Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει αρκετά και δεν γνωρίζω και πολλά. Αλλά αυτό το 30% παρακράτηση από πληρωμή δημοσίου, μου θυμίζει το 30% που κρατά το δημόσιο αν έχεις χρέη.

Αν ο εργολάβος έχει χρέη, πράγματι δεν θα λάβει ποτέ το 30%, θα πάνε κατευθείαν στο χρέος του. Οπότε έχει μια δόση αλήθειας. Αλλά από την άλλη, δεν φταίς εσύ να πληρώνεις τα χρέη του.

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνίες ότι να 'ναι, χωρίς λεπτομερή συγγραφή υποχρεώσεων και χωρίς επιβλέποντα μηχανικό, έχουν και ότι να 'ναι αποτελέσματα.

Άμα βρεις άκρη να μου γράψεις.

Και για όσους λένε για να κινηθείς νομικά, ξέρεις, το ίδιο μπορεί να κάνει και ο εργολάβος, αφού χαρτιά δεν έχεις. Σου πετάει ένα "η συμφωνία μας ήταν για π.χ. 100.000 + ΦΠΑ", και σου κάνει μια ωραιότατη αγωγή ζητώντας σου τα υπόλοιπα. Και με μια ωραία επιμέτρηση, όλα γίνονται.

• Like 3
Δημοσ.

Δυστυχώς αυτά τα προγράμματα ελάχιστοι τα χρησιμοποιούν καθαρά και με τους όρους που δίνονται και στο τέλος έχουν τα δικά σου αποτελέσματα.Αντί να κερδίσουν πληρώνουν και παραπάνω από όσα θα πλήρωναν αν έκαναν τις δουλειές του χωρίς αυτά.

Όταν όμως κάνεις αλχημείες με έναν τέτοιο τύπο που φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβει το κράτος φυσικό είναι ότι θα σε ρίξει και εσένα από τη στιγμή που δεν ξεκαθαρίζεις από την αρχή την όλη κατάσταση πράγμα το οποίο εσύ δεν έκανες υποθέτοντας ότι στο τέλος θα πάρεις το 60% της επιδότησης.

Με απλά λόγια φίλε λες από την αρχή το και το και όχι τα μισά όπως έκανες με το θέμα που άνοιξες, μπήκα στο εξοικονομώ κατόίκον για 18.800, κρύβοντας από μας ότι έκανες μία γενική ανακαίνιση 70 περίπου χιλιάδων, μέσα στα οποία είναι και τα 18.800, τα οποία εκ των υστέρων ανέφερες.

Όταν από την αρχή δεν λέμε τα πραγματικά γεγονότα θα πάρουμε και λανθασμένες απαντήσεις όπως οι περισσότερες στις πρώτες σελίδες που ήταν του τύπου "σε έκλεψε βάλε δικηγόρο και ξέσκισέ τον" ενώ μετά που είπες τα πραγματικά γεγονότα οι απαντήσεις είναι μεν αλλά.

Με άλλα λόγια άκρη δεν θα βρεις , γιατί  αυτοί οι τύποι δεν είναι βλάκες,μπορούν να σε στείλουν στην εφορία ότι δεν τους πληρώνεις το φπα για την υπόλοιπη εργασία ή στο ΙΚΑ γιατί δεν πλήρωσες ένσημα, οπότε κοίτα να περισώσεις ότι μπορείς περισσότερο.Είχα  μπλέξει και εγώ παλιά με ένα τέτοιο απατεώνα Κύπριο και για να απαλλαγώ και να τον διώξω του έδωσα και χαρτζηλίκι 200 ευρώ.:P Ευτυχώς ήταν στην αρχή και δεν πρόλαβε να μου κάνει εργασίες γιατί από την πρώτη μέρα διαπίστωσα ότι είναι άσχετος με οικοδομικές εργασίες αλλά ένας αεριτζής.

• Like 5
  • Thanks 5
Δημοσ.

Πάντως με μικροεργολάβους σε φάση τα χρήματα μπροστά, δεν μου χορηγεί πίστωση ο προμηθευτής και λοιπούς κλάψες προσωπικά δεν μπλέκω.

Το εξοικονομώ είναι αυτό. Μπορείς φίλε μου να ανταποκριθείς; Καλώς! Δεν μπορείς; Next....μην πιάνεστε θύματα του κάθε αλουμινά/μονωτή/τεντά/κλπ...αυτοί εξαρτώνται από εσάς όχι εσείς από αυτούς!!!  

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chill είπε

Πάντως με μικροεργολάβους σε φάση τα χρήματα μπροστά, δεν μου χορηγεί πίστωση ο προμηθευτής και λοιπούς κλάψες προσωπικά δεν μπλέκω.

Όπως βλέπεις, υπάρχουν κάποιοι που μπλέκουν...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Tasos1124 είπε

Καλησπέρα φίλοι και φίλες, εχοντας κάνει μια ανακαίνιση που μου κόστισε πολλά και, εχοντας τελειώσει πλέον και με την διαδικασία τους προγράμματος εξοικονομώ, έρχεται η ώρα της πληρωμής σύντομα... Φοβάμαι όμως πως ο εργολάβος με κλέβει... Πειτε μου αν είναι λογικό:

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός βάσεων 18.800 περίπου, τα οποία έχω βάλει το 100%,τα πλήρωσα. Παραστατικά 18.800.αποδειξη 15.200 και ΦΠΑ 3.600... Έχω επιδότηση 60% (11.300 ευρώ). Ο εργολάβος μου ζητάει τα 3.600 ως Φ. Π. Α στα 18.800 και ότι η επιχείρηση του θα πληρώσει αλλά 4.500 ως φόρο 30% στο τέλος της χρόνια και αυτά τα κρατάει η τράπεζα στην συνναλαγη.. .. Έχω επιχορήγηση 11.300-( 4.500+3.600)= 3.100 τελικά μου λεει ότι θα πάρω και από αυτά μου ζητάει αλλά 1.000 ευρώ για την διαδικασία εξοικονομω. Δλδ θα πάρω 2.100 Παρακαλώ συμβουλές υπεύθυνα από κάποιον που γνωρίζει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Το βασικό είναι τι συμφωνία κάνατε εξ αρχής. Επίσης είναι νόμος, όταν κάνεις συμφωνία με τέτοια ποσά, πάντα πρέπει να υπάρχουν τα πάντα γραπτά και ιδανικά μέσω δικηγόρου.

Αν εσείς κάνατε συμφωνία λοιπόν για το πλήρες έργο 70.000€, και του έδωσες 70.000€. Τότε ότι επιδότηση υπάρχει για το εξοικονομώ, πρέπει να σου επιστραφεί (11.300€).

Αν όμως έκανες το πλήρες έργο, μαύρα, χωρίς αποδείξεις, τότε ο εργολάβος έχει ένα δίκιο. Γιατί από τα 18.800€ που θα πάρει από το εξοικονομώ, θα πληρώσει ΦΠΑ + Εφορία κλπ. Το πόσα θα πληρώσει, δεν μας απασχολεί για τώρα. Σίγουρα θα πληρώσει όμως γιατί έκοψε αποδείξεις 18.800€. Επίσης σίγουρα δεν θα υπάρξει παρακράτηση από την τράπεζα λόγω εξοικονομώ. Το εξοικονομώ πληρώνει ακέραια ποσά - όσα γράφει, τόσα δίνει. Αν χρωστάει ο εργολάβος και του τραβήξουν από το λογαριασμό ένα ποσό, δεν μας απασχολει. Είναι δικό του πρόβλημα.

Οπότε υπάρχει η περίπτωση να έκανες την παρακάτω συμφωνία που δικαιολογεί τον εργολάβο και να μην το έχεις καταλάβει για διάφορους λόγους.

Κόστος 87.000€ περίπου, για το πλήρες έργο που έκανες:

• Από αυτά τα 87.000€ για το πλήρες έργο, τα 18.800€ θα είναι με αποδείξεις. 
    • Θα δώσεις μαύρα τα υπόλοιπα 70.000€ στο χέρι
    • Το υπόλοιπο ποσό των 17.000€ της συμφωνίας , θα πληρωθεί από το εξοικονομώ.
    • Ότι περισσέψει, είναι δικό σου

Οπότε είναι απλό. Τι συμφωνία έχεις κάνει εξαρχής ξέρεις? Υπάρχει γραπτή? Όντως τα 70.000€ είναι μαύρα?

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Tasos1124 είπε

@acomaedo 11 χιλιαδες εδωσα μονο για τα κουφωματα (9 παραθυρα). Δηλαδη κανανε λιγοτερο ή περισσότερο θεωρείς;

Δεν υπάρχει απάντηση σε τέτοια ερωτήματα. 9 παράθυρα τα βάζεις με 5.000€, τα βάζεις και με 20.000€.

Αν δεν υπάρχει ακριβής λίστα υλικών , μοντέλων και συντελεστών υλικών, η συζήτηση είναι επιπέδου καφενείου. Δεν είναι ντομάτες που σχεδόν όλες είναι πάνω κάτω ίδιες και παίρνεις μέχρι ένα κιλό.

• Like 1
Δημοσ.

Ο ts μας τα λέει λίγο περίεργα. Ξεκίνησε την δουλειά ο εργολάβος καί στη συνέχεια άλλαζε τις τιμές. Δηλαδή αλλά είχαν συμφωνήσει αρχικά και ο ts έριχνε λεφτά στον κουβά ? Προμέτρηση εργασιών δεν υπήρχε ?

Επιμέτρηση ξεχωριστή για κάθε είδους εργασία?

Δεν μιλάμε για 300 -500 ευρώ μιλάμε για 70k.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως 18800 για κουφώματα και λέβητα αερίου σε προϋπολογισμό εξοικονομω είναι πάρα πολύ μεγάλο πόσο (Αν μιλάμε για φυσιολογικό διαμέρισμα)

3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Αν εσείς κάνατε συμφωνία λοιπόν για το πλήρες έργο 70.000€, και του έδωσες 70.000€. Τότε ότι επιδότηση υπάρχει για το εξοικονομώ, πρέπει να σου επιστραφεί (11.300€).

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που λες, απλά υπόψην ότι αν κάποιος πληρώσει όλα τα λεφτά του ΕΞ.ΟΙΚ. από την τσέπη του στον εργολάβο, θα πρέπει να του επιστραφεί όλο το ποσόν, και όχι μόνο η επιδότηση... 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πάντως 18800 για κουφώματα και λέβητα αερίου σε προϋπολογισμό εξοικονομω είναι πάρα πολύ μεγάλο πόσο (Αν μιλάμε για φυσιολογικό διαμέρισμα)

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που λες, απλά υπόψην ότι αν κάποιος πληρώσει όλα τα λεφτά του ΕΞ.ΟΙΚ. από την τσέπη του στον εργολάβο, θα πρέπει να του επιστραφεί όλο το ποσόν, και όχι μόνο η επιδότηση... 

Γιατί όλο το ποσό βρε Αριστείδη; Ο συμμετέχων στο Εξοικονομώ πληρώνει τη διαφορά από το ποσοστό κρατικής επιδότησης.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Γιατί όλο το ποσό βρε Αριστείδη; Ο συμμετέχων στο Εξοικονομώ πληρώνει τη διαφορά από το ποσοστό κρατικής επιδότησης.

Γιατί αν θυμάμαι καλά, περνάς μέσω τραπέζης στον εργολαβο και το δικό σου ποσοστό συμμετοχής 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Σωστό αυτό που λες. Το έχω αναλύσει όμως. Είναι ανάλογα στη συμφωνία που έκανε με τον εργολάβο (ποιος ξέρει τι συμφωνία έκανε?!?!?!?!).

Μπορεί ο εργολάβος να έχει δίκιο, γιατί η συμφωνία να ήταν η ακόλουθη (αυτό ισχυρίζεται εμμέσως ο εργολάβος):

87.000€ για το πλήρες έργο: 

• Θα κοπούν 18.800€ σε αποδείξεις που θα μπουν στο εξοικονομώ - τα υπόλοιπα δεν θα κοπούν αποδείξεις. 
  • 70.000€ πληρωμή θα δοθούν μαύρα στο χέρι
  • 17.000€ που είναι το υπόλοιπο της συμφωνίας των 87.000€, θα πληρωθούν από το εξοικονομώ
  • Ότι περισσέψει θα το πάρει πίσω ο ιδιοκτήτης.

Όμως μάλλον κανείς μάλλον δεν ξέρει τη συμφωνία (ή ίσως ο καθένας έχει άλλη συμφωνία στο μυαλό του) και όλοι πιστευουν ότι ο άλλος είναι κλέφτης!!! Χωρίς να υπάρχει τίποτα γραπτό, δεν υπάρχει σωστό και λάθος όμως. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι γουστάρει, γιατί απλά μπορει!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Σωστό αυτό που λες. Το έχω αναλύσει όμως. Είναι ανάλογα στη συμφωνία που έκανε με τον εργολάβο (ποιος ξέρει τι συμφωνία έκανε?!?!?!?!).

Μπορεί ο εργολάβος να έχει δίκιο, γιατί η συμφωνία να ήταν η ακόλουθη (αυτό ισχυρίζεται εμμέσως ο εργολάβος):

• Θα κοπούν 18.800€ σε αποδείξεις που θα μπουν στο εξοικονομώ - τα υπόλοιπα δεν θα κοπούν αποδείξεις. 
  • 17.000€ που είναι το υπόλοιπο της συμφωνίας των 87.000€, θα πληρωθούν από το εξοικονομώ

Όμως μάλλον κανείς μάλλον δεν ξέρει τη συμφωνία (ή ίσως ο καθένας έχει άλλη συμφωνία στο μυαλό του) και όλοι πιστευουν ότι ο άλλος είναι κλέφτης!!! Χωρίς να υπάρχει τίποτα γραπτό, δεν υπάρχει σωστό και λάθος όμως. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι γουστάρει, γιατί απλά μπορει!

Σε αυτή την περίπτωση ο χαρακτηρισμός του "κλέφτη" μπορεί να αποδοθεί και στους δύο...

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν είπα ότι διαφωνώ κάπου μαζί σου

Νομίζω ότι κάτι δε μας έχει πει σωστά ο @Tasos1124

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...