Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, gbouros είπε

Αν μπορείς να αποδείξεις ότι έδωσες τα 18.800 τότε μίλα με δικηγόρο για να δεις πως θα κινηθείς και να πάρεις ΟΛΗ την επιδότηση.

Αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι έδωσες τα χρήματα τότε μάλλον την πάτησες από τον απατεώνα.

Και πάλι μίλα με δικηγόρο μπας και έχει υπόψιν του καμιά ιδέα.

Εαν ανέβασε τα καταθετήρια στο πρόγραμμα πριν την εκταμίευση και το σύνολό τους καλύπτουν τον προϋπολογισμό, πως το πρόγραμμα θα πιστώσει το 60% στον εργολάβο και όχι στον δικαιούχο? απορια....

22 ώρες πριν, Tasos1124 είπε

kostass εχω γραψει λαθος οτι τα κραταει η τραπεζα, μου λεει οτι το κρατος (οχι η τραπεζα) τα παιρνει πισω εμμεσα στο τελος της χρονιας θα φορολογηθει το 30% 

τα λεφτα τα εχω δωσει και μεσω τραπεζης και μαυρα με χειρογραφες αποδειξεις.ακομα προσπαθω να βγαλω ακρη, πιστεψε με αν οντως με κλεβει ετσι θα τον κανω ρομπα οσο δεν παει και θα δωσω το ονομα του παντου

επισης ειναι μικρη εταιρια, δλδ μεγαλοεργολαβος μητσος :D

Και οι χειρόγραφες αποδείξεις νομίζω περνάνε στο πρόγραμμα εαν είναι καθόλα νόμιμες. Τις έχεις ανεβάσει?

• Like 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/11/2019 στις 4:25 ΜΜ, Tasos1124 είπε

Καλησπέρα φίλοι και φίλες, εχοντας κάνει μια ανακαίνιση που μου κόστισε πολλά και, εχοντας τελειώσει πλέον και με την διαδικασία τους προγράμματος εξοικονομώ, έρχεται η ώρα της πληρωμής σύντομα... Φοβάμαι όμως πως ο εργολάβος με κλέβει... Πειτε μου αν είναι λογικό:

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός βάσεων 18.800 περίπου, τα οποία έχω βάλει το 100%,τα πλήρωσα. Παραστατικά 18.800.αποδειξη 15.200 και ΦΠΑ 3.600... Έχω επιδότηση 60% (11.300 ευρώ). Ο εργολάβος μου ζητάει τα 3.600 ως Φ. Π. Α στα 18.800 και ότι η επιχείρηση του θα πληρώσει αλλά 4.500 ως φόρο 30% στο τέλος της χρόνια και αυτά τα κρατάει η τράπεζα στην συνναλαγη.. .. Έχω επιχορήγηση 11.300-( 4.500+3.600)= 3.100 τελικά μου λεει ότι θα πάρω και από αυτά μου ζητάει αλλά 1.000 ευρώ για την διαδικασία εξοικονομω. Δλδ θα πάρω 2.100 Παρακαλώ συμβουλές υπεύθυνα από κάποιον που γνωρίζει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Χαχαχα... Πολύ καλό. Δηλαδή είναι σαν να ψωνίζει πελάτης από ένα μαγαζί, να ζητάει απόδειξη και ο επιχειρηματίας να του πει "αν θες απόδειξη, θα μου πληρώσεις έξτρα το φπα και θα μου δώσεις συν 22% για το φόρο εισοδήματος και αν έχεις κάρτας θα μου πληρώσεις και την προμήθεια της τράπεζας"!!  Αν είναι ποτέ δυνατόν.

Επίσης μου κάνει εντύπωση πόσα λεφτά έδωσες συνολικά για μια ανακαίνιση... Ο άνθρωπος θεωρώ ότι σε βάρεσε στα αυτιά...επειδή προφανώς σε είδε άσχετο. Ο πατέρας μου με τα ίδια λεφτά έχτισε σπίτι από το μηδέν....

8 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Κόστος 87.000€ περίπου, για το πλήρες έργο που έκανες:

• Από αυτά τα 87.000€ για το πλήρες έργο, τα 18.800€ θα είναι με αποδείξεις. 
    • Θα δώσεις μαύρα τα υπόλοιπα 70.000€ στο χέρι
    • Το υπόλοιπο ποσό των 17.000€ της συμφωνίας , θα πληρωθεί από το εξοικονομώ.
    • Ότι περισσέψει, είναι δικό σου

Οπότε είναι απλό. Τι συμφωνία έχεις κάνει εξαρχής ξέρεις? Υπάρχει γραπτή? Όντως τα 70.000€ είναι μαύρα?

Αφού λέει ότι τα πιο πολλά του τα έβαλε μέσω τράπεζας, πώς μπορεί να είναι μαύρα; Προφανώς του έχει κόψει κανονικά αποδείξεις και κανονικά έχει πληρωθεί και τον φπα. Είναι παράλογο να του έχει πάρει 70 χιλ. και να του ζητάει να του κρατήσει λεφτά για φπα εξτρα από το πρόγραμμα. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, 1comment είπε

Χαχαχα... Πολύ καλό. Δηλαδή είναι σαν να ψωνίζει πελάτης από ένα μαγαζί, να ζητάει απόδειξη και ο επιχειρηματίας να του πει "αν θες απόδειξη, θα μου πληρώσεις έξτρα το φπα και θα μου δώσεις συν 22% για το φόρο εισοδήματος και αν έχεις κάρτας θα μου πληρώσεις και την προμήθεια της τράπεζας"!!  Αν είναι ποτέ δυνατόν.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη μου σκέψη από πίσω. Έγιναν όντως οι εργασίες;; Ή βρήκες ένα εργολάβο και συμφώνησες  να του πληρώσεις τον φπα, να σου κόψει ένα τιμολόγιο για να πάρεις τα λεφτά της επιδότησης και τώρα αυτός θέλει και παραπάνω;  Στο ποστ δεν αναφέρεις κατι για εργασίες πάντως...

Μη σου φαινεται παράξενο, πριν 4 χρόνια στο Βέλγιο σε πολλά καταστήματα είχε χαρτί δίπλα στο POS που έλεγε ότι οι συναλλαγές με κάρτες έχουν επιβάρυνση €0.2 

Φαντάζομαι επίσης αμα ψωνίσεις από μαγαζί που δεν είναι μεγάλο μπορεί να σου κάνει "έκτπωση" αν δεν θες απόδειξη :P

Δημοσ.

Στην πρώτη ανάγνωση δεν μπόρεσα να διαβάσω περισσότερο. Είναι ενοχλητικό να διαβάζεις όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός καθημερινού εγκλήματος. Θυμούμαι και μια συζήτηση με ένα φίλο (έμπειρος αιρκοντιτιονάς) που έχει και αυτός επιδότηση και καταλαβαίνω οτι  πρέπει να είναι διαδεδομένο το σύστημα. ΔΗΛΑΔΗ οι εργολάβοι βρίσκουν πελάτες που υποκύπτουν και δέχονται να προεξοφλήσουν όλα τα τιμολόγια (ειδικά αυτά που έχουν πολλά εργατικά, γιατί στους ηλιακούς. αλουμίνια, και κλιματισμό η παραγγελία και εγκατάσταση και η πληρωμή είναι πιο γρήγορη,) και αφού πληρωθούν μία φορά, ελέγχουν τη όλο το οικονομικό. Ότι και να πάρεις τώρα θα είναι κέρδος από μια χαμένη ιστορία. Είναι πιθανό να μην πάρεις τίποτα. Γιατί το κράτος θέλει να πάρει το φπα και το φόρου του εργολάβου προκαταβολικά και γιαυτό η πληρωμή γίνεται σε αυτόν.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω τι γινετε με αυτό το προγράμμα αλλα στο προηγούμενο που συμμετείχα γιατί είχα ακόμη το μαγαζι , ως έμπορος δλδ, η τράπεζα πριν την πληρωμή ειδοποιούσε το πελάτη να υπογράψει για την κατάθεση των χρημάτων. Αν συμβαίνει το ίδιο κι εδώ απλά μην υπογράφεις. Απο το να τα φάει ο εργολάβος καλύτερα κανείς. Υπαναχωρήσει απο το προγράμμα μπορείς να κανείς οποιαδήποτε στιγμή. 
Περα απο αυτό αν θεωρείς οτι απο μέρους σου ήταν όλα σωστά , πράγμα που δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω , μισθώνεις ένα μηχανικό αναγνωρισμένο απο το εμπορικό Επιμελητήριο σου κάνει μια αυτοψία και έκθεση εργασιών με το κόστος που αυτές γινονται και κινείσαι όπως σου πει ο δικηγόρος σου. Απλά τα πράγματα. Δεν αφήνεις έτσι εύκολα 12000 € να φύγουν αναζητώντας συμβουλές απο ένα φόρουμ και μόνο. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Σωστό αυτό που λες. Το έχω αναλύσει όμως. Είναι ανάλογα στη συμφωνία που έκανε με τον εργολάβο (ποιος ξέρει τι συμφωνία έκανε?!?!?!?!).

Μπορεί ο εργολάβος να έχει δίκιο, γιατί η συμφωνία να ήταν η ακόλουθη (αυτό ισχυρίζεται εμμέσως ο εργολάβος):

87.000€ για το πλήρες έργο: 

• Θα κοπούν 18.800€ σε αποδείξεις που θα μπουν στο εξοικονομώ - τα υπόλοιπα δεν θα κοπούν αποδείξεις. 
  • 70.000€ πληρωμή θα δοθούν μαύρα στο χέρι
  • 17.000€ που είναι το υπόλοιπο της συμφωνίας των 87.000€, θα πληρωθούν από το εξοικονομώ
  • Ότι περισσέψει θα το πάρει πίσω ο ιδιοκτήτης.

Όμως μάλλον κανείς μάλλον δεν ξέρει τη συμφωνία (ή ίσως ο καθένας έχει άλλη συμφωνία στο μυαλό του) και όλοι πιστευουν ότι ο άλλος είναι κλέφτης!!! Χωρίς να υπάρχει τίποτα γραπτό, δεν υπάρχει σωστό και λάθος όμως. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι γουστάρει, γιατί απλά μπορει!

Μαλλον κάπως έτσι έγινε.

Εκει που είναι τα 17.000 ο πρώτος εννοούσε τα  "φανερά" 17.000 το εξοικονομώ ό αλλος εννούσε 17.000 τελικό ποσο, τσέπη.

Και το πρόβλημα είναι τώρα με την εφορία και το ποιος θα πληρώσει και την παρακράτηση φόρου και οτι άλλο υπάρχει. Ποιος θα τα πληρώσει;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/11/2019 στις 4:25 ΜΜ, Tasos1124 είπε

Καλησπέρα φίλοι και φίλες, εχοντας κάνει μια ανακαίνιση που μου κόστισε πολλά και, εχοντας τελειώσει πλέον και με την διαδικασία τους προγράμματος εξοικονομώ, έρχεται η ώρα της πληρωμής σύντομα... Φοβάμαι όμως πως ο εργολάβος με κλέβει... Πειτε μου αν είναι λογικό:

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός βάσεων 18.800 περίπου, τα οποία έχω βάλει το 100%,τα πλήρωσα. Παραστατικά 18.800.αποδειξη 15.200 και ΦΠΑ 3.600... Έχω επιδότηση 60% (11.300 ευρώ). Ο εργολάβος μου ζητάει τα 3.600 ως Φ. Π. Α στα 18.800 και ότι η επιχείρηση του θα πληρώσει αλλά 4.500 ως φόρο 30% στο τέλος της χρόνια και αυτά τα κρατάει η τράπεζα στην συνναλαγη.. .. Έχω επιχορήγηση 11.300-( 4.500+3.600)= 3.100 τελικά μου λεει ότι θα πάρω και από αυτά μου ζητάει αλλά 1.000 ευρώ για την διαδικασία εξοικονομω. Δλδ θα πάρω 2.100 Παρακαλώ συμβουλές υπεύθυνα από κάποιον που γνωρίζει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Το ΦΠΑ και ο φόρος πάνε επί των κερδών και όχι επι του τζίρου. Αν από τα 18.800 που πήρε ο εργολάβος, τα 10.000 είναι το κόστος των κουφωμάτων και του λέβητα (πραγματικό κόστος) τότε το κέρδος του θα είναι 8.800(υπο την προυπόθεση πως έκοψε τα τιμολόγια στο όνομα του και όχι στο δικό σου). Απο αυτά τα 8.800 πρέπει να του καταβάλεις το ΦΠΑ και τον φόρο.

Τώρα αν λες πως του έδωσες άλλα 70.000 χιλιάρικα, σημαίνει πως από τις υπόλοιπες εργασίες έχει τιμολόγια υλικών αρκετές χιλιάδες ευρώ που θα μπορούσαν να καλύψουν άνετα το όποιο λευκό κέρδος είχε απο το πρόγραμμα και να σου επέστρεφε όλο το ποσό της επιδότησης (11.300€).

Έμπλεξες με άτομο που σε μάδησε, ας πρόσεχες. Αφού έδωσες 87 χιλιάρικα, δώσε κανένα 500ρι σε εναν σοβαρό μηχανικό να τον πάρεις σαν τεχνικό σύμβουλο να σου τα ξεκαθαρίσει. Μονη διέξοδος είναι μια σοβαρή διαπραγμάτευση, να μπούνε τα τιμολόγια κάτω και να φανεί τι πλήρωσες και τι πλήρωσε αυτός γιατί χωρίς στοιχεία για πραγματικό κόστος της ανακαίνισης δεν καταλαβαίνει κάποιος ποιος έχει δίκαιο. Και επειδή απο ότι κατάλαβα διακινήθηκε πολύ μαύρο χρήμα, εκεί ειναι που μπορείς να τον πιέσεις, δεν θα θέλει να το πάει δικαστικά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lary7 είπε

Το ΦΠΑ και ο φόρος πάνε επί των κερδών και όχι επι του τζίρου. Αν από τα 18.800 που πήρε ο εργολάβος, τα 10.000 είναι το κόστος των κουφωμάτων και του λέβητα (πραγματικό κόστος) τότε το κέρδος του θα είναι 8.800(υπο την προυπόθεση πως έκοψε τα τιμολόγια στο όνομα του και όχι στο δικό σου). Απο αυτά τα 8.800 πρέπει να του καταβάλεις το ΦΠΑ και τον φόρο.

Τώρα αν λες πως του έδωσες άλλα 70.000 χιλιάρικα, σημαίνει πως από τις υπόλοιπες εργασίες έχει τιμολόγια υλικών αρκετές χιλιάδες ευρώ που θα μπορούσαν να καλύψουν άνετα το όποιο λευκό κέρδος είχε απο το πρόγραμμα και να σου επέστρεφε όλο το ποσό της επιδότησης (11.300€).

Έμπλεξες με άτομο που σε μάδησε, ας πρόσεχες. Αφού έδωσες 87 χιλιάρικα, δώσε κανένα 500ρι σε εναν σοβαρό μηχανικό να τον πάρεις σαν τεχνικό σύμβουλο να σου τα ξεκαθαρίσει. Μονη διέξοδος είναι μια σοβαρή διαπραγμάτευση, να μπούνε τα τιμολόγια κάτω και να φανεί τι πλήρωσες και τι πλήρωσε αυτός γιατί χωρίς στοιχεία για πραγματικό κόστος της ανακαίνισης δεν καταλαβαίνει κάποιος ποιος έχει δίκαιο. Και επειδή απο ότι κατάλαβα διακινήθηκε πολύ μαύρο χρήμα, εκεί ειναι που μπορείς να τον πιέσεις, δεν θα θέλει να το πάει δικαστικά.

με τα ελάχιστα που γνωρίζω (δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα) μπορεί να μην συμφέρει ούτε τον φίλο μας να κινηθεί δικαστικά

γιατί μπορεί η άλλη πλευρά να έχει στοιχεία εις βάρος του και ο φίλος μας να μην έχει τα απαραίτητα στοιχεία

πάντως εμένα μου φαίνονται υπερβολικά τα χρήματα..

για να βγάλει σίγουρα κάποιος ασφαλές συμπέρασμα πρέπει να δει όλα τα στοιχεία...

δεν κόστισαν τόσο σε εμένα με 70 τμ σπίτι που έβαλα ως ιδιοκτήτης νέα κουφώματα αλουμινίου - νέα κλιματιστικά - νέες διπλές τέντες (ύφασμα/διαφανές) - πόρτα ασφαλείας

ούτε κόστισε στην πολυκατοικία τόσα χρήματα ή θερμομόνωση και η θερμομόνωση/στεγανοποίηση της ταράτσας

(όλα αυτά ήταν να μπουν σε πρόγραμμα εξοικονομώ αλλά τελικά πληρώθηκαν μετρητοίς και ανέλαβε τεχνική εταιρεία τις εργασίες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πω πω κάτι τέτοια βλέπω και απογοητεύομαι γιατί είμαι επιλαχών και περιμένω μήπως και μείνουν τίποτα φράγκα και για εμάς αλλά εάν κάνουν όλοι το ίδιο με τον ts βράστα. Δεν κρίνω την πράξη γιατί εάν είχα φράγκα και μου δινόταν η ευκαιρία να πάρω τόσο μεγάλη επιδότηση μάλλον και εγώ το ίδιο θα έκανα και θα προσπαθούσα να ξοδέψω όλα τα λεφτα του προγράμματος αλλά τώρα που είμαι από την άλλη και περιμένω την επιδότηση για να βάλω αέριο, πίκρα. Black Friday και κλιματιστικά από Κωτσόβολο για να βγει ο χειμώνας.

Καλό ξεμπέρδεμα πάντως φίλε μου. Tο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που χρειάζεται για πριν και μετά, δεν στο έβγαλε δικό σου μηχανικός; Ο εργολάβος έβαλε δικό του;

Επεξ/σία από argimeg
Δημοσ.

@Tasos1124 Αγαπητέ Φίλε, Πρέπει να σκεφτείς ότι δικαιούσαι το 60 % πίσω. Ο εργολάβος παρακρατώντας το ΦΠΑ δεύτερη φορά είναι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ. καταγγελία στην εφορία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπα να μήν ξαναγράψω στο τρολοθέμα αλλά ομολογώ ότι μένω έκπληκτος με την στάση των περισσότερων εδώ πέρα.

Καταρχάς από τα μισόλογα του ts έχει παίξει πολύ μαύρο στην συνδιαλλαγή που έχει κάνει. Αν όντως ισχύει αυτό τότε :

Όσο κλέφτης είναι ο εργολάβος, άλλο τόσο είναι και ο ts ,αφού απέφυγε να πληρώσει τουλάχιστον ΦΠΑ  ή οποιαδήποτε άλλη πληρωμή θα έπρεπε να αποδώσει στο κράτος. Το  ότι πληρώνει για κάποια παροχή, δεν σημαίνει ότι μπαίνει στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και αποτελεί θύμα.

Τώρα για το γεγονός ότι έσκασε 70k χωρίς να ξέρει τι πληρώνει, νομίζω ότι ξεπερνά την κοινή λογική και γίνοντας κακόπιστος πιθανολογώ ότι με πρόσχημα το εξοικονομώ κατ οίκον προσπαθεί να "εξοικονομήσει" μέρος της δαπάνης που έκανε.

Επεξ/σία από Kostasm45
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ti 10k πανω , τι 10Κ κατω , σιγα.Αν καποιος δινει 50-70Κ , τα προπληρωνει και  ''βλεπουμε μωρε ποσο θα παει'' , το φυσαει το παραδακι , οποτε προς τι η στεναχωρια.Χριστουγεννα ερχονται, ο εργολαβος να μην παει μια βδομαδα διακοπες και αυτος .Εξαλλου το θεμα ειναι να κινηθει η αγορα, οχι ποιος θα τα ξοδεψει 😆

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1
Δημοσ.

δε θα γράψω τίποτε άλλο στο νήμα, άλλωστε με την επισήμανση μου ξετυλίχθηκε το κουβάρι...

Απλα θα σημειώσω το εξης: μόλις εφυγε ένας απ'το γραφειο (που ήρθε για το Κτηματολογιο) και στη κουβέντα του ανέφερα πως αναλαμβάνω κομπλέ το εξοικονομώ. 

Η πρώτη του ερώτηση ήταν: "δηλαδή αμα κόψουμε τιμολογια τα 24500ε που εχω να παιρνω -λες και ειναι δικά του-, τι θα μου μείνει για να μου δώσεις;"

Ευγενέστατα του απάντησα, δουλεύω με τιμές προγράμματος, περιμένω να πληρωθώ ΟΣΟ και αν αργήσει αυτές τις τιμές και αν θέλεις προχωράμε χωρις να σε ενοχλήσω για χρήματα, χωρίς να με ενοχλήσεις για χρήματα.

Απορώ, πραγματικα με τη πιάτσα ανα περιοχές! ΟΛΟΥΣ του μαλάκες εδώ τους έχουμε ως πελάτες; διαβαζω τοπικ που ο κοσμος τους παρακαλαει να πληρωθουν απ'το προγραμμα με τις μεγιστες τιμες και αυτοι τους διωχνουν! Διαβαζω τον αλλον με προσφορά μόνωσης δώματος 50-60ε και βάλε ΕΚΤΟΣ εξοικονομώ και ζαλίζομαι. 

Και εδώ "πανω" εχουμε το καθε τσομπάνο, να λεει κοψε 55ε, η μονωση κοστιζει 30ε και δώσε με και μαυρα στο χερι...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...