Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια οτιδηποτε επηρεαζει και διαμορφωνει την κουλτουρα στην κοινωνια δεν εχει ηλικιακο target group. Για παραδειγμα ειναι το 1984 του Orwell σοβαρο, ενω το V for Vendetta η το νεο Joker οχι;

Δεν ξερω, το μονο που γνωριζω ειναι οτι προσωπικα και το 1984 και το V for Vendetta με εχουν ταρακουνησει. Ο χαρακτηρας μας, οι αποψεις που εχουμε διαμορφωνονται και μεσα απο την λογοτεχνια η τις ταινιες (γενικοτερα μεσα απο την τεχνη ευρειας καταναλωσης).

Απλα οπως και σε οτιδηποτε υπαρχουν επιπεδα ποιοτητας. Στην μουσικη, στην λογοτεχνια, στον κινηματογραφο. Ακομα και στο ιδιο ειδος. Και ναι οι ταινιες της Marvel (Disney γιατι κατι Logan γινανε απο αλλο στουντιο) ειναι κομματακι fast food entertainment. Ευπεπτες, εντυπωσιακες αλλα δεν εχουν κατι νεο να πουν. Δεν σε βαζουν σε μια διαδικασια προβληματισμου, οπως κανει το Matrix για παραδειγμα.

Τον Moore τον σεβομαι οποτε πιστευω οτι προς τα εκει κοιταζει οταν ειπε οτι ειναι ντροπιαστικο.

Επεξ/σία από vste
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Voodooman είπε

O μπάρμπας τα έχει χαμένα.

Προσωπικά δεν μου λένε σχεδόν τίποτα τα κόμικς, και ακόμη λιγότερα οι ταινίες που βασίζονται σε αυτά. Για εμένα είναι μία μορφή εκλαϊκευμένης τέχνης, που στο υψηλότερο επίπεδό της, είναι σε θέση να περάσει με τρόπο εύληπτο υψηλά νοήματα. Λίγοι θα καθίσουν να διαβάσουν τον βασιλιά Λυρ, αλλά πολύ περισσότεροι θα διαβάσουν ένα κόμικ που -είπαμε, στην καλύτερη περίπτωση-θα περάσει κάποια από τα μηνύματα του αρχικού έργου. Από το ολότελα...

Αλλά αυτό που λέει είναι υποκριτικό, στην καλύτερη περίπτωση. Όταν τα κόμικς στάζουν αίμα και σπέρμα, σε ποιες ακριβώς ηλικίες θεωρεί ο Moore ότι απευθύνονται; 15-20 ετών και μόνο; Ή σε πιο μικρούς;  

ο μπάρμας δεν μίλησε γενικά για τα κόμικς, μίλησε για την ταύτιση ενηλίκων με υπερήρωες. 

Γενικότερα τα κόμικς ειναι μια αυτόνομη μορφή τέχνης καθόλου εκλαικευμένης.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ff7lucas είπε

κατά την γνώμη μου μόνο εσύ και ο Moore το πιστεύετε.

Ναι, έκανες "σφυγμομέτρηση" στα 7,5 δισεκατομμύρια που κατοικούν τον πλανήτη και συμπέρανες ότι μόνο εγώ και ο Moore το πιστεύουμε.

Ότι να ναι...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsibosp είπε

εχω διαβασει τα χειροτερα εντωμεταξυ για την σειρα Watchmen. Δεν εχει καμμια σχεση λεει με το ολο θεμα και την ταινια το μονο που κανει ειναι να παρει καποια ρατσιστικα -βαρετα themes που ειναι hot-topic στην Αμερικη, ενα politically correct σχολιο απο δω και απο κει και εχουν πεταξει μεσα καποια Watchmen easter eggs για να εχει καποια αναγνωρισιμοτητα ενω θα μπορουσε να ειναι οτιδηποτε αλλο. Κριμα γτ μολις ειχα δει οτι θα βγει το περιμενα για να το παρακολουθησω. Με λιγα λογια μαπα το καρπουζι.

Αυτά τα γράφουν αμερικανικά (και μη) φασιστικά τρολ, η σειρά είναι Αριστουργηματική και καθόλου "πολιτικά ορθή", και είναι αντάξια του graphic novel (το οποιο ειναι ΤΕΡΜΑ πολιτικο) , αλλα και της προηγουμενης του ,καλυτερης σειρας των ΄10s,του Leftovers. Kαι ανοιγει και δρομους για το πως πρεπει να διασκευαζονται κομικ στην μκρη και μεγαλη οθονη,παιρνοντας ρισκα.

Τέλος,δεν ειναι αδόκιμο να γινει συγκριση με το χάλι του φετινου Joker, το οποιο περιγραφει ακριβως ο κος Moore στην συνεντευξη του (δειλό,φασιστικό φιλμ,με μια μεγάλη ερμηνεία προφανως απο τον κο Φίνιξ που πάντοτε παραδίδει τεράστιες ερμηνείες)

2 ώρες πριν, ff7lucas είπε

εγώ δεν έχω δεί πουθενά να γίνεται κάτι τέτοιο. αντιθέτως στις θρησκείες γίνεται συνέχεια και από πάρα πολλούς πού ακολουθούν αποκυήματα της φαντασίας.... κατά την γνώμη μου μόνο εσύ και ο Moore το πιστεύετε.

Μα δεν είπε κανείς πως διαφέρουν τα δυο είδη,και οι σουπερ ηρωες θρησκευτικές φιγούρες είναι,τα ίδια σ****. 

Έχει ενδιαφέρον πάντως η παράλληλη πορεία του λευκού φασισμού με την επιτυχία της Marvel την τελευταία δεκαετία,ο κος Moore εχει δίκιο (και ειναι και πολύ ψύχραιμη κιολας η τοποθετηση του για αναρχικός που είναι)

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Τι σχεση εχουν οι σεξουαλικες προτιμησεις ενος υπερηρωα?

Σε ενα σεναριο δρασης θα πρεπει να κοπουν εστω και μερικα δευτερολεπτα για να περαστει το μηνυμα οτι τι? Ο/η υπερηρωας ειναι ομο/αμφι/ετερο φυλοφιλος? 

Μου ειναι τοσο αδιαφορο οσο και αν ειναι χορτο/πανφαγος η Ολυμπιακος/Παναθηναικος.

Υπαρχει ενα λεπτο οριο οπου καποιος δεν εχει προβλημα με κατι

αλλα

Απο εκει και περα δεν ανεχεται αυτη την υπερπροβολη της διαφορετικοτητας και την εμβολη της σε οτιδηποτε.

"Υπαρχει προβλημα?"

:P

Δημοσ.

μία πολύ σημαντική ερώτηση για τον κο Moore. Θα ήθελε να μας πει σε ποιες ηλικίες απευθύνονται τα κόμικ που γράφει; πως θα καταλάβει 13χρονος το V for Vendetta και να ανεχθεί την βία των watchmen;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gassim είπε

Στην πρώτη πρόταση του μηνύματος σου γράφεις "Όποιος μετά τα 20 του ταυτίζεται με υπερήρωες πάσχει από παλιπαιδισμό..δεν μας είπε και τίποτα νέο" και αμέσως μετά: " Η άποψη ότι τα παρακολουθούμε για να μην φύγουμε απο την παιδική μας ηλικία είναι εκτός τόπου και χρόνου".

Είναι κάπως αντικρουόμενα αυτά τα δύο.

Θα το ξαναγράψω για να γίνει πιο κατανοητό.

Όντως ένας μεγάλος αριθμός παρακολουθούμε ταινίες με σουπερήρωες. Όχι όμως γιατί ταυτιζόμαστε με αυτούς αλλά για να περνάει χαβαλέ η ώρα μας.

Όποιος όμως σε μεγάλη ηλικία τις παρακολουθεί γιατί ταυτίζεται με αυτούς (προφανώς ελάχιστοι) το κάνουν από παλιμπαιδισμό.

Με λίγα λόγια ο εν λόγω τύπος ο alan moore, είτε δεν κατανοεί γιατί βλέπουμε αυτές τις ταινίες είτε αναφέρεται σε ένα  πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων που παλιμπαιδίζουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Angelo2 είπε

Τι σχεση εχουν οι σεξουαλικες προτιμησεις ενος υπερηρωα?

Σε ενα σεναριο δρασης θα πρεπει να κοπουν εστω και μερικα δευτερολεπτα για να περαστει το μηνυμα οτι τι? Ο/η υπερηρωας ειναι ομο/αμφι/ετερο φυλοφιλος? 

Μου ειναι τοσο αδιαφορο οσο και αν ειναι χορτο/πανφαγος η Ολυμπιακος/Παναθηναικος.

Υπαρχει ενα λεπτο οριο οπου καποιος δεν εχει προβλημα με κατι

αλλα

Απο εκει και περα δεν ανεχεται αυτη την υπερπροβολη της διαφορετικοτητας και την εμβολη της σε οτιδηποτε.

"Υπαρχει προβλημα?"

:P

Είναι το λεγόμενο character building.

Διαφορετικά θα δειχνει απλώς ανθρώπους με περίεργα ρούχα να παίζουν συνεχώς ξύλο. 

Αν δεν σε ενδιαφέρει το ένα για τον ηρωα, το αλλο για τον ήρωα, μην δεις και την ταινία.

Επεξ/σία από gassim
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, gassim είπε

Είναι το λεγόμενο character building.

Διαφορετικά θα δειχνει απλώς ανθρώπους με περίεργα ρούχα να παίζουν συνεχώς ξύλο. 

Αν δεν σε ενδιαφέρει το ένα για τον ηρωα, το αλλο για τον ήρωα, μην δεις και την ταινία.

Με την ιδια λογικη οτι αν δω να ληστευουν μια θειτσα στο δρομο επειδη διαφωνω με την πραξη, γυριζω το κεφαλι απο την αλλη?

Οχι φιλε, καθε αποψη εχει δικαιωμα να εκφερεται ειτε διαφωνεις ειτε συμφωνεις. Αυτη ειναι η ΒΑΣΗ της διαφορετικοτητας.

Οι χαρακτηρες και οι ιδιαιτεροτητες τους παιζουν ρολο σε μια κοινωνικη ταινια η σε μια για τις ανθρωπινες σχεσεις.

Υπαρχει μια προληπτικη αντι-ομοφυλοφυλοφοβικη πολιτικη η οποια με βρισκει να διαφωνω.

Στην τελικη μεγαλωσα σε εναν κοσμο οπου ο ηρωας εσωζε το κοριτσι και το παντρευοταν.

Και κατα το γνωστο αστειο ακομα και οι τσοντες ειχαν αρχη μεση και happy τελος :P

Θα σου πω ενα αλλο παραδειγμα, οταν η μοδα ηταν ο φεμινισμος, αρχισαν οι σουπερ ηρωιδες. Ενα ωραιο μηνυμα ΚΑΙ κατα της κακοποιησης των γυναικων. ΚΑΙ υπερ της γυναικας ως ισοτιμου συνεργατη κλπ κλπ κλπ. Φτασαμε στο αλλο ακρο καποια στιγμη, να λεει η σεξ εντ δε σιτυ "γ*μαω τον Μπιλ". Τελικα η κοινωνια εξισοροπησε μονη της ξεπερνωντας κραυγες και καθοδηγητες. Και δυστυχως ξανακυλισε.

Σημερα που το προβλημα μας ειναι η διαφορετικοτητα γενικως και ειδικως, οι σουπερ ηρωιδες τρωνε της χρονιας τους. Ριξε και μια ματια στα πορνο τη μεγαλυτερη βιομηχανια θεαματος να δεις ποσο abuse πεφτει στις γυναικες. Ψευτικο? Ναι φυσικα. Ισως οχι παντα. Αλλα αυτη ειναι ταση. Και αυτα δεν εχει σημασια αν τα βλεπω εγω ο 46ρης αλλα το 18χρονο που μεθαυριο θα βγαλει γκομενα. Η γκομενο. Μου ειναι αδιαφορο.

Αποδεχομαι την οποια επιλογη του αλλα οχι την καθοδηγηση. Ιδιως την απλουστευμενη " ε τι να δουμε απλα τυπους με στολες να παιζουν ξυλο?"

Μα αυτο πληρωνω να δω. Φανταστικους χαρακτηρες με στολες που γαμ...

ουπς!

"Που πλακωνονται στο ξυλο".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά αλήθεια τώρα. Μεταξύ μας είμαστε. Βλέπετε όλα τα blockbuster της Marvel;

Εγω με μισό τρέιλερ έχω καλυφτεί. Εχετε φίλους που βλέπουν; Εγώ κανέναν.

Εντάξει, είμαι 37 και επίσης δεν έχω φίλους αλλά you get my point.

Marvel: Υπερπαραγωγές για εφήβους με ADHD (attention deficit hyperactivity disorder)

Φαντάζομαι ότι αν εθιστείς σε αυτούς τους ρυθμούς και αυτά τα μοτίβα είναι δύσκολο να δεις οτιδήποτε άλλο.

Ενισχύουν την υπερκινητικότητα της (ασυνείδητης) σκέψης και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα...

Επεξ/σία από whoever81
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gassim είπε

ο μπάρμας δεν μίλησε γενικά για τα κόμικς, μίλησε για την ταύτιση ενηλίκων με υπερήρωες. 

Γενικότερα τα κόμικς ειναι μια αυτόνομη μορφή τέχνης καθόλου εκλαικευμένης.

Έτσι λέει ο τίτλος, το κείμενο λέει άλλα. Και όταν βρω χρόνο, θα ψάξω να βρω τί ακριβώς είπε.

Το "εκλαϊκευμένη" δεν είναι υποτιμητικός όρος. Απλά ένα κόμικ, όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να φτάσει ποτέ την αξία ενός βιβλίου. Αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη ενός ανθρώπου που σιχαίνεται όσο τίποτε άλλο το ρητό/απόφθευγμα "μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις".

Δημοσ.
15 ώρες πριν, morgan21 είπε

Τουλάχιστον στους σούπερ ήρωες δεν βλέπεις gay (Marvel-dc) που σε όλα τα έργα πρέπει να υπάρχει και κάτι το gay υποχρεωτικά 

και δεν σας τα λέει κανένας τυχαίος. Είμαι ο punisher 

Πες τα ρε φίλε το έχουν ξεφτυλισει πια. Δηλαδή άμα δω σειρά χωρίς γκεουλαντερ αρχίζω και ανησυχώ. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, james01gr είπε

μία πολύ σημαντική ερώτηση για τον κο Moore. Θα ήθελε να μας πει σε ποιες ηλικίες απευθύνονται τα κόμικ που γράφει; πως θα καταλάβει 13χρονος το V for Vendetta και να ανεχθεί την βία των watchmen;

Τα περισσότερα βιβλία του απευθύνονται κυρίως σε ενήλικους, εδώ έχει γράψει πορνογραφικό graphic novel . Τα γραφικά δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά.

2 ώρες πριν, Angelo2 είπε

Υπαρχει προβλημα?"

Όταν κάποιος δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα εσύ τι λες, λολ.

Το ότι οι ταινίες παραδείγματος χάρη της marvel είναι τόσο κακές που τα περί διαφορετικότητας τα βάζει απλώς ως τσιτάτα και δεν τα έρευνα σε βάθος όπως στα αντίστοιχα graphic novels είναι το πρόβλημα. τώρα εάν κάποιοι δεν ανέχονται να βλέπουν κάτι το οποίο δεν συμβαδίζει με τη δική τους κοσμοθεώρηση αυτό είναι δικό τους θέμα.

2 ώρες πριν, music_lover είπε

ο εν λόγω τύπος ο alan moore, είτε δεν κατανοεί γιατί βλέπουμε αυτές τις ταινίες

"Ο εν λόγω τύπος" λέει... Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα.. Και ποιος σου είπε ότι αναφέρεται στις ταινίες των σούπερ ηρώων; Δεν αναφέρεται σε αυτές, μα καλά δεν διάβασες ολόκληρη τη συνέντευξη του;; Στους ίδιους σούπερ ήρωες αναφέρεται & κυρίως στους χαρακτήρες των βιβλίων.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, alexxkidd31 είπε

Όταν κάποιος δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα εσύ τι λες, λολ.

Άλλο το έχω δικαίωμα να επιλέγω να ζω όπως θέλω και άλλο το ΕΠΙΒΑΛΛΩ στον άλλο να αποδεχτεί την επιλογή μου ως ορθή.

Άλλο το δημιουργώ μια ταινία για να περάσω κοινωνικά μηνύματα ή εμπνέομαι να φτιάξω έναν χαρακτήρα κόμικ και άλλο το κατασκευάζω κάτι για να κάνω προπαγάνδα.

Όταν χωνέψετε κάποιοι ότι ο κόσμος έχει δικαίωμα να εκφράζει μια διαφορετική άποψη χωρίς να χαρακτηριστεί φασίστας, νεοναζί, ομοφοβικός ξανασυζητάμε. Πλέον έχετε περάσει από το στάδιο του συναισθηματικά ευαίσθητου δικαιωματιστή στου αδιάλλακτου Ιεροεξεταστή που φιμώνει, στιγματίζει και εξολοθρεύει την αντίθετη άποψη.

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...