Tasos1124 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, panostza είπε Μεγαλύτερες μπαρούφες δεν μπορούσε να σου πει. Η επιδότηση είναι καθαρή, δεν παίρνει ΚΑΜΙΑ κράτηση. Εσύ έδωσες 18.800 (κακώς!) και πρέπει να πάρεις Ο-Λ-Η την επιδότηση πίσω. Ο τύπος είναι απαράδεκτος και για να μην πω τίποτε χοντρό μίλα με δικηγόρο. Ελπίζω να έχεις τις αποδείξεις καταθέσεων (ελπίζω να του έδινες τα λεφτά μέσω τράπεζας και όχι "στο χέρι"). Στο ζουμί των κρατήσεων τώρα. Στο συνολικό ποσό (18.800 για εσένα) είναι ΚΑΙ το ΦΠΑ. Η όποια φορολογία έχει ή δεν έχει αυτός (τα 4.500 δηλαδή) δεν σε αφορά ενώ το ότι τα κρατάει η όποια Τράπεζα είναι μέγα ψέμα. Ασφαλώς και δεν τα κρατάει. Η αμοιβή του για την όλη διαδικασία είναι μέσα στα 18.800 (μέσα στο ποσό που σου έκανε προσφορά, ασφαλώς έβαλε και κέρδος ενώ υπάρχει και αμοιβή του ενεργειακού επιθεωρητή-μηχανικού, αν είναι ο ίδιος). Επειδή αυτά που λες, όπως τα λες, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ άνω ποταμών, παράνομα και καραμπινάτη απάτη εις βάρος σου η μόνη συμβουλή μου είναι εφόσον δεν σου αποδώσει άμεσα όλο το ποσό να πας σε δικηγόρο. Έχω δει πολλά εξοικονομώ και εννοείται ότι κάποιες φορές έχω δει "άτυπες αμοιβές" του τύπου πέρα από τα παραστατικά να ζητάει ο εργολάβος άτυπα 500-1000 ευρώ για εξυπηρέτηση, καμιά καλή κουβέντα στην τράπεζα για να πάρεις δάνειο και δεν ξέρω εγώ τι. Αλλά ο δικός σου έχει ξεφύγει...Σε ευχαριστώ πραγματικά που ασχολήθηκες τόσο λεπτομερώς με το θέμα μου, η αλήθεια είναι πως έχω γράψει κάτι λάθος.. Τα 4 14 λεπτά πριν, panostza είπε Μεγαλύτερες μπαρούφες δεν μπορούσε να σου πει. Η επιδότηση είναι καθαρή, δεν παίρνει ΚΑΜΙΑ κράτηση. Εσύ έδωσες 18.800 (κακώς!) και πρέπει να πάρεις Ο-Λ-Η την επιδότηση πίσω. Ο τύπος είναι απαράδεκτος και για να μην πω τίποτε χοντρό μίλα με δικηγόρο. Ελπίζω να έχεις τις αποδείξεις καταθέσεων (ελπίζω να του έδινες τα λεφτά μέσω τράπεζας και όχι "στο χέρι"). Στο ζουμί των κρατήσεων τώρα. Στο συνολικό ποσό (18.800 για εσένα) είναι ΚΑΙ το ΦΠΑ. Η όποια φορολογία έχει ή δεν έχει αυτός (τα 4.500 δηλαδή) δεν σε αφορά ενώ το ότι τα κρατάει η όποια Τράπεζα είναι μέγα ψέμα. Ασφαλώς και δεν τα κρατάει. Η αμοιβή του για την όλη διαδικασία είναι μέσα στα 18.800 (μέσα στο ποσό που σου έκανε προσφορά, ασφαλώς έβαλε και κέρδος ενώ υπάρχει και αμοιβή του ενεργειακού επιθεωρητή-μηχανικού, αν είναι ο ίδιος). Επειδή αυτά που λες, όπως τα λες, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ άνω ποταμών, παράνομα και καραμπινάτη απάτη εις βάρος σου η μόνη συμβουλή μου είναι εφόσον δεν σου αποδώσει άμεσα όλο το ποσό να πας σε δικηγόρο. Έχω δει πολλά εξοικονομώ και εννοείται ότι κάποιες φορές έχω δει "άτυπες αμοιβές" του τύπου πέρα από τα παραστατικά να ζητάει ο εργολάβος άτυπα 500-1000 ευρώ για εξυπηρέτηση, καμιά καλή κουβέντα στην τράπεζα για να πάρεις δάνειο και δεν ξέρω εγώ τι. Αλλά ο δικός σου έχει ξεφύγει... Σε ευχαριστώ πολύ πραγματικά που ασχολήθηκες με το θέμα μου... Η αλήθεια είναι ότι έχω γράψει κάτι λάθος... Τα 4.500 μου λέει ότι θα τα φορολογηθεί στο τέλος της χρονιάς η επιχείρηση του για την απόδειξη που μου έκοψε και ότι θα τα πάρει έμμεσα το κράτος.. Όχι τράπεζα, λάθος μου.
NTC Labs Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, christakos07 είπε Επιλέξιμος Προϋπολογισμός βάσεων 18.800 περίπου, τα οποία έχω βάλει το 100%,τα πλήρωσα. Παραστατικά 18.800.αποδειξη 15.200 και ΦΠΑ 3.600 Ο προυπολογισμος ΠΑΝΤΑ περιλαμβάνει και τον ΦΠΑ.Το οριζουν και οι οροι του προγράμματος. Ο εργολαβος ειναι απατεωνας απλά. 3
Tasos1124 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, DrLo είπε Δε νομίζω να εννοεί αυτό ο TS. Αν έχει πληρωθεί το τιμολόγιό του δεν υπάρχει κάτι άλλο. Το "πλήρωσα" του 1ου μυνήματος δε το καταλαβαινω ότι είναι τα έδωσε. Καταλαβαίνω ότι "είναι να τα δώσει" και το "εγω θα πάρω 2100" είναι αυτό που του είπε ο εργολάβος σαν "παράπονο" , δηλαδή ότι το "εγώ" είναι ο εγολάβος όχι ο TS. Σαν να του λέει "μη νομίζεις, από όλο αυτό 2100 θα βγάλω τσεπάτα εγώ", όχι ότι ο TS θα πάρει 2100. Εκτός αν κατάλαβα άλλο. ΥΓ:Αυτό που αναφέρθηκε ότι τον φόρο τον κρατά η τράπεζα και η απάντηση ότι "αποκλείεται" αν και δε ξέρω τι όντως σε αυτή την περίπτωση γίνεται στην περίπτωση αυτή δε θα το απέκλεια. Δεν "αποκλείεται" δηλαδή να παρακρατά φόρο κάποιος που πληρώνει. Drlo εννοώ ότι εγώ θα πάρω τα 2100
panostza Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Tasos1124 είπε Και πάλι είναι άσχετο. Δεν δικαιούται να κρατήσει τα 4.500. Του λες όμορφα και ωραία, είτε τα επιστρέφεις ΟΛΑ είτε δικηγόρο. Μην το σκέφτεσαι, μην το συζητάς. Απλώς ελπίζω να έχεις τις αποδείξεις των καταθέσεων για τα 18.800.
christakos07 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Tasos1124 είπε Drlo εννοώ ότι εγώ θα πάρω τα 2100 Δικηγόρος άμεσα τότε.
panosk1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Το ποσο που σου ειπε, εξαρχης περιλαμβανει ΦΠΑ εκτος και αν ειπατε κατι διαφορετικο,η εφορια που θα πληρωσει για αυτο το εργο ειναι καθαρα δκο του θεμα και το να σου ζηταει να την πληρωσεις εσυ ειναι η μεγαλυτερη απατη που εχω ακουσει.Οταν ενας επαγγελματιας δινει τιμη για μια εργασια εχει υπολογισει το καθαρο το κερδος + εφορια . Ειναι κλασικο λαμογιο που εχει μαθει να δουλευει μαυρα και νομιζει οτι μπορει να συνεχισει να δουλευει ετσι για παντα.
akarthis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Διαβαζω αυτα που ο εργολαβος του ζητα και πραγματικα δε μπορω να ηρεμησω. Η λεξη απατεωνας ειναι λιγη για να τον χαρακτηρισει. Μονο χρηματα για τις βραδυνες τσαρκες στα μπουρδελ! δεν ζητησε. Δικηγορο τωρα. Πρεπει να εξαφανιστουν τετοια λαμογια 4 1
basilis_k6 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 εσυ τελικα απο την τσεπη σου θα βάλεις 16.700?
papoys1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Παππού το πρόγραμμα είναι μια χαρά, και υπάρχουν σοβαροί εργολάβοι που σου κάνουν τη δουλειά και δε ζητάνε ευρώ από εσένα (όπως πρέπει δηλαδή) Τώρα αν ο TS την πάτησε, άλλο θέμα Μη γράφουμε ότι θέλουμε, και στο λέω εντελώς καλοπροαίρετα Όπως τα λες είναι Αριστείδη έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά στην Ελλάδα που μάθαμε όλοι με τα μαύρα δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι μία μπαλκονόπορτα π.χ. που είχαμε ρωτήσει έναν αλουμινά πόσο κοστίζει και μας είπε 500 ευρώ (μαύρα πάντα) με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η ίδια ακριβώς μπαλκονόπορτα θα κοστίσει 800 το λιγότερο και δικαιολογημένα γιατί από αυτά στο τέλος του αλουμινά θα του μείνουν πάλι 500. Δεν κατηγορώ τον αλουμινά ή τον κάθε μάστορα ο οποίος δεν θα πληρώσει ΦΠΑ και Εφορία από την τσέπη του , υπεύθυνοι είμαστε όλοι γιατί έτσι μάθαμε. Και ο TS αν δεν υπήρχε το πρόγραμμα το οποίο πληρώνει τα παραπανίσια λεφτά και ήθελε να φτιάξει τις συγκεκριμένες δουλειές στο σπίτι του με μαύρα θα τις έφτιαχνε.😊 EDIT.Όλο το νταβαντούρι με λίγα λόγια γίνεται για το φπα των μαστόρων που ποτέ δεν έκοβαν για αυτό και στα καινούργια προγράμματα επιδοτείται μόνο η εργασία και όχι τα υλικά τα οποία έτσι κι αλλιώς και πριν ο φπα κοβόταν. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από papoys1
pseira Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 39 λεπτά πριν, DrLo είπε Δε νομίζω να εννοεί αυτό ο TS. Αν έχει πληρωθεί το τιμολόγιό του δεν υπάρχει κάτι άλλο. Το "πλήρωσα" του 1ου μυνήματος δε το καταλαβαινω ότι είναι τα έδωσε. Καταλαβαίνω ότι "είναι να τα δώσει" και το "εγω θα πάρω 2100" είναι αυτό που του είπε ο εργολάβος σαν "παράπονο" , δηλαδή ότι το "εγώ" είναι ο εγολάβος όχι ο TS. Σαν να του λέει "μη νομίζεις, από όλο αυτό 2100 θα βγάλω τσεπάτα εγώ", όχι ότι ο TS θα πάρει 2100. Εκτός αν κατάλαβα άλλο. ΥΓ:Αυτό που αναφέρθηκε ότι τον φόρο τον κρατά η τράπεζα και η απάντηση ότι "αποκλείεται" αν και δε ξέρω τι όντως σε αυτή την περίπτωση γίνεται στην περίπτωση αυτή δε θα το απέκλεια. Δεν "αποκλείεται" δηλαδή να παρακρατά φόρο κάποιος που πληρώνει. Δεν έχει παρακράτηση φόρου όταν κόβεις απόδειξη σε ιδιώτη. Μόνο κάποιες μελέτες μηχανικού ,αλλά κι αυτές 4-10%. Παρακράτηση 20% μόνο από επιτηδευματια σε επιτηδευματια. Ο τύπος προσπαθεί να βγάλει κέρδος πάνω στο κέρδος. Μη δεχτείς οτιδήποτε λιγότερο από 60% του 18.800. Το ΦΠΑ και η εφορία του είναι στην προσφορά που σου έκανε. Αν έκανε λάθος υπολογισμούς δε θα την πληρώσεις εσύ. 1
gbouros Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Αν μπορείς να αποδείξεις ότι έδωσες τα 18.800 τότε μίλα με δικηγόρο για να δεις πως θα κινηθείς και να πάρεις ΟΛΗ την επιδότηση. Αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι έδωσες τα χρήματα τότε μάλλον την πάτησες από τον απατεώνα. Και πάλι μίλα με δικηγόρο μπας και έχει υπόψιν του καμιά ιδέα.
Tasos1124 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 53 λεπτά πριν, christakos07 είπε Μέχρι στιγμής έχεις πληρώσει τα 18800 από την τσέπη σου, ώστε να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις; Ναι ή όχι; christakos07 NAI
kostass__ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Tasos1124 είπε Καλησπέρα φίλοι και φίλες, εχοντας κάνει μια ανακαίνιση που μου κόστισε πολλά και, εχοντας τελειώσει πλέον και με την διαδικασία τους προγράμματος εξοικονομώ, έρχεται η ώρα της πληρωμής σύντομα... Φοβάμαι όμως πως ο εργολάβος με κλέβει... Πειτε μου αν είναι λογικό: Επιλέξιμος Προϋπολογισμός βάσεων 18.800 περίπου, τα οποία έχω βάλει το 100%,τα πλήρωσα. Παραστατικά 18.800.αποδειξη 15.200 και ΦΠΑ 3.600... Έχω επιδότηση 60% (11.300 ευρώ). Ο εργολάβος μου ζητάει τα 3.600 ως Φ. Π. Α στα 18.800 και ότι η επιχείρηση του θα πληρώσει αλλά 4.500 ως φόρο 30% στο τέλος της χρόνια και αυτά τα κρατάει η τράπεζα στην συνναλαγη.. .. Έχω επιχορήγηση 11.300-( 4.500+3.600)= 3.100 τελικά μου λεει ότι θα πάρω και από αυτά μου ζητάει αλλά 1.000 ευρώ για την διαδικασία εξοικονομω. Δλδ θα πάρω 2.100 Παρακαλώ συμβουλές υπεύθυνα από κάποιον που γνωρίζει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ο προυπολογισμος που δινει το προγραμμα ειναι ΜΕ το φπα, εσυ επιδοτεισαι με 60% αρα παιρνεις πισω το 60% του 18.800, επισης καμια τραπεζα δεν κραταει 4.500 χιλιαρικα (βασικα δεν καταλαβα καν πως αιτιολογει αυτα τα 4.500 να στα κρατησει) ασε τον να κελαηδαει, δεν εχεις απαντησει ομως, τα λεφτα του τα εδωσες μεσω τραπεζης??? αυτο ειναι το βασικο ανετα θα σου ζητουσα να μας πεις ονομα να τον παρουμε για απειρο κραξιμο και απειλη καταγγελιας. επισης ειναι εταιρεια η ο μεγαλοεργολαβος μητσος ξερω γω? (οχι οτι εχω κατι με την κατηγορια αυτη)
paylidis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Που τους βρίσκετε και που σας βρίσκουν ρε παιδιά; 🤣 όχι μόνο έκβαλε από την δουλειά του θα φάει κ τα δικά σου!!!;
Tasos1124 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, kostass__ είπε ο προυπολογισμος που δινει το προγραμμα ειναι ΜΕ το φπα, εσυ επιδοτεισαι με 60% αρα παιρνεις πισω το 60% του 18.800, επισης καμια τραπεζα δεν κραταει 4.500 χιλιαρικα (βασικα δεν καταλαβα καν πως αιτιολογει αυτα τα 4.500 να στα κρατησει) ασε τον να κελαηδαει, δεν εχεις απαντησει ομως, τα λεφτα του τα εδωσες μεσω τραπεζης??? αυτο ειναι το βασικο ανετα θα σου ζητουσα να μας πεις ονομα να τον παρουμε για απειρο κραξιμο και απειλη καταγγελιας. επισης ειναι εταιρεια η ο μεγαλοεργολαβος μητσος ξερω γω? (οχι οτι εχω κατι με την κατηγορια αυτη) kostass εχω γραψει λαθος οτι τα κραταει η τραπεζα, μου λεει οτι το κρατος (οχι η τραπεζα) τα παιρνει πισω εμμεσα στο τελος της χρονιας θα φορολογηθει το 30% τα λεφτα τα εχω δωσει και μεσω τραπεζης και μαυρα με χειρογραφες αποδειξεις.ακομα προσπαθω να βγαλω ακρη, πιστεψε με αν οντως με κλεβει ετσι θα τον κανω ρομπα οσο δεν παει και θα δωσω το ονομα του παντου επισης ειναι μικρη εταιρια, δλδ μεγαλοεργολαβος μητσος Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από Tasos1124 λαθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα