Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος μετά τα 20 του ταυτίζεται με υπερήρωες πάσχει από παλιπαιδισμό..δεν μας είπε και τίποτα νέο. Εγώ πάντως στα 40 μου τις βλέπω για τα CGI εφέ τους και τον Dolby Atmos ήχο τους και γίνομαι υπερήρωας όταν παίζω παιχνίδια ρόλων με τα παιδάκια μου. Η άποψη ότι τα παρακολουθούμε για να μην φύγουμε απο την παιδική μας ηλικία είναι εκτός τόπου και χρόνου. Στα 10 μου δλδ το 1989 δεν υπήρχαν καν ούτε στην φαντασία μας. Κάτι στρουμφάκια βλέπαμε και καντυ-καντυ. Μετά το 2000 έγιναν ευρέως γνωστοί όταν τους υιοθετησε το Χόλυγουντ.

Δημοσ.

Να φανταστώ εσείς που κράζετε τις ταινίες με υπερήρωες, πάτε σινεμά δύο και τρεις στις "σοβαρές" ταινίες. Μετά αγοράζετε τις συλλεκτικές εκδόσεις Blue Ray, αγοράζετε προϊόντα της ταινίας κλπ. Και δεν είστε από αυτούς που απλά περιμένουν να γίνουν διαθέσιμες σε torrent. Τι; Όχι;

• Confused 1
Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε υπάρχουν όχι μόνο έφηβοι αλλά και μεγάλοι που ασχολούνται και ταυτίζονται με τους ήρωες γιατί θέλουν ένα καλύτερο κόσμο...να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, elpenor είπε

Εγώ όταν βγάζει το HBO tier 1 σειρά ξέρω από πριν ότι θα μου αρέσει άσχετα με το αν έχει super ήρωες ή όχι. Ακόμα και αν είναι λίγο αδιάφορο το σενάριο του Watchmen μου αρκεί η ηθοποιία, η σκηνοθεσία και η μουσική. Mόνο το GoT δεν κατάφερα να δω μετά τις πρώτες σεζόν αλλά τουλάχιστον έβγαλε λεφτά για να γυρίσει άλλες σειρές και να πληρώσει τις δίκες του John Oliver.

εχω διαβασει τα χειροτερα εντωμεταξυ για την σειρα Watchmen. Δεν εχει καμμια σχεση λεει με το ολο θεμα και την ταινια το μονο που κανει ειναι να παρει καποια ρατσιστικα -βαρετα themes που ειναι hot-topic στην Αμερικη, ενα politically correct σχολιο απο δω και απο κει και εχουν πεταξει μεσα καποια Watchmen easter eggs για να εχει καποια αναγνωρισιμοτητα ενω θα μπορουσε να ειναι οτιδηποτε αλλο. Κριμα γτ μολις ειχα δει οτι θα βγει το περιμενα για να το παρακολουθησω. Με λιγα λογια μαπα το καρπουζι.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Απόλυτο δίκιο έχει ο Moore. Είπε ακριβώς ότι πίστευα εδώ και χρόνια γι' αυτή την ιστορία με τους υπερήρωες και είναι απόλυτα τραγικό να βλέπεις ενήλικες να συμπεριφέρονται σαν 12χρονα γύρω από το θέμα. Μια κοινωνία η οποία δομείται γύρω από άθλια πρότυπα, αποκυήματα της φαντασίας με σκοπό το εύκολο και μαζικό κέρδος

εγώ δεν έχω δεί πουθενά να γίνεται κάτι τέτοιο. αντιθέτως στις θρησκείες γίνεται συνέχεια και από πάρα πολλούς πού ακολουθούν αποκυήματα της φαντασίας.... κατά την γνώμη μου μόνο εσύ και ο Moore το πιστεύετε.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, music_lover είπε

Όποιος μετά τα 20 του ταυτίζεται με υπερήρωες πάσχει από παλιπαιδισμό..δεν μας είπε και τίποτα νέο. Εγώ πάντως στα 40 μου τις βλέπω για τα CGI εφέ τους και τον Dolby Atmos ήχο τους και γίνομαι υπερήρωας όταν παίζω παιχνίδια ρόλων με τα παιδάκια μου. Η άποψη ότι τα παρακολουθούμε για να μην φύγουμε απο την παιδική μας ηλικία είναι εκτός τόπου και χρόνου. Στα 10 μου δλδ το 1989 δεν υπήρχαν καν ούτε στην φαντασία μας. Κάτι στρουμφάκια βλέπαμε και καντυ-καντυ. Μετά το 2000 έγιναν ευρέως γνωστοί όταν τους υιοθετησε το Χόλυγουντ.

τελικά πάσχει απο παλιμπαιδισμό όποιος ενήλικας ταυτίζεται με υπερήρωες ή όποιος έχει αυτή την άποψη είναι εκτός τοπου και χρόνου;

Επεξ/σία από gassim
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ τα βράδια φοράω πράσινη κουκούλα, πηδάω απο ταράτσα σε ταράτσα και τιμωρώ τους κακούς... Δεν το αλλάζω ότι και να λέει ο τυπάκος 🤣🤣🤣🤣🤣

Και εγω φοράω πράσινη πυτζάμα, πηγαινω απο κρεββατι σε κρεββατι και κοιμαμαι. Ουτε εγω το αλλαζω φιλε. Ειμαι ο Rekla Man!

Δημοσ.

Ταυτίζονται με υπερ-ήρωες και επικροτούν το να παίρνει κάποιος το νόμο στα χέρια του, αλλά όταν τους ρωτήσεις για τον πραγματικό κόσμο, συνήθως θα είναι από εκείνους τους υποκριτές και νομότυπους που υποστηρίζουν ότι πρέπει να περιμένεις την αστυνομία να προστατέψει τη ζωή και τα υπάρχοντά σου, που κατηγοριοποιούν τις ενέργειες μόνο σε νόμιμες/παράνομες (δηλ. όχι σε ηθικές/ανήθικες) κατά το πως τους συμφέρει (αν είναι καπνιστές και παρανομήσουν δεν τρέχει και κάτι - ένα τσιγαράκι είναι βρε αδερφέ) και που κατακρίνουν το κάθε τι παράνομο.

Επικρότησε τον Μπάτμαν, τον κάθε αυτοπροσδιοριζόμενο αστυνόμο, και τον κάθε βιτζιλάντι. Ναι ρε, εσύ - ο κατά τ' άλλα νομοταγής πολίτης με τις - ωστόσο - ρομαντικές ιδέες! Κυκλοφορείτε ανάμεσά μας.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gassim είπε

τελικά πάσχει απο παλιμπαιδισμό όποιος ενήλικας ταυτίζεται ο με υπερήρωες ή όποιος έχει αυτή την άποψη είναι εκτός τοπου και χρόνου;

δεν κατάλαβα γρί τι ρωτάς, ειδικά στο σημείο που γράφεις "ταυτίζεται ο με υπερήρωες" δεν μπορώ να καταλάβω τη σύνταξη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O μπάρμπας τα έχει χαμένα.

Προσωπικά δεν μου λένε σχεδόν τίποτα τα κόμικς, και ακόμη λιγότερα οι ταινίες που βασίζονται σε αυτά. Για εμένα είναι μία μορφή εκλαϊκευμένης τέχνης, που στο υψηλότερο επίπεδό της, είναι σε θέση να περάσει με τρόπο εύληπτο υψηλά νοήματα. Λίγοι θα καθίσουν να διαβάσουν τον βασιλιά Λυρ, αλλά πολύ περισσότεροι θα διαβάσουν ένα κόμικ που -είπαμε, στην καλύτερη περίπτωση-θα περάσει κάποια από τα μηνύματα του αρχικού έργου. Από το ολότελα...

Αλλά αυτό που λέει είναι υποκριτικό, στην καλύτερη περίπτωση. Όταν τα κόμικς στάζουν αίμα και σπέρμα, σε ποιες ακριβώς ηλικίες θεωρεί ο Moore ότι απευθύνονται; 15-20 ετών και μόνο; Ή σε πιο μικρούς;  

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

Ο τύπος έχει δίκιο. Πάντα ήταν ηλίθιο το να ταυτίζεσαι με οτιδήποτε δεν θα μπορούσες ούτε κατα διάνοια να πλησιάσεις είτε λόγο φυσικής κατάστασης, είτε γιατί οι ιδέες σου και ο τρόπος ζωής σου γενικότερα δεν έχουν το παραμικρό σημείο σύγκλισης με αυτό που θέλεις να ταυτίζεσαι.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλά σαν ένδειξη του ότι δεν είσαι ικανοποιημένος ή συμφιλιωμένος με αυτό που είσαι.

Σε ακραίες περιπτώσεις, όπως σχεδόν σε όλα, η έμμονη αυτή ιδέα μπορεί να σε κάνει ενίοτε και ρεζίλι.

spacer.png

15 λεπτά πριν, vste είπε

Και εγω φοράω πράσινη πυτζάμα, πηγαινω απο κρεββατι σε κρεββατι και κοιμαμαι. Ουτε εγω το αλλαζω φιλε. Ειμαι ο Rekla Man!

Ψέματα! Εγώ κοιμάμαι με το σώβρακο. Εγώ είμαι ο Rekla Man!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, music_lover είπε

δεν κατάλαβα γρί τι ρωτάς, ειδικά στο σημείο που γράφεις "ταυτίζεται ο με υπερήρωες" δεν μπορώ να καταλάβω τη σύνταξη..

Στην πρώτη πρόταση του μηνύματος σου γράφεις "Όποιος μετά τα 20 του ταυτίζεται με υπερήρωες πάσχει από παλιπαιδισμό..δεν μας είπε και τίποτα νέο" και αμέσως μετά: " Η άποψη ότι τα παρακολουθούμε για να μην φύγουμε απο την παιδική μας ηλικία είναι εκτός τόπου και χρόνου".

Είναι κάπως αντικρουόμενα αυτά τα δύο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...