dinko Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Γεια σας, έχω το ASUS DSL-AC52U https://www.asus.com/gr/Networking/DSL-AC52U/ το οποίο έχω συνδέση στο eWan port μια ασύρματη μικροκυματική σύνδεση και στο vDSL port την vDSL από τη Vodafone. Ενεργοποιώ το Dual Lan με failover και στην αρχική σελίδα βλέπω κανονικά και το eWan Connected και τη vDSL να είναι standby και να παίρνει κανονικά ip και να συγχρονίζει κλπ. Έχω 2 προβλήματα όμως: 1) Αν κοπεί το ιντερνετ στην eWan δεν εντοπίζεται ποτέ από το μόντεμ. Παραμένει connected και έτσι δεν κάνει trigger για να συνδεθεί στο failover (secondary vDSL wan). 2) Ο μοναδικός τρόπος να κάνει disconnect το primary wan είναι να βάλω ping watchdog που σ' αυτή τη περίπτωση το κάνει disconnect αλλά δεν συνδέεται το secondary wan. Στη κεντρική οθόνη παραμένει το Primary "Disconnected" και το Secondary ως "Standby". Οπότε ουσιαστικά δεν κάνει αυτόματο fail over από το ένα στο άλλο καθιστώντας το σύστημα τελείως άχρηστο. Κάνω κάτι λάθος ή καταλαβαίνω εγώ κάτι λάθος; Έχει κάποιος εμπειρία κλπ; Any help is appreciated!
poulinos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 On 20/11/2019 at 17:09, dinko said: Γεια σας, έχω το ASUS DSL-AC52U https://www.asus.com/gr/Networking/DSL-AC52U/ το οποίο έχω συνδέση στο eWan port μια ασύρματη μικροκυματική σύνδεση και στο vDSL port την vDSL από τη Vodafone. Ενεργοποιώ το Dual Lan με failover και στην αρχική σελίδα βλέπω κανονικά και το eWan Connected και τη vDSL να είναι standby και να παίρνει κανονικά ip και να συγχρονίζει κλπ. Έχω 2 προβλήματα όμως: 1) Αν κοπεί το ιντερνετ στην eWan δεν εντοπίζεται ποτέ από το μόντεμ. Παραμένει connected και έτσι δεν κάνει trigger για να συνδεθεί στο failover (secondary vDSL wan). 2) Ο μοναδικός τρόπος να κάνει disconnect το primary wan είναι να βάλω ping watchdog που σ' αυτή τη περίπτωση το κάνει disconnect αλλά δεν συνδέεται το secondary wan. Στη κεντρική οθόνη παραμένει το Primary "Disconnected" και το Secondary ως "Standby". Οπότε ουσιαστικά δεν κάνει αυτόματο fail over από το ένα στο άλλο καθιστώντας το σύστημα τελείως άχρηστο. Κάνω κάτι λάθος ή καταλαβαίνω εγώ κάτι λάθος; Έχει κάποιος εμπειρία κλπ; Any help is appreciated! firmware update το asus?
dinko Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, poulinos είπε firmware update το asus? Νομίζω αν έφτασα στο σημείο να κάνω dual wan με failover σε ένα μόντεμ το επίπεδο μου πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα κλικ (έστω 1%) πάνω από το να σκεφτώ και να κάνω update το firmware Ναι φυσικά και έγινε και μάλιστα στο changelog αναφέρουν και fix για το θέμα. https://www.asus.com/Networking/DSL-AC52U/HelpDesk_BIOS/ - Fixed after failover cannot failback from Secondary-VDSL WAN to Primary-ETHERNET WAN case.
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 1 minute ago, dinko said: Νομίζω αν έφτασα στο σημείο να κάνω dual wan με failover σε ένα μόντεμ το επίπεδο μου πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα κλικ (έστω 1%) πάνω από το να σκεφτώ και να κάνω update το firmware Ναι φυσικά και έγινε και μάλιστα στο changelog αναφέρουν και fix για το θέμα. https://www.asus.com/Networking/DSL-AC52U/HelpDesk_BIOS/ - Fixed after failover cannot failback from Secondary-VDSL WAN to Primary-ETHERNET WAN case. πολυ παραπανω απο 1 τις 100.υπεθεσα οτι θα το εχεις κανει αλλα τυπικα το ειπα γιατι πολλες φορες σκεφτομαστε ολα τα παραξενα και τελικα η λυση ειναι πιο απλη.η μπορει να βγηκε καποιο Firmware τωρα τις τελευταιες ημερες.
2MikronS Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Το πιθανοτερο ειναι να μην εχει καν recursive για adsl γραμμες αλλα failover μονο για wan. Αν το ρουτερ δε δεχεται 100% παραμετροποιηση δε θα ξερεις ποτε τι μπορει να συμβαινει και τι εχουν φτιαξει. Αν δεν ημουν κατανοητος επειδη δεν εχω χρονο τωρα, πες μου και θα σου αναλυσω βημα βημα πως δουλευει και στις 2 περιπτωσεις.
dinko Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Στις 23/11/2019 στις 11:46 ΠΜ, 2MikronS είπε Το πιθανοτερο ειναι να μην εχει καν recursive για adsl γραμμες αλλα failover μονο για wan. Αν το ρουτερ δε δεχεται 100% παραμετροποιηση δε θα ξερεις ποτε τι μπορει να συμβαινει και τι εχουν φτιαξει. Αν δεν ημουν κατανοητος επειδη δεν εχω χρονο τωρα, πες μου και θα σου αναλυσω βημα βημα πως δουλευει και στις 2 περιπτωσεις. αφού το δίνει σαν επιλογή, τι εννοείς ακριβώς; https://monosnap.com/file/p0u43cpevSC12n8e3uOETtLLDB4UPS
2MikronS Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα σου εξηγησω αμεσως τη διαφορα...... Οταν ενα ρουτερ κανει failover τοτε κανει check ping (αν κανει κιολας), μονο στις 2 wan θυρες του, που σημαινει οτι τσεκαρει αυτο που παιρνει στις σεταρισμενες σαν wan ενσωματωμενες ethernet ports. Αυτο εχει σα συνεπεια να εχει negogiation το ρουτερ σου με το modem σου συνεχεια, ασχετως αν εσυ εχεις αποσυνδεση του modem σου απο το ιντερνετ. Δλδ το ρουτερ βλεπει το modem συνεχεια on. Αυτο συμβαινει οπως καταλαβαινεις μονο στη περιπτωση που ή και το ρουτερ σου κανει pppoe κληση και σε καμια αλλη των περιπτωσεων. Εκει επεμβαινει το recursive failover που στην ουσια ειναι ενα routing που πραγματοποιει συνεχεια pings σε καποιο server που δηλωνεις εσυ, π.χ. google dns, κ.λ.π. απο τα 2 wan interfaces ετσι ωστε μολις αποσυνδεθει το ενα modem, γυριζει ολη τη κινηση απο το αλλο που κανει ping η θυρα wan. Αυτο μαλλον δεν εχει....... το οποιο μπορεις να το τεσταρεις αν υπαρχει, βαζοντας τα 2 modems να λειτουργουν σα κανονικα ρουτερς και απο πισω απο αυτα το δικο σου ρουτερ, οχι σα wan οι θυρες αλλα lan αυτη τη φορα και ξεκουμπωνοντας τις lan να δεις αν σου αλλαζει τη κινηση. Δε ξερω αν μπορεις ολα αυτα να τα κανεις με αυτο το ρουτερ. Αν με αυτο το τροπο στη γυριζει τη κινηση τοτε λειτουργει το failover αλλα δε κανει recursive για τις wan. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από 2MikronS
dinko Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, 2MikronS είπε Θα σου εξηγησω αμεσως τη διαφορα...... Οταν ενα ρουτερ κανει failover τοτε κανει check ping (αν κανει κιολας), μονο στις 2 wan θυρες του, που σημαινει οτι τσεκαρει αυτο που παιρνει στις σεταρισμενες σαν wan ενσωματωμενες ethernet ports. Αυτο εχει σα συνεπεια να εχει negogiation το ρουτερ σου με το modem σου συνεχεια, ασχετως αν εσυ εχεις αποσυνδεση του modem σου απο το ιντερνετ. Δλδ το ρουτερ βλεπει το modem συνεχεια on. Αυτο συμβαινει οπως καταλαβαινεις μονο στη περιπτωση που ή και το ρουτερ σου κανει pppoe κληση και σε καμια αλλη των περιπτωσεων. Εκει επεμβαινει το recursive failover που στην ουσια ειναι ενα routing που πραγματοποιει συνεχεια pings σε καποιο server που δηλωνεις εσυ, π.χ. google dns, κ.λ.π. απο τα 2 wan interfaces ετσι ωστε μολις αποσυνδεθει το ενα modem, γυριζει ολη τη κινηση απο το αλλο που κανει ping η θυρα wan. Αυτο μαλλον δεν εχει....... το οποιο μπορεις να το τεσταρεις αν υπαρχει, βαζοντας τα 2 modems να λειτουργουν σα κανονικα ρουτερς και απο πισω απο αυτα το δικο σου ρουτερ, οχι σα wan οι θυρες αλλα lan αυτη τη φορα και ξεκουμπωνοντας τις lan να δεις αν σου αλλαζει τη κινηση. Δε ξερω αν μπορεις ολα αυτα να τα κανεις με αυτο το ρουτερ. Αν με αυτο το τροπο στη γυριζει τη κινηση τοτε λειτουργει το failover αλλα δε κανει recursive για τις wan. Ισως κάτι που δεν ξεκαθάρισα σωστά και δεν το κατάλαβες μάλλον είναι ότι το primary wan είναι wisp (wireless internet). Δεν έχει κάποιο modem, αφού από το πιάτο (ubiquiti) πάει κατ' ευθείαν στο ASUS πάνω με ένα utp καλώδιο (θύρα eWAN). Έπειτα έχω ένα καλώδιο τηλεφωνικό vDSL το οποίο επίσης πάει πάνω στο ASUS (θύρα DSL). Εσύ μιλάς για 2-3 modems και ένα router αλλά δεν υπάρχουν αυτές οι συσκευές που αναφέρεις. Είναι μόνο το ASUS. Αντέ και να βγάλω από το συρτάρι το παλιό μου vDSL router. Αυτά. Κι αυτό που θέλω είναι όταν πέφτει το ίντερνετ στο wisp για τον οποιοδήποτε λόγο, καιρικά φαινόμενα ή fail του provider, να γυρίζει στο vDSL αυτόματα. Και όταν επιστρέψει το primary να ξαναγυρίσει σ' αυτό. Θέλεις τώρα με βάση αυτά να μου ξαναγράψεις τη σκέψη σου;
2MikronS Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Απο οσο βλεπω απο το μενου που εχεις ποσταρει πιο πανω, θα επρεπε να τα κανει ολα και watchdog στις wan εχει και ολα. Και εμενα ετσι ειναι το σεταπ μου. Παιρνω wisp σα wan2 και wan1 εχω pppoe κληση. Δες αν εχεις τελευταιο firmware και ριξε και καμια ματια στο φορουμ τους μηπως και βρεις απαντηση. Με ενδιαφερει αν το βρεις να το ποσταρεις.
dinko Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δυστυχώς δεν δουλεύει με τίποτα είναι αρκετά προβληματικό. Η λύση που κατέληξα είναι να γράψω custom σκριπτάκι στο cron του router που θα κάνει ping και θα γυρίζει από τη μία σύνδεση στην άλλη από command line (ip route). Οταν ολοκληρώσω το script θα το κάνω post εδώ. 1
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 On 26/11/2019 at 13:27, dinko said: Δυστυχώς δεν δουλεύει με τίποτα είναι αρκετά προβληματικό. Η λύση που κατέληξα είναι να γράψω custom σκριπτάκι στο cron του router που θα κάνει ping και θα γυρίζει από τη μία σύνδεση στην άλλη από command line (ip route). Οταν ολοκληρώσω το script θα το κάνω post εδώ. θα σου ελεγα οτι ασχετα που η asus λεει οτι το εφτιαξε να ανοιξεις case σε αυτους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα