him8 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα guys. Πρόσφατα αγόρασα μία IP Camera την vstarcam C16S για βιντεοσκόπηση εξωτερικού χώρου. Μαζί με την camera αγόρασα και μία SD card των 64GB ώστε να μπορώ να καταγράφω offline, πράγμα αφικτό εφόσον δοκίμασα και γίνεται, δηλαδή την σύνδεσα online, άλλαξα τους παραμέτρους της καταγραφής για όλο το 24ωρο και την αποσύνδεσα από το νετ. Το θέμα μου είναι πως αν αφαιρέσω την πρίζα της cameras το οποίο σημαίνει ότι η camera σβήνει και προσπαθήσω να την μεταφέρω σε έναν άλλο χώρο τότε η camera σταματάει να καταγράφει. Ερώτηση: εφόσον η camera σβήνει τότε οι παράμετροι του να καταγράφει και να αποθηκεύει τα δεδομένα στην SD όλο το 24ωρο αλλάζουν και θα πρέπει να συνδεθώ πάλι ώστε να την ρυθμίσω όπως εγώ θέλω; Μου φάνηκε κάπως παράλογη η όλη φάση και γι αυτό ρωτάω γιατί αν υποθέσουμε ότι πρέπει όντως να συνδεθώ και να παραμετροποιήσω τις ρυθμίσεις της cameras τότε ποιος ο λόγος να υπάρχει η δυνατότητα να καταγράφει offline χωρίς να είναι συνδεμένη στο internet... Ευχαριστώ εκ των προτέρων τσακάλια.
nikos73 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 δεν είναι παράλογο που η κάμερα συνεχίζει να καταγραφή όταν απ ενεργοποιείς το δίκτυο ,παράλογο θα ήταν εάν συνέχιζε να καταγραφή βγάζοντας την από το ρεύμα εκτος αν έχει μπαταρίες η άλλες πηγες ενέργειας
him8 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Παράλογη μου φάνηκε η επιλογή του να πάρει κάρτα SD αλλά θα πρέπει κάθε φορά να την ρυθμίσεις έτσι ώστε να καταγράφει offline γιατί αν το σκεφτείς αν θα έπρεπε κάθε φορά να πρέπει να την ρυθμίσω κατάλληλα μέσω του ρουτερ για να καταγράφει και offline τότε ποια η χρησιμότητα του να πάρει κάρτα SD?
nikos73 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 δεν το έχω αντιμετώπιση ποτε αυτό το πρόβλημα ,σε όσες κάμερες έχω βάλει κάρτα sd καταγραφή άσχετα αν είναι στο δίκτυο η όχι αν χρειάζεται κάθε φορα που το βγάζεις από την πρίζα να το ρυθμίζεις για να κάνει καταγραφή καλύτερα να την επιστρέψεις και να πάρεις κάποια άλλη μάρκα πιο αξιόλογη όπως hik και dahua
him8 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Γι αυτό και εμένα μου φάνηκε παράλογο για τον ίδιο λόγο που δεν έχεις αντιμετωπίσει και εσύ το ιδιο. Κανονικά θα έπρεπε οι ρυθμίσεις να παραμένουν ακόμα και όταν αποσυνδέσεις την τροφοδοσία. Ποντάρω στο να έχει χρησιμοποιήσει κάποιος την ίδια κάμερα ή κάποια άλλη της ίδιας εταιρίας ή κάποιος που να ξέρεις γενικά πως δουλεύει μια ip camera offline και αν αυτό είναι φυσιολογικό αλλιώς θα πρέπει να επικοινωνήσω με την ίδια την εταιρία.
stelios.s Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Εχω κανει ακριβως το ιδιο με αυτο που περιγραφεις και όχι δεν χρειάστηκε να την ξαναρυθμισω. Την εβαλα μια φορα στο δικτυο, την ρυθμισα, την αποσυνδεσα και την πηγα σε άλλο σπίτι οπου την εβαλα στο ρευμα και επαιξε απροβληματιστα χωρις συνδεση στο wifi/internet. Μαλλον καποια μπαταριουλα που εχει (ή δεν εχει μεσα) τα εχει παιξει και δεν κραταει ρυθμισεις οταν αποσυνδεεται απο το ρευμα.
him8 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παραθέτω εδώ την λύση την οποία εγώ βρήκα και δούλεψε για εμένα καθώς κάποιος μπορεί να έχει το ίδιο πρόβλημα αργότερα. Εφόσον, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με το να αποσυνδέω την κάμερα από την τροφοδοσία και να μην καταγράφει υλικό διότι έπρεπε κάπως να δώσω την 'εντολή' - ρύθμιση ώστε να καταγράφει 24 ώρες το 24άωρο και ήμουν στο αμήν να τα παρατήσω σκέφτηκα να δοκιμάσω το wifi spot από το κινητό. Αυτό που έκανα λοιπόν ήταν να συνδέσω πάλι την κάμερα μέσω ethernet cable στον υπολογιστή να μπω στο πρόγραμμα της κάμερας, να ψάξω για διαθέσιμα δίκτυα, να βρω το wifi spot του κινητού μου και απλά να συνδεθώ. Από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους.. Η κάμερα αποθηκεύει υλικό στην κάρτα SD, μπορώ να δω live streaming από το κινητό σε εμβέλεια περίπου των 100 μέτρων (ανάλογα με το που είναι η κάμερα και πόσο εμβέλεια έχει η κεραία της) και τα δεδομένα που χρειάζεται είναι πολύ λίγα. Αυτά από εμένα και όποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσει αυτή την μέθοδο καθώς όλες οι κάμερες λίγο πολύ δουλεύουν το ίδιο. Ευχαριστώ σε όσους απάντησαν. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2019 από him8
nikos73 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 φιλε him8 χαίρομαι που βρήκες λύση στο πρόβλημα σου αλλα αυτό δεν είναι πραγματική λύση,κανονικά θα έπρεπε να την επιστρέψεις και να παρεις μια άλλη επίσης διαφωνώ πως όλες η κάμερες δουλεύουν το ίδιο,με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να παρεις μια επώνυμοι και να μην εχεις αυτά τα θέματα
him8 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Ισχύει αυτό που λες απλά μου πήρε χρόνο για να την δουλεψω. Έπρεπε να την είχα δοκιμάσει την πρώτη μέρα κιόλας που την πήρα και όχι μετά από δύο μήνες. Παρόλαυτα, την είχα δοκιμάσει να δω αν δουλεύει και τα σχετικά. Τώρα αν κάποια μπαταρία που έχει μέσα για να κρατάει τις ρυθμίσεις έτρεξε η εξαντλήθηκε δεν νομίζω να γινόταν να τη επιστρεψω. Όπως και να έχει συμφωνώ ότι ίσως να έπρεπε να πάω κάτι σε πιο σίγουρο αλλά δεν ήξερα και δεν ρώτησα και μάλλον την πάτησα σαν αρχάριος. Εμπασι περίπτωση αν κάποιος έχει το ίδιο θέμα υπάρχει και ΑΥΤΗ η λυση. Αν αντιμετωπίσω κάτι άλλο μάλλον θα πρέπει να πειραματιστω περαιτέρω και να αντικαταστήσω την μπαταρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα