός Αθήνας είναι το χαμηλό κόστος ζωής. Θέλω γενικά ένα μέρος με κάποιο κοινωνικό στοιχείο και λίγο φασαρία αλλά κυρίως να μη κοστίζει πολύ η ζωή εκεί πέρα και να μη κουράζουν πολύ εφορίες κτλ. Όταν λέω χαμηλό κόστος ζωής εννοώ ας πούμε μία νορμαλ γκαρσονιέρα να μη ξεπερνάει ξέρω γω τα 100-150Ε και ένα δυάρι να μπορεί να φτάσει τα 200.

Τι έχετε να προτείνεται από περιοχές γενικά σε όλη την Ελλάδα που να πληρούν τα κριτιριά μου? 

Μετακόμισε κάποιος από εσάς από Αθήνα στην επάρχια και πως του φάνηκε η αλλαγή? 

Δύσκολα θα βρεις στην Αθήνα τέτοιες τιμές, καλύτερα να κοιτάξεις για επαρχία. Οι τιμές των ενοικίων ανεβαίνουν γενικώς παντού, απλά στο κέντρο και όπου υπάρχει το airbnb οι τιμές έχουν ανέβει υπερβολικά.

Δημοσ.

Ναι, στη Λάρισα έχει μία ΔΕΗ ,αλλά όλοι σχεδόν έχουν φύγει και έχουν πάει σε ιδιωτικές που έχουν και το φυσικό αέριο προσφορά λόγω των εκπτώσεων...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...