Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Μπορώ να βάλω το UPS πάνω σε πολυπριζο και μετά πάνω στο UPS τον υπολογιστή και ότι άλλο θέλω ;

Επεξ/σία από ThanosR92
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να το βάλεις εάν το πολύπριζο είναι απλού τύπου και όχι surge protector. Να φροντίζεις μόνο το συνολικό φορτίο που έχεις στο πολύπριζο να είναι χαμηλότερο από αυτό που αναγράφει ως μέγιστο και να υπάρχει γείωση.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε

Μπορείς να το βάλεις εάν το πολύπριζο είναι απλού τύπου και όχι surge protector. Να φροντίζεις μόνο το συνολικό φορτίο που έχεις στο πολύπριζο να είναι χαμηλότερο από αυτό που αναγράφει ως μέγιστο και να υπάρχει γείωση.

Ενώ η apc λέει αυτό που λες η eaton λέει ακριβώς το αντίθετο:

https://switchon.eaton.com/plug/article/176/ups-vs.-surge-suppressor

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/11/2019 στις 2:52 ΜΜ, CMOS_Z είπε

Eδω και χρονια παιζω απροβληματιστα με 2 ups που κρατανε το καθενα απο ενα pc συν την οθονη του και ειναι συνδεδεμενα πανω σε πολυπριζο που ξεκινα απο τον τοιχο. Τα τελευταια μαλιστα 2, το βασικο πολυπριζο ειναι με σταθεροποιητη υπερτασης, κατι που μου διορθωσε μαλιστα ενα προβλημα που ειχα με την παροχη της ΔΕΗ και που ως συμπτωμα ειχε να κανουν σε τυχαιες στιγμες restart τα pc, χωρις να παιρνουν μπροστα τα ups.

Τα δε πολυπριζα, τα απλα φτηνα του εμποριου, συνηθως αντεχουν μεχρι τα 3500W, κατι που δεν θα προβληματισει ενα pc. Eκρος φυσικα εαν πανω στο ιδιο πολυπριζο καποιος εχει συνδεσει κλιματιστικα, σιδερωστρες, ψυγεια, εκτυπωτες laser κτλ.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.

Τελικά το έχω βάλει πάνω σε πολυπριζο (απλό) και σε διακοπή που έκανε, δούλεψε μια χαρά! Ποιο είναι το πρόγραμμα της APC που σου δειχνει πόσο χρόνο έχεις διαθέσιμο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, 29gk είπε

Eδω και χρονια παιζω απροβληματιστα με 2 ups που κρατανε το καθενα απο ενα pc συν την οθονη του και ειναι συνδεδεμενα πανω σε πολυπριζο που ξεκινα απο τον τοιχο. Τα τελευταια μαλιστα 2, το βασικο πολυπριζο ειναι με σταθεροποιητη υπερτασης, κατι που μου διορθωσε μαλιστα ενα προβλημα που ειχα με την παροχη της ΔΕΗ και που ως συμπτωμα ειχε να κανουν σε τυχαιες στιγμες restart τα pc, χωρις να παιρνουν μπροστα τα ups.

Τα δε πολυπριζα, τα απλα φτηνα του εμποριου, συνηθως αντεχουν μεχρι τα 3500W, κατι που δεν θα προβληματισει ενα pc. Eκρος φυσικα εαν πανω στο ιδιο πολυπριζο καποιος εχει συνδεσει κλιματιστικα, σιδερωστρες, ψυγεια, εκτυπωτες laser κτλ.

Το πρόβλημα με τα restart είναι ξεκάθαρα λόγω πολύ κακής ποιότητας UPS. Επίσης AVR μπροστά από UPS δε προτείνεται για κανένα λόγο. Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα καλό UPS στο μέλλον.

1 ώρα πριν, ThanosR92 είπε

Τελικά το έχω βάλει πάνω σε πολυπριζο (απλό) και σε διακοπή που έκανε, δούλεψε μια χαρά! Ποιο είναι το πρόγραμμα της APC που σου δειχνει πόσο χρόνο έχεις διαθέσιμο ;

https://www.apc.com/shop/us/en/categories/power/uninterruptible-power-supply-ups-/ups-management/powerchute-personal-edition/N-1b6nbpp

Επεξ/σία από CMOS_Z
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε

Το πρόβλημα με τα restart είναι ξεκάθαρα λόγω πολύ κακής ποιότητας UPS. Επίσης AVR μπροστά από UPS δε προτείνεται για κανένα λόγο. Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα καλό UPS στο μέλλον.

https://www.apc.com/shop/us/en/categories/power/uninterruptible-power-supply-ups-/ups-management/powerchute-personal-edition/N-1b6nbpp

Μου λέει για ένα καλώδιο USB! Ποιο καλώδιο είναι αυτό που πρέπει να συνδέσω;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε

Μου λέει για ένα καλώδιο USB! Ποιο καλώδιο είναι αυτό που πρέπει να συνδέσω;

Ποιο μοντέλο έχεις? Τα περισσότερα APC έχουν ένα USB καλώδιο (RJ50 σε USB) για σύνδεση με τον υπολογιστή. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε

Θύρα πίσω έχει; Μην είναι καμιά έκδοση που δεν έχει... Αλλιώς ναι απλα πάρε ένα καλώδιο.

Έχει ναι, και έχει το όνομα του προγράμματος της APC! Μπορείς να μου δόσεις λινκ από skroutz για το καλώδιο να μην πάρω κανένα λάθος;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CMOS_Z είπε

Το προβλημα μου επαναλαμβανω, παρουσιαστηκε ξαφνικα, μετα απο τουλαχιστον 10 χρονια λειτουργιας με τη συγκεκριμενη συνδεσμολογια, δηλαδη 2 ups πανω σε 1 πολυπριζο, εκανε την εμφανιση του σε 2 διαφορετικα ups σε συγκεκριμενη τοποθεσια οπου γινονταν εργα ΜΕΤΡΟ ( ναι εχει σχεση αυτο ) με εκτεταμενα προβληματα τασης στην παροχη της ΔΕΗ, διακοπες κτλ για μεγαλο χρονικο διαστημα και διορθωθηκε τελικα, χωρις να αλλαχτεουν ουτε τα εν λογω ups αλλα ουτε και τα τροφοδοτικα των pc, με την αντικατασταση του "κεντρικου" απλου πολυπριζου, με ενα που διαθετει και σταθεροποιητη τασης.

Επισης, οπως αναφερει και ενας αλλος φιλος παραπανω, ειναι πολλες οι εταιρειες που συστηνουν την "συνεργασια" ενος σταθεροποιητη τασης και ενος ups. Και ξανα, στην δικη περιπτωση αυτο δουλεψε και ελυσε προβληματα επι χρονια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...