Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ακούσει ότι με τις νέες πλατφόρμες προώθησης σπιτιών (airbnb) τα ενοίκια έχουν ανέβει πολύ στο κεντρό κάτι που με προβληματίζει αν και δε το έχω επαληθεύσει ακόμη. Πάντα μου άρεσε να ζω στο κέντρο γιατί έχει τις καλύτερες συγκοινωνίες και επίσης πολύ φασαρία αλλά καλή φασάρια, επίσης έχει και πολλά κοινωνικά γεγονότα, πορείες κτλ.

Όπως και να χει, το κέντρο πλέον δεν μου είναι τόσο απαραίτητο όσο παλιά και έχω αρχίσει να σκέφτομαι και για λύσεις εκτός Αθήνας. Δεν έχω ζήσει ποτέ στην επαρχία αλλά η εργασία μου μου επιτρέπει να δουλέψω παντού και γιατί όχι να έχω κάποιο πλεονέκτημα αν εκεί που θα μείνω έχει τοπικές αγορές που να με αφορούν και να μπορώ να είμαι πιο χρήσιμος.  Στη φάση που είμαι τώρα μπορεί να ήταν καλύτερο για εμένα ένα ήρεμο μέρος πιο κουλτουριάρικο όπου μπορείς να κυκλοφορήσεις χωρίς πολύ κόσμο ή και καθόλου κόσμο, επίσης να έχει ανύπαρκτες ουρές σε εφορίες, τράπεζες κτλ. Βέβαια το βασικό κρητίριο που σκέφτομαι για μία λύση εκτός Αθήνας είναι το χαμηλό κόστος ζωής. Θέλω γενικά ένα μέρος με κάποιο κοινωνικό στοιχείο και λίγο φασαρία αλλά κυρίως να μη κοστίζει πολύ η ζωή εκεί πέρα και να μη κουράζουν πολύ εφορίες κτλ. Όταν λέω χαμηλό κόστος ζωής εννοώ ας πούμε μία νορμαλ γκαρσονιέρα να μη ξεπερνάει ξέρω γω τα 100-150Ε και ένα δυάρι να μπορεί να φτάσει τα 200.

Τι έχετε να προτείνεται από περιοχές γενικά σε όλη την Ελλάδα που να πληρούν τα κριτιριά μου? 

Μετακόμισε κάποιος από εσάς από Αθήνα στην επάρχια και πως του φάνηκε η αλλαγή? 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Τι έχετε να προτείνεται από περιοχές γενικά σε όλη την Ελλάδα που να πληρούν τα κριτιριά μου? 

Δηλαδη οπου σου προτείνουμε ανα τη ελλαδα θα πας?

• Like 1
Δημοσ.

Πάτρα. Εχει τα πάντα, ότι εχει και η Αθήνα (απο μαγαζιά/διασκεδαση κτλ)  , και ειναι κόμπακτ. Φαντάσου μπορείς να πας περπατώντας απο την μια άκρη στην άλλη (απο τα τεί μέχρι το λιμανάκι)

• Like 4
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη οπου σου προτείνουμε ανα τη ελλαδα θα πας?

Δε βλέπω λόγο γιατί όχι άμα αξίζει. Δε με περιορίζει τίποτα από το να πάω οπουδήποτε.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δε βλέπω λόγο γιατί όχι άμα αξίζει. Δε με περιορίζει τίποτα από το να πάω οπουδήποτε.

Εγω σου προτείνω Σύρο

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Βολος

Πάτρα

Καλαμάτα

Με σειρά προτίμησης. 

Fixed. Αλλά τα λεφτά που αναφέρεις για ενοίκια δεν νομίζω πως θα τα βρεις σε καμία επαρχιακή πόλη. Ιδιαίτερα στην Καλαμάτα που η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη απο την προσφορά.

Κατά τ'άλλα τη ζωή μου στην Καλαμάτα δεν την άλλαζα με τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Όπως και να χει, το κέντρο πλέον δεν μου είναι τόσο απαραίτητο όσο παλιά και έχω αρχίσει να σκέφτομαι και για λύσεις εκτός Αθήνας. Δεν έχω ζήσει ποτέ στην επαρχία αλλά η εργασία μου μου επιτρέπει να δουλέψω παντού και γιατί όχι να έχω κάποιο πλεονέκτημα αν εκεί που θα μείνω έχει τοπικές αγορές που να με αφορούν και να μπορώ να είμαι πιο χρήσιμος.  Στη φάση που είμαι τώρα μπορεί να ήταν καλύτερο για εμένα ένα ήρεμο μέρος πιο κουλτουριάρικο όπου μπορείς να κυκλοφορήσεις χωρίς πολύ κόσμο ή και καθόλου κόσμο, επίσης να έχει ανύπαρκτες ουρές σε εφορίες, τράπεζες κτλ. Βέβαια το βασικό κρητίριο που σκέφτομαι για μία λύση εκτός Αθήνας είναι το χαμηλό κόστος ζωής. Θέλω γενικά ένα μέρος με κάποιο κοινωνικό στοιχείο και λίγο φασαρία αλλά κυρίως να μη κοστίζει πολύ η ζωή εκεί πέρα και να μη κουράζουν πολύ εφορίες κτλ. Όταν λέω χαμηλό κόστος ζωής εννοώ ας πούμε μία νορμαλ γκαρσονιέρα να μη ξεπερνάει ξέρω γω τα 100-150Ε και ένα δυάρι να μπορεί να φτάσει τα 200.

Μετακόμισε κάποιος από εσάς από Αθήνα στην επάρχια και πως του φάνηκε η αλλαγή? 

Στην ιδια ακριβως φαση ημουν και γω και τελικα κατεληξα Κυπρο - Λαρνακα!

Αλλη φορολογια, αλλο κλιμα, αλλοι ανθρωποι, τουρισμος, θαλασσα με μονο μειονεκτημα οι τιμες.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Lumini είπε

υπολόγιζε 350 ευρω για δυαρι, εκτος αν πας σε χωριο

Στη Λαρισα βρισκεις αξιοπρεπες (σχετικα καινουριο και σε οροφο οχι ισογειο κλπ) τριαρι με ~300. Στην Λαμια με ~250 (κεντρο και στις 2 περιπτωσεις). Αντιστοιχα δυαρι με 150-200 και στα 2. Αν ειναι ισογειο/ημιυπογειο/εκτος κεντρου εννοειται βρισκεις και με κατω απο 150 δυαρι.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε

Στη Λαρισα βρισκεις αξιοπρεπες (σχετικα καινουριο και σε οροφο οχι ισογειο κλπ) τριαρι με ~300. Στην Λαμια με ~250 (κεντρο και στις 2 περιπτωσεις). Αντιστοιχα δυαρι με 150-200 και στα 2. Αν ειναι ισογειο/ημιυπογειο/εκτος κεντρου εννοειται βρισκεις και με κατω απο 150 δυαρι.

έδινα στο Βόλο 300 για τα 60τμ όχι δυάρι...

Δημοσ.

Δίνω στη Λάρισα 270 ευρώ για μικρό 3αρι (70 τετραγωνικά) του 2005 με αυτόνομο φυσικό  άεριο...

Η Λάρισα έχει ζωή (φοιτητές γαρ) και είναι στη μέση της Ελλάδος...

Γεννήθηκα  και  έζησα Πατήσια ως τα 32 μου , η γυναίκα από ΒΠ Αθήνας, ήρθαμε και οι 2 για δουλειά πριν 3 χρόνια και δεν νομίζω να ξαναγυρίσω Αθήνα ..

PS : Aν θες καλή συνοικία προς κέντρο,κοίτα προς Παπαδιαμάντη (Περιοχή ανάμεσα σε αστυνομικό τμήμα πατησίων και Λαμπρινή χοντρικά)

Δημοσ.

Αποψη μου ειναι να πας σε μια παραθαλασσια πολη, ωστε το καλοκαιρι να απολαμβανεις τις παραλιες και αφου ασχολησε με την αγορα να κανεις και την δουλεια σου. Τωρα κατι λαρισα κατι κομοτηνη που ειναι για να ψηνεις αυγα το καλοκαιρι στο πεζοδρομιο τι να το κανεις...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...