Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Όποιος ξέρει ας βοηθήσει παρακαλώ!

Σήμερα αλλάξαμε στο σπίτι την ξυλόσομπα που είχαμε και βάλαμε μία πέλλετ. Μετά από ώρες λειτουργίας της σόμπας διαπιστώσαμε πως όντως είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη από όλες τις απόψεις, μέχρι που ήρθε στο σπίτι η θεία μου που μένει στον από κάτω όροφο (είναι διώροφο) και μας έκανε παράπονα πως ακούγεται πολύ έντονα το μοτέρ της σόμπας και τρίζει ή κάτι τέτοιο. Να πω την αλήθεια ακούγεται ένας θόρυβος από το μοτέρ αλλά δεν είναι τόσο τρομερός ούτε τρέμει το σπίτι κτλ. 

Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να ελαττώσω αυτό τον θόρυβο (μόνο στον κάτω όροφο δεν με νοιάζει στο δικό μου σπίτι), εκτός από την βάλω σε ένα αεροπλάνο και να την στείλω στην ανταρκτική φυσικά. 

Δημοσ.

Α.) Πας μια στιγμη απο κατω να ακουσεις και εσυ με τα αυτια σου το πρόβλημα 

Β.) Με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ διαβασα οτι οντως κανουν θορυβο οι σομπες πελλετ (με αερα) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκίνα με μια ηχομονωτική βάση (σιδερένιο ταψί επάνω σε φελιζόλ ή κάτι μεταλλικό επάνω σε φελιζόλ στα ποδαράκια της)

Επεξ/σία από stathisp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Α.) Πας μια στιγμη απο κατω να ακουσεις και εσυ με τα αυτια σου το πρόβλημα 

Β.) Με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ διαβασα οτι οντως κανουν θορυβο οι σομπες πελλετ (με αερα) 

Αν ας πούμε κατέβω εγώ και δεν το ακούω, υπάρχει πιθανότητα να της αλλάξω γνώμη;

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και αν έχει δίκιο τι θα κάνω; Θα πετάξω την σόμπα και μαζί τα 1000 ευρώ που μόλις έδωσα; 

Έχεις δει σε πολυκατοικία το καλοκαίρι κάποιος να μην ανοίγει air condition επειδή υπάρχει πιθανότητα να ενοχλήσει τον από κάτω; Αν ζούσε σε πολυκατοικία και ο από πάνω της έπαιρνε σόμπα που έκανε θόρυβο ξέρεις που θα έγραφε όλους τους υπόλοιπους αν κάνει θόρυβο ή όχι; 

Επίσης, δεν ζητάω να μου πείτε αν έχει δίκιο ή άδικο... επειδή δεν ξέρεις την περίπτωση άσε να ξέρω εγώ τι έχει.

Εγώ ζητάω να μου δώσετε μια πιθανή λύση, όπως αυτό που προτάθηκε παραπάνω.

Μίλησα με τον άνθρωπο που μου πούλησε-εγκατέστησε τη σόμπα και μου είπε αρχικά (μέσω τηλεφώνου) ότι πρώτη φορά ακούει κάτι τέτοιο. Έχει περάσει περίπου 200 τέτοιες σόμπες και δεν είχε ποτέ κανένα τέτοιους είδους παράπονο. Στην προσπάθεια αναζήτησης για λύση έτυχε να περάσω μπροστά από το κατάστημά του και μπήκα μέσα να κάνω μιλήσω μαζί του και face to face, καθώς πολλές φορές από κοντά γίνεται καλύτερη συνεννόηση. Ο άνθρωπος ξαναείπε ότι δεν του έχει τύχει κάτι τέτοιο, αλλά πρότεινε να έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες ένα συνεργείο του στο σπίτι και να βάλει φελιζόλ με μάρμαρο (κάτι παρόμοιο με αυτό που πρότεινε ο @stathisp) στη βάση της σόμπας. Ελπίζω να λυθεί το θέμα. 

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rafinos είπε

αλλά πρότεινε να έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες ένα συνεργείο του στο σπίτι και να βάλει φελιζόλ με μάρμαρο

Αν προέρχεται από την βάση    αντικραδασμικα    Υπάρχει περίπτωση και από την σωλήνα καυσαερίων (συντονισμός)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hp8 είπε

Αν προέρχεται από την βάση    αντικραδασμικα    Υπάρχει περίπτωση και από την σωλήνα καυσαερίων (συντονισμός)

Μακάρι να γινόταν να το κάνω μόνος μου όλο αυτό. Δυστυχώς, προτιμώ να το αναλάβει κάποιος που ξέρει τη δουλειά. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση άτομο που πιάνουν τα χέρια μου. Βίδα με βάζεις να βιδώσω και την βάζω στραβά. 

Ο συντονισμός που λες τι ακριβώς είναι; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rafinos είπε

Ο συντονισμός που λες τι ακριβώς είναι; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις;

Η σωλήνα  καυσαερίων που ακουμπά στον  τοίχο  Και από την στιγμή που όλη η κατασκευή κάνει θόρυβο αυτός μεταφέρεται με την σωλήνα στον τοίχο και συντονίζει με το κτίριο

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, hp8 είπε

Η σωλήνα  καυσαερίων που ακουμπά στον  τοίχο  Και από την στιγμή που όλη η κατασκευή κάνει θόρυβο αυτός μεταφέρεται με την σωλήνα στον τοίχο και συντονίζει με το κτίριο

Αυτό δε νομίζω να συμβαίνει γιατί μιας που είχαμε ξυλόσομπα είχαμε και καμινάδα που φεύγει ευθεία πάνω στην πλάκα. Έτσι συνδέσαμε την σόμπα πέλλετ απευθείας με τον ταβάνι σε ευθεία. Άρα δεν ακουμπάει στον πλαϊνό τοίχο ώστε να μεταφέρει κραδασμό κάτω. Εκτός και αν το καταλαβαίνω τόσο λάθος. 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, rafinos είπε
Spoiler

Αυτό δε νομίζω να συμβαίνει γιατί μιας που είχαμε ξυλόσομπα είχαμε και καμινάδα που φεύγει ευθεία πάνω στην πλάκα. Έτσι συνδέσαμε την σόμπα πέλλετ απευθείας με τον ταβάνι σε ευθεία. Άρα δεν ακουμπάει στον πλαϊνό τοίχο ώστε να μεταφέρει κραδασμό κάτω. Εκτός και αν το καταλαβαίνω τόσο λάθος. 

δεν μπορούσα να ξέρω Οπότε  δεν ισχύουν τα περί τοίχου

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, hp8 είπε

δεν μπορούσα να ξέρω Οπότε  δεν ισχύουν τα περί τοίχου

Δεν σε κατηγορώ για κάτι, είπαμε. Να σε ευχαριστήσω πρέπει που σπαταλάς τον χρόνο σου! :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rafinos είπε

Δεν σε κατηγορώ για κάτι, είπαμε.

Κανένα θέμα Άμα βρεις άκρη μας λες Για ενημέρωση 

• Like 1
Δημοσ.

Εχω σομπα πελλετ εδω κ δυο χρονια κ πρωτη φορα ακουω αυτο που μου λες...Η σομπα το μονο που εχει ειναι ενα βεντιλατερ που βγαζει τον αερα εξω απο μπροστα,δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να συντονιζει κ να τρεμει το πατωμα και ποσο μαλλον να ακουγεται απο κατω.Η εχεις πεσει σε καποιο ελαττωματικο μοντελο η κατι παιζει με την εγκατασταση .Δεν γνωριζω βεβαια αν εχεις βαλει καποια σομπα τερας(κ κανει απιστευτο θορυβο κ τρεμει ) την οποια εγω δεν γνωριζω.Σε καμια περιπτωση παντως δεν θα επρεπε το βεντιλατερ να συντονιζει ολη τη σομπα και αρα να συντονιζει κ το πατωμα και να μεταφερεται η δονηση απο κατω.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nyne είπε

Εχω σομπα πελλετ εδω κ δυο χρονια κ πρωτη φορα ακουω αυτο που μου λες...Η σομπα το μονο που εχει ειναι ενα βεντιλατερ που βγαζει τον αερα εξω απο μπροστα,δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να συντονιζει κ να τρεμει το πατωμα και ποσο μαλλον να ακουγεται απο κατω.Η εχεις πεσει σε καποιο ελαττωματικο μοντελο η κατι παιζει με την εγκατασταση .Δεν γνωριζω βεβαια αν εχεις βαλει καποια σομπα τερας(κ κανει απιστευτο θορυβο κ τρεμει ) την οποια εγω δεν γνωριζω.Σε καμια περιπτωση παντως δεν θα επρεπε το βεντιλατερ να συντονιζει ολη τη σομπα και αρα να συντονιζει κ το πατωμα και να μεταφερεται η δονηση απο κατω.

Νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πρόκειται για μια "περίεργη" θεία πάρα για μια περίεργη σόμπα. 

Έχω και εγώ τέτοια σόμπα 8 χρόνια με "περίεργους" γείτονες αλλά ποτέ δεν μου είπαν κάτι τέτοιο. 

Το βεντιλατερ της σομπας είναι ένας μικρός ανεμιστήρας και αποκλείεται να κάνει τον οποιονδήποτε θόρυβο. Θα κατανοουσα το θέμα του καπνού που στην περίπτωσή σου δεν υπάρχει λόγω καπνοδοχου.

Καλού-κακού κάνε ένα τσεκ στο σπίτι της θείας για να βεβαιωθείς προσωπικά αν υπάρχει κάτι που να ακούγεται. 

Αν όχι τότε θα ξέρεις ότι η θεία ενοχλείται από αυτό που κάνατε (πχ ζήλια...., φθόνος) κι όχι από κάποιο αντικειμενικό ζήτημα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...